סיור רגלי בנאפולי
-
שלום רב,
השמועה אומרת שנאפולי נראית נורא ולא נעים להסתובב שם.
הכוונה כמובן לאטרקציות המרכזיות.
האם נכון ?
תודה,
צהלול
-
גם אני שמעתי את ׳השמועות׳ ובכל זאת לפני שנתיים החלטתי לטוס ולראות בעצמי וממש נהנתי מכל שנייה בעיר המיוחדת הזו !!! אני מוכנה לחזור מחר.
כן, היא מלוכלכת (יותר מעיר אירופאית ממוצעת). כן, יש בה עוני, דרי רחוב ופליטים. כן, יש סמטאות צרות מתפוררות שנראה שהחיים בהן ׳עצרו מלכת׳.
אבל זה גם חלק מהחן שלה!!! היא צבעונית, ׳חיה ובועטת׳, חסרת יומרות, יש בה עדיין הרבה אותנטיות, משפחתיות ובעיקר כיף ממש פשוט להסתובב ברחובות השוקקים (החיים ׳נשפכים׳ לרחוב בהרבה שכונות) בלי קשר ל׳אטרקציה׳ זו או אחרת.
חלק מהאיזורים ה׳מוזנחים׳ עברו מתיחת פנים מינימלית והם קצת מזכירים שכונות בדרום תל אביב או יפו שגם הן סבלו מהזנחה במשך שנים אבל היום הן מוקד לתיירות פנים וחוץ ויש בהן לא מעט פינות קסם. גלריות קטנטנות, שווקי רחוב, חנויות מעניינות (לא בקטע של ׳שופינג׳- אני שונאת שופינג, וכן - רבות מהן תיירותיות), גרפיטי צבעוני, כנסיות, מזרקות ופסלים בכל פינה...
וכמובן פיצריות ובתי קפה וגלידריות בשפע (נדמה לי שהיא נחשבת מאוד בקולינריה שלה, אני כטבעונית מאוד התקשתי מהבחינה הזו שם).
אם אתה לא מחפש את ׳אירופה הקלאסית׳, הנקייה והמהודרת - אל תפסול את נאפולי. אפשר לבלות בה יומיים ממש כייפיים (ולפי תחומי העניין - כמובן שגם יותר; בסהכ זו אמנם עיר עצומה אבל היא די קטנה מבחינת האיזורים התיירותיים שבה).
אני תכננתי להקדיש לה יום וחצי ו׳לברוח׳ (באתי בלי הרבה ציפיות לאור התגובות ששמעתי, כמוך) - והופתעתי ככ לטובה עד שחזרתי לעוד יום מלא בעיר לפני הטיסה.
אני ממליצה להתגורר יחסית במרכז ובעיקר בשעות החשיכה להמנע מסמטאות נטושות (זה נכון לכל עיר...). אבל טיילתי לבד (אני אישה) ולא הרגשתי אף חשש/חוסר נעימות אעפ שגרתי בשולי המרכז וליד כיכר/גן שבלילה היה דווקא מלא בהומלסים... (Piazza Cavour, ליד המוזיאון הארכאולוגי; לא חזרתי לדירה בשעות מאוד מאוחרות אבל כן בחשיכה).
2 מקומות שאהבתי במיוחד:
Piazza del Plebiscito מהממת ממש!!! עם כל המבנים המרשימים שסביבה (אני ממליצה מאוד גם על הביקור בתוך הארמון).
הנופים מ Castel Sant'Elmo - לא להחמיץ! (ודווקא אהבתי מאוד לעלות ולרדת ברגל בין הסמטאות למרות שיש גם מעלית/רכבת קטנה).
אבל כפי שכתבתי: הכיף הגדול שם פשוט להסתובב בחוץ. ברובע הספרדי הידוע לשמצה (״מלוכלך, עני, מוזנח״ - שטויות!) שהייתי בטוחה שאני לא אוהב בכלל; לאורך הטיילת; בסמטאות Centro Storico התיירותיות (Christmas Alley, Via Dei Tribunali וכו׳);
כמובן שזה עניין של טעם אישי אבל אני ממש מאוהבת...
כמה תמונות :
נופי העיר מהטירה

שוק רחוב ססגוני

סמטאות צבעוניות ברובע הספרדי

חנות כלי מיתר

-
אגב, הייתי בחורף (במרץ, אם אנילא טועה) והעיר היתה שוקקת. אני אישית לא הייתי מתקרבת בקיץ... (זה נכון עבורי לכל עיר אבל בדרום איטליה מאוד חם).
-
המון תודה על תשובתך המושקעת ! מאוד מעריך את זה. חג שמח !
-
מצטרף לכל מילה שנכתבה. היינו לפני שנתיים באפריל וזו הייתה אחת הערים שהכי נהנינו בה. עיר כיפית, צעירה, אין שום בעיה להסתובב בערב בעיר העתיקה (לא חובה להיכנס לכל סימטה אפלה...). ישנו במרכז העיר העתיקה שבוע שלם מתוכם טיילנו בעיר כמעט 3 ימים. אין בעיה של בטחון אישי יותר מכל עיר אחרת באירופה, הבעיה היא בעיקר כייסים. לגבי לכלוך והומלסים - מי שמסתובב בתל אביב, יופתע מנאפולי לטובה. והאוכל, והאנשים - כיף גדול. כמה אטרקציות (מעבר למה שכבר נכתב וצולם) - המוזיאון הארכיאולוגי המדהים, העיר התת קרקעית, הנמל. תהנו!
-
אני מגיעה מהצד של אלו שנפולי לא עושה להם את "זה". היות ויש לך בול 6 ימים (לפי מה שכתבת במקום אחר) הייתי שוקלת בכלל אם לטייל בה. זה נורא תלוי מה אוהבים, כמה אתם עכברי כפר או עכברי עיר,ותחומי עניין. יש מי שלא יוותר על המוזיאון הארכיאולוגי ויש מי שמראש יוותר עליו וכן הלאה. הקסם של נפולי (אם נדלקים עליה) אינם האתרים- אלא האווירה, הרחובות, ההמולה וזה...או שאוהבים או...שלא.