שוקל שבוע שלם זוגי בטוסקנה בסוף מרץ/תחילת אפריל -רעיונות?
-
שוקל טיול זוגי לטוסקנה. ככל הנראה טיסות לרומא וקצת נסיעה. ככל הנראה 7 לילות שהם כ- 6 ימים וטיפה נטו כתלות בשעות הטיסה המדויקות, אבל יש גמישות להוסיף או להוריד יום אם זה מאד חשוב.
ממה שאני מתרשם אין חגים (זה לפני פסח/פסחא). מזג האויר סביר ביותר (בממוצע כ-16 במעלות בצהריים אבל בשנה שעברה למשל זה היה 24 מעלות) קצת גשום (8 עד 10 ימי גשם בממוצע לחודש).
אין אירועים מיוחדים ברמה שמשפיע על השיקול לנסוע או לא.
אני מקווה שגם אין עומסים רציניים.
נראה לי ששבוע זה זמן סביר – סדר גודל של 3 ימים לערים (בטח פירנצה, כנראה שסיינה ואולי עוד) וסדר גודל של 3 ימים לנסיעות וכפרים.
אם נשמע תקופה טובה לטוסקנה? והאם מסגרת הזמן סבירה?
אופי הטיול והלינה – הנחתי שמדובר על טיול אוטו. בגדול אני מעדיף טיול כוכב שבו אפשר לגוון כל יום לפי מצב הרוח, מזג האויר ועוד. אבל אני מתרשם שהמרחקים ארוכים יחסית, והלוגיסטיקה של הערים גם מורכבת.
האם יש מקום טוב להתמקם בו לשבוע בעלות נסיעות סבירה?
אם לא, האם עדיף להתחיל (או לסיים) ב 3 לילות בפירנצה, ואז 4 לילות במקום אחר? או שצריך כבר 3 או 4 מקומות לינה (למשל שניים כפריים, ושתי ערים)? לא בא לי ממש להתגלגל. גם ככה יתכן שנצטרך לילה אחרון קרוב יותר לרומא בשביל הטיסה (תלוי איזה טיסות נבחר)
ואם הולכים על פיצולי לינות – האם עדיף להתחיל (או לסיים) בפירנצה בלי רכב (ואז צריך תחבורה מהשדה ברומא לפירנצה, כולל אפשרות של טיסת קונקנשין), אולי באחד הימים גיחה עם תחבורה ציבורית לעיר אחרת, ואז לשכור רכב לשאר הטיול? (או בסדר הפוך כמובן)? כי מן הסתם רכב הוא נטל בעיר.
שיקולים מיוחדים לגבי ימי השבוע? יום ראשון זה יום סביר לטייל בו? בעיר או בכפר? או שלא סביר ברמה כזו שעדיף להימנע ממנו (למשל לטוס בימי ראשון)
מה לגבי נהיגה בחשיכה? בעונה הזו השמש שוקעת טיפה לפני 8 בערב. גם עם דמדומים זה אומר ששמונה וחצי זה כבר חשיכה מוחלטת. איך זה לנהוג בכבישי האזור בחושך? מומלץ בחום להמנע? סביר? דרך כפרית מתפתלת לא מוארת יכולה להיות סיוט לא קטן. כביש ראשי זה לא נורא כמובן. אם מומלץ להימנע מנהיגה בחושך, אז מה עושים? גם כדי לראות מקומות מוארים, גם כדי לנצל את היום טיפה יותר, וגם בשביל ארוחות ערב?
אני רק מתחיל להתגבש עם עצמי וללמוד על האזור. אז גם הכוונה למדריכים או סיפורים תתקבל בברכה.
חלק מהשאלות נראות אולי "מתקדמות" מדי לשלב הזה. אבל אני מנסה להבין גם אם יש טעם בטיול הזה, וגם אם עדיף טיסות (לפחות כיוון אחד) לפירנצה. המחיר של הקונקשין סביר, אבל זה כמובן סרבול, בזבוז זמן וסיכון.
-
במרץ 2023 טיילנו שבועיים בין רומא לריביירה האיטלקית (כולל צי'נקווה טרה) וחזרה לכיוון רומא לטיסה, בשבוע השני והשלישי של חודש מרץ. היה מזג אוויר מושלם. התחלנו בביקור קצר ברומא. בסיומו נסענו ברכבת המהירה לפירנצה כשעה וחצי עם כרטיסים שנרכשו מראש (למדתי תוך כדי הרכישה שבימים שלישי עד חמישי הכרטיסים זולים משמעותית). הנסיעה היתה נעימה מאוד ולא היינו צריכים לטפל בבעיית החניה בפירנצה. רכבות מהירות יש לחברה הציבורית Trenitalia ולחברה הפרטית Italo. אני מעדיפה תמיד לרכוש ישירות מהמקור. את הרכב שכרנו לסוף הטיול בפירנצה איסוף במרכז העיר והחזרנו בשדה התעופה ברומא. הזמנו דרך אוטויורופ ולא היה קנס החזרה. בדרך חזררה מהריביירה האיטלקית עצרנו ללילה בסייאנה ומאוד אהבנו. לא נכנסנו לעיר רומא בדרכנו חזרה. סיימנו את הטיול בעיירת הנופש של האפיפיורים Castel Gandolfo בדירה מתוקה שצופה לאגם. בסביבת העיירה הזו מספר עיירות נוספות ששוות ביקור. אפילו הספקנו לבקר בעתיקות של אוסטיה אנטיקה שסמוכה לשדה התעופה לפני טיסת אחר הצהרים. זה לא טוסקנה, אבל אם אתם עם רכב בדרך לשדה ברומא זו אופציה ששווה לשקול.
-
תודה רבה.
רומא לא על הכוונת כרגע. ולהבנתי אין רכבת ישירה מהשדה ברומא לפירנצה (נדרשת החלפה בעיר). מה שגורר שקוקנשין אל/מ פירנצה עשוי להיות לא יותר יקר ולא יותר מסובך מרכבת. והשדה בפירנצה קרוב מאד למרכז העיר.
מעודד לשמוע שמזג האויר היה מושלם
-
ממליצה בחום, אם מתאפשר לכם להעביר את הטיול לאזור מאי.
הפריחה היפה של האביב (פרימוורה) תפצה אתכם בגדול!
וגם, העיירות הקטנות מתעוררות לחיים והרבה יותר נעים ושמח.
רבקה
-
בחלק העירוני, פירנצה, אני ממליץ בחום בלי רכב.
לדעתי בעיר כמו פירנצה אין תחליף למגורים במרכז העיר מה שלא משתלב/ם עם רכב.
לינה בפירנצה נראה לי שכדאי להזמין מראש.
בחלק הכפרי,
אני מתרשם שאתה רגיל לטיולים משפחתיים ולכן אתה נוטה (לדעתי בצדק) לטיולי כוכב כשמקום הלינה נקבע מראש.
פה אתה מדבר על טיול זוגי שלא בעונה.
ממליץ לך לשקול לינה ספונטנית, באיטליה פעמים רבות בסיום ארוחת הצהרים או בין העיקרית לקינוח לפי מזג האוויר הצפוי החשק וכו' אני מחליט מה יהיה היעד למחרת או ליומיים הבאים, פותח hotels booking ו/או גוגל מפות ומזמין לינה באזור היעד, שאליה אני אגיע בערב.
בצורה הזו אתה שומר על הספונטניות שרצית, אתה חוסך זמן יקר על נסיעות לעומת לינת כוכב (מתעורר בבוקר ליד היעד), בלינה לזוג בניגוד למשפחה הזמינות טובה, בהזמנת לינה ברגע האחרון ומחוץ לעונה יש סיכוי טוב ליפול על עסקאות מעולות, ואם יש הפתעות לא טובות, למשל מזג אוויר קיצוני אתה יכול להתרחק, מקסימום אם יש גשמים והצפות בטוסקנה תעשה טיול באמלפי.
לזוג בד"כ אין קושי מיוחד בניוד מזוודה מהרכב למקום הלינה, ואם אורזים נכון (הכביסה המלוכלכת מפירנצה נשארת בתא המטען ברכב...) אפשר להסתפק בטרולי.
ההחלטה לגבי המעבר משדה התעופה של רומא לפירנצה והחזרה לשדה מרומא תלויה מאוד באם באמת קיימת אופציה לטיסה פנימית, לוח זמנים ועלויות הרכבות ואיכות הקונקשן (ככל שאני זוכר זה לא עניין גדול), והיכולת ועלויות קבלת רכב בפירנצה והחזרתו בשדה התעופה ברומא (גם כן לא אמור להיות עניין גדול אבל צריך לוודא).
המסלול ההפוך, פירנצה בסוף, גם כן אפשרי אבל הנטיה שלי היא להתקרב עם הרכב בדרך חזרה עד לשדה התעופה ברומא.
-
הכותרת קצת בילבלה אותי. טוסקנה אצלי נתפסת כאיזור כפרי עם סן ג׳ימניינו ״כעיר״ של הטיול או מקסימום סיינה. ברגע שמדברים כבר על פירנצה, הרכב זה עונש והרכבות עושות הרבה יותר שכל. אם מרכז הכובד הוא עירוני אפשר לוותר על רכב או לשכור חלקית. אם מדובר על לינה חווה חקלאית בדגש על טיולים בכפרים הרכב הוא הכרחי ופשוט אין אפשרות אחרת.
-
תודה רבה לכולם. נמשיך לחשוב על הנושא
תובנות מעניינות לגבי יום ראשון Sunday ?