ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול שלכת בניו אינגלד

פורום צפון אמריקה
    צפון אמריקה
    9
    66
    2096
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • soisot
      soisot נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב , לאחר הרבה התלבטויות החלטתי על המתווה הבא להרים הירוקים ובתוכם מה שאומר לוותר על ירידה לוודסטוק בכביש 100 וכל מה שליד. 6.10 נסיעה לסטואו שתכלול את לינקולין גאפ https://maps.app.goo.gl/f4jeYgEhUpWdpfMZ7 למחרת סמגרלס נוץ https://maps.app.goo.gl/GPo7QJMyea6VPqPB8 8.10 נסיעה לקונווי וביקור בגרוטון פארק, פה הגוגל מאפ משתגע כשאני מנסה להכניס את דרך 232 ולהמשיך ב 302 https://maps.app.goo.gl/5UacrWFrGwSbU5Fq6 הלינה היא 2 לילות בסטואו לפיכך, מוני ברשותך, אשתמש בהצעתך למיפוי היום הזה ה 8.10, ואודה על כך מאוד. יש לי עוד אופציות כולל לינה במידלברי ובארה, וגם היפוך הימים. אבל אני חושבת שזה הכי נכון, מה דעתכם, עוד רעיונות המלצות? שתהיה לנו שבת שקטה יפעת

ortaliy22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • soisot

אני רואה שנהיה באלגן למרות שהפרדתי שורות אז 6.10 מקין לסטואו דרך לינקולין 7.10 סמגרלס נוץ מורחב לפי ההמלצות פה 8.10 נסיעה מסטואו לקונווי הרים לבנים עם פארק גרוטון דרך 232 ו 302

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ortaliy22
          ortaliy22 @soisot נערך לאחרונה על ידי

@soisot

גוגל מפות משתגע בכביש 232 כי נכון לעכשיו הוא חסום בחלקו בגלל ההצפות שהיו והנזקים שנגרמו לכבישים.

פתחתי על זה פוסט נפרד וצירפתי מפה של הכבישים החסומים.

בכל מקרה, רוצה להאמין שעד אוקטובר הכל ייפתח.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • מוני
            מוני @soisot נערך לאחרונה על ידי מוני

@soisot

הי

כפי שאורטל כותבת בגלל שיבושים גוגל לא נותן מעבר ב-232

אני מציע כן לדבוק במסלול המקורי דרך כביש 232 בהנחה שעד אוקטובר יפתח

ולשם כך אני מעלה באוב מיפוי ישן שלי בפורום שכן מאפשר מעבר ב-232- https://maps.app.goo.gl/DDGNCsCJfxkjfLVC9

לשים לב לפחות לדעתי להיכנס ל-stste street של בירת וורמונט מונפליה שם בית המימשל וממש מולו מרכז מבקרים בו תוכלו לברר מצב

הכביש 232 בזמן אמת וכמובן שתהיה לכם אלטרנטיבה מוכנה מראש למקרה בעיה בו

הנה נקודות שציינה טל ומיפוי שלה בדיווח שלה שאני מקווה שאת מעיינת בו שכן הוא מושלם

מסטאו למפעל המייפל –  MORSE FARM, נסיעה דרך כביש 232 ל- Groton State Forest (לתצפית שלכת מרהיבה), פסטיבל פיצפון בעיירה Groton, גשר מקורה בעיירה BATH, מסעדת הפנקיקים של פולי, חנויות עתיקות בבית לחם, כביש 302 ונסיעה דרך Crawford Nothch , תצפית מהמלון – Mount Washington resort, הגעה ללינה ב- NORTH CONWAY.
            נסיעה מסטאו להרים הלבנים

undefined

במידה ותהיה בעיה ב-232 ,תסעו ממונפליה על כביש 302 דרך בארה והשיש כל הדרך עד bath(גשר מקורה) ומשם על פי המשך הניפוי

מוני

• soisot

תודה רבה, לצערי פספסתי את המיפוי שלה.... בינתיים הסתבכתי עם הדרך לקונווי

אופציה אחת האם כדאי מראש כבר מוודסוויל לרדת לכביש 112? ואז גם לישון בוודסוויל בלילה ולהוריד לילה מקונווי?

את דרך קרואופורד לעשות למחרת אופציה 2 להגיע לקונווי דרך 302 ולמחרת הלוך ושוב 112? מה עדיף?

• מוני
                מוני @soisot נערך לאחרונה על ידי מוני

@soisot

אני בעד כבר ביום היציאה מסטוה להגיע לקונווי על פי המיפוי המוצע בפוסט הקודם שלי

למחרת מעגלי שיכלול את הקנקמגוס 112 , את הפרנקוניה נוץ',וחזרה לקונווי דרך הפינקאם נוץ'.

אבל אם אתם מעןניינים לא להגיע כבר ביום הזה לקונווי וללון בוודסויל ,אחם חייבים יומיים נוספים בלבנים

מוני

• soisot

תודה, סומכת עליך. מה הכי כדאי ביום הנוסף שיש לי בהרים הלבנים? ראיתי המון אופציות, אני כבר חולמת שלכת, ומתקשה לבחור....

• מוני
                    מוני @soisot נערך לאחרונה על ידי

@soisot

הייתי עושה מסלול מעגלי כפי שבכללי רשמתי בתגובה הקודמת שלי וזה המיפוי

https://maps.app.goo.gl/xZK9wRZnRZZUZC4U6

רשמתי כמה נקודות עצירה אפשריות להליכות קצרות יחסית זולת ערוץ הפלום גורג' ,שעל פי הודעת הפתיחה

כנראה ארוך בשבילכם.

מאחר ואי אפשר נקודות מיפוי ללא הגבלה אני מגדיל את כביש הקנקמגוס 112 ובו ניתן לראות אי אילו נקודות תצפית

בכל מקרה ניתן כמובן להיעזר במפות מקומיות במרכז מבקרים או התיעצויות עם ריינג'רים מזדמנים.

https://maps.app.goo.gl/j4wtjBWwCPazsUMbA

בזמן שלכת להשתדל לא להחמיץ את העלייה עם הגונדולה לתצפית מהר קנון.

מוני

• soisot

היי תודות רבות על התגובות המלומדות והמפורטות. נראה לי שלא הייתי ברורה, ב 8.10 ניסע מסטואו דרך גרוטון וכביש 302 לקונווי. 9.10 נעשה את המסלול שהצעת לעיל 112 וכו' 10.10 זה עוד יום מלא שיש לנו - מה היית מציע לעשות בו? האם עוד נסיעות או אולי מסלול הליכה/אופניים של חצי יום? וזנבות ממה שלא הספקנו יום קודם? לדיקסוויל נראה לי נסיעה קצת ארוכה מיד לא? 11.10 נוסעים לאכדיה ויש לנו גם כמה שעות בוקר להשלמות במידת הצורך. כמובן שהכל טנטטיבי ותלוי מזג אויר, ובכל זאת אוהבת שיש לי תכנון ממנו מאלתרת.

מוני 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • מוני

@soisot

אחזור בהמשך היום

מוני

• מוני

@soisot

האמת שאפשר לבחור אפשרויות מהרשימה שלך

אפשר ברגוע לעשות את הנקודות הבאות ולא רחוק משם משפכי המפלים הרכים של דיאנה בת' בחזרה קטדרל לדג' עליה ברגל לתצפית,

וגומרים בפארק המדינה אקו לייק הקטן(להבדיל מאקו לייק הגדול בצד של פרנקוניה נוץ')- https://maps.app.goo.gl/XerJcC2Da2voWqTp7

אפשר אופניים במסלול הזה- https://maps.app.goo.gl/4kDXuUEWRgxn1aD87

שימי לב מנורת' קונווי פונים ל-river rd - https://maps.app.goo.gl/Xh9oR6ZaQsin2yzE8 ויורדים על ה-west side rd

פוגשים את שני הגשרים המקורים של נהר הסויפט, והסאקו ריור ,אגב כאן נהר הסויפט מתחבר לסאקו https://maps.app.goo.gl/B2uwdVKvmKQTuehF8

החזרה כפי שבמיפוי על ה-East side rd קצת על ה-16 ובהמשך בהגדלה על ה-North south rd https://maps.app.goo.gl/jaSb89UXF2vmgynh9

אם השלכת טובה באזור הזה של ניו המפשייר היית עושה מסלול היורד אל צפון האגם הגדול ויניפסאוקי ,ריענון בעיירת האגם מרדית', עולה אל האגם "המוזהב"

שמו sequam הגדול והקטן ודרך כביש 3 עולה צפונה על מנת לחזור לנורת' קונווי בכיוון הפוך על הקנקמגוס ומקבל זויות נוספות ונקודות עצירה נוספות-

https://maps.app.goo.gl/AVC5rSsgqrtoCLEk9

יש כמובן בערב אפשרות לאאוטלט settlers green בנורת' קונווי

אפשר לבדוק אם בפרייבורג השכנה(בצד של מיין) יש יריד או אירוע הפנינג אחר- https://maps.app.goo.gl/8HYoPHfr6txA3FFj8

וכמובן אם מזג אויר מרשה וראות סבירה בפיסגה של הר וושינגטון עליה קצת אתגרית לשאול לפני שעולים ראות למעלה- https://maps.app.goo.gl/h215SWNWb5dHyJ2f9

וכפי שרשמת זנבות ממה שלא הספקתם יום קודם.

מוני

• ludar
                            ludar נערך לאחרונה על ידי מוני

Artist's Bluff בפרנקוניה נוץ (מופיע במסלול המעגלי של מוני) - 45 דקות, לא קשה עם תצפית יפה מאוד לכל האזור והר קנון

לא לפספס את הפנייה לתצפית, היא טיפה מחוץ למסלול

ניר

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                            • soisot

תודה רבה על כל הרעיונות

• soisot

בוקר טוב, אחרי ביטול טיסות, ויחס מחפיר ומפתיע מיונייטד. עברנו לאוסטריאן, נוחתים יום קודם, והשאר בידי שמיים.... נוחתים בשתיים, הזמנתי רכב לארבע, הגיוני? חשבתי ללון שעה וחצי עד שעתיים בדרך. לאורך ההדסון עם עצירה 'ב. Bear mountain הדילמה היא שמגיעים קרוב לאאוטלט וודברי, האם הגיוני להיכנס לקניות ממוקדות ביום הזה? בערב?מבחינת עייפות. בבוקר, הם פותחים רק בעשר, וזה נראה לי זמן טיול מבוזבז לא לצאת בשמונה. אשמח לתובנות מניסיון, והמלצה לסופר גדול מניוארק לאזור האאוטלט, כי אם נוותר על האאוטלט, לפחות נעשה קניות בסופר ונצטייד.

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • אנשיםטובים
                                  אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

נחיתה ב 2 בצהריים אומר מן הסתם הטיסה של 6 בבוקר? כלומר התעוררתם (אם בכלל ישנתם) בסביבות 2 בלילה (כתלות במקום המגורים)?

בארבע אחר הצהריים כשתצאו לדרך הגוף שלכם מרגיש 11 בלילה שעון ישראל, אחרי לילה בלי הרבה שינה ביום הקודם. לא הייתי בונה על שום דבר ליום הזה. בטח לא אאוטלט ענק.

גם נסיעה של שעה וחצי שעתיים היא כבר בקצה הטווח הסביר לטעמי. כלומר אפשרי, אבל לא יותר, ורק בהנחה שנוסעים אותה יחסית ברצף. לא להשאיר נסיעה בערב של יותר מכמה דקות. אפילו נסיעה מ Bear mountain לקניון מתחילה להיות גבולית (תלוי איפה בBear mountain ואיפה המלון).

אז אפשר להתמקם ללינת לילה באזור וודברי. יש שם גם וולמארט ודברים אחרים, והנסיעה צפויה להיות שעה וחצי בערך. אבל לא הייתי בונה על לבקר בו בערב.

האם לבקר בקניון בבוקר - אני לא יודע מה התוכנית העדכנית שלכם. אבל אפשר בבוקר להתחיל בחנויות מחוץ לקניון. חוץ מהקניון עצמו יש עוד 2-3 מתחמי קניות פתוחים עם שעות גמישות יותר. הוולמארט שהוזכר נפתח מוקדם. סמוך אליו יש גם טארגט שנפתח ב-8, דולר טרי שנפתח ב-9 ועוד כמה חנויות. אז זה לא שתשתעממו. ואולי דווקא כדי למרות הג'טלג לנסות למשוך בכח במיטה, ו/או להשקיע חצי שעה בלסדר בנחת את המזוודות והרכב לקראת המשך הטיול, לעשות עוד טיפה קניות לטיול (אוכל, ציוד) כשאתם יותר רגועים ופחות עייפים וכו'.

כלומר אפשר להתייחס ליום הנוסף שקיבלתם כ "מתנה". לא לשנות את הטיול בכלל, אבל להרוויח את הכמה שעות האלה למנוחה וכדומה.

האם שופינג בוודברי ביום הראשון זה מה שנכון לכם? אני לא מכיר מספיק את שאר הטיול כדי להביע דעה. אבל אם אתם בענייני שופינג - למה לא.

ואז אם בכל זאת ביום ההגעה נשאר לכם כח - תוכלו לבקר בקניון עוד בערב. זה לא שיש לי משהו נגד. פשוט לא לבנות על זה.

ההמלצה שלי לערב הראשון - לנסוע קודם כל למלון. לא צריכה להיות בעיה לעשות צ'ק אין בשעה הזו. מתפטרים מהמזוודות, מתרעננים מהר (רצוי כולל מקלחות), מחליפים בגדים ויוצאים כשהמטרה העיקרית היא למשוך את הערב ככל האפשר ולא להרדם מוקדם. בין היתר מקלחת תרענן אתכם ותאפשר למשוך יותר. אגב, אם בוחרים בגישה הזו, הייתי מכין מראש במזוודה את הבגדים ללבוש אחרי המקלחת, כדי לזרז את היציאה.

אם מתאים לכם - הייתי שוקל לישון בהמפטון אין שצמוד לקניון. ממנו זה באמת דקות בודדות לכל אחד מהמתחמים הסמוכים. באופן אישי הייתי בוחר בו אפילו אם הוא היה 20 דולר יותר יקר מהתקציב שלי בגלל המיקום הזה.

• יונה וקשת
                                    יונה וקשת @soisot נערך לאחרונה על ידי יונה וקשת

@soisot ביום הנחיתה לא הייתי בונה על כלום חוץ מלקחת את הרכב, לסוע למקום הלינה, והתארגן ולקרוס למיטות. תשכחו מקניות ממוקדות בערב הראשון. אנחנו בימים הראשונים "נפלנו" בשש בערב. מאידך, בבוקר הג'ט לג מעיר אותכם סופר-מוקדם, ואנחנו ניצלנו את זה להתקדמות בנסיעה והגעה למקומות של טיול בטבע שנפתחים לפני החנויות.

אני מסכימה איתך שזה ביזבוז זמן של ממש לחכות עד עשר בבוקר שיפתחו החנויות, בהינתן שבשש בבוקר כולכם כבר תהיו כנראה על הרגליים מלאי מרץ ואולי אפילו אחרי ארוחת בוקר. לא התעמקתי בתוכנית הכוללת שלכם, אבל יש המון מרכזי קניות ומגה-חנויות בתא השטח הזה כך שאין סיבה להנעל דווקא על אחד אם הוא לא מסתדר לכם טוב בלו"ז.

אנחנו עשינו קניות שוות גם באאוטלט המעולה סטלרז גרין בנורת' קונוויי (ניו המפשייר זו מדינה ללא מס), גם בחנויות טארגט ווולמארט שיש בכל מקום, ואני אפילו מצאתי שתי שמלות מעצבים נהדרות ב-20$ כל אחת בחנות מארשל'ז בניו יורק שבמקרה היתה ליד המלון שלנו.

לגבי אוסטריאן - אני מקווה שיסתדר לכם, בינתיים קבוצת לופטהנזה שאוסטריאן שייכת אליה גם הפסיקה את טיסותיה לארץ (כרגע עד 26.8.24). נקווה לטוב...

• soisot

תודה על התובנות החשובות. אנחנו טסים בתחילת אוקטובר, נקווה שעד אז השפיות תחזור למחוזותינו.....

• soisot

היי, לאחר נחיתה בניוארק בצהריים, ולינה באזור וודברי ביום הראשון. ביום השני אנחנו נוסעים לפי המסלול של נטע דגני עד וודסטוק ניו יורק, ומשם למקום הלינה ב little falls. איזו דרך נופית מומלצת בתוואי הזה? האם להמשיך בכביש 28, בכביש 23? זה יום עם מעט נקודות עניין, ובנוי כך בשל שינויי טיסות.

• מוני

@soisot

https://maps.app.goo.gl/gC3JmF3m4qBCvVjZ6

אכן זה נכון לנוע בתוואי של ה-28 ואחר כך 23 זה בסדר ,אחר כך כשעוזבים את ה-23 לטובת עליה

לעיירה גדולה המבוקשת קופרסטאון, חלק מהכבישים בתוואי הם נעשים צרים יותר וכפריים יותר ,ממליץ ללמוד היטב את

המסלול משם עד קופרסטאון (בה לדעתי יהיה מוצדק לאתנחתא מתבקשת).

אם מדובר על מזג אוויר לא יציב עד סוער הייתי בוחר בדרך המלך(המהירה יותר)

https://maps.app.goo.gl/ps8pG2LNTapumX8f8

מוני

• soisot

תודה מוני על ההתייחסות והאזהרה ממזג האוויר. עוד שאלה בעניין תוואי. איך היית מציע לנסוע מ NORTH CONWAY לאקדיה? אנחנו לנים 3 לילות בהרים הלבנים, מתלבטת האם לנסוע לדיקסי נוטש, וללון שעה יותר קרוב מאקדיה בבנגור, ובבוקר לנסוע כשעה ישר לאקדיה ואת שני הלילות הנוספים ללון בבר הרבור. מה דעתך?

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 3 / 4
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון