האלפים הצרפתיים
-
הי
אנחנו זוג בגילאי 50, אוהבים טבע וטיולי הליכה (רמה בינונית).
מתחילים לתכנן את הטיול לקיץ הבא (סוף אוגוסט - תחילת ספטמבר). חשבנו על 10 ימים באזור שאמוני-אנסי
איך כדאי לחלק את הלינות - האם לישון רק בשאמוני? לפצל?
ואם לפצל - איך מומלץ?
תודה רבה!
ניר
-
היי גם לך,
לדעתי כדאי לפצל -חלק מהימים אזור אנסי והאגם סביבה ורוב הימים לטעמי אזור שאמוני.
עם זאת יש אפשרות גם ללון בנקודת אמצע ולטייל בהתאם לתנאים. , למשל cluses/.
-
תודה רבה
איך לחלק - 7 לילות בשאמוני ושני לילות באנסי?
ניר
-
@ludar זאת בדיוק החלוקה שאנחנו עשינו. חלוקה מצויינת טעמי.
-
כמובן תלוי בהעדפות שלכם אבל באופן אישי מסכים עם החלוקה
-
ניר. אני חושב קצת אחרת… אנסי מקסימה אבל לא ישנו בה כלל. אז נכון שלא הקפנו את האגם באופניים אבל זה פחות אנחנו ואין לי תחושת פספוס בכלל. ביקרנו באנסי ביום טיול משאמוני והיה נהדר ומספק. אז אם יש 9 לילות אז הייתי עושה 6-7 בשאמוני ו2-3 בקורמאיור באיטליה אבל להתחיל ולסיים בשאמוני המדהימה. כאמור לא חייבים לדעתי לישון באנסי ואם כן אז לא יומיים למרות״שחייבים״ לבקר בה. איטליה נותנת קצת גיוון ויש שם כמה מסלולי טיול שנותנים פייט לצד הצרפתי.
-
תודה
הכוונה לישון 3-4 בשאמוני, אח"כ 2-3 בקורמאיור ועוד 3 בשאמוני?
מה היתרון?
ניר
-
אין לי פה לוגיקה סדורה. כך עשינו בסובב מונטבלאן. שאמוני מנצחת לטעמי וכדאי גם להתחיל וגם לסיים בה. אפשר גם אחרת
-
מציעה להתחיל בבניית המסלול של הטיול ואז תוכלו לראות האם נדרשת לינה באנסי או במיקום אחר. לינה אמורה לשרת את תוואי המסלול . בעיניי יש שלשה קודקודים אפשריים להתמקמות, אבל זה תלוי מאד ביעדי הטיול שבוחרים לטייל אותם. https://www.gotravel.co.il/travel/?p=3505
-
תודה!
אלמד את החומר ואחזור עם שאלות
לגבי סובב מונטבלאן, אשתי חוששת מעליות קשות (1000 מ' ביום) - האם יש אפשרות לפצל את המסלול כך שלא יהיו עליות כאלה ביום אחד?
תודה
ניר
-
ניר. אפשר כנראה למצוא קטעים בסובב שבשילוב רכבלים יתנו פחות מ1000 מטר טיפוס. אגב ירידה של 1000 מטר יותר קשה לפעמים