ילוסטון פארק
-
שלום לכולם
אנחנו אמורים להגיע הקיץ לילוסטון אשמח לעזרה בבחירות נקודות כי באמת שאין סוף לפארק הזה
אנחנו זוג שמחפשים לראות את אתרי החובה של הפארק לא עושים מסלולים קשים
ניהיה בפארק 3 ימים והלינה היא בווסט ילוסטון
אלו האתרים שחשבתי עליהם
West Thumb Geyser Basin
Lake Yellowstone
Old faithful Geyser
Morning Glory
Emerald Pool
Grand prismatic spring
Fountain Paint Pot Nature Trail
Norris Geyser Basin
Grand Canyonהאם פיספסתי משהו שהוא חובה? נעצור בנוסף בנקודות תצפית שנראה על הדרך אבל אשמח לדעתכם
תודה רבה
-
@matan_v הפארק מאד גדול, אבל אפשר להגיע למקומות המרכזיים ב- 3 ימים. אני חושב שזה היה אורך הביקור הראשון שלי בפארק. מאז חזרתי אליו למספר ביקורים נוספים, אבל הם היו קצרים יותר. האחרון היה רק של יום אחד.
הפארק מחולק למספר אזורים (לפי דעתי):
- החלק המערבי שהעיקר שבו הוא הפעילות הגיאותרמית - מ- Mammoth Hot Springs בצפון עד ה- Old Faithful בדרום (אם כי הוא יותר בדרום מרכז מאשר בדרום מערב). Norris נמצא בערך באמצע החלק המערבי של הפארק.
- החלק המזרחי שבו המרכיב הדומיננטי הוא נהר הילוסטון ודרומה ממנו, אגם ילוסטון. זה כולל את הקניון הגדול של הילוסטון ומפלי מים..
- בחלק הצפון מערבי - עמק לאמאר וגם הצפון ממערבה לו. זה האיזור בו תמצא כמויות גדולות של ביזונים.
מבחינת בעלי חיים ומעבר לביזונים, כמעט בטוח שתראה גם Elk. בשעות אחה"צ הם אוהבים לרעות בדשא שליד הכניסה הצפונית לפארק, שם נמצאת גם המנהלה של הפארק. אגב, ביציאה מהפארק, בדרך הקצרה עד לעירה Gardiner ראיתי גם קבוצה גדולה של איילות Prong Horn. כמובן שניתן לראות Elk גם באזורים אחרים של הפארק, אבל זה פחות מובטח.
מעבר לחיות הללו יש חיות נוספות בפארק, אבל האם תצליחו לראות אותן - זה עניין של מזל. יש דובים, אבל בכל ביקורי ראיתי רק דב אחד במרחק. ראיתי פעם זאב מסוג כלשהו (אולי Coyote), וגם זה לא מקרוב וגם Prairie Dogs.
הייתי מקדיש יום עד יום וחצי לחלק המערבי של הפארק. הפעילות הגיאותרמית היא לדעתי האטרקציה המרכזית שלו, בעיקר למבקרים בו לראשונה. אין את זה בפארקים אחרים (יש קצת ב- Lassen שבצפון קליפורניה, אבל בהיקפים הרבה יותר קטנים). זה יחודי. הייתי מקדיש יום גם לחלק המזרחי, כנראה גם עם עמק לאמאר ואת השארית לצפון.
המלצה גדולה שלי היא לנסות להצטרף לסיורים עם הריינג'רים. לוחות הזמנים בעיתון של הפארק או במרכזי המבקרים (יש כמה מרכזי מבקרים, כל אחד "חולש" על קטע אחר של הפארק). יש בהחלט ערך מוסף לסיור עם ריינג'רים על פני ביקור עצמאי. הסיורים בחינם, רק צריך להגיע לנקודת המפגש בזמן. היות ומדובר בפארק גדול, צריך לתכנן מראש את זה.

ביזון צועד לו על הכביש מהכניסה המזרחית לפארק ועד ל- Fishing Bridge. תחילת אוקטובר של 2023.

קצת בהמשך לכוון מערב, אגם ילוסטון וגם פעילות גיאותרמית (ראה האדים).

התפרצות ה- Old Faithful

Elk רועים להם ליד המנהלה של הפארק בצידו הצפוני. הפעם מביקור לפני כ- 10 שנים.
-
@matan_v שאלה - האם יש בתכנון ביקור גם בפארק Great Teton שנמצא מדרום לילוסטון? אני ממליץ להקדיש יום שלם לפארק הזה, אם אפשר. מקום הלינה הרצוי הוא בג'קסון.

שלושת ה- tetons מהצד השני של אגם ג'קסון.
-
אני מצטרפת להמלצה לגבי Grand Teton. הוא מאוד שונה מילוסטון ומאוד מאוד מאוד יפה בפני עצמו.
לגבי Yellowstone, הערותי:
- חסר ברשימה איזור Mammoth Hot Springs. אנחנו אהבנו אותו מאוד. התופעה בו שונה מאשר יתר התופעות הגאותרמיות בפארק.
- הפארק נפלא ושופע עניין אבל אם אני צריכה לבחור מקום אחד: Grand Prismatic! מדהים. לא להחמיץ.
- כולם רוצים לראות את Old Faithful ואפשר להבין למה. לטעמי, אף כי גם בדיעבאד לא הייתי מוותרת, ההתפרצות עצמה רחוקה להיות שיא הטיול בפארק. לעומת זאת, בשביל שעובר באגן של ה- Old Faithful יש ריכוז גבוה, מגוון ומעניין של תופעות, יחסית לא רחוקות זו מזו. אז אם כבר באים לצפות בהתפרצות של הגייזר הוותיק - מומלץ להשקיע שם עוד שעה של שוטטות.
- בנוסף לשניים הללו אהבתי במיוחד את ה- Grand Canyon of the Yellowstone. הערוץ מטורף - עם קירות עמוקים מרשימים ונופים נהדרים. יש המון נקודות תצפית. אישית אהבתי יותר את הגדה הצפונית (עשינו בהליכה, אבל זה ארוך; תוכלו גם עם רכב ועצירות בתצפיות) אבל לא הייתי מחמיצה את נקודת התצפית שנקראת Artist Point בגדה הדרומית.
- מבחינת אגם Yellowstone, אנחנו פספסנו בגלל שרפה את West Thumb שסקרן אותי מאוד. אבל תודות להמלצה של ריינג׳רית הגענו לנקודת תצפית מעולה על האגם והרחק דרומה (עד לטיטונס) - Lake Butte Overlook. היא נמצאת בפינה הצפון מזרחית של האגם ומצריכה סטייה די משמעותית מכביש הלופ (שאחכ צריך לחזור כמובן). לטעמנו זה היה שווה לגמרי, אבל היה לנו יותר זמן בפארק מאשר לכם (בערך כפול...). תראו אם מסתדר לכם.
- מעבר להנ״ל - יש עוד תופעות גאותרמיות שריתקו אותנו ומאוד מרשים וכיף להסתובב לצידן. כמה שתספיקו - זה יהיה מצויין, אף אחד לא רואה הכל.
- המלצה כללית: אם אתם מצליחים, צאו בבוקר מוקדם. זה ממש משתלם מבחינת עומס (ואנחנו היינו אחרי שיא העונה, בסהכ לא היה מאוד עמוס גם בשיא היום). בדכ הספקנו להנות מפארק שקט וריק כמעט לגמרי לפחות שעה/שעתיים בכל בוקר.
תהנו, האיזור מרשים וייחודי. בעיני זו זכות גדולה לבקר שם. קשה לי להסביר את התחושה. הפארק הזה עוצמתי.
-
תודה רבה חברים ולגבי גראנד טיטון כן אנחנו מגיעים לילוסטון אחרי יומיים בגראנד טיטון אני רק רוצה לחלק את הימים ופחדתי לפספס משהו קריטי תודה
-
כשאתה בפארק , נמרכז המבקרים ,תמצא בו לוח עליו מופיעים זמני ההתפרצות של כל הגייזרים הגדולים. כך זכיתי לראות את הגדול מכולם מתפרץ. אז כשמגיעים בודקים ואם צריך משנים תכניות כי התמורה לכך היא אדירה.