ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חזרנו משבוע קסום בעמק אאוסטה וטורינו, ובא לי לחזור לשם שוב..

פורום אירופה
    נופש מילאנו
    10
    45
    534
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • dregev03
      dregev03 נערך לאחרונה על ידי

וואו. בסוף אני חייב לשבת עם המפה ולסמן את הפנינים שהצגת כאן. אני נמצא עכשיו בחצי האי גאספה היפה והקריר יחסית במזרח קנדה וגם מפה התמונות ממש עושות חשק. מסכים עם תומר שתמונת הגשר מדהימה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dregev03

סביר לנסוע לגשר ולpontboset ביום הראשון בדרך ממילאנו לאאוסטה?

• שמחת הפרטים הקטנים
          שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

סביר לגמרי. Pontboset זה סטיה של פחות מרבע שעה מהכביש הראשי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • nilih
            nilih נערך לאחרונה על ידי

תמונות מרחיבות נשימה ולב!

המון שלג, יחסית לחודש יולי.

היינו באזור באמצע אוגוסט לפני 10 שנים, והיה ממש דליל.

תמשיכי בבקשה לספר. באזור טורינו לא טיילנו.

תודה

נילי

• שמחת הפרטים הקטנים

נכון, השנה היה להם חורף מאוחר, ירדו שלגים אפילו באפריל. בהחלט הרווחנו

• שמחת הפרטים הקטנים
                שמחת הפרטים הקטנים @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי שמחת הפרטים הקטנים

@שמחת-הפרטים-הקטנים

שכחתי לציין קודם אגם חמוד בשם lago brusson, אגם שפגשנו בדרכנו לשמורת mont avic, האגם נמצא כמה דקות אחרי מעבר ההרים col de joux, בכללי זה עוד אזור שמלא במסלולים , המבחר פה פשוט אינסופי...

אם מטיילים עם ילדים קטנים, יש שם המון מתקנים, מתחם טרמפולינות וכמובן דשא ענק. משום מה אנשים לא שוחים באגמים, בהמשך כשניסיתי להכנס לאחד מיני רבים הבנתי למה, המים פשוט קפואים..😊

שמחת הפרטים הקטנים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                • שמחת הפרטים הקטנים
                  שמחת הפרטים הקטנים @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים

סוף יום רביעי ואנחנו מגיעים לצימר השני שלנו, זה שהחלפתי ברגע האחרון בצימר שתיכננתי בעמק.

הוא נמצא במעלה ההר, 12 דקות עליה מאאוסטה בדרך מפותלת ויפה. הוא חמוד סך הכל, מאובזר, מארחת נחמדה שלא דוברת מילה אנגלית ונוף יפה, אבל הראשון בהחלט לוקח.

הצימר נמצא צמוד ליער, שם אני פותחת את היום בהליכת בוקר וקטיף פטל, דבר שמעלה לי זכרונות ילדות מתוקים מארץ הולדתי

שמחת הפרטים הקטנים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 5
                  • שמחת הפרטים הקטנים

@שמחת-הפרטים-הקטנים

את היום החמישי במקור תיכננתי לעשות בשמורת הטבע המומלצת gran paradiso, אך שבוע לפני נסיעתנו שטפונות עוצמתיים שטפו אזורים שונים בצפון איטליה, ובין הנפגעים היה גם כביש הגישה המרכזי לעמק cogne, הכביש שמוביל לכפר, למפלי LILLAZ ולמסלולים רבים בעמק, נשטף כולו בשיטפון.. העמק כולו פונה במסוקים, ב"ה שלא היו נפגעים בנפש..

מאתר התיירות של העמק נמסר לי שאי אפשר יהיה להגיע לאזור במשך חודש לפחות.

כבישי הגישה לשני עמקים אחרים נותרו פתוחים, והתלבטתי אם להתחיל לחפש מסלול חלופי. כאופציה רשמתי לי מסלול יפה לבקתת benelovo, מסלול שמתחיל בעמק אחר בשמורה, מהכפר בשם thumel.

אך כשהגענו לצימר, עוזרת של המארחת שדוברת אנגלית, המליצה לנו בחום לנסוע לאזור אחר, ולעשות מסלול מאוד מומלץ שלא כרוך בעליות קשות במיוחד, בשם place moulin.

ואכן, לא הצטערנו!

מסלול מקסים, מעל סכר ענק עם מים בצבע מהפנט, לאורך השביל מפלי מים זורמים מגובה רב (מי צריך מפלי לילאז עם עשרות המפלים האלו??😊 )

הליכה של כ 4.5 קילומטר לכל כיוון.

מומלץ מומלץ!

צילמנו שם המון תמונות, הכל פשוט מקסים! (אבל ההעלאה מהמחשב מאוד איטית, אז מסתפקת במדגם קטנטן..)

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
                    • יונה וקשת
                      יונה וקשת @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים וואו, שמחת, אני כל כך נהנית מהתמונות ומהסיפור!

נעימה לי ההתעוררות הקלה שחלה כאן עם סיפורי טיול ממקומות אלפיניים יפים בכחול-ירוק-לבן. נוף מנצח ללא ספק.

מחכה להמשך.

• שמחת הפרטים הקטנים

תודה! אכן נוף מנצח! והאיטלקים נחמדים מאוד מאוד! וממש נשבינו בקסם של האזור הזה

שמחת הפרטים הקטנים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • שמחת הפרטים הקטנים

@שמחת-הפרטים-הקטנים

אנחנו חוזרים באותה הדרך, נהנים ממראות המפלים הנשפכים לאורך כל הדרך

שמחת הפרטים הקטנים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                          • שמחת הפרטים הקטנים

@שמחת-הפרטים-הקטנים

עם סיום המסלול, נוסעים למנוחת צהריים ליד אגם lexert, שנמצא כמה דקות נסיעה משם. זהו אגם שרשמית מוגדר כאגם לרחצה, ואחרי שלראשונה בטיול היה לי חם (המסלול חשוף לשמש), התחשק לי להכנס למים ולהתרחץ.

אך רק הכנסתי חצי רגל והבנתי למה כולם יושבים ועושים פיקניק מחוץ למים, למרות שמי האגם צלולים ומזמינים מאוד. הם קרים כקרח, ואני נאלצת לוותר ולהסתפק בלהסתכל על שני צעירים שהחליטו ללכת על חבל ממש מעל האגם.

מראה יפה ומשעשע

• שמחת הפרטים הקטנים

@שמחת-הפרטים-הקטנים

לאחר מנוחה באגם, ממשיכים לכפר etroubles, שנמצא כחצי שעה נסיעה מ lexert, וכתבו שהוא כפר מאוד מיוחד, אחד המיוחדים באיטליה, עם מוזיאון פתוח.

אנחנו מגיעים לכפר. והוא אמנם חביב, אבל לא התעלפנו. קטן, חמוד, עם קצת פסלי עץ ותמונות על מעט מקירות הבתים, אבל לא משהו ששווה נסיעה מיוחדת.

הוא נמצא על הדרך למעבר סאן ברננד הגדול, אז אם זה על המסלול, אפשר לקפוץ.

בכל אופן הרווחנו הרבה נופים יפים בדרך, הנסיעה עצמה היא תענוג לא פחות מהמסלולים.

• שמחת הפרטים הקטנים

@שמחת-הפרטים-הקטנים

משם המשכנו לסיבוב בעיר אאוסטה, שנקראת גם "הרומא של האלפים" בגלל אתרים עתיקים מהתקופה הרומית שנמצאים בה.

כשאנחנו מגיעים האתרים בשיפוצים, אנחנו רואים את התיאטרון הרומי הגבוה רק מבחוץ, ויוצאים להסתובב קצת במדרחוב התוסס , לשתות קפה כמובן באחד מבתי הקפה החמודים, ולהתחדש בסנדלים איטלקיות.

חוזרים לדירה וחושבים על התכניות למחר.

בעלי שכבר קיבל רעלת אגמים מבקש עיר.

כלומר שוק, מוזיאונים ולוקחים בחשבון את זמן ההתארגנות לשבת.

משכימים קום, שואפים בפעם האחרונה את הנופים הנפלאים, בידיעה שבע"ה נחזור להשלים מה שלא הספקנו, ויש הרבה!!

נוסעים כשעה וחצי לטורינו, עיר אירופאית יפה ונעימה.

מסתובבים קצת בעיר ונכנסים למוזיאון הארמון, ארמון ששייך לבית סבויה, והוא מרשים מאוד מבפנים.

מי שרוצה לדמיין את חיי העושר והאצולה במאה ה 19- זה בהחלט המקום.

• שמחת הפרטים הקטנים

@שמחת-הפרטים-הקטנים

מטיילים קצת בעיר היפה (והחמה), ונוסעים להתארגן בדירה

• שמחת הפרטים הקטנים

@שמחת-הפרטים-הקטנים

שכרנו דירה מעולה, שהפנתה אותי אליה מזכירת הקהילה היהודית, לאחר ששלחתי לה כמקובל דרכונים כדי שיאשרו לנו כניסה לבית הכנסת בשבת (מטעמי אבטחה כמובן).

דירה שנמצאת במיקום מעולה, ממש צמוד לתחנת הרכבת אבל ברחוב צדדי ושקט, 8 דקות הליכה מבית הכנסת, קצת יותר מ 10 דקות מפארק ולנטינו הענק והיפה על שפת הנהר, בו טיילנו במהלך השבת, ורבע שעה מהעיר בה יש מוזיאונים רבים ומעניינים לחובבי מוזיאונים, כדוגמת המוזיאון המצרי, מוזיאון הקולנוע ועוד.

הדירות שנקראות: torino to stay' , בבעלות יהודית, מותאמות לשומרי שבת מבחינה זו שיש בה ןמפתח רגיל ולא אלקטרוני, הן נעימות והמיטות נוחות מאוד (לפחות בדירה שאנחנו היינו) , ממוזגות, והכי מדהים- מציעים לנו פלטה וקומקום חשמלי. (החיסרון היחיד שבאזור מסתובבים הרבה חבר'ה מעניינים בלילות, אז עדיף לא להסתובב שם לבד.)

המזכירה אף שלחה לי רשימה של מקומות כשרים, בעזרתן הצטיידנו בפיצה טעימה לצהריים ואוכל בשרי לסעודת שבת.

כמה ימים לפני הגעתנו אף קיבלתי מייל מרב הקהילה שהזמין אותנו להתארח אצלו לסעודת שבת, דבר שהיה הפתעה נעימה והזדמנות לשמוע על חיי היהודים בטורינו, קהילה גדולה שהולכת ונעלמת, קצת יותר לעומק.

משפחה נעימה שאירחה אנשים נוספים ממקומות אחרים והיתה ארוחה מרתקת..

זו היתה לנו שבת יפה ומעניינת בקרב הקהילה , ששמחים לפגוש אנשים מישראל, ושמחו שעזרנו להם להשלים מנין (בקיץ חסר שם לפעמים מנין כי רבים נוסעים לחופשות).

בית הכנסת גדול ומרשים ונהננו מאוד להתפלל בו. בבוקר מתקיים בבית הכנסת קידוש של הקהילה

במהלך השבת טיילנו בפארק, נחנו, התפללנו וקראנו, ובמוצאי שבת ב 01:00 בלילה כבר יצאנו לכיוון נמל התעופה במילאנו, לטיסה של WIZZ בשעת בוקר מוקדמת.

גם טיסה זו כמו בהלוך יצאה בזמן, וסיימנו עוד טיול זוגי נפלא.

תודה למי שהשתתף אתי במסע, ואני מקווה שעזרתי למישהו לקבל כמה רעיונות למקומות טיול יפים.

ממש התאהבנו באזור, בעובדה שאיננו מפוצץ בתיירים, לא יקר במיוחד, האנשים נחמדים ושמחים לעזור

והנופים המעלפים של גלויה אינסופית.

בטוחה שנחזור!

IO. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
                                    • MERAVSHELL
                                      MERAVSHELL נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה על שיתוף הטיול המקסים שלכם! נהניתי לקרא והתמונות - מרהיבות. אנחנו היינו בעבר בעמק אאוסטה באוקטובר, עם הרבה גשם ושלכת מדהימה. בהחלט מביא חשק לחזור!

• dregev03

שמחת אלופת הפרטים הקטנים ותכנון הטיולים. ממש מרשים כישרון התכנון הארגון האילתור והמעקב אחרי שינויים ביעדים שלך. התמונות נפלאות ואני למדתי המון וגם ביקשתי מהבן הגדול שלי לדלות פנינים מהטיול שלכם לקראת אוקטובר. את היית זו שגרמה לי לבחור באיזור לחופשה משפחתית בחגים ועכשיו אשתמש בפוסט גם לתכנון. תודה. כייף שכך טיילתם ונהניתם

• תומר
                                          תומר נערך לאחרונה על ידי

חלק ממסלולי ההליכה שעשיתי השאירו לי הרגשה ששווה לעשות טיול רכוב כדי לראות דברים שמחוץ להליכה. במסלול והתמונות רק מאשרות לי את ההרגשה לגבי החלק הצפוני של אאוסטה! ד"א - אם זוכר נכון את שסיפרו לי אז הסרט "שמונה הרים" צולם באיזור brusson. שבכלל מדבר על האיזור סביב המונטה רוזה

• IO.
                                            IO. @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים

תודה רבה על השיתוף. התמונות מקסימות! נהנתי מאוד לקרוא ולראות 🤗

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון