מסלול לאוסטריה בלי ילדים בסוכות
-
שלום רב,
מבקשת עזרכתכם בחוות דעת בקשר לתכנון טיול לאוסטריה ל-2 זוגות בני 60+.באופל כללי לא חוששים מנסיעות ארוכות ומלו"ז צפוף.
1 נחיתה במינכן בצהרים, לינה במינכן.
2נסיעה לאינסבורק, בדרך : forest experiens , טירת נוישוונשטיין, highline 179 לינה באינסבורק
3 עמק אוץ - piburg, מפלי שטובן, רכבל gaislachkogelbahn, אקוודום טרמה לינבה באינסבורק
4 דרך הקרחונים קאונטרל - לינה באינסנבורק
5 יציאה לזלצבורג - לטייל בעיר, לינה בזלצבורג.
6, יציאה לאהאלשטאט והאגמים - חזרה לזלצבורג
7 נסיעה למינכן טיסה בערב.
האם המסלול הגיוני ? האם מבחינת מזג האויר זה אפשרי? האם האתרים פתוחים? האם יש מסלולים שמתאימים יותר במידה ומזג האויר גרוע (לקחנו בחשבון שאפשר להשאר בעיר בימים מאוד גשומים) האם יש אתרים שמתאימים למזג אויר גשום?
תודה רבה על העזרה. -
שלום גם לך, חלק מהרכבלים כבר לא פועלים במחצית השנייה של אוקטובר, כולל הgaislachkogelbahn לפי מה שאני זוכרת. אז כדאי לבדוק מה כן פועל. דרך הקונרטל אמורה להיות פתוחה , לא בטוחה שגם הרכבלים שם עובדים. אבל היא יפהפהיה גם בלי רכבלים. בימי גשם-כמובן האקוודהדום מתאים, יש לא רחוק מאינסברוק את מוזיאון/מרכז מבקרים של סוורוסקי והאינסברוק וזלצברוק עצמה. אישית, ב7 ימים הייתי מתמקדת אזור אחד, ולפחות בפעם האחרונה שבדקתי שבאזור זלצבורג יש יותר רכבלים שעובדים במחצית השנייה של אוקטובר.
-
מה שנורית כתבה "תפסת מרובה לא תפסת"הייתי מתמקדת בחבל זלצבורלגנד-אגמים ולא תיזוזים כאלו.
-
רק מוסיפה לגבי מזג האויר- הכל יכול להיות. הבת שלי ובן זוגה נמצאים כבר כשבוע וחצי בחבל טירול באוסטריה- עשו טרקים מדהימים במזג אוויר נפלא. ואז- תחזית שהתממשה בימים האחרונים- סופת שלגים וקור מקפיא. נאלצו להישאר בדירה. אז כך שכדאי לקחת בחשבון שיתכן ויהיה גשום/ מושלג וכו ולהיערך בהתאם. מנפלאות ההתחממות הגלובלית..
-
ויש הבדל לא קטן בין אמצע ספטמבר לאמצע אוקטובר....השנה סוכות מאוחר יחסית...
-
נכון . אבל באמת שאי אפשר לדעת. הייתי בקלוג' שברומניה באוקטובר שעבר, ומשם עברתי לבודפשט ( בנסיונות למצוא טיסת חילוץ לארץ) ובשתיהן היה מזג אויר אביבי לחלוטין.
-
ממליצה לכם לשקול להישאר יום נוסף במינכן ולטייל בעיר.
מצרפת קישור לבלוג של גלית בו יש המלצות למוזיאונים ואתרים מעניינים במינכן.
ביוני האחרון טיילנו בחבל טירול וביום האחרון נהננו מאד מביקור במוזיאון "האוס דר קונסט" (Haus der Kunst),
אהבנו מאד תערוכה מדהימה של האמנית רבקה הורן (Rebecca Horn) אשר מציגה במוזיאון עד תאריך 13.10.24.
כך שלא תוכלו לבקר בה בסוכות. אבל תחפשו מקומות אחרים מעניינים במינכן.