ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול טרקים עד חודש ביוון

פורום אירופה
    יוון
    6
    10
    271
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Sharoman
      Sharoman נערך לאחרונה על ידי

היי כולם!

אני בוחן אפשרות לטיול טרקים ביוון וגם אחרי רפרוף בשרשורים כאן אשמח לקבל מענה לכמה שאלות וכמובן לכמה טיפים שתוכלו להציע 🙂

קצת עלי ועל מה אני מחפש:

בן 41, בכושר טוב, מטיב לכת ובעל ניסיון בטיולי טרקים/הליכות ארוכים.

פעם ראשונה ביוון, אחרי הרבה המלצות, כאשר המטרה היא טיולים ממושכים של 2-4 ימים (אפשר גם יותר) עם כמה שיותר נוף וכמה שפחות אנשים.

אוהב מאוד ירק, יערות, הרים, שלג ומים! אשמח לשילוב של כמה שיותר אפשרויות באותו טיול.

לשם כך אשמח למענה על כמה שאלות עיקריות:

ראשית תקופה - כרגע התחנון הוא למרץ-אפריל הקרוב ולכן השאלה היא האם מדובר בתקופה סבירה לטיול טרקים?

שנית, משך הטיול הוא עד חודש (חזרה טיפה לפני פסח) ולכן השאלה היא האם באמת ישנן מספיק אפשרויות (כולל זמן מנוחה) שיוכלו למלא חודש שלם או שעדיף להתרכז בטיול של 3-4 שבועות ולהשאיר טעם לעוד?

עלות הטיול - אם אני לא מחשיב את עלות הטיסה הלוך/חזור, כמה כסף לדעתכם אמור לעלות טיול כזה בהינתן שאין לי כוונה להתפנק במלונות ו/או מסעדות יוקרה.

(לכל היותר מתכנן כמה חוויות קולוניריות יוקרתיות, בודדות).

רכב - כמה קשה/לא נח להתנייד בלי לשכור רכב?

הכוונה בעיקר לנסיעות ארוכות בין איזורים/עיירות ולא נסיעות בתוך העיר.

יעדים/מסלולים - לא בדיוק שאלה אבל כן אשמח לכל המלצה בנושא יעדים ספציפים ש"אסור לפספס" בטיול מהסוג הזה 🙂

תודה מראש לכולם! 🙂

הצועד בנעליו תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • הצועד בנעליו
        הצועד בנעליו @Sharoman נערך לאחרונה על ידי

@sharoman

יוון מאוד גדולה ויש הרבה אופציות

אתה יכול להתחיל באופציות שהחברה הזו מציעה

Hiking | Trekking Hellas

ולקחת רעיונות.

אתה גם יכול להשתמש בשרותים שלהם כמו הסעות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • שמחת הפרטים הקטנים
          שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

מרץ לא נשמע לי זמן טוב לטרקים, בדרך כלל ממאי נחשב זמן אידאלי באזור זה אולי באפריל יכול להיות גם בסדר עם מזל. https://www.greece-islands.co.il באתר הזה יש המון המון מידע מכל מיני סוגים והמלצות

• שמחת הפרטים הקטנים

מרץ לא נשמע לי זמן טוב לטרקים, בדרך כלל ממאי נחשב זמן אידאלי באזור זה אולי באפריל יכול להיות גם בסדר עם מזל. https://www.greece-islands.co.il באתר הזה יש המון המון מידע מכל מיני סוגים והמלצות

• שמחת הפרטים הקטנים

https://globetrek.org/%D7%98%D7%A8%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%95%D7%95%D7%9F-%D7%91%D7%90%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%9C-%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%95%D7%95/

פה יש כמה רעיונות לאפריל

• Sharoman
                Sharoman נערך לאחרונה על ידי

המון תודה לכל המגיבים עד כה! הקישורים מלאי מידע שימושי ומספק המון השראה!

אשמח להתייחסות לגבי התקופה שבחרתי ולגבי עלויות ביוון 🙏

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • שמחת הפרטים הקטנים

מבחינת לינה- יוון לא יקרה בכלל, השאלה לאילו לינות אתה מכוון. אם אתה נוסע לבד אבל ישן במלון, אפילו במלון פשוט, תשלם על יחיד כמו על זוג ( שגם זה לא הרבה, סביב 300- 250-שח ללילה), לפחות זה מה ששילמנו לפני שנתיים בסוף מאי. אנחנו טיילנו באזור אולימפוס, זגוריה וקצת מטאורה, היה מהמם, זגוריה למשל אזור פרטי ויפה, אבל לא מתאים למרץ. 2 טרקים ידועים באזור הוא לאגם הדרקון, למיטיבי לכת, אבל לא לפני יוני, וטרק בקניון וירוס, שגם פחות מתאים בתקופה של מרץ- אפריל. אגב, בבקתות משלמים פר מיטה שזה הרבה הרבה יותר זול. האוכל גם די זול ביוון, נניח 2/3 מהעלות בארץ. הדלק דווקא לא כל כך זול וגם השכרת הרכב, ממה שהתרשמתי היא בערך במחירים של מערב אירופה, סביבות 40-100 יורו ליום, תלוי בסוג הרכב שתיקח ובעיקר בסוג הכיסוי ( ביטול השתתפות עצמית מקפיץ את המחיר). תהנה!

MERAVSHELL תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • MERAVSHELL
                    MERAVSHELL @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים

מוסיפה את התובנות האישיות שלי מניסיון של טיולים רבים ביוון - השכרת רכב ביוון זולה משמעותית בחורף/ אביב מאשר בקיץ, ובאופן כללי זולה, בטח רכב לא גדול. לעתים המחירים אפילו מצחיקים. הלינה זולה, שוב - בחודשי האביב, האוכל זול.

התחבורה הציבורית לא משהו -- לא הייתי בונה על זה בכלל.

לגבי העונה - אני מניחה שמדובר בטרקים בצפון יוון. מרץ יכול להיות קר וגשום. אפריל גם כן - הפסגות כמו בחבל אבריטניה למשל יכולות להיות מושלגות. בעיני, כפי שאמרו קודמי, עדיף להגיע במאי יוני. אם לא מתאפשר לשנות את התקופה אז אולי שווה לבדוק בדרום יוון - הפלופונס.

אנחנו פעם חווינו חוויה מפחידה כשטיילנו באפריל באבריטניה ובטיפשותינו הקשבנו לגוגל מפס - נסענו בכבישים הרריים, ראות אפס, תהומות, גשם, ולקינוח הגענו לנרניה - לשלג מדהים ומרהיב אבל מסוכן לנהיגה ובטח לטרקים. ירדנו מההר משקשקים ומברכים על שלא צנחנו לתהום ואיש לא היה יודע😔

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                    • dregev03
                      dregev03 נערך לאחרונה על ידי

אולי במרץ מתאים לטרק בכריתים. איזור ״ידוע ביוון״ בטרקים שלו אבל צריך לסייג ולומר שיוון עם כל הכבוד זה לא יעד לטרקים.

מרץ יכול להתאים עדיין באיזור הרי אילת או הערבה שהם איזורים מטורפים לטרקים וגם יחסית זולים מחוץ לפסח

IO. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • IO.
                        IO. @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

לא יכולה להעיד מנסיון אישי לגבי האיזור אבל נראה שהתקופה שבחרת מעט מוקדמת מידי.

נתקלתי למשל בסיפור המסלול הבא:

טרק ה- Menalon בפולופונס במרץ שיכול לתת לך עוד אינפורמציה על הליכה בתקופה הזו.

כמובן שיש הרבה אינפורמציה על טרקים בצפון יוון (זה למשל) אבל שם עדיין חורפי במרץ.

אם אתה פתוח ליעדים אחרים, הייתי בודקת את האיים הקנריים. למשל המסלול הזה (רק כדוגמה, לא הייתי).

בהצלחה 🙂

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון