טיול שלכת
-
היי, אשמח להצעות לגביי מסלול שלכת.. ההתחלה והסוף ידועים ומוזמנים..
השאלה איך לעשות את החלוקה בשאר הימים -
ההרכב המטייל, סבא וסבתא, זוג הורים ובן 16 וכלת השמחה בת 12..
כרגע זה הלו"ז:
29/9 - בלילה מגיעים למפלי הניאגרה.
30/9 - מפלי הניאגרה - לינה במפלים
1/10 - נסיעה לליק פלאסיד - לינה לייק פלאסיד.
2/10 - לייק פלאסיד - לינה לייק פלאסיד
3/10 - נסיעה ל stowe - לינה - stowe
4/10 - stowe - לינה - stowe
5/10 - נסיעה ל נורת' קונוואי - לינה - נורת' קונוואי
6/10 - נורת' קונוואי - לינה - נורת' קונוואי
7/10 - תחילת הדרך לניו יורק - לינה איפשהו בדרך??
8/10 - רוצים וודברי לקניות.. ואז להגיע עד אזור 16:00 לניו יורק..
חלוקה הגיונית? מעדיפים לא לעבור מלון כל יום..
עדיף לעצור ללילה של ה 1/10 איפשהו בדרך לליק פלאסייד?
המלצה למקום לינה וביקור נחמד ב 7/10 בדרך לאזור וודברי?
ובכלל נשמח לכל המלצה לגילאים המדוברים..
תודה!

-
שלום
ממבט ראשון אכן משגה חמור יהיה להגיע ביום אחד מהמפלים ללייק פלאסיד (מוכן להסביר מדוע),
חובה אחרי הניאגרה להגיע דרך לצ'וורט סטייט פארק לאגמי האצבעות ,ולעשות אתנחתת לינה
סביבות איתקה
https://maps.app.goo.gl/KFgWAigcQn1pfP3G9
למחרת לעשות את המסלול הקלאסי בזמן שלכת, ואין בלתו
https://maps.app.goo.gl/457arT5vxTfiFjXb9
אם יהיה צורך לוותר עקב כך על לינה נוספת בסטוה זה אפשרי לדעתי
מוני
-
באופן אישי ולמשפחה שלי התוכנית לא מאד הגיונית.
איך אתם מגיעים לניאגרה? ומה עושים אחרי ההגעה לניו יורק – ביקור בעיר? טיסה? לפני הניאגרה – משפיע על ג'טלג ועייפות. אחרי ההגעה לניו יורק – משפיע על קשיחות הזמן, ודברים אחרים.
ועוד שאלה – יש לכם דרישות לינה מיוחדות? או שפשוט 3 חדרי מלון לא מקושרים זה מספיק טוב? כי אם יש לכם דרישות מיוחדות (חדרים מקושרים, חדרים משפחתיים, סוויטות, דירות ועוד) זה פחות זמין ופחות נוח במעבר לינה כל יום.
בכללי:
בכל יום יש לכם לפחות 3 שעות נסיעה (לא כולל נסיעות קטנות וטיולים). ויש ימים שגם הרבה יותר. זה מתיש. בייחוד שזה הגיע אחרי טיסה בינלאומית ו/או עבודה בארץ ו/או חלק קודם בטיול שמן הסתם לא היה רגוע בכלל. אין שום בעיה עם 3 שעות נסיעה. גם לא עם 6. אבל יום אחרי יום אחרי יום זה כן בעייתי.
בזבוז זמן – על פי גוגל הנסיעות שלכם מצטברות לקצת פחות שעות בשבוע וחצי ימים. באופן ריאלי יותר מדובר על 24 שעות ויותר של נסיעה (גוגל אופטימי).ביום יש פחות מ-12 שעות (בניקוי שינה, התארגנות, ארוחות וכו'). כלומר רבע מהזמן שלכם אתם מבזבזים על מעברים. לטעמי האישי זה המון. וזה לא כולל את הזמנים בטיסות הבינלאומיות, ו/או שאר הטיול.
לא ברור מה אתם רוצים לעשות ולראות כתבתם איפה אתם ישנים. זה מאד חשוב. בסופו של דבר הטיול (וגם הנסיעות הארוכות) לרוב תפקידן לאפשר לנו לראות ולחוות דברים. אבל לא ברור מה אתם רוצים לחוות. סתם נסיעה עם עצירות לפוטו-אופ? ואיפה שיהיה מקום נחמד לעצור זה מספיק טוב?
הזכרת "כלת השמחה". כלומר הטיול אמור לתת לה דגש כזה או אחר. לא ברור לי מה מהמסלול הזה נותן לה דגש. אני לא מכיר כמובן את תחומי העניין שלה. ואולי נסיעות ארוכות ונופים יפים זה החלום שלה. אבל אם לא – מה פה יכול להיות מעניין עבורה? אולי למשל ביקור במפעל של בן אנד ג'ריס (אבל לא בטוח ששבת זה הזמן האידאלי). אולי מפעם הדובים בברלינגטון? אולי דווקא מדבר אליה טיול רגלי עם פסגת אחד ההרים, או טיול טרקטורונים, או כל דבר אחר.
השופינג בוודברי נראה לי מיותר. קודם כל מוודברי לניו יורק זה בערך שעתיים. כלומר אם רוצים ב-4 להיות בעיר, זה אומר לצאת מוודברי ב-2. אם דם רוצים ארוחת צהריים זה אומר 1 בצהריים בקירוב להתחיל להתקפל. פותחים את הקניון רק ב-10 בבוקר. אז 3-4 שעות זה ממש לא הרבה ליום שופינג. בלי קשר, למה לא לשבץ את הקניות בנורת' קונווי. יש שם קניון גדול, יש פחות מיסים, וזה יותר חותך את הדרך. ואם כבר – למה לא להוסיף משהו בדרך מהניאגרה ללייק פלאסיד? למשל Finger Lakes Premium Outlets הקטן יחסית.
לטעמי האישי – תחשבו מחדש מה נכון לכם.
אני לא מבין מספיק בנושאי שלכת. האם צפון מדינת ניו יורק עדיף יותר או פחות על וורמונט וניו במפשיר. אבל הייתי שוקל לוותר לחלוטין על וורמונט וניו המפשיר. מעביר את הימים למדינת ניו יורק. אולי עולה יותר צפונה כתלות בשלכת (ומוסיף את אלף האיים), אולי מוסיף את אגמי האצבעות, או אולי דווקא מוסיף דברים דרומה יותר לכיוון פנסילבניה או קרוב יותר לניו יורק.
-
המלצות לגלאים האלה? ככלל זה לא ממש העונה להרבה דברים באיזור. עוד לא סגור לחורף, אבל מתקרב לשם.
יש טיולי טרקטורונים/רכבי ספארי בכל מיני מקומות ואולי גם פארק חבלים או משהו בסגנון כאמור מפעל של דובי פרווה ומפעל גלידות. עם קצת מאמץ תמצאו עוד אפשר להתעניין בתיירות חקלאית – זו העונה למבוכי תירס אוקטובר זו גם תחילת העונה להאלווין. אולי תמצאו פסטיבל כזה או אחר (דלעות?) חנויות תחפושות ועוד כמובן שיש את סיקס פלגס בלייק ג'ורג' (ובמקומות אחרים) יש פארקי מים מקורים בכמה מקומות כמובן שיש מוזיאוני מטוסים/תחבורה ועוד בכל מקום
-
מה מעניין את כלת השמחה?
הנסיעות הנופיות האלו מעניינות אותה?
בת של חברים סיפרה לי פעם ש"לכבוד בת המצווה שלי ההורים שלי נסעו לארה"ב ולקחו גם אותי",
ילדה טובה, ישבה ברכב מאחור והייתה עסוקה ברשתות החברתיות, לא הפריעה, אבל לחלוטין לא הרגישה כלת השמחה.
האם "כלת השמחה" הוא רק ביטוי או שזהו גורם חשוב לטיול.
ובנוסף, אני מציע לבדוק מה האטרקציות שחשוב לכם לעשות ולהקצות להן את הזמן הנכון.
נניח לדוגמה היום הראשון, אתם מגיעים לניאגרה בלילה,צד אמריקאי או קנדי?
בבוקר בטח קמים קצת מאוחר, הגעתם בלילה, ארוחת בוקר וכו', צ'ק אאוט מהמלון, השעה כבר בטח בסביבות 10 בבוקר,
הנסיעה ללייק פלאסיד להערכתי לפחות 7 שעות, כולל ארוחת צהרים ערב ותדלוק, אם מהצד הקנדי אז יש מעבר גבול ויכול להיות שאני מעריך בחסר.
מה רוצים לעשות בניאגרה במקסימום 4 שעות (כולל חניה רכישת כרטיסים ועמידה בתור - אם יש) שיהיו לכם שם?
ואם לא ממש מעניין אתכם הניאגרה אולי לא שווה את כל הנסיעה ההוצאות והטרחה ושווה לכם לעשות משהו אחר שיעניין אתכם יותר?
כנ"ל שאר המקומות, מה רוצים לעשות בהם ואז כמה זמן רוצים להקדיש.
-
תודה על כל ההתייחסויות.. אנסה להסביר את המסגרת ואשמח לכל תגובה! מוני - האם החלוקה שהצעת לשני הימים לא מייצרת יומיים רצופים של נסיעה ארוכה מדי? איך לדעתך נכון לחלק את הימים?
אנשים טובים - אנחנו מגיעים לבפאלו בטיסה ממדיסון לאחר ביקור משפחתי של שבוע. לאחר הטיול שלכת.. מסיימים ב 4 ימים בניו יורק. הסיפור של "היום קניות בסוף" זה ניסיון להתמודד עם רכב עמוס של 6 אנשים + מזוודות.. אז להשתדל לרכז את הקניות לקטע הדרך האחרון... בתקווה שזה יצליח, אגב, יש מצב ששעת ההגעה יכולה להיות גם 18:00, קצת תלוי בכוח. בנוסף, הניסיון להעביר 2 לילות בכל מקום אמור להתמודד עם יום עם נסיעה ארוכה ויום של הסתובבות "באזור"
הצועד בנעליו - אנחנו 2 לילות במפלים - בעצם יש לנו יום מלא וערב מלא להעביר שם. לגביי מה כלת השמחה רוצה.. היא קיבלה משימה לחשוב על זה ולמצוא את הדברים.. ולא רק בניו יורק..
באופן כללי אני אגיד שהאזור ממש מושך להיות בכל מקום.. ולכן צריך לחתוך ולהחליט עד כמה מצפינים ועד כמה נוסעים מזרחה.. אז אם למי מכם יש הצעה למסלול, אני ממש אשמח לעוד הצעות
תודה!
-
אני מניח שמדובר על מדיסון וויסקונסין, אבל גם אם לא, סביר שזה לא דרמטי. אין ג'טלג או הפרש שעות מעניין (שעה) אל מול באפולו. ובשאיפה בטיול הביקור המשפחתי יהיה רגוע יחסית, כי בעיקר רוצים לבלות את הזמן עם המשפחה ולא לטייל כל יום כל היום עד מאוחר. אז בגדול אין לנו אלמנט של עייפות מצטברת בתחילת הטיול. אם אני טועה – כדאי שתבהירו.
קניות בסוף – מאד לא אוהב מכמה סיבות:
- קניות זו דרך לשבור נסיעה ארוכה, ו/או ל"בילוי ערב". ובהקשר של בילוי ערב זה כולל אפשרות להתפצל וחלק מהמשפחה נשארת במלון (או בריכה במלון), ו/או הולכת לארוחת ערב מסודרת יותר. החנויות פתוחות הרבה יותר מאוחר מאתרי טבע, וגם בשעות החשיכה.
- הרבה שעות ברצף בקניון זה מתיש ומתסכל. אם במקום 4-6 שעות בקניון (שלא לומר 8 ו-10) עושים 2-4 מנות של שעתיים זה פחות מעייף
- כשמשאירים לרגע האחרון קונים מה שיש. אין זמן למקצה תיקונים. אין בצבע/מידה/דגם שרציתם אז או שמתפשרים או שמוותרים. בתחילת הטיול אפשר להבין מה רוצים, ובקניון הבא לחפש בדיוק את מה היה חסר בקודם (כבר יודעים מה מחפשים אז זה מהיר), כולל אולי לברר מלאי או לשריין מראש
- בתחילת הטיול אפשר עוד להשוות מחירים עם האינטרנט, ולהזמין שיחכה לכם בהמשך הטיול (בחנות, במלון או בלוקר). לפעמים זו אפשרות זולה יותר
אגב, אפשר אולי לנצל חלק מהזמן של הביקור המשפחתי לקניות, כולל אפשרות של פיצול (אמא לוקחת את הכלה לקניות והבנים נשארים עם כל המשפחה?)
לגבי כלת השמחה – מנסיון שלי, קשה להם קצת להבין מה לחפש ואיפה. כלומר קל להם יחסית למצוא אתר לצילומי סלפי בניו יורק, קשה להם יותר לחשוב על מוזיאון ברבי בניו המפשייר (לא חושב שיש כזה). אבל אתם שמכירים קצת את תחומי העניין שלי יכולים לעשות שיעורי בית ולחפש לפי כל מיני מילות מפתח מה יכול לעניין אותה, ולהציע לה.
באופן כללי, אני לא אוהב "טיול גנרי" שעושים לו העתק-הדבק ממשפחה למשפחה. אפ המשפחה שלכם אוהבת כדורים פורחים – חפשו את זה. אם אוהבים היסטוריה, מוזיקת קאונטרי, כדורסל, או מוזיאון תעופה או כל דבר אחר. תחשוב מה נכון לכם, גם לכלה וגם להרכב כולו.
אני מסכים שבכל מקום יש משהו מעניין, וקשה להחליט על מה לוותר. היות וגם ניו יורק וגם הניאגרה זה עוגנים, אז הנטייה שלי תהיה לוותר על החלק המזרחי כדי לחסוך קילומטרז'. אם תוותרו על הצד של מדינת ניו יורק תחסכו פחות. אפשר להוסיף טיסת פנים מהניאגרה למנצ'סטר בניו המפשיר (או בוסטון) אבל כנראה שזה יהיה יקר ולא יחסוך הרבה.
כמובן שאתם מוזמנים לבחור משהו אחר. אבל הנקודה היא שחיתוך אחד מהחלקים יאפשר לעבות את הצד השני.
אז למשל ויתור על ניו אנגלנד:
• 30 בספטמבר מפלי הניאגרה - לינה במפלים
• 1 באוקטובר נסיעה לאיתקה דרך לצוורט – לינה באיתקה - אפשר לשלב שופינג בדרך
• 2 באוקטובר באגמי האצבעות – לינה באיתקה אפשר לשלב שופינג באזור
• 3 באוקטובר נסיעה ללייק פלאסיד במסלול של מוני - לינה בלייק פלאסיד
• 4 באוקטובר לייק לפאסיד לינה בלייק פלאסיד – אולי טיסה נופית?
• 5 באוקטובר סיקס פלגס גרייט אסקייפ לינה באזור. אפשר לשלב שופינג בלייק גורג'
• 6 באוקטובר מוקדם בבוקר טיסה בכדור פורח, או אולי נסיעה נופית ברכבת (צריך לבדוק עם רלוונטי לעונה) ואז נסיעה לאולבני ללילה אחד
• 7-8 באוקטובר נסיעה דרך עמק ההדסון עד ניו יורק עם לינה בדרך
זו סתם טיוטה מאד גסה, ואני בטוח שמוני ואחרים יוכלו לעזור עם פרטים מדוייקים יותר (אם זה בכלל רלוונטי). אבל זה בעיניי טיול רגוע יותר, עם פחות קילומטרים
-
אוקי, חלוקה מעניינית שבאמת מצמצת את הנסיעות. לגביי הסיקס פלגס לא ממש הצלחתי להבין אם הוא פתוח בכלל ומתי.. כיוונת ליום ראשון כי יש יותר סיכוי שהוא יהיה פתוח? מוני - אם זה לא טרחה, אשמח למיפוי ובכלל להצעות באזור. תודה!
-
המסלול שהצעתי הוא סתם רעיון כללי. לא באמת התכוונתי אליו כתוכנית.
לפי האתר שלהם, סיקס פלגס פתוח בימים שישי-שבת-ראשון בשבוע שלכם, עם שעות פתיחה שונות. אין לי שום עניים בסיקס פלגס. זה לא הקטע שלי (או של הילדים). אגב, נדמה לי שהוא הוזכר כפארק פחות טוב, אבל באמת שלא יודע. ובטח שאני לא יודע אם זה קטע שלכם.
טיסה נופית, או כדור פורח זה סתם דברים שחשבתי עליהם. בטיול בר מצווה של הגדולה (כלומר האחרים היו קטנים יותר) עשינו טיסה נופית (דווקא בקוויבק) ולא היה מדהים. הנוף יפה, אבל היו בחילות ואי נעימות. בטיול בת מצווה של הקטנה עשינו כדורים פורחים ודווקא היה וואו גדול, אם כי יותר מדי נוף לא ראינו. אז אני יודע שיש טיסה נופית באדירונדק, וראיתי שיש כדורים פורחים באזור לייק ג'ורג'. בהחלט יתכן שיש בעוד מקומות.
מבוך תירס יש בכל מיני מקומות, כולל למשל ראיתי באזור של לייק פלאסיד. עשינו כזה (קטן) בטיול בת מצווה של הגדולה והיה כיף.
דלעות ראינו בטיול בר מצווה של האמצעי. היה לנו מזל למצוא פסטיבל שלם בנושא, עם דוכנים, הופעות ועוד. אבל בכללי ראינו הרבה חוות שמוכרות דלעות וכדומה.
אני אוהב לחפש בגוגל מפס (באנגלית) כל מילת קוד שנראית לי מעניינת. זה יכול להיות בכללי מוזיאון או אטרקציה, אבל יכול להיות גם יותר קונקרטי כמו מוזיאון תעופה, פארק מים מקורה ועוד. ומה שגיליתי שבארה"ב יש המון כאלה (או שגוגל מפס יודע למצוא אותם). זה יכול להיות" אטרקציה" קטנה של שעה-שעתיים ואולי אפילו כזו שבה חלק מהמשפחה יכול לחכות בנחת בבית קפה או במשהו אחר בסמוך.
קצת רעיונות במדינת ניו יורק (ברובם המוחלט לא הייתי)
באזור אגמי האצבעות: כמובן שמוזיאון הזכוכית בקורנינג, מסלול הליכה יפה בווטקינס גלן, העיר איתקה (ואם מסתדר בתאריכים אז גם שוק איכרים), אוניברסיטת קורנל והמפחים בעיר ובאזור. יש מסלול למרוצי מכוניות (צריך לבדוק אם במקרה יש משהו בתארים שלכם) יש כרמים ויקבים רבים ואני מניח שזו עונת הבציר (שימו לב שמקפידים על גילאי הילדים לשתייה, אבל עדיין יכול להיות מעניין). יש מוזיאון תחבורה Glenn H Curtiss Museum. יש כמה מוזיאונים לאומנות ולהיסטוריה. ויש גם בתי אחוזה. בצד הצפוני של האצבעות ראיתי שיש אפילו מוזיאון למעריצי הסרט It's A Wonderful Life, ומוזיאון על הארייט טאבמן שהסרט עליה מציג עכשיו בנטפליקס. ועוד בצד הצפוני קניות גדול Finger Lakes Premium Outlets. ויש עוד כמובן
בצפון – ממש לא התחום שלי, אבל כמו שהזכרתי יש טיסה נופים, יש את אלף האיים וטירת בולט. ראיתי שם מבוך תירס, אופני מסילה, נסיעות נופיות ברכבת ועוד. זה אזור עם פחות "אטרקציות" ויותר נופים, אבל אם קצת מאמץ אפשר למצוא.
באזור לייק ג'ורג' – כאמור סיקס פלגס, וכדורים פורחים. יש אופני רכבת וגם רכבת נופית. יש כמה (אבל לא הרבה) מוזיאונים ו/או בתים היסטוריים. יש פארק חבלים, חוות סוסים, רכבל לראש ההר, ספינת קיטור ישנה ועוד.
בעמק ההדסון – יש הרבה פרסומים פה באתר. אין לי כח כרגע לרכז.
מה מכל אלה עשוי לעניין אתכם?
-
כשמדובר בצפון מזרח ובעיקר בסתיו, למרות שאחרי כל כך הרבה שנים
של עיסוק חזור ושנו ,של הצעות לחלוקה לימים ויעדים ,אני מרגיש שחל עלי סוג של חוק התיישנות(כולל מספר שנים לא מבוטל שהחסרנו את היבשת
ולצערי כנראה שלא נשוב אליה) , אך זאת לא תהה טרחה עבורי להיענות לבקשתך, למרות שאני שב ומצהיר שבהרכב המשפחתי המורחב שהצגת בהודעה
הפותחת ,ניסיוני אפסי, בלשון המעטה.
רק קודם חייב אני שאפו להתייחסות רבת ההיקף של אנשים טובים, כל זאת אם מוותרים על נגיעה בניו אינגלנד, וזה נכון שבתאריכי
תחילת השבוע הראשון של אוקטובר האדירונדאק כבר נותן מנה יפה של מראות שלכת (אצרף בהמשך שתי דוגמאות של דיווחי גולשות ותיקות לתאריכים הנ"ל)
זאת נראית הצעה טובה.
אבל, רוצה אני להתייחס קצת אחרת החל מתאריך 5/10 שבחלוקה של אנשים טובים , ולנסות להציע בכל זאת נגיעה קלה בוורמונט ותחושה
נעימה קטנה מניו אינגלנד ,ומשם חבירה להמשך ההצעה של אנשים בעמק ההדסון ,וריכוז קניות מסכם נוסף בוודברי ,לפני הכניסה לניו יורק.
ונכון שבהצעה הזאת אני מציע לוותר על אזור לייק ג'ורג' ,ונכון שבפעם אחרת כשהצעתי לגולשת היקרה יונה וקשת לוותר על לייק ג'ורג לטובת קטע
בוורמונט לא הצלחתי , אני חוזר על ההצעה .
אני פשוט חושב שלאחר 2 לילות לינה רצוף אזור ניאגרה, שתיים כאלה רצוף באצבעות ושתיים כאלה בלייק פלאסיד אפשר לדעתי 3 ימים עם
אורכי נסיעה סבירים ללון כל לילה במלון אחר .
אז אם במקרה מוכנים לשקול את השינוי הקטן אמפה הצעות מסלולי נסיעה.
מוני
-
כל הצעה יותר ממקובלת.. נצטרך לכנס נציגות של כל שכבת גיל ולשרטט מסלול מוסכם.. ככל שיהיה יותר רעיונות ומיפוי זה ממש יעזור.. וממש המון תודה מראש!
-
ולפני הצעות מיפוי ,הנה אם לא נתקלת בדיווח השירשורי המדהים של טל מלינה
יכול לעזור מאוד על ניו יורק עמודים 1-2 ועד עמודים 3 ו4 שם עמק ההדסון בקצרה, לב האדירונדאק - בואך לייק פלאסיד
ואם תממשו את הקטע של וורמונט יש לכם כאן את סטוה וסביבתה.
תאריכים דומים לשלכם
-
1/10
https://maps.app.goo.gl/VGcsjWyTCSBkEnRH7
אני מגדיל את אזור נקודות התצפית וכיוונתי את ההגעה ישירות אליהן מקסטיל
על מנת למנוע כניסה מצפון שזה לדעתי מיותר ושתאריך את זמן השהייה בפארק.
https://maps.app.goo.gl/HPj5U6X2kCxC6Wk66
אם אתם נבהלים מכמות הנסיעה ליום הזה, אני מניח שתעשו את הדרך הקצרה ביותר
מהניגארה לאיתקה https://maps.app.goo.gl/igckmX6H141iC8eN9 ולפני ההגעה
לאיתקה תצפו או תלכו אל הטגנוק פולס.
2/10
יום כיפור?
אולי תלכו על מעגלי לווטקיס גלן סטייט פארק ,משם לזכוכית בקורנינג https://maps.app.goo.gl/dz1LvPaEyDjdUtsU8
אם ההליכה בווטקיגס גלן אתגרית מידי, שיקלו אם מתאים לכם.
מיפויים נוספים מומלצים בתוך איתקהhttps://maps.app.goo.gl/JzLLFMZWPWGK3Q1c8
מדובר על תצפיות מעל גשר על Triphammer Falls שהוא מפל קומות מקסים בלב הקמפוסים, ולאחר מכן להגיע
עם הרכב ולהחנות אותו מול ל-ithaca falls בעיירה
לגבי בטרמילק סטייט פארק אפשר לבדוק רק מה מצב המפל האחרון שבחודשים קודמים יותר הוא מלא והנופל לאגמון הקטן במיפוי המצורף-https://goo.gl/maps/EHujQqync1k
אני מגדיל את מתחם הכניסה לפארק המדינה בטרמילק ,ואתם לא תצטרכו להיכנס בצריף הכניסה כי ניתן לראות את המפל מלפני הכניסה-https://goo.gl/maps/4ud2Kc6G6zs
רשימה כללית יותר של נקודות עניין, על פי גולשת שהתגוררה באיתקה - שלפני שנים רשמה בפורום אתן בתגובה עוקבת לזאת
ולאחר מכן בעוד תגובה אמשיך למפות הצעה להמשך
מוני
-
טבע
• Ithaca Falls- מפלים שנמצאים במרחק פחות מ5 דקות הליכה מהדירה שלנו. יוצאים מהדירה, פונים שמאלה (כלומר יורדים במורד ההר), מתעקלים עם הכביש, וממשיכים עד שמגיעים לגשר קטן. פונים שם ימינה על שביל, ונכנסים כמה דקות עד שמגיעים למפל. בחינם. אחד המפלים הגבוהים והגדולים באיזור. אפשר להשתכשך קצת במים, ובעיקר להנות מהמפל היפה.
Robert Treman State Park- בתשלום- 6 או 7$- יש חלק עליון וחלק תחתון. לא היינו בחלק העליון. בחלק התחתון יש מספר מסלולי הליכה, אבל העיקרי שבהם הוא הליכה קצרה וישרה עד למפל, ושם יש בריכה גדולה שהילדים יכולים לשחות קצת או להשתכשך. אני חושבת ששאר מסלולי ההליכה הם יותר למיטיבי לכת- אבל אני לא יודעת בדיוק. ניתן להתייעץ במשרד הפארק. http://nysparks.state.ny.us/parks/info.asp?parkId=104
• Buttermilk Falls- בתשלום- 6 או 7$. מיד בכניסה רואים את המפל הגדול, הוא מאד מרשים. חוץ מזה יש מסלולי הליכה למיטיבי לכת- לא הלכנו. ניתן להתייעץ במשרד הפארק. http://nysparks.state.ny.us/parks/info.asp?parkID=25
• Stewart Park- פארק עירוני, בחינם. גן שעשועים ישן ויפה, Merry-go-round (שאינו תמיד פתוח- יש לו שעות מוזרות), ונוף יפה של האגם. מקום יפה לבלות אחה"צ. יש גם sprinklers, ממטרות, שילדים יכולים לשחק בהם בימים חמים. בימים חמים כדאי שהילדים יבואו עם בגדי ים כדי להנות הממטרות. http://www.ci.ithaca.ny.us/index.asp?Type=B_BASIC&SEC=%7 B57A54192-8D67-436A-AB03-1BFA1DCB5145%7D&DE=%7B947DD3B1- E164-4768-9B9D-8D49298134C9%7D
Taughannock Falls- בתשלום- 6 או 7$. יש חלק עליון ותחתון, לא היינו בחלק העליון. החלק התחתון הוא מסלול באורך קילומטר, ישר, אשר מוביל למפל. יש גם גן שעשועים מאד יפה בצד השני של הכביש, סמוך לאגם. http://www.taughannock.com/
Cornell Lab of Ornithology- בחינם. מקום אשר מתמחה בחקר ציפורים. יש מסלולי הליכה קצרים וקלים, ואפשר לקבל בקבלה משקפות כדי לעזור בזיהוי הציפורים. בתוך הבנין יש סרט קצר, ויש גם מעבדת צלילים- כדאי לשאול על זה. זה חדרון קטן עם מחשב, ואפשר לשמוע קולות של כל מיני חיות, ואז לשמוע את הקולות מהר ולאט והפוך. אפשר גם להקליט את עצמכם, ולשמוע את עצמכם מהר ולאט והפוך. זה מאד כיף לילדים. http://www.birds.cornell.edu
כללי
• The Commons- ה"מדרחוב" של איתקה. יש חנויות רבות ויפות, אבל בעיקר מעניינות מבוגרים, ולא ממש מתאימות לילדים. http://www.downtownithaca.com/
-
3/10
מאיתקה ללייק פלאסיד
https://maps.app.goo.gl/xfmh9eQKu2yLG6D36
יום נסיעה ארוך, מאמין שיהיה פיצוי של מראות שלכת. אבל מזכיר לכם שחשבתם ישיר מהניאגרה ללייק פלאסיד שם היתה עוד שעה נסיעה
תשתדלו להגיע ללינה בלייק פלאסיד לפחות לבילוי הערב בעיירת הדגל של האדירונדאק
4/10
יום לייק פלאסיד וסביבתה
המלצות על ביקור בשמורת high fall gorge
במקפצות האולימפיות
שייט עצמאי באגם המראה,ואו שייט באגם פלאסיד
מסלול הליכה ביער -הומלץ ע"י הגולש sancho =יורם וכך רשם-
בבוקר הצטיידנו במאפייה קטנה ברחוב הראשי בדברי מאפה וכריכים, ולקחנו איתנו למסלול הליכה מקסים שנמצא פחות מ 5 דקות נסיעה מהרחוב הראשי.
מסלול ההליכה נמצא ביער שבו הרבה מאד מסלולי הליכה ושנקרא: Peninsula Nature Trails.תחילת המסלול נמצא קרוב מאד על הכביש שמחבר את לייק פלאסיד עם סאראנק לייק. כשני מייל מלייק פלאסיד, יש שביל קטן למעבר מכוניות שנמצא ממש צמוד ולפני מסעדת הווארד ג'ונס בצד ימין. נוסעים כמאתיים מטר ולפני שער ברזל מחנים במגרש ומשם יש כמה מסלולים. טיילנו בשני מסלולים מקסימים שמגיעים עד לאגם. המסלולים קלילים ומתאימים למשפחות ללא עגלות, אבל מסלולים יחסית קצרים.
וחוויה שהזכיר אנשים טובים על טיסה נופית מלייק פלאסיד והנה דיעות של גולשים-
הגולש אריה-
מוני הזעיק אותי על מנת שאספר אודות הטיסה שעשינו ביולי שעבר
בלייק פלסיד .
באחד משיטוטינו באינטרנט ניתקלנו בטיסה זו שלהפתעתנו גם הייתה יחסית זולה מאוד כך שכשהגענו לאזור חיפשנו את שדה התעופה .ישנו שילוט די טוב.שדה התעופה מצוי כ2-3 ק"מ מזרחית לעיירה וההגעה אליו קלה מאוד.
את פנינו קידמה פקידה שביקשה מאיתנו להמתין 10 דקות ואז הגיע הטייס בחור נחמד וחייכן עם מכנסיים קצרים .היום היה שטוף שמש עם ראות מצויינת ואת הטיסה מומלץ לעשות ביום כזה.חבשנו קסדות עם מכשירי קשר כדי שנוכל לדבר בינינו ולהקשיב להסבריו של הטייס.הטיסה ערכה כ-25 דקות.זו אחת מההחוויות היפות ביותר שחוינו בטיול שלנו .המטוס טס בגובה נמוך כל הטיסה מלווה בהסברים של הטייס המראות נפלאים והמצלמה לא הפסיקה לצלם.הפארק שלמטה ברובו לא נגיש עם רכב ולכן האפשרות לראותו היא אך ורק מלמעלה.המטוס רועד קצת אך הטיסה ממש לא מפחידה.אנחנו טסנו במטוס עם 4 מושבים 3+טייס. לא יודע עם יש להם מטוסים גדולים יותר בכל מקרה אנו ממליצים מאוד מאוד על חוויה זו
הגולש יורם
לאחר שהתרשמנו מהקפיצות המדהימות במתקניי המקפצות האולימפיית, עצרנו בשדה התעופה הקטן שנמצא ממש 300 מטר ממתקני הקפיצה, ולפי ההמלצות שפורום החלטנו לקחת את טיסת החוויה. איך שנכנסנו, הטייס פנה אלינו וניחש שאנחנו ישראלים. למה? כי רוב המשפחות שהוא מטיס הם מישראל..
היה ויכוח קטן בין שתי הבנות מי תשב ליד הטייס שהבטיח לתת לה גם להטיס את המטוס, ובסוף ההכרעה נפלה על בת המצווה.
מסלול ההמראה עבר בבוקר תיקונים אז ההמראה וגם החיתה היו מהשדה שליד. ממש כמו בסרטים!!
החוויה היתה בשמיים או יותר נכון בעננים, הנופים מלמעלה משגעים ובגלל מזג האוויר הוא שילב לנו טיסה גם מעל ההרים וגם מעל האגמים, כשבדרך כלל צריך לבחור לאיזה כיוון רוצים לטוס.
טיסה של כ 25 דקות שלאחר ההמראה הבת מצווה קיבלה את ההגאים והיתה מבסוטית להטיס אותנו.
נהננו מאד, אבל היה מישהו שנהנה במיוחד.
שרית במקרה של יורם התמונות שהוא צילם אבדו כמו מאות תמונות אחרות של גולשים
שרשמו בלוגים נהדרים
הגולש עודד רשם בקצרה
בלייק פלסיד עצמה מומלץ לבקר במקפצות הסקי במיוחד אם טרם ביקרת בכאלו במקום אחר בעולם. כמו כן איצטדיון ההחלקה על הקרח שגם שם.
משדה התעופה הקטן של לייק פלסיד אתה יכול לקחת טיסה של 20 דקות במטוסקטן מעל האזור. במקרה של האדירונדק המראות מלמעלה הרבה יותר מדהימים
מוני
המשך בתגובה הבאה
-
5/10
מלייק פלאסיד לסטוה
https://maps.app.goo.gl/5HbjwLpQaSKRb8iu8
https://maps.app.goo.gl/y5VfZhgaNpwsY2kGA
אם קיימתם טיסה נופית אפשר לוותר על הוויטפייס מאונטיין
ואז - https://maps.app.goo.gl/g6ynFwEV2ARwrY5p7
בסטוה וסביבה
אפשרות הליכה או אופניים בשביל הריאקשין פס וכמו כן נסיעה על- ל-108 שם בסמגלרס נוץ'
הגונדולה להר מנספילד וחזרה דרך אחוזת משפחת טרמפ-https://maps.app.goo.gl/xJFeuaYC3LYvHxcy6
אפשרות לקפוץ להליכה למוס גלן פולס-https://maps.app.goo.gl/jrsKcYDpeoUwqGNaA
6/10
מכאן אני רושם הצעת מיפויי תוואי מסלול יומי עד ניו יורק
https://maps.app.goo.gl/nuz7TRhzy9pt484L7
7/10
הברקשיירס מערב מסצ'וסטס>>מצפון מערב קונטיקט>>לינה בסמיכות להדסון
https://maps.app.goo.gl/H1zcSiBoE2VY58CZ9
או כבר ביום הזה הגעה לוודברי קומון
8/10
https://maps.app.goo.gl/vxF16BnwPbJVg2Ge6
לבדיקת היתכנות מצידכם
מוני