תכנון טיול של חודש לדרום אמריקה- זוג ( 50+)
-
שלום למומחי דרום אמריקה,
אנחנו זוג בגילאים 50 + מתחילים לתכנן טיול לדרום אמריקה של כחודש ביולי הקרוב.
אוהבים טיולים, טבע, נופים, מסלולים ( לא טרקים ארוכים וקשים), שוויקים, תרבויות מענינות, אוכל ויין טובים
חשבנו על המסגרת הבאה:
- נחיתה בריו ( 3 ימים בריו)
- כשבועיים בפרו
- כ10 ימים באקוודור, כולל אי גאלופוגס
האם המסגרת הכללית נראת לכם סבירה? או עמוסה מדי?
אשמח להמלצות/התייחסויות.
תודה רבה וחג שמח
-
אני מניח שבין היעדים אתם מתכננים לטוס…. היעדים כולם טובים בעיני למרות שבאקוודור רק עברתי ולא בגלאפגוס. יש לכם תוכנית לשבועיים בפרו? לאן בפרו? לא מוצא חוט מקשר בין 3 היעדים אבל מניח שהגעתם אליהם כי הם מעניינים אתכם אבל אולי תספרו למה דווקא אלו…?
-
תודה על התיחסות.
כמובן, צריך טיסות פנים.
מריו טיסה ללימה, (להיות בלימה מספר ימים), מתלבטת לגבי ג'ונגל אמזנוס,
טיסה מלימה לקוסקו (קוסקו, העמק הקדוש, התאקלמות עם גובה, מאצ'ו פיצ'ו).
טיסה לקיטו (אקוודור). כמה ימים באזור קיטו (עוד לא סגור)
טיסה מקיטו לאי גלאפגוס. חושבת לקחת שייט ל2-3 איים ל4-5 ימים.
חזרה לקיטו ומשם חזרה לארץ
זאת המסגרת הכללית שחשבתי עליה. יש לי עוד הרבה שאלות וסימני שאלה,
אני בשלב של קריאת חומר וחפירות. אשמח לכל המלצה/הערה
תודה
-
האם יש חברה מומלצת לסיוע בתכנון טיול עצמאי לדרום אמריקה? איך יוצרים קשר עם מדרכים/סוכנים במקומות מסוימים ( פרו ואקוודור) לצורך הדרכה ? יוצרים איתם קשר מהארץ או פונים אליהם כבר שם? איך מוציאים אותם? קצת הלכתי לאיבוד ..... אשמח להבהרה!
-
נראה לי שהלכתם לאיבוד. אתם צריכים להתמודד גם עם מרחקים גדולים וגם עם הפרשי גבהיים שיכולים להביא למחלת גבהים באם לא מתאקלמים תחילה וברצונות שפרסת אין לכך זמן. תחליטו מה הכי מענין אתכם ולפי זה תלכו. לדוגמה אם איי גלפגוס זה עבורכם הפסגה וסביבה נבנה הטיול אז לכו על אקודור בלבד אם קוסקו ומצו פיצו זה הנושא אז לכו לפרו בלבד . ריו מהממת אבל היא רחוקה מידי. טיסה ולא חשוב מאין לאן זה הלך יום טיול וכשיש רק חודש אז כל דקה חשובה.החלק הכי קשה בתכנון טיול כזה הוא להחליט מה לא עושים אחר כך התכנון נהיה יותר קל וברור. בהצלחה רנצי
-
תודה(! זאת בדיוק הבעה שלנו.... לדעת על מה לוותר. כנראה לא נגיע לאזור הזה יותר, אז קשה להגיד מה לא. לוקחת את העצה שלך וממשיכה לחפור קראתי לא מעט פוסטים על טיולים דומים. אשמח לעוד המלצות ותובנות
-
זה קצת עניין אישי כי באופן עקרוני אפשר ״לכסות״ את היעדים שציינת בחודש אבל זה קצת ריצה ואת כבר מחפשת מישהו שיארגן לך… אז אולי חפשו טיול מאורגן בכלל? רוב המטיילים כאן הם מטיילים עצמאיים שמנוסים בלארגן לעצמם מסלולים ואולי כבר טיילו הרבה ופחות באים בגישה של צריך להספיק בחודש. גם אם באמת לא תגיעו לדרום אמריקה שוב, זה לא מחייב לרוץ. אני שוב שואל, מה הניע אתכם בכלל לכוון לדרום אמריקה? מה מושך אתכם שם?
אני כן חושב שריו, פרו ואקוודור/גלאפגוס מאוד שונים אבל למה לא פטגוניה למשל? למה לא מפלי האיגואסו?
אני לא מציע כמובן להוסיף יעדים אלא לברר יותר עם עצמכם מה מושך אתכם ולבנות טיול שמתמקד בזה. -
תודה על התייחסות! אנחנו אוהבים לטייל ומטיילים הרבה גם בארץ וגם בחול. גם בהרכב משפחתי וגם כזוג
אני גם מאוד אוהבת לתכנן את הטיולים שלנו (זה לגמרי חלק משמעותי מההנאה ..). הינו במדינות רחובקות כמו דרום אפריקה, תיאלינד וארצות הברית. הכל תכננתי לבד (בעזרת הפורום למשפחות כאן
).
כך שלא מחפשת טיול מאורגן.
טיול לדרום אמריקה זה תמיד היה בגדר של חלום (קנאה לצעירים לטיול אחרי צבא שלא היה לנו...).
האמת שלא חשבתי שנוכל להגשים אותו (קצב החיים המטורף ותמיד יש סיבות למה לא עכשיו...)
ופתאום קראתי בלוג מצוין של שירלי טוקר על הטיול שלהם לדרום אמריקה, כשהם הצטרפו לטיול הגדול של בנם ( פרו, קולומביה וריו, חודש ימים) . קראתי ואמרתי לעצמי: זהו, עכשיו או אף פעם.
יולי זה החודש היחידי שמתאפשר לנו לעשות את זה. בדקתי מזג אוויר ולאיזה מדינות בדרום אמריקה מומלץ לטוס ביולי. הבנתי שפרו ואקוודור מתאמות לעונה הזאת. אנחנו מאוד אוהבים טבע, נופים, מסלולים (לא טרקים ארוכים וקשים), מפגש עם החיות. אבל גם תנאים נוחים, אוכל וין (תרמילאים אנחנו כבר לא), אז לפי החומרים שקראתי ברשת, פרו ואקדור (וגם אי גלאפגוס) מאוד מתאימות לדרישות האלו.
משם נולדה המסגרת הכללית של הטיול. (בצער, הורדתי ריו מהמסלול...
).
אני קצת חוששת בהעניין של גובה בפרו...(זה מצוין בהרבה בלוגים של מטיילים) , מצד שני מאוד רוצה להגיע למצ'ו פיצ'ו.
מאוד מושך אותנו אי גלפגוס, חושבים לקחת לשם שייט (אף פעם לא עשינו קרוז, אז החלטנו לנסות בקטנה).
מתלבטת לגבי טיול בג'ונגל באמזונוס. אוהבים חיות בטבע, היינו בסאפרי בדרום אפריקה, נהננו מאוד.
אנחנו רגילים לקחת רכב ולהיות חופשיים ועצמאיים , אני מבינה שזה פחות עובד בדרום אמריקה, אז איך בדיוק מתנהלים שם עם הסוכנויות/מדריכים? מתאמים מהארץ? או שקובעים שם במקום?
אלו נקודות עיקריות של התלבטות.
אשמח לכל עצה, המלצה, הכוונה.
תודה רבה חג שמח -
אנחנו היינו בטיול דומה לפני שנה – פשוט חוויה של פעם בחיים. המסלול נשמע מעולה בעיניי, ואם תבחרו בטיול מאורגן – ממליצה לבדוק את פגסוס. חסך לנו המון התעסקויות, היה מעולה

-
תודה! מה כלל טיול שלכם? היו דברים שאת ממליצה עליהם במיוחד? היתם בסעור סגונגל אמזונוס? שבוע טוב
-
לי דווקא נראה, שאמנם אתם תשרפו כמה ימים על טיסות. אבל יש לכם טיול די ממוקד. אקוודור- לגלפגוס שייט זה בין 3-7 בד"כ בוא נאמר 5 ימים ויום הגעה לאיים ואח"כ ום יציאה. ככה שלא ישאר לכם הרבה לאקוודור ואת כמה הימים שנשארו הייתי אולי מעבה לפרו- שבועיים פרו אם מתמקדים בקוסקו והעמק הקדוש. מוסיפים גם ירידה לארקיפה ( או הפוך), קווי נסקה, איקה. זה בקלילות ימלא לכם שבועיים וחצי ( בהנחה שהעברתם כמה ימים מאקוודור)
-
תודה על הערות! נשמע לי מתאים לנו. אמשיך לחפור
.
שאלה בנוגע להתאקלמות לגובה- מה כיוון הנכון מבחינת מקומות בפרו? כמה זמן צריך לפני העלייה למצו פיצו (אני מבינה שזה אינדיוידואלי מאוד).
ועוד שאלה- סיורים/הדרכה - מזמינים אותם במקום? או שחלק מהדברים כדאי להזמין מהארץ?
תודה לעונים -
ישלום לחברי פורום, רושמת כאן את המסגרת הכללית של המסלול שלנו. אשמח להערות/הארות יום 1- נחיתה בלימה. ייום 2-3 - לימה יום 4- טיסה לאריקיה יום 5- סיור באריקיפה יום 6- סיור לקולקה קנין (האם כדאי לקחת טיול פרטי/קבוצתי או אפשר לטייל שם לבד?) יום 7- המשך של ביקור בקולקה קנייון ומעבר לפונו יום 8- סיור בטיטיקקה- האם כדאי לקחת טיול פרטי/קבוצתי או לא? יום 9- מעבר מפונו לקוסקו. יום 10- קוסקו יום 11- עמק הקדושים (האם כדאי לקחת סיור נודרך?) יום 12-13- סיור למצ'ו פיצו יום 14- חזרה לקוסקו,מנוחה בקוסקו יום 15- מסלול 7 לגונות (האם לעשות לבד או להיעזר לשירותי סוכנים? יום 16 - טיסה לוסקו- ללימה- וקיוטה (אקוודור) יום 17- קיוטה יום 18 טיסה לאי גלפגוס יום 19- 24- שייט לגלאפגוס יום 25- חזרה לקיטו יום 26-27ז-טיולים באזור קיטו (עוד לא תכננתי לפרטים) יום 28- חזרה לארץ.
מה דעתכם? הערות והארות יתקבלו בשמחה.
שאלה נוספת- האם צריך להזמין סיורים מהארץ מרטש או אפשר להזמין אותם במקום, תוך כדאי הטיול. (מלבד סיור למצ'ו פיצ'ו, שהבנתי שכדאי להזמין מראש).
תודה לעונים! -
אחלה ממש לנקות נעליים בטיול - פשוט לשים בתיק, ואם אתם בארגנטינה יש להם משלוח מקומי https://eliexprassdeals.com/products/zapatillas-borrador-magico-tus-zapas-blancas-siempre-impecables