ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תנאי סקי באפריל באתרים הגבוהים

פורום סקי וסנובורד
    סקי מצב השלג אלפים
    5
    6
    292
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • שירי_3804206
      שירי_3804206 נערך לאחרונה על ידי

רוצים לעשות סקי בתחילת - אמצע אפריל (7-14), chatgpt נתן לנו באדיבותו אתרים בהם ניתן לעשות סקי בתקופה זו, כמובן כולם גבוהים, חלקם מוגדרים כקרחונים.
      Austria - Obergurgl, Sölden
      France - Tignes, Les 2 Alpes, La Plagne, Alpe d'Huez, Flaine
      Italy - Cervinia, Passo Tonale
      השאלה שלי - אנחנו יחסית מתחילים, האם באפריל באתרים האלו השלג כבר "קרח" מה שייקשה על הגלישה?? עדיין יורד שם שלג או פשוט לא נמס אבל נעשה "מהודק" ו"קרחי" ולא כדאי??

rozmar תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אנגלי מלידה
        אנגלי מלידה נערך לאחרונה על ידי

בדרך כלל, בסוף העונה, האתרים משלימים שלג במסלולים ע"י תותחי שלג. אבל מאחר והטמפרטורות גבוהות, השלג נהיה רך ועמוק והרבה פחות נוח ונעים לגלישה. אני נמנע מלגלוש בסוף העונה, אם יש לי אפשרות אחרת. אם זו האפשרות היחידה לא הייתי מוותר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • dudibecher
          dudibecher נערך לאחרונה על ידי

אני לא מכיר כל אחד מהאתרים, אבל באתרים הגבוהים בהחלט לא נדיר שלג טרי באפריל. פאסו טונלה לא מומלץ לצרכיכם, כי חלק גדול מהמסלולים בגובה נמוך ומגוון המסלולים למתחילים בגובה רלוונטי לאפריל מצומצם מאוד. אוברגורגל אמור להיות מאוד מתאים.

• rozmar
            rozmar @שירי_3804206 נערך לאחרונה על ידי

@שירי_3804206

בשנת 2013 גלשתי בתחילת מאי באוסטריה על 2 קרחונים- שטוביי והינטרטוקס. שטוביי זכור לי כאתר שממש מתאים למתחילים עם מעליות טובות וקישוריות טובה. הינטרטוקס מלא במעליות T ומעליות כפתור, שהן סוג של סיוט לכל גולש, קל וחומר למתחילים.

dudibecher תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • dudibecher
              dudibecher @rozmar נערך לאחרונה על ידי

@rozmar

בתקופה המבוקשת (החצי הראשון של אפריל) אין צורך לבחור בקרחון דווקא. יש כמה וכמה אתרים סטנדרטיים שיש בהם שפע מסלולים פתוחים, בוודאי בכמות מספיקה למתחילים.

בחודש מאי זה כבר סיפור אחר...

• drporat
                drporat נערך לאחרונה על ידי drporat

בכל פעם שנתקלתי בתשובת chatgpt בנושא סקי וגלישת שלג, היא היתה מזעזעזת באי דיוקה.

כך גם כאן. כמובן שאיש לא יכול לחזות איזה אפריל מצפה לנו ב2025 מבחינת מזג האוויר, כשזה יכול להיות מלווה בגל קור ושלג טרי שיימשך מספר ימים כמו בפסח 2024 או להיפך, התחממות ושמש כשהמסלולים יהיו קפואים בבוקר עד סביבות 10 וסלאשי מ12, עם שינויים על פי חשיפה לדרום/צפון בכל מסלול כמובן.

העבר שלי או של כל אחד אחר גם לא רלוונטי, כי אין זה מנבא מה יבוא באותו השבוע במדויק. שנים נהניתי בתחילת דצמבר בטין אך באותו השבוע ב2023 במשך יומיים רצופים ירדו גשמים חזקים.

אתרים שיהיו טובים באפריל, כולל למתחילים יחסית: Val thorens Les Arcs 2000 Tignes Val Claret Cervinia בתחילת אפריל אפשר עוד לשקול באוסטריה את Obertauern Solden-Obergurgl ובשוויץ את צרמאט אני פחות מתלהב מקרחונים כי מדובר במרחב מוגבל מדי בגודלו ונושא הראות הוא קריטי לגולשים מתחילים +. במצבי whiteout ורוח חזקה, הם עלולים להרגיש מאוימים ולא ליהנות במהלך הגלישה ו/או מהגלישה עצמה

• 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון