אלעל - מה עלות המושב ומזוודה לטיסה לבודפשט בפברואר?
-
יש הבדל של $50 בין כרטיס לייט לבין קלאסיק, שכולל הושבה ומזוודה. לכל אדם ולכל כיוון.
הבעיה שאנחנו 4 אנשים, אבל לא צריכים 4 מזוודות. אי אפשר לבחור בהזמנה אחת כרטיסים מסוג שונה.
אני מנסה להבין אם כדאי לי להזמין כרטיסים לייט או קלאסיק. לשם כך אני מנסה לברר מה תהיה עלות של הושבה ומזוודה אם אני מזמין לייט.
לא ניתן לבדוק באתר של אלעל או להשיג אותם בציט.
אשמח לעזרה למי שיש ניסיון.
-
ברור שאפשר.
רק צריך להתקדם בהזמנה עד לנקודת בחירת מזוודות, מושבים, ארוחות וכד'.
זה מנג'ס במיוחד כשיש מספר נוסעים כי צריך להכניס את כל הפרטים עד שמגיעים לשם.
ואז בוחרים מושב ומזוודות לכל אחד מהנוסעים בנפרד (יש אופציה לבחור לכולם במכה).
ואז, אם לא מרוצים מהתוצאה מבטלים הכל ומתחילים מחדש.
ככה זה היום בכל החברות. הן מקוות שתתיאש ותקנה או שתעשה טעות ותשלם.
כל זה לפני התשלום ככה שחוץ מבזבוז זמן לא יגרם נזק.
בהצלחה
-
קודם כל, את כרטיס הלייט אי אפשר לבטל בניגוד לקלאסיק, שתמורת כמה דולרים, ניתן לבטל (אפשר לבטל דרך חברת ביטוח חיצונית את הלייט). שנית, כדי לדעת כמה עולה הושבה ומזוודה לא צריך למלא את הפרטים של כל הנוסעים. אני ממלאה פרטים של אחד או שניים, מתקדמת לעמוד בו אפשר להוסיף דברים ואז רואה כמה תעלה מזוודה או הושבה. אז אפשר למחוק, לחשוב אם מתאים הסידור הזה ולהתחיל את ההזמנה כשיודעים מה רוצים להוסיף. 2 דקות עבודה
-
בפעם הקודמת שעשיתי את זה, וראיתי שלא שווה לי לקנות את הכרטיס הזול ביותר, כשחזרתי אחורה המחיר עלה. לא זוכר אם זה היה באלעל או בארקיע. אבל המחיר עלה. חשבתי אולי יש למישהו תשובה מניסיון של חורף קודם.
-
הניסיון שלי, ואני מדבר על "בדרך כלל", יכול להיות שהזמנה ספציפית תהיה יוצאת דופן:
לנוסע בודד בד"כ יותר כדאי להזמין קלאסיק מאשר לייט+מטען+הושבה, גם אם המחיר יוצא דומה שאר תנאי הכרטיס בקלאסיק טובים יותר.
כך שלכאורה כדאי לך לפצל את ההזמנה לשתי הזמנות. נניח אם הרביעיה צריכה 2 מזוודות אז:
הזמנה אחת קלאסיק ל 2 אנשים שתכלול 2 מזוודות והושבה.
הזמנה שניה לייט ואם חשוב לכם להוסיף כסף על הושבה.
בעיה פוטנציאלית: אם חשוב לכם לשבת יחד כל הרביעיה. הסבר:
אל על פעמים רבות מזיזה את הנוסעים גם אם קבעו הושבה מראש, בשתי הזמנות אל על עלולה להזיז אותם בנפרד, כל הזמנה למקום אחר.
קרה לי גם כשההזמנה היתה דרך סוכן שהוסיף הערות בהזמנות כדי לנסות לשמור עלינו ביחד.
אגב באל על יש יתרון נחמד,
אפשר להמיר נקודות מתמיד בהנחה בעלויות הטיסה לפי יחס המרה מסוים, ממש לא חייבים להגיע לכרטיס בונוס.
בכל כרטיס אשראי ישראלי שאני מכיר ניתן להמיר נקודות של הכרטיס לנקודות מתמיד של אל על,
כך שזו אופציה נוחה לניצול הנקודות תמורת כסף.
-
אם זה מעניין מישהו, ההושבה עולה 25 דולר לאדם לכיוון, והמזוודה 23 קילו עולה 55 דולר לכיוון.