טיול משפחתי חוף מזרחי
-
החלטנו לבסוף לבטל את המסלול היומרני ולא נגיע למפלי הניאגרה
אנחנו נשהה בניו יורק מ- 16-19.9
ומשם נמשיך לוושינגטון
מתלבטים האם לעצור בפנסילבניה ללילה כולל ביקור בעולם השוקולד בהרשי
ואז למחרת לנסוע דרך בולטימור לוושינגטון
או לנסוע ישירות ברכבת מניו יורק לוושינגטון (ללא השכרת רכב)לדעתי הכל עניין של חלופות,
נניח מה תמורת מה? מה תעשו במקום השוקולד של הרשי
ו"וושינגטון" לדעתי זו לא תשובה, וושינגטון זה שם של מקום, אני מתכוון לפעילות/אטרקציות.
ואז תחליטו איזו חלופה מעניינת אתכם יותר.
כי מבחינתי למשל מוזיאון התעופה והחלל (על שני סניפיו) לוקח בקלות את הרשי ובולטימור לא שווה את הטרחה, אבל אתם צריכים לתכנן טיול לפי ההעדפות שלכם ולא לפי שלי.
לדעתי אתם צריכים לצלול יותר לפרטים, למשל בטיול ב MALL בוושינגטון:
אם אתם מקדישים יום אחד אז צריך לבחור איזה מוזיאונים או אנדרטאות רוצים לראות. ביום אחד במקסימום יהיו שניים וגם הם יהיו יותר טעימה מביקור וגם אז תלוי כמה אנדרטאות רואים,
הרבה אנדרטאות משמע מוזיאון אחד וגם הוא בחפיף
דרך ההתניידות לוושינגטון. יהיה לכם הרבה מטען, של 7 אנשים, והפעוטות עצמם הם גם מטען, מרפי קבע שהם תמיד ירצו על הידיים ברגע הכי פחות נכון.
כמה לדעתכם ראלי להתרוצץ בתחנת PENN בקבוצה כזו? סבא וסבתא במצב גופני לקחת על עצמם חלק גדול מהמטלה?
יכול להיות שדווקא האוטובוס יתברר כנכון יותר.
-
אני חושב שאתם צרכים לחשוב עם עצמכם איך נראה הטיול. עזבו כרגע איזה אתר ספציפי באיזה מקום ספציפי. תחשבו ישראל
נניח שאתם גרים בגוש דן ונסעתם לשלושה ימים בירושלים בהרכב הזה. מה הייתם עושים? איך היה נראה היום?
הייתם הולכים למוזיאון ישראל? אם כן, איך היה נראה הביקור? כמה זמן ומה רואים? ומוזיאון המדע? וגן החיות? ומה עם הכותל? סיור חומות? לראות את הכנסת או משכן הנשיא מבחוץ או מבפנים? מחנה יהודה? הייתם הולכים לגינה ציבורית? הייתם הולכים לחנויות?
הייתם יוצאים ב-8 בבוקר מהמלון וחוזרים ב8 בערב? או יוצאים ב-10 וחוזרים ב-6? מה הייתם עושים עם ארוחת צוהריים? איך היו נראות (אם בכלל) הפסקות לאורך היום? מתי הייתם מתפצלים וכמה?
אם בירושלים הייתם הולכים לאתרים של מבוגרים – תעשו את זה בכיף גם בניו יורק. אבל אם בירושלים לא תלכו למוזיאון, אז למה שבניו יורק או וושינגטון כן תלכו למוזיאון? ואם לראות את הכנסת לא מעניין, למה את הקפיטול כן?
אם בישראל אתם בכיף נוסעים לרמת הגולן לקטיף דובדבנים וסדנת שוקולד וחזרה באותו יום, אז בכיף אפשר לנסוע מניו יורק להרשי. אבל אתם לא עושים כאלה נסיעות, ונסיעה לרמת הגולן היא רק ליומיים לפחות (עם לינה), אז אולי הרשי זה לא הכתובת.
אם בארץ אתם יושבים במסעדה או אפילו במקדונלדס – תוכלו לעשות את זה גם בניו יורק. אם בארץ אין אפשרות להושיב את הילדים ליד שולחן – גם בניו יורק זה לא יצליח.
בניו יורק – אם תקריאו לילדים כמה פעמים את הספר "אריה הספרייה" אז הם ישמחו לראות את האריות שבכניסה לספריה. אבל זה יחזיק מעמד בדיוק 5 דקות. אני בספק אם הם יתלהבו מחנות טיפאניס, והם בוודאי לא ידמיינו את אודרי הפבורן עם כוס קפה (אולי גם אתם לא). בפארק הם ישמחו לסנאים, להתרוצץ ולרכב בקרוסלה. לא מעניין אותם שזה הפארק הגדול של ניו יורק, ולא מעניין אותם שכתוב IMAGINE על הרצפה. בטיימס סקוור הם ייהנו לראות את האנשים המחופשים, להתרוצץ על המדרגות האדומות, וישמחו לבקר בחנות של m&m. לא מדבר אליהם שזה הפופיק של העולם.
אם נסתכל על הרשי והאזור למשל – הילדים בכיף יכולים להנות טיפה מהרשי. הם יכולים גם להנות מנסיעה בכרכרה של האיימישים. הם לא יבינו מה זה איימיש, אבל ייהנו מהכרכרה. יש באזור הרבה תיירות חקלאית. זו תחילת עונת הסתיו של מבוכי תירס, אולי יהיו כבר דלעות לקראת האלווין, אולי קטיף כזה או אחר. יחד עם פינת ליטוף וסיור בטרקטור עם עגלה יכול להיות יופי של כיף לילדים. ואגב, חלק מהבוגרים יכולים בזמן הזה ללכת למשהו יותר "רציני" בקטע של איימיש. אפשר לעשות יופי של טיול באזור. כולל למשל כמה וכמה ירידים מחוזיים שיש בדיוק בסופ"ש שלכם. אפשר אפילו להתפצל – סבא וסבתא נוסעים ברכבת לוושינגטון, והמשפחה הגרעינית נוסעת לשלושה ימים של טיול כוכב בפנסילבניה הכפרית. השאלה היא אם ככה דמיינתם את הטיול שלכם. כי סתם לנסוע 3 שעות כל כיוון לבקר רק בהרשי נראה לי מיותר ביותר.
-
אתה צודק, לכן בתחילה שקלנו נסיעות ארוכות (איתקה,מפלים,הרשי וושינגטון. אגב אנחנו עדיין מבולבלים ולא יודעים האם לקחנו את ההחלטה הנכונה מצד אחד נראה שהנסיעות יגררו בסופו של דבר לתחושה " תפסת מרובה לא תפסת" אך מצד נפסיד את ווטקינס גלן והמפלים. אציין שאחת הסיבות העיקריות שההורים מצטרפים היא העזרה עם הילדים. למה הכוונה? לדוגמא לא ניתן לבלות בערבים עם ילדים , ולכן בערב אחד יצאו הסבא והסבתא ובערב השני ההורים הצעירים. חלקנו מתעניינים במוזיאונים וחלקנו לא, אלו שלא מתעניינים יבלו לדוגמא בסנטרל פארק עם הקטנים. שייט בסירת משוטים, כרכרה עם סוסים בהחלט אטרקציות שמתאימות לילדים שלנו. בוושינגטון אנחנו מתכננים לקחת את הילדים למוזיאון החלל. ואולי למוזיאון הטבע ביקור קצר אציין שבחיפה במדעטק הילדים נהנים מאוד. החלק השני של הטיול אורלנדו וקרוז יהיה נוח יותר לילדים. באורלנדו הזמנו מלון דירות על מנת לשבור את האכילה הרצופה במסעדות ולהכניס קצת שגרה לילדים. מבחינת אטרקציות אנחנו מעוניינים בביקור בסי וורלד, מתלבטים לגבי פארק נוסף לא מהגדולים כגון יוניברסל ודיסני יקרים מאוד והאטרקציות שמתאימות לילדים בגילאים שלנו לא ממש מצדיקות את ההוצאה. פארק מים קטן יש במלון הדירות שלנו ובאונית הקרוז כך שירד מהפרק. משהו התנסה בשייט ביצות?
-
כל מה שאני אכתןב זה מהחוויות שלי.
אנחנו היינו עם ילדים בכמה טיולים לארהב
בראשון לפלורידה היה 3 דורות, עם קרוז וילדים בגיל 2,5,7
טסנו ישירות למיאמי
איפה הילדים נהנו? באברגליידס, בחופי האוקיינוס, באורלנדו היינו בקצב איטי (בנות 5 ו-7 במגיק קינדום זה גן עדן), שילבנו ימים נינוחים
הטיול היה מאד איטי ולמעשה רק בפלורידה - שבוע שלם אורלנדו, 3 ימים אברגליידס ונאפלס, קרוז (עם סיום באטלנטה לבקר ת אח שלי\)
בעיני טיול שמתמקד רק בפלורידה יכול להיות מעולה
לניו יורק הגענו רק בטיול הרביעי-חמישי כשהם היו בגילאים 10-15
-
תודה רבה. אנחנו אכן מתכוונים להגיע לאברגליידס. למרות שבהתחלה חששנו מעט עקב ריבוי היתושים במקום. מטרת הטיול הוא טיול משפחתי ולא טיול לילדים. שנה שעברה התמקדנו בילדים ונפשנו באגם בולטון. עבורם חוויה בלתי נשכחת שמבחינתם רק עוד ועוד. כמובן שאנחנו לא רוצים לגרום להם סבל ולא להנות לכן מחפשים לשלב אטרקציות מהנות עבורם ידוע לנו שבניו יורק הם יותר יקטרו מאשר יהנו , אנחנו מאוד רוצים לחוות את ניו יורק ולכן לא מתפשרים. הבחירה בוושינגטון היא הגשמת חלום לסבתא כרגע בהמשך להצעה שהועלתה כאן שוקלים להתפצל בניו יורק ולהגיע לוושינגטון אחרי נסיעה לפנסילבניה (הרשי והאיימיש) גם הגעה לבולטימור נשקלת
-
מאד לא ברור לי מי במשפחה רוצה מה, ואיפה חשבתם להתפצל.
אני חושב שהאפשרות שהזכרתי קודם כבדרך אגב של חלק מהמשפחה בפנסילבניה וחלק בוושינגטון יכולה להיות נהדרת.
למשל: 16, 17 , 18 לחודש -כולם בניו יורק
פיצול: 19 לחודש על הבוקר – הילדים וההורים שוכרים רכב ונוסעים לפנסילבניה. הסבים נשארים בניו יורק עד אחר הצהריים ולוקחים רכבת / אוטבוס לניו יורק
20-21 הדור הצעיר בפנסילבניה, המבוגר בוושינגטון
איחוד 22 בבוקר ב-12 בצהריים נפגשים בוושינגטון (שימו לב שזה יום שני על כל העומס והפקקים). הסבים לוקחים את הילדים לברווזים וכדומה בעוד שדור הביניים מקבל כמה שעות בוושינגטון.
23 – טסים הלאה
ב-22 לחודש – אפשר למשל שהסבים יחכו בשולי העיר בתחנת רכבת. למשל Shady Grove. יקחו את הילדים ברכבת התחתית (או העילית) למרכז העיר ולברווזים בזמן שההורים נוסעים למלון, לחניה ו/או להחזיר רכב (על פי הפתרון שתבחרו).
ככה גם הילדים מקבלים כמה ימים כייפיים יותר, גם סבתא מקבלת את וושינגטון, גם ההורים מקבלים כמה שעות לבד לוושינגטון בשעות היום. וגם הימים של פנסילבניה לא חייבים להיות רק ילדים. כלומר אם עושים סיור בעגלה, סיכוי לא רע שאפשר סיור מודרך שבו הנהג גם מסביר לכם על האיימישים ואולי מראה משהו כזה או אחר. אם להורים פחות חשוב ניו יורק, אז אפשר כמובן שההורים והילדים יחתכו יום קודם מניו יורק. אגב, אפשרות כזו גם אומרת רכב קטן יותר בצד של ניו יורק מה שייקל מאד.
בפנסילבניה הייתי מתמקם לשלושה לילות באזור לנקסטר רבתי. משלב שם קצת איימיש (כרכרה לילדים, ואולי משהו נוסף להורים), גם הרשי, אולי פארק שעשועים (רחוב סומסום או דאץ וונדרלנד). אפשר לשלב יריד מחוזי או תיירות חקלאית שהזכרתי. אפשר רכבת קיטור של תומס הקטר.
למשל בשטח קטן במרחקי נסיעה של 10 דקות סימנתי
חווה - https://cherrycrestfarm.com/
רכבות ובפרט תומס הקטר https://www.strasburgrailroad.com/special-events/ride-with-thomas/
פארק שעשועים - https://www.dutchwonderland.com
יש במקום הרבה אפשרויות איימישיות (החל מרק כרכרה ועד משהו רציני יותר). וסתם מגניב, אפשר לישון ב Fulton Steamboat Inn (תסתכלו איך הוא נראה מבחוץ) או ב Cartoon Network Hotel
עם טיפה נסיעה אפשר לשלב גם את https://www.turkeyhillexperience.com/
אני בספק, אבל אולי אפשר לשקול לשלב מופע צוהריים עם אוכל (כזה שפחות מעונב והילדים פחות מפריעים). למשל https://dutchapple.com/shows/buddy-holly-story/.
יש באזור חנות של דיסני, והילדים גם בהחלט יכולים להתלהב מחנות כמו טארגט או וולמארט (בייחוד מאגף הצעצועים אבל לא רק).
וכתלות בתחומי העניין שלכם, אפשר גם לתת לאחד ההורים שעתיים-שלוש בקניון (אולי הילדים בבריכה או בגלידות או בכל מקום אחר), לעצור בחנות עתיקות, חנות כרכרות (של האיימישים) או כל דבר אחר שמתאים לכם.
https://www.google.com/maps/dir/Dutch+Wonderland+Family+Amusement+Park/Golden+Corral/Amish+Farm+and+House/Historic+Willow+Hill+Covered+Bridge/Disney+Store/The+Amish+Village/Strasburg+Rail+Road/A+is+for+Amish+Buggy+Rides,+312+Paradise+Ln,+Ronks,+PA+17572,+United+States/Cherry+Crest+Adventure+Farm/1719+Museum/@40.0278712,-76.2159404,16.5z
ובדרך מניו יורק אפשר לשלב
מוזיאון מטוסים - https://wingsoffreedommuseum.org/
פארק שעשועים - https://sesameplace.com/philadelphiaלחילופין אפשר גם לשקול שבדרך מניו יורק לפנסילבניה לא נוסעים כולם באוטו. אחד ההורים נוסע עם הילדים ברכבת, בעוד שההורה השני שוכר רכב ונוסע עם כל המזוודות. ונפגשים למשל בלנקסטר או בכל מקום אחר. הילדים יכולים לחכות בינתיים ב Lancaster Science Factory שהוא מוזיאון מדע (הזכרתם מדעטק), לשוטט ברחוב הראשי ו/או גינת שעשועים, או אפילו לבקר בשוק אוכל Lancaster Central Market
-
תודה רבה רבה לך אנשים טובים. כשמך כן אתה. לא ידענו על הרכבת של תומס הקטר. אטרקציה נהדרת לילדים. שוקלים גם הגעה ל- פארק שעשועים - https://www.dutchwonderland.com נוותר על הכרכרה בסנטרל פארק ונצא לנסיעה בכרכרה בביקור באיימיש אנחנו נתפצל מההורים בשעות אחר הצהרים של ה- 18.9 וניפגש ב- 21.9 אחר הצהרים בוושינגטון. לגבי קניונים אנחנו מתכננים הגעה לדולפין מול במיאמי ואולי קניון נוסף באורלנדו. היציאה ב 18.9 ולא ב- 19.9 נובעת משיקול תקציבי
-
אז יש התייחסות לילדים. מעולה. אני עדיין חושב שאתם לא מספיק ריאליים בשעות והכל דחוס מדי. למשל הזכרתם עכשיו הגעה ב-16 לחודש לניו יורק ועזיבה ב-18 אחה"צ.
הזכרתי כבר שאני חושב שבפועל ביום ההגעה לא תספיקו כמעט כלום. בשילוב עם שעת ההגעה למנהטן והג'טלג. ביום העזיבה - בהנחה שאתם רוצים לישון את כל הלילות בפנסילבניה במקום אחד, בחרתי את לנקסטר ליעד במפה. זמן הנסיעה הכי נטו שאפשר מניו יורק לשם זה קצת מעל 3 שעות. אבל זה בלילה. בשעות אחר הצהריים של אמצע שבוע תניחו עוד חצי שעה עד שעה לפקקים. כלומר 4 שעות. וזה לפני הזמן והלוגיסטיקה של השכרת רכב (והעמסתו במזוודות, וצ'ק אאוט). נכון שבבוקר תוכלו להשאיר מזוודות בחדר של הסבים (פחות לוגיסטיקה מול שמירת חפצים). אבל הן עדיין צריכות להגיע לתחנת ההשכרה. אפשר בהחלט שהורה אחד או שניים יעבור במלון לאסוף מזוודות ולקחת מונית לתחנת ההשכרה, בזמן שהסבים עם הילדים, ומביאים אותם לתחנת ההשכרה אחרי שכסאות הבטיחות כבר קשורים. אבל מבחינת ההורים זה עדיין לוגיסטיקה של שעה. כלומר סך הכל כ-5 שעות מרגע שתתחילו לנוע ועד שתגיעו לפתח המלון. וזה אם הילדים ישנים בנסיעה ואתם עושים אותה ברצף. אם תשלבו גם עצירת ריענון / אוכל אז זה יותר זמן. ולא לשכוח שכשתגיעו למלון יש איזה לוגיסטיקה של רבע שעה עד עשרים דקות עד שבפועל תהיו בחדר. מניסיון שלי, ברגע שהאוטו חונה בפתח המלון הילדים מתעוררים, ואז זה סיוט לא קטן עם שלושה ילדים קטנים בלילה לעשות צ'ק אין. וגם, אל תשכחו שזה רק היום השלישי לטיול, וסיכוי לא רע שעדיין תהיו בג'טלג כזה או אחר. לא הייתי בונה על נסיעה לילית גם בלי קשר לילדים.
באיזו שעה רוצים להגיע לפנסילבניה? ומכאן באיזו שעה צריך לצאת לדרך מניו יורק? האם נשאר לכם זמן באמת לטייל ביום הזה?
כשאני מחבר את זה ביחד, יש לכם יום מלא בניו יורק (שגם הוא מושפע מאד מהג'טלג) פלוס שני זנבות. האם זה שווה את המחיר הגבוה של לינה בניו יורק?
אני מסתכל למשל על החלפות הלינה: 16 לחודש – הגעה לניו יורק 17 – אין החלפה 18 – מעבר לפנסילבניה 19 – אין החלפה 20 – אין החלפה 21 – מעבר לוושינגטון 22 – אין החלפה 23 – מעבר למיאמי 24 – מעבר לאורלנדו
כלומר ב 8-9 ימים יש לכם 5 מלונות. לכל מעבר מלון יש זמן תקורה. לארוז ולפרוק, צ'ק אאוט וצ'ק אין. אם אתם בונים על מיטת תינוק / מתקפלת, אז אולי לוקח זמן לארגן את זה בערב. יש סיכוי שצריך לבקש עוד מגבות (ושוב זה לוקח זמן). לסחוב את כל המזוודות. כל מעבר כזה עולה שעה עד שעתיים של תקורה בלי קשר לנסיעה עצמה.
ומה עם זמנים "אפורים"? כביסה, סופר, הכנת ארוחות עם רלוונטי? אני מניח שאתם בונים על כביסה כל כמה ימים. בשביל לעשות כביסה בשירות עצמי צריך כמה שעות פנויות בערב או בבוקר (וגם, לפעמים מכונת הכביסה במלון תפוסה או מקולקלת). כדי למסור בשירות מלא צריך לרוב יותר מיום באותו מקום.
ובסוף אני מחבר את זה לעלויות – הזכרתם בשרשור שכסף זה חשוב (זה נכון לרובנו). אתם משלמים הרבה כסף על הטיול כדי להנות. אבל בפועל שעה שבזבזנו על לוגיסטיקה זה כסף שהלך לפח (לא היה כיף). הזכרתי כבר שעלות יומית בטיול שלכם זה ככל הנראה לפחות 500 דולר רק למשפחה הגרעינית. לפי 10-12 שעות ביום זה 40-50 דולר לשעה. כלומר שעה וחצי תקורה על החלפת מלון זה 70 דולר שבוזבזו. ואולי גם הרבה יותר.
-
אתה בהחלט צודק. אבל מבחינה לעומק שעשינו נראה שמה שיעניין אותנו בניו יורק לא יעניין את הקטנים. לכן התכנון הוא ערב הראשון ללכת לסאמיט בניו יורק בחרנו להשתכן ב- Hyatt grand central שהוא במרחק צעדים מהאטרקציה. בערב זה בעלי ואני נמשיך להסתובב בעיר טיימס סקוור וארוחה בתאי וילה הסבים ילכו לישון עם הילדים בשעה מוקדמת. (מתוכננים לאכול בסביבת המלון) למחרת התכנון לצאת במרוכז לחוות את העיר כולל שייט לפסל החרות וביום האחרון סנטרל פארק / מוזיאון הטבע (פיצול) בשעות הצהרים המאוחרות ניפגש לארוחת צהרים שבסיומה אבי ובעלי יסעו לאסוף את המזוודות והרכב אנחנו נחבור לאחר סיום האיסוף ונצא לנסיעה. ההורים מתכננים נסיעה לוושינגטון יומיים אחרינו כך שיספיקו לחוות את ניו יורק בנחת לבד. לגבי כביסה אנחנו מתכננים לכבס באורלנדו הזמנו מלון דירות עם מכונת כביסה ומייבש. מאחר ובחלק הראשון של הטיול אנו נדרשים לבגדים חמים (חורפיים) אין לנו לחץ של כביסה מאחר והחלק השני של מיאמי / אורלנדו / קרוז כולל בגדים קייציים