טיול מתוכנן לצפון ארה"ב ביולי אוגוסט - התייעצות לגבי התוכנית (29 ימים ברוטו)
-
הי,
טיול מתוכנן ביולי-אוגוסט לצפון ארה"ב, אשמח להתייחסות למסלול וכמה המלצות...
- זוג עם 3 ילדים מ 8 עד 15.
- רוצים טיול יחסית רגוע, לא מחפשים "להספיק כמה שיותר". כולל כמה ימים רגועים יחסית למנוחה.
- אולי שווה להוסיף יום ב SF בתחילת הטיול, להתאוששות מהטיסה הארוכה וקצת קניות להמשך הטיול ברוגע.
- מתלבטים לגבי הנסיעה מאיזור Mammoth Lakes לוגאס דרל עמק המוות ביולי... האם סימפטי ? או שכדאי לוותר\לעקוף אם אפשר\לטוס ?
- תוהה אם טיול בקניון אנטילופ (לייד פייג') שווה את הנסיעה מברייס לפייג', לינה בפייג' וסיור למחרת בקניון אנטילופ ואז חזרה לוגאס. החלופה היא ליסוע מברייס לוגאס ולהמשיך משם.
- מחפשים לשלב פארק מים באיזור SF או וגאס. מה מומלץ ? איפה כדאי להכניס ללו"ז ?
התכנון כפי שנראה כרגע:
13.7 טיסה מישראל לסאן פרנסיסקו, נחיתה ב SF והגעה למלון סביב 23:00. לינה באיזור ה piers.
[האם כדאי להוסיף פה יום ב SF, התארגנות ומנוחה אולי בבריכה במלון אחרי הטיסה ?]
14.7 יום 1 בSF לינה באיזור ה piers. שייט לאלקטרז, סיור במזח 39, כיכר ג'יררדלי, ...
15.7 יום 2 ב SF לינה באיזור ה piers. טיול רגלי בעיר (רובע איטלקי, סיני), תצפית איזור הגשר. אולי שייט לסולסליטו לחצי יום.
16.7 קניות להמשך הטיול ונסיעה ליוסמיטי. לינה באיזור ה VALLY ביוסמיטי.
17.7 טיול ביוסמיטי. לינה באיזור ה VALLY ביוסמיטי.
18.7 טיול ביוסמיטי, צד שני של העמק ונסיעה ל Mammoth Lakes. לינה באיזור Mammoth Lakes.
19.7 טיול קצר באיזור Mammoth Lakes ונסיעה לוגאס. לינה בוגאס.
[מבין שהנסיעה לוגאס די ארוכה (בערך 6:15 שעות לא כולל הפסקות) ועוברת דרך עמק המוות. כמה זה סימפטי עם ילדים ? יש איזה טיפ בנושא ?]
20.7 בילוי בוגאס ולינה בוגאס. (סיור בסטריפ\אטרקציות מלונות יום\לילה)
21.7 בילוי בוגאס ולינה בוגאס. (פארק מים ?)
22.7 בילוי בוגאס ולינה בוגאס. (סיור בסטריפ, אטרקציות מלונות יום\לילה, הופעה\הצגה)
23.7 בילוי בוגאס ולינה בוגאס. (אאוטלט, מטווח, אזור פרמונט בערב, הופעה\הצגה)
24.7 קניות לטיול בפארקים, נסיעה לפארק ציון, טיול קצר (מה שנספיק) ולינה בציון.
25.7 טיול בציון ולינה בציון.
26.7 טיול בציון, נסיעה אחה"צ לברייס. סיור קצר בברייס (צפיה בכוכבים ?) ולינה בברייס.
27.7 טיול בברייס, נסיעה אחה"צ לפייג', לינה בפייג'.
28.7 סיור מאורגן ב Antelope Canion, חזרה לפייג' ונסיעה לוגאס. לינה בוגאס.
[האם שווה ליסוע לישון בפייג' רק בשביל סיור ב אנטילופ קניון ונסיעה לוגאס באותו היום ? אולי לוותר על פייג' ולהוסיף יום במקום אחר ? לחזור ישר מברייס לוגאס ולטוס ישר לאורלנדו בלילה או לישון בוגאס ולטוס למחרת ?]
29.7 טיסה מוגאס לאורלנדו. לינה באורלנדו (מפה לשם זה כמעט יום שלם...)
[מתבלטים בין טיסת בוקר\אחה"צ\לילה - זמן מנוחה רגוע אחרי הטיולים בטבע או להגיע מוקדם יותר לאורלנדו בשעה סבירה ולנוח במלון שם ולא לטוס כל הלילה ולהיות עייפים למחרת]
[כל הקטע של החזרה מהטיולים בטבע לוגאס רק כדי לטוס משם לאורלנדו קצת "תקוע" ו"מבזבז" יום או יומיים מהטיול מבחינתי. מחפש אולי חלופה אחרת להגיע לאורלנדו לאחר טיול בברייס...]
30.7 פארק באורלנדו. לינה באורלנדו.
31.7 פארק באורלנדו. לינה באורלנדו.
1.8 טיול למרכז החלל קנדי. אחה"ץ וערב רגועים במלון\טיילת באורלנדו. לינה באורלנדו.
2.8 פארק באורלנדו. לינה באורלנדו.
3.8 פארק באורלנדו. לינה באורלנדו.
4.8 אאוטלט באורלנדו\יום רגוע למנוחה וטיסה לניו יורק [טיסת אחה"צ\ערב]. לינה בניו יורק באיזור טיימס סקוור.
5.8 בילוי בניו יורק. לינה בניו יורק.
6.8 בילוי בניו יורק. לינה בניו יורק.
7.8 בילוי בניו יורק. לינה בניו יורק.
8.8 בילוי בניו יורק. לינה בניו יורק.
9.8 בילוי בניו יורק. לינה בניו יורק.
10.8 "השלמות" והתארגנות לטיסה חזרה לישראל ב 23:00. יוצאים מהמלון לשדה התעופה ב 18:00.
סיכום:
יומיים מלאים ב SF (לוקחים רכב מהשכרה מ SF)
יום נסיעה ליוסמיטי
2 לילות בעמק יוסמיטי, לילה אחד ב Mammoth Lakes
יום נסיעה לוגאס
4 ימים מלאים בוגאס
נסיעה פארקים: מוגאס לציון ל 2 לילות, נסיעה לברייס ללילה אחד, נסיעה לפייג' ללייה אחד, סיור באנטילופ קניון ונסיעה לוגאס - לינה בוגאס.
מחזירים רכב מהשכרה בוגאס וטיסה לאורלנדו (מפה לשם זה כמעט יום שלם...)
5 ימים מלאים באורלנדו (4 פארקים, מרכז החלל קנדי)
יום התארגנות וטיסה לניו יורק.
5 ימים מלאים בניו יורק.
יום טיסה חזרה לישראל (טיסת לילה).
נשמח לשמוע טיפים, ללמוד מהנסיון שלכם.... יש לנו כמה התלבטויות כפי שרשמתי מעלה בתכנון...
תודה רבה !!!!!
-
שלום
נגיעה רק בנושא עמק המוות כן או לא
מפנה אותך לשרשורים בנושא בימיו הגדולים של פורום צפון אמריקה
בשרשורים הללו תמצא גם הפניות למידע על ממות' לייק והסביבה כמו אלה של הגולשת פנינית(פוסט מס 6)
מוני
-
זהירות - ארוך
דעה אישית לחלוטין, ואני בטוח שאני ממש לא מייצג את הרוב
הטיול הוא בהחלט מרווח, אבל אני מודה שלי הוא מרגיש ארוך מדי וקשה מדי. אני באופן אישי לא מתחבר לטיולים של מעל שלושה שבועות, כי איפשהו בסוף השבוע השני כבר מתחילים למצות את ההתרגשות. ואז כל הקשיים שההתרגשות החביאה בהתחלה, מתחילים לצוץ. אם זה סיר הלחץ המשפחתי (כולם ביחד 24/7), הגעגועים והצורך במשפחה מורחבת וחברים, הימים הארוכים (גם בטיול רגוע) והנסיעות הארוכות. ובעיקר פחות התלהבות. כמו שאני אוהב להגיד – ביום הראשון סופר ענקי זו חוויה. ביום הרביעי סופר זה צורך. בשבוע השני זה כבר עונש. וכמובן לא לשכוח את הדברים הקטנים שמצטברים – איזה כתם על הבגד שלא יורד בכביסה במלון, נעל שנקרעה, חלילה מחלה של מישהו. בעיה בארץ (בבית, בחיים או בעבודה) שכבר קשה לדחות וכו'. שום דבר דרמטי, אבל ככל שהטיול ארוך יותר, האפקטים מצטברים, ומה שקל יחסית לדחות יומיים על שנחזור לארץ בטיול קצר, בעייתי יותר בטיול ארוך. אגב, כל הדברים ברשימה הזו קרו לי בטיולים לארה"ב.
וכמובן עייפות מצטברת. גם בטיול רגוע יחסית, בכל זאת יש יותר עומס פיזי, ויותר התרגשות שגם מתישה. אנחנו פשוט עייפים. וגם ביום רגוע, אם בחרתם למשל לבלות כמב שעות בבריכה, אנחנו יודעים כמה זה מעייף.
ובלי קשר לקושי, אז יש גם את שיקול העלות. למרות המחשבה שהטיסה יקרה וצריך להוסיף ימים כדי להצדיק את העלות, הרי שבפועל רוב העלות היא יומית. תלוי בהמון פרטים קטנים, אבל לדעתי העלות היומית הממוצעת שלכם בטיול תנוע בין 700 ל-1200 דולר (לא כולל טיסות). זה כולל מלון, אוטו, אוכל, ביטוח אטרקציות ועוד. אז עוד 4-5 ימי טיול זה עוד 15 אלף ש"ח.
זה כמובן לא אומר לא לעשות טיולים ארוכים. זו רק הדעה שלי.
ולעצם העניין
הטיול שלכם כולל באופן מובהק 4 חלקים עם סטייה קטנה מזה:
- חלק עירוני קצר בסן פרנסיסקו.
- טיול אוטו טבע, עם עצירה קטנה בוגאס.
- פארקי שעשועים באורלדנו.
- טיול עירוני בניו יורק.
בגדול האידאל מבחינתי היה טיול שכולל כל שבוע קצת מכל דבר – יומיים של טבע, יומיים של פארקי שעשועים, יומיים של עיר ויום רגוע (לא חייב להיות שבת). היחס בין החלקים (המינון) תלוי ברצון שלכם. אז ברור שאי אפשר לעשות את זה על בסיס שבועי, אבל הטיול שלכם יחסית מאד רחוק מזה. העצירה בוגאס קצת מצילה את המצב.
באופן אישי הייתי מנסה לראות איך אפשר לוותר על אורלדנו, ולשלב פארקי שעשועים בחוף המערבי. בשביל זה צריך לעשות שיעורי בית ולהבין מה יש בכל פארק (בשני החופים) ומה חושב לכם יותר או פחות. אם תמצאו חלופה הולמת בחוף המערבי זה יכול לתת כמה דברים:
- חוסכים יום טיסה ועלות שלה.
- אפשר לנסות (דורש מאמץ) לפצל את הפארקים חלק בהתחלה וחלק בסוף (בלוס אנג'לס) ואולי גם פארקים אחרים בדרך, כך שמתקרבים יותר לתמהילך השבועי שהזכרתי.
- משאיר יותר גמישות עד הרגע הכמעט אחרון (כל טיסה היא עוגן שקשה לשנות).
למשל במקרה שלכם אפשר לשקול: בתחילת הטיול – שילוב פארק שעשועים באזור סן פרנסיסקו (יש פארק מים ופארק רגיל של סיקס פלגס, וגם הפארק גרייט אמריקה). למשל ליום שיוצאים מהעיר (אולי בערב לנסוע עד הכניסה ליוסמיטי ואולי לא). אחרי וגאס – לנסוע ללוס אנג'לס לפארקים שלה
ואפשר גם לשקול: אחרי יוסמיטי לנסוע (אולי גם לשלב כביש 1) ללוס אנג'לס, ליוניברסל. ואז להמשיך בטיול לוגאס. ובסוף לחזור לדיסני בלוס אנג'לס. נסיעה מיוסמיטי ללאס וגאס דרך לוס אנג'לס נשמעת כמו עיקוף ענק אבל זה פחות דרמטי ממה שזה נשמע. ובנוסף זה מאפשר לפצל את הנסיעה הקשה ליומיים.
וכמה פרטים טכניים לתוכנית שלכם
16.7 קניות להמשך הטיול ונסיעה ליוסמיטי. לינה באיזור ה VALLY ביוסמיטי. צריך לנסות להיות ריאליים ולהבין מה השעות ביום. אם בבוקר עוד שכרתם רכב (בעיר? בשדה?) זה תוספת זמן של שעה/שעתיים (כולל הלוגיסטיקה של נסיעה לתחנת ההשכרה, השכרה, סידור הרכב וכו'). קניות להמשך הטיול זה בין שעה ל-3 בקלות. נסיעה לעד לעמק זה 5 שעות כלומר אנחנו כבר ב 7 עד 10 שעות. ובבוקר כמובן שעוד הייתם צרכים לארוז. ולא לשכוח ארוחת בוקר וצהריים כזו או אחרת האם זה לעניין להיכנס ליוסמיטי בשעה כזו? או שכבר עדיף לישון בכניסה לפארק?
29.7 טיסה מוגאס לאורלנדו. לינה באורלנדו (מפה לשם זה כמעט יום שלם...) [מתבלטים בין טיסת בוקר\אחה"צ\לילה - זמן מנוחה רגוע אחרי הטיולים בטבע או להגיע מוקדם יותר לאורלנדו בשעה סבירה ולנוח במלון שם ולא לטוס כל הלילה ולהיות עייפים למחרת] אני לא בעד טיסת לילה. בפועל הרי לא באמת ישנים טוב במטוס (לכל היותר 4 שעות זה לא לילה) וגרמתם לעצמכם לסוג של ג'טלג דווקא לפני החלק הכי קשה ויקר בטיול. בגדול אני אוהב טיסות של 12 בצהריים.
1.8 טיול למרכז החלל קנדי. אחה"ץ וערב רגועים במלון\טיילת באורלנדו. לינה באורלנדו. לא בטוח שמרכז החלל כזה ילהיב אתכם. בשלב מאוחר בטיול אחרי שראיתם וחוויתם, ובאמצע החוויה המדהימה של הפארקים בלוס אנג'לס – הוא עשוי להראות קצת חיוור. שווה לחשוב עוד טיפה.
4.8 אאוטלט באורלנדו\יום רגוע למנוחה וטיסה לניו יורק [טיסת אחה"צ\ערב]. לינה בניו יורק באיזור טיימס סקוור. הטיסה לוקחת קרוב ל-3 שעות נטו. שלוש שעות של הגעה מוקדמת לשדה (כולל החזרת רכב), 45 דקות לצאת מהשדה (עם המזוודות) ועוד כשעה לנסיעה למלון – סך הכל קרוב ל-8 שעות. אם רוצים להגיע למלון עד 8 בערב, זה אומר טיסה של 3 אחה"צ ויציאה לדרך ב-12. זה לא באמת זמן לאאוטלט (שלרוב פותחים ב-10) או ליום רגוע. ולא לשכוח שבבוקר שוב ארזתם (הפעם לטיסה, כולל שקילת מזוודות וכו'), ניקיתם טיפה את האוטו וכו'.
-
כמה הערות ותובנות מנסיעות שלנו לאורך השנים למקומות שציינת. לא לפי סדר החשיבות אלא לפי המסלול. כמובן שזו דעתי הלא מחייבת.
- אין צורך ביום מנוחה אחרי הנחיתה. תבדוק באתרים האמריקאים מה קורה ב-SF. העיר חוותה משבר קשה של הומלסים ברחובות עד כדי נטישה כללית של מרכז העיר.
- תשכור רכב מרווח ותקנה צידנית לשתיה קרה ופרטי מזון שדורשים קירור. בנסיעות הארוכות זה דרוש. קרח קונים בכל מקום. בכלל כדאי לעצור להצטיידות בתחילת הנסיעה בסניף וולמארט או כול סופר גדול אחר.
- אנחנו נסענו מוגאס לממות' דרך עמק המוות. היה מעניין ויש שם מספר נקודות תצפית מעניינות.
- יש לך יותר מדי לילות בווגאס. אם אתם בעניין של בריכה אז קח בחשבון שבבתי המלון הגדולים הביקור בבריכה מאד יקר. בתאריכים שלכם יהיה שם חם מאד ולהסתובב בחוץ בשעות היום יהיה קשוח. תשקול ביקור בסכר הובר. סיור מאד מעניין בפלא הנדסי כולל סרט על הבניה וירידה לבסיס הסכר.
- פארק ציון הוא פארק מדהים. אם מתפנה לך לילה אז תוסיף בציון. אני מקווה שכולם באותה רמת כושר גופני כי המסלולים מאתגרים בחלקם. ההליכה בתוך הנחל נעימה מאד בימים החמים. תזכור שזה איזור מדברי.
- חובה לבקר בפייג לטובת 3 פעילויות. לבקר בקניון אנטילופ העליון ולא התחתון. לבקר HORSE SHOE BEND שנותן לך את כול הפאר שלהגרנד קניון בהליכה של רבע שעה וגם, אם אתם בעניין של מנוחה ופעילות במים, לשכור סירה ולבלות יום על אגם פאוול. בנוסף, אם לא ביקרתם בסכר הובר, אתם יכולים לבקר בסכר גלן, האח הקטן שלו.
- 4 פארקים זה מעייף ויקר. תוריד אחד לטובת פארק מים. הביקור במרכז החלל חובה.
- באורלנדו מצאנו את הקניות הכי טובות. נסה לשלב יותר ממרכז קניות אחד.
- לא יודע מה ההגדרה לאיזור טיימס סקוור אבל קח בחשבון שזה איזור עמוס מאד. אל תיקח מלון לכיוון תחנת האוטובסים כי שם מרוכזים רוב ההומלסים שמגיעים לעיר. תהנו!!
-
@מטייל_4254276 שתי הערות:
- יומיים בסן פרנסיסקו לעומת 4 ימים בוגאס לא נראה לי הגיוני. הייתי הופכת את היחס ביניהן.
- לא הבנתי למה מאנטילופ קניון (היפה והמומלץ כשלעצמו) צריך לסוע עד לוגאס (בה כבר הייתם) רק כדי לטוס לאורלנדו? לא עדיף לטוס משדה קרוב יותר לאנטילופ? אולי פלאגסטאף? (לא בטוחה שזה הכי קרוב הייתי שם מזמן). בכל מקרה אם אתם מגיעים לאנטילופ כמובן שאסור לפספס את ה-Horse shoe bend שקרוב לשם מאוד.
-
-
@יונה-וקשת תודה רבה !!! כרגע יש שני לילות לינה בציון, אחד בברייס. לצערי נראה לי שנוותר על הנסיעה לאנטילופ קניון (למרות שמאוד רציתי להגיע לשם) - לא ניקח עוד לילה בפייג' ולכן יוצא שנוסעים לפייג' בערב רק כדי לבקר באנטילופ למחרת ואז ישר נסיע לוגאס : לכן ויתרנו.
מתוך 4 ימי פארקים באורלנו (כולם של יוניברסל, את דיסני כבר מיצינו בעבר) אחד מהימים זה פארק המים שלהם
+ השארנו יום אחד בין הפארקים (קשוח) למוזיאון החלל ועוד יום בלי פארקים בסוף אורלנדו כדי להתארגן לטיסה למחרת + אאוטלט + משהו רגוע בערב. שוב תודה על הטיפים !!
-
@יונה-וקשת תודה רבה, אכן הוספנו יום בסן פרנסיסקו. נראה שאת צודקת וזה יותר מתאים לנו.
-
@מטייל_4254276 רעיון מצויין בעיני לוותר על אנטילופ בטיול הזה. המקום יפהפה, אין מה לומר, אבל מדובר על סיור של כשעה שבכלל אינו בר השוואה לפארקים הגדולים כמו ציון וברייס, ולא מצדיק לבדו (עם או בלי פייג') נסיעה כל כך ארוכה.
יתרה מזו, אם כבר מגיעים לאיזור אנטילופ, יש במרחק נסיעה סביר עוד לא מעט שכיות חמדה שכדאי ממש לבקר בהן. הייתי שם לפני כמה שנים במסגרת ביקור משפחתי/חברי בפלאגסטאף שהיתה נקודת מרכז ה"כוכב" שלנו. המארחת שלנו לקחה אותנו למקומות מדהימים, חלקם ידועים יותר וחלקם פחות כמו סדונה, סאנסט קרייטר, מוניומנט ואלי (כולל לילה במלון שם), שמורה אינדיאנית של הנבאחו ששכחתי את שמה, וכמובן הגרנד קניון המפורסם מכולם. היא ניסתה לבחור עבורנו את המיטב של האיזור, ולמעשה האנטילופ קניון אפילו לא היה בתוכנית שלה - אני ממש במקרה זמן קצר לפני הביקור גיליתי אותו בכתבה ב-ynet...
בקיצור, אם תקדישו לאיזור הזה זמן ראוי בטיול אחר, רק תרוויחו.