6 שעות בוינה
-
אני נוחתת עם 3 ילדים בני 16-20 בוינה בשעה 1 לפנות בוקר שבתחילתו של יום ה-27 לאפריל כאשר ב-7 בבוקר טסים המשך לפריז, האם ישנה אפשרות לשכור נהג לראות בלילה חלק מוינה, אם למשל נוכל לצאת (ללא מטען) ב:1 וחצי בערך ולחזור בערך ב-5 או משהו כזה, האם זה מעשי או לא? ואם כן, האם ישנה המלצה למישהו על נהג שיעשה מסלול כזה? השארתי הודעת אימייל לשני נהגים שראיתי בהמלצות של נוסעים לוינה ולא טרחו לחזור אלי...
בתודה, מרים
-
האם זה אפשרי – בוודאי למשל שירות סיקסט רייד (של חברת השכרת הרכב) מציע ואן עם נהג במחיר של 250 אירו ל-4 שעות. אני בטוח שיש גם זולים יותר. במחיר הזה הוא יסיע אתכם לעיר ובין אתרים בעיר ויחכה לכם כשאתם יורדים להצטלם או כל דבר אחר. אל תבנו על הדרכה (או בכלל על אנגלית טובה). או שהוא ידע ויהיה נחמד או שלא. אני מניח שאפשר גם למצוא מדריך שיסכים לעבור בלילה, אבל זה בהחלט עשוי להיות יקר יותר.
האם זה מעשי? בכלל לא בטוח. כמובן שאם המזוודות לא ממשיכות אז זה הרבה פחות מעשי. אבל גם אם כן. לפי הזמנים שפרטתם יש לכם שלוש וחצי שעות (מאחת וחצי עד 5). שלושת רבעי שעה ויותר תוקדש לנסיעה לעיר וחזרה, כלומר יש פחות מ-3 שעות לראות אתרים. זה לא בהכרח בעיה כי מדובר רק על לראות מבחוץ גם ככה ואין פקקים בשעה כזו. אבל מה בעצם תראו – את המוזיאון מבחוץ? ארמון? הקתדרלה הגדולה? היות ובגדול האתרים בוינה הם לא אתרים שחלמנו עליהם (זה לא מגדל אייפל), אז אני לא בטוח שלראות משהו מהם מבחוץ זה דבר כזה דרמטי. שלא לדבר על החושך. חלק מהמקומות מוארים יפה, אבל חלק פחות. תשקיעו 5 דקות בגוגל סטיט ויו ותראו האם רואים משהו מספיק מעניין (בתאורת יום). אני לא יודע אם הגנים שמסביב לאתרים (כמו למשל מסביב ל בלוודר) פתוחים בלילה כל שאפשר להתקרב לאתר עצמו ולא רק לקרות מרחוק יחסית דרך הגדר. וגם אם פתוח אני לא בטוח שב-3 בלילה זה הדבר הכי בטוח להסתובב במקומות כאלה. ככלל וינה נחשבת עיר בטוחה. יחד עם זאת, בכל עיר גדולה זה לא הכי בטוח להסתובב בשעות הקטנות, בעיקר לא במקומות חשוכים יותר / נידחים יותר.
וזה לפני שדיברנו על העייפות שלכם. אולי חלקכם תנקרו בנסיעה או ממש תרדמו.
מצד שני – מה האלטרנטיבה? המקום היחיד שאני באמת מעלה בדעתי שפתוח בלילה זה קזינו. ובלי קשר לשאלה אם זה מדבר אליכם או לא, אז הכניסה רק מגיל 18. לקחת מלון בשדה - יעלה יותר לחדר אחד, ולא יהיה אפילו מקום לכולכם, אלא אם כן כולם יושבים על מיטה. בכל מקרה אין מה לדבר על לישון גם בגלל הצפיפות, וגם בגלל הזמן. לקחת כמה חדרים – נראה לי ממש הזוי. היתרון היחיד של האפשרות הזו זה מקלחת ושירותים. אני חושב שיש קפסולות שינה בשדה. אבל במחיר של 70 אירו לאדם ויותר זה שוב נראה לי הזוי. לרבוץ בטרמינל ולנסות לנמנם - משאירים מישהו תורן ששומר? זו בהחלט אפשרות סבירה. אם כן, יש באינטרנט טיפים לגבי איזורים יותר נוחים לשהיית לילה בשדה. בגדול כל המסעדות (וודאי שכל החנויות) צפויות להיות סגורות עד סביבות 4-5 בבוקר.
אז אם נוציא את הכסף מהמשחק, אני חושב שלשכור נהג זה יותר טוב מלרבוץ בטרמינל. לטעמי האישי במחיר של 50-100 אירו הייתי שוקל את זה. אבל במחיר של 200 אירו ויותר – סביר שהייתי מוותר על הרכב ונשאר בטרמינל.
-
אני נוחתת עם 3 ילדים בני 16-20 בוינה בשעה 1 לפנות בוקר שבתחילתו של יום ה-27 לאפריל כאשר ב-7 בבוקר טסים המשך לפריז, האם ישנה אפשרות לשכור נהג לראות בלילה חלק מוינה, אם למשל נוכל לצאת (ללא מטען) ב:1 וחצי בערך ולחזור בערך ב-5 או משהו כזה, האם זה מעשי או לא? ואם כן, האם ישנה המלצה למישהו על נהג שיעשה מסלול כזה? השארתי הודעת אימייל לשני נהגים שראיתי בהמלצות של נוסעים לוינה ולא טרחו לחזור אלי...
בתודה, מריםברמה של שאלה כללית "תסיע אותנו למקומות מעניינים בוינה בשעות הקטנות של הלילה" להערכתי סיכוי נמוך.
את יכולה לנסות עם מדריך שעושה סיורים ברכב, אם מוכן לעשות סיור לילי. מישהו כדוגמת אלו
(סתם תוצאת חיפוש שקפצה לי בגוגל, לא מהיכרות אישית)
לגבי נהג שאיננו מדריך, אם תכיני בעצמך רשימה מקומות שאת רוצה להגיע אליהם ותבקשי הסעה ספציפית אליהם - אולי יש סיכוי, אפשרי גם לקחת מונית רגילה מהטרמינל לאותן נקודות.
מכיוון שגם כל הלאונצ'ים סגורים בשעות האלה (לפחות אלו שאני מכיר) הפתרונות שלכם:
- למצוא מדריך עם רכב (לא נהג עם רכב)
- הסעה פרטית לפי רשימה שאת תכיני
- לנסות לנקר על איזשהו ספסל בטרמינל
- Vienna-Schwechat - Zzzleepandgo smart lounges, יעלה לכם כ 80 אירו לאדם
- מכיוון שההשקעה הנוספת באיזושהי לינה ומקלחת (משותפת...) היא 320 אירו וכנראה תצטרכו להשקיע כסף גם באוכל אני הייתי בוחן להשקיע את הכסף בשינוי לטיסה טובה יותר
-
@אנשיםטובים תודה רבה מאד.