ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

5 ימים מחוץ לניו יורק אמצעי אוקטובר

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית ניו יורק טורונטו אלבני אדירונדאק
    5
    17
    374
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • yul4890
      yul4890 נערך לאחרונה על ידי

אשמח לקבל המלצות האם התכנון של הטיול נכון:

מטיילים 2 זוגות חברים בשנות ה- 50 המאוחרות

14.10 יציאה מסקרנטון לווטקינס גלן , מוזיאון קורנינג הגעה בלילה מפלי ניאגרה צד אמריקאי

15.10 שייט בספינה,מעבר לצד הקנדי,סיבוב בטיילת, גשר השעון,ניאגרה און דה לייק , טורונטו.

16.10 1000 האיים, לייק פלאסיד

17.10 אגם המראה, אלבני

18.10 אלבני וודברי קומון אוטלט, טיסה 20:30 מניוארק לארץ

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונה וקשת
        יונה וקשת @yul4890 נערך לאחרונה על ידי

@yul4890 טיול בשיא עונת השלכת באחד האיזורים הכי יפים שיש בעונה הזאת, ולפי התוכנית הזאת תראו בעיקר אספלט.

אני לא יודעת על מה להמליץ לכם לוותר, זה תלוי במה שאתם אוהבים, האם רוצים גם לטייל קצת ברגל או רק להיות באוטו, האם רוצים שיט ב-1000 האיים, ומה מטרת הביקור בלייק פלאסיד? (סתם כדוגמא - יש בעיירה ובסביבתה כמה מקומות יפים לטייל בהם אבל רק להם נדרש יום מלא לכל הפחות, כלומר לא מה שנשאר מהיום אחרי שכבר ביקרתם ב-1000 האיים).

בקיצור, תגידו קודם מה אתם רוצים לשלב בטיול (טיולי טבע רגליים? מוזיאונים? שיט? שופינג באאוטלט? ערים גדולות? עיירות קסומות? מפלי הניאגרה חובה?), ואז ניתן יהיה להמליץ לכם על מסלול הגיוני שלוקח בחשבון גם את זמני הנסיעות ממקום למקום, הלוגיסטיקה וכו'.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • אנשיםטובים
          אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

מה הקשר בין הטיול הזה לטיול התלת דורי שתוכנן לספטמבר?

אני שוב חושב שהמסלול לא טוב ו/או לא ריאלי. אין לכם זמן בשום מקום. זה לא רק שתראו בעיקר אספלט, אלא שבחלק מהמקרים תראו רק אספלט ולא תספיקו את מה שרציתם.

נראה כאילו שלא בדקתם בכלל שעות פתיחה של אתרים, שעות זריחה ושקיעה, ומרחקי נסיעה ריאליים.

קודם כל חשוב לזכור שהשמש שוקעת בין שש לשש וחצי (תלוי במיקום המדוייק שלכם). זה אומר שבשבע (או קודם) כבר חשוך, ובגדול לא מומלץ לנסוע בחושך ובטח שאין מה לראות באתרי טבע בחושך.

היום הראשון: יציאה מסקרנטון לווטקינס גלן , מוזיאון קורנינג הגעה בלילה מפלי ניאגרה צד אמריקאי:

אני מניח שהכוונה לסקרנטון פנסילבניה. בבוקר יש לכם קרוב לשלוש שעות נסיעה לווטקינס גלן מקובל לומר שווטקינס גלן זה כ-3 שעות ברוטו. נסיעה לקורנינג תיקח קצת יותר מחצי שעה. נניח כ-3 שעות ברוטו במוזיאון הזכוכית. נסיעה לניאגרה עוד קצת מעל 3 שעות.

כלומר מעל 12 שעות. ולא ספרנו עצירה לארוחת צוהריים (וגם לא בוקר).

לא תוכלו להרשות לעצמכם עצירה בדרך לקורנינג כי המוזיאון נסגר ב-17:00. כדי להספיק להיות בו בנחת צריך להגיע לא יאוחר מ 14:15 שזה אומר יציאה מסקרנטון מעט אחרי 7 בבוקר (אחרי ארוחת בוקר). לניאגרה תגיעו רק ב-8 בערב או אחרי.

היום השלישי: 1000 האיים, לייק פלאסיד

מטורנטו לאלף האיים יש כ-4 שעות נסיעה (לא לשכוח שצריך לצאת מעיר גדולה באמצע השבוע). ככל שאני יודע השייט היחיד שרלוונטי בעונה הוא ב 12:30. כלומר צריך לצאת לדרך ב-8 כדי להספיק. השייט עד 14:45. כלומר בפועל תצאו שוב לדרך ב 15:00. ללייק פלאסיד זה 3 שעות נסיעה כלומר תגיעו ב-18:00 אם לא תעצרו לאכול ואחרי עם הפסקה. לא יודע מה תכננתם שם, אבל אתם מגיעים ישר לשקיעה.

היום החמישי: אלבני וודברי קומון אוטלט, טיסה 20:30 מניוארק לארץ

מאלבני לוודברי יש כשעתיים נסיעה. מוודברי לניו ארק כשעה וחצי. נספור אחורה מהטיסה הגעה מוקדמת של 3 שעות ושעה וחצי נסיעה, זה אומר לצאת מהקניון לא יאוחר מ 16:00. אם בבוקר עוד ביקרתם באלבני, מתי תספיקו לבלות בקניון? זה לא קניון שעוצרים בו לחצי שעה. זה מקום ל4 שעות ויותר בקלות. כלומר כדי לבלות בו 4 שעות צריך להגיע ב 12:00 או לצאת מאלבני ב 10:00. אז מה עשיתם באלבני בבוקר?

גם שאר הימים עם בעיות דומות

הזכרתי ארוחות צוהריים. אבל יש גם ארוחות בוקר וערב, אולי לעשות כביסה מתישהו או לעבור בסופר. לפעמים יש בלת"ם כזה או אחר. גם צ'ק אאוט והעמסת הרכב וצ'ק אין ופריקה לוקחים זמן. בקלות רבע שעה בבוקר ורבע עד חצי שעה בערב, ולפעמים גם יותר אם במקרה יש תור או משהו אחר. מן הסתם כשתגיעו בערב למלון יהיה פקיד קבלה יחיד והיות ואתם שני זוגות, שכל אחד חדר וכרטיס אשראי נפרד, אז בהגדרה עשיתם לעצמכם תור קצר.

בקיצור – בעיניי תכנון לא טוב עד כדי רע.

מה אפשר לעשות?

באופן אישי הייתי פותח את המסלול מהתחלה, מצמצם חצי מהתכולה ומשנה את השאר. אבל זה אני.

הייתי מוותר על וודברי ומחליף בג'רסי גרדנס. בלי להכנס למי קניון טוב טוב, הרי שג'רסי גרדנס קרוב מאד לשדה ומאפשר לצמצם סיכונים, בעוד שוודברי רחוק יותר וצריך יותר ספייר לנסיעה.

הייתי מוותר לגמרי על טורונטו, ניאגרה און דה לייק וכל האיזור. מהניאגרה הייתי ישר חוזר מזרחה.

הייתי שוקל לוותר על אלף האיים והאדירונדק, ונשאר באיזור דרומי יותר.

לחילופין הייתי שוקל לוותר על הניאגרה.

הייתי שוקל שינוי כך שמסיימים בניאגרה ומשם טסים לניו ארק. או בטיסת ערב או בטיסה מוקדמת בבוקר. ליונייטד יש טיסות כאלה במחיר כולל מזוודה של 250 דולר לאדם. לא זול, אבל אפשרי בהחלט. לחברות אחרות יש טיסות לJFK או ללה גווארדיה במחיר זול יותר (עד כדי 120 דולר כולל). גם ככה יהיה לכם נוח לשכור אוטו ליום אחד, אז זה לא סוף העולם לטוס לשדה אחר.

• yul4890

ראשית אבהיר, מאחר ואנו נוסעים בתחילת המסלול 16.9 - 3 דורות ולאחר מאמצי תימרון החלטנו שאין אטרקציות בניו יורק שישלבו גם ילדים וגם סבים ויצדיקו את העלות הגבוהה של השהיה באזור זה לכן בחרנו לנסוע לאזור פנסילבניה (הרשי, האיימיש ,לגברים ביננו מוזיאון הארלי דווידסון) משם לוושינגטון לכן ויתרנו בשלב הראשוני של הטיול על ניו יורק בסיום הטיול 2 הדורות הצעירים יטוסו חזרה לארץ ממיאמי ואנו נטוס לניו יורק והסביבה לעוד 10 ימים. בימים אלו נחבור לזוג חברים . היום הראשון יציאה מסקרנטון והגעה למפלים צד אמריקאי - סגור מבחינתו כל שאר הימים גמישים. בווטקינס גלן תכננו עצירה של שעה וחצי עליה עד למפל הראשון וירידה חזרה. קורנינג במידה ונספיק לעצור. אין לנו בעיה עם נסיעה בשעות החשיכה . שאר הימים גמישים ואין אתר שהוא מאסט מבחינתנו. חצי יום אחרון בטיול מוקדש לקניות ואנו מעונינים להגיע לוודברי.

dhz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • אנשיםטובים

לא הבנתי מה סוג העזרה שאתם מחפשים, ולכן אני לא בדיוק יודע איך לעזור לכם.

אז כמה מחשבות כלליות יותר ללא סדר:

אני לא אוהב שופינג ביום האחרון. אני חושב ששופינג יכולה להיות דרך נהדרת להעביר את השעות האחרונות באופן לא מחייב אחרי שצמצמתם טווח לשדה. יש יותר זמן – מבלים יותר בשופינג. אין זמן – מוותרים. זו גם דרך מהדרת להעביר את אחה"צ ערב כשאתרים נסגרים ומחשיך. אבל לא הייתי משאיר שופינג חשוב לסוף הטיול. מה אם לא יהיה בדיוק מה שאתם מחפשים? בדגם? במחיר? תתפשרו? תוותרו?

שימו לב שבעצם מדובר על טיול של מעל חודש. האם עדיין יהיה לכם כוח ומרץ "להסתער" על הטיול? לצאת מוקדם אם צריך, לתקתק עניינים? או שאולי יש קצת עייפות וקהות חושים מצטברת? אולי יש סידורים בארץ שמתחילים להצטבר וצריך לפנות כמה שעות לזה?

זה בסדר שלכם אין בעיה עם נסיעה בחשיכה. תזכרו רק שבחלק מהמקרים מדובר על כבישים מאד לא מוארים, מפותלים, ולא ראשיים. כך שזה יכול להיות קצת מסוכן. על כבישים ראשיים אין בעיה לנסוע בחושך כמובן. אבל בעליות של בית אורן למשל אני לא שש לנהוג בחושך.

ולא פחות חשוב – יש שעות שרלוונטיות לדברים. יש הרבה טעם לראות את הניאגרה בחושך עם התאורה. אין טעם לראות את אלף האיים בחושך, או את לייק פלאסיד. אם חלק מהמטרה בנסיעה באדירונדאק זה לראות את צבעי השלכת היפים, לא תראו אותם בחושך. וכמובן יש אתרים עם שעות מוגדרות (כמו מוזיאון הזכוכית, שייט בסירה וכו')

חוץ מחושך צריך לזכור את מזג האויר. כתלות במיקום שלכם, אבל כבר קריר למדי. למשל בלייק פלאסיד הטמפרטורות הן קרוב לאפס בלילה, וסדר גודל של 10 ביום, ובכשליש מהימים יורד גשם. נכון שגם בקיץ יורד גשם, אבל זו לא אותה חוויה. גם כי גשם וקור זה שילוב לא נעים בחוץ, גם כי גשם ועננות מגבילים את הנוף, ובשילוב עם יום קצר יותר זה מגביל עוד יותר את הסיכוי לראות הרבה. אז אם אתם נמצאים באותו מקום 24 שעות, לא יורד גשם כל היום ויהיה לכם חלונות זמן יפים (לרוב). אבל אם יש לכם רק את הבוקר (ואולי לא כולו) או אחה"צ, יש יותר סיכוי שתתאכזבו.

כתבתם רשימת מכולת של אתרים. אני לא יודע אם לעצמכם חשבתם מה עושים בכל מקום. אם לא כדאי שתחשבו על זה לעומק. ואם אתם רוצים עזרה אז גם תשתפו אותנו. כמו שלמשל בווטקינס גלן חשבתי שאתם רוצים את המסלול המלא. טורונטו למשל זו עיר ענקית (דומה לברלין בסדר גודל) שאפשר לבלות בה ימים רבים ושכמובן סובלת מעומס תחבורתי. לא ברור לי מה אתם רוצים לראות ולעשות בה. רק ארוחת ערב במגדל? משהו אחר? באלף האיים אתם רוצים שייט? מגדל? שניהם? עם או בלי הטירה? מה המשמעות של "לייק פלאסיד" מבחינתכם?

אני לא יודע מה הקשר בין שני הזוגות, האם אתם נוהגים לטייל ביחד בחו"ל או לא. אבל חשוב שיהיה בינכם תיאום צפיות. גם לאיך נראה היום (שעות, ארוחות, מאמצים, כמות נסיעות וכו') וגם מה עושים. ולא לשכוח שלפחות אתם מגיעים אחרי כמעט חודש בארה"ב.

ספציפית בניאגרה – הייתי מנסה לישון בצד הקנדי. גם כי הנוף יותר יפה, אבל גם כי אפשר לשוטט בכיף בקליפטון היל האזור התיירותי. הצד האמריקאי משעמם יחסית.

מבחינתי האישי הטיול שלכם לא יעיל. אם למשל נבחן את היום הראשון (נסיעה לניאגרה) אז קורנינג זה רק אם יסתדר. ווטקינס גלן זה רק המסלול הקצר, והניאגרה זה רק הצד האמריקאי. אז נשארתם בעיקר עם הנסיעה.

• dhz
                dhz @yul4890 נערך לאחרונה על ידי

@yul4890 לגבי Watkins Glenn, אני יכול להציע חניה למעלה, ירידה למטה לאורך הקניון ומשם לקחת שאטל לחניה. יכול לחסוך לכם זמן רב. לגבי Corning, הביקור לקח לי 2-3 שעות. עם ילדים, יתכן ותזדקקו לזמן רב יותר כי יש כל מיני הדגמות ועוד.

ניתן לשקול לינה באיזור Corning והמשך למפלים למחרת. אם בלתי אפשרי, אז תצטרכו לשקול את הביקור במוזיאון הזכוכית על פי השעה.

אגב, ביורק, פנסילבניה ניתן לסייר במפעל של הארלי דיווידסון. אין שם מוזיאון. הסיור החינמי הוא פחות או יותר לראות סרט. הסיור בתשלום (הזול יותר) כולל גם סיור בקבוצה במפעל. לדעתי, כדאי להשקיע את העלות הזאת.

שיט ב- 1000 האיים ניתן לעשות גם מהצד האמריקאני (Alexandria Bay).

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • yul4890

החלטנו לוותר על 1000 האיים, מכאן שמעבר דרך טורונטו מבוטל. החלטנו לא להזמין מלונות בשלב זה ולהתמקד באזור איתקה ראינו גם מרכז קניות באזור waterloo כך שהיום האחרון לא ישאר לקניות (לפי המלצתך)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • יונה וקשת
                    יונה וקשת @dhz נערך לאחרונה על ידי

@dhz רק מציינת לגבי השאטל בווטקינס גלן שהוא לא תמיד עובד אז לא כדאי לבנות עליו. כשאנחנו הגענו לחניון למטה התוכנית שלי היתה לעלות עם השאטל ולרדת ברגל, אבל השאטל לא עבד אז עשינו את שני הכיוונים ברגל. בסופו של דבר יצא לנו טוב כי המסלול (המלא!) הרגיש לנו הרבה יותר קל וקצר ממה שחשבנו, ונהננו מכל רגע. אבל יחד עם זה גם לא היה לנו לו"ז כזה צפוף כמו לפותח השירשור.

• אנשיםטובים

אני עכשיו קולט שיום לפני שסימנתם את תחילת החלק הזה בטיול היה קולומבוס דיי. אני לא יודע מה היו התוכניות שלכם. אבל בחג (ובסופ"ש שקודם לו) יש לרוב סיילים. יש גם אאוטלטים בכל מקום כמובן.

בכל מקרה – ימי החג והסופ"ש שקודמים לו הם לא ימים רגילים. אומנם החג עצמו שנוי במחלוקת ובחלק מהמקרים מתעלמים ממנו או שהחליפו את השם, ולא כולם בחופש, אבל רבים כן ולכן הכל שונה לטוב ולרע. עומסים, שעות פתיחה, אירועים מיוחדים ועוד. אז חשוב לעשות שיעורי בית. למשל בחלק מהערים נהוג מצעד. אם זה מעניין, צריך להיערך. אבל אם זה לא מעניין, כדאי להתרחק!

בלי קשר, לא ידוע לי שבהארלי דייוידסון פנסילבניה יש סיורים או מוזיאון בשנה האחרונה.

רוצים לספר על התוכנית כולה? מהרגע שיצאתם מהארץ ועד שחזרתם?

• yul4890

התוכנית שלנו 16.9 הגעה לניוארק - שכירת רכב נסיעה למלון CARTOON NETWORK HOTEL ל - 3 לילות בתכנון סיור כירכרה בהאיימיש , הרשי מוזיאון השוקולד. אטרקציה של תומס הקטר יום בנים נסיעה להארלי דוויסון בנות - סבתא,אני ו- 2 בנות קניות ו/או פארק הרשי. 19-23.9 וושינגטון , סבים וסבתות - מוזיאונים ואנדרטאות הדור הצעיר יזרום לפי הקטנים בתכנון אטרקציה אוטובוס ברווזים מלון כולל בריכה ומגלשה. 23.9-28.9 אורלנדו אטרקציה סיי וורלד פארק דיסני. שוב מלון עם פארק מים וזרימה חופשית 28.9-5.10 קרוז 5.10-7.10 דור צעיר מיאמי וטיסה ארצה 7.10-12.10 ניו יורק סבים+חברים 13.10 סקרנטון (אילוץ עבודה חבר) 13.10-18.10 טיול כולל מפלים וקורנינג (2 נקודות מאסט) טיסה חזור יציאה מניוארק 20:30 קניות בחלק הזה מתוכנן ל- WATERLOO OUTLET

• yul4890

5.10-7.10 סבים עדיין לא הוחלט יתכן ונסע לקיי וסט או שנחליט להישאר עם הדור הצעיר

• אנשיםטובים

כמה הערות:

לפני 3 ימים כתבתם " קורנינג במידה ונספיק לעצור". ועכשיו " כולל מפלים וקורנינג (2 נקודות מאסט)". אז קורנינג חובה או לא? ואם זה חובה – אתם לא רוצים להקדיש למקום מספיק זמן?

CARTOON NETWORK HOTEL – שימו לב שהביקורות למלון הזה די על הפנים. על הרמה הכללית, גודל החדרים, נקיון, ולא פחות חשוב – פשפשים!

בריכה / פארק מים - בפנסילבניה/וושינגטון קר. אני מניח שמדובר על בריכה פנימית מחוממת, אבל יתכן שעדיין יהיה קר (כולל המגלשה)

לא יודע מה אילוץ העבודה של החבר, אבל אולי אפשר "לנטוש" אותו? ולחפש משהו נחמד לעשות ביום הזה?

לא מבין מספיק בשלכת, ולא יודע מה רציתם לעשות בלייק פלאסיד ועוד. אבל אני תוהה האם לא כדאי לכם להתמקם ל-3 לילות באזור איתקה. להנות בנחת מהאתרים באזור וגם משופינג. עם או בלי טיסה מבאפולו לניו יורק בסוף. אני די בטוח שבאזור אגמי האצבעות תוכלו להנות ממראה השלכת (אם כי יתכן שלא באותה עוצמה כמו בלייק פלאסיד). תוכלו לבקר בכמה מפלים באזור (לא רק ווטקינס גלן) ובאיתקה עצמה. כמובן להנות ממוזיאון הזכוכית, לשלב שופינג ועוד. אז למשל 14-16 באזור. ב-17 נוסעים לניאגרה וב-18 טסים חזרה. או שב-16 מגיעים לניאגרה בערב וב-17 בצהריים מתחילים לנסוע לניו יורק.

• yul4890

קורנינג מאסט אנחנו לא יודעים בדיוק מתי כמו שכתבנו ויתרנו על נסיעה ל- 1000 האיים ומשם ההמשך ללייק פלאסיד אנחנו נתמקד אחרי הביקור במפלי הניאגרה באזור איתקה ומשם נמשיך לניו יורק לטיסה חזרה. כל הימים מה- 15.10-18.10 כרגע ללא תכנון רק ידיעה לגבי האזור אנחנו מנסים לבנות שלד. היינו שמחים להגיע ללייק פלאסיד אך נראה לי שהמרחק והזמן לא מתאימים

הצועד בנעליו תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • הצועד בנעליו
                                הצועד בנעליו @yul4890 נערך לאחרונה על ידי

@yul4890

נראה לי שהגעת לנקודה בה כדאי לנסות להריץ את הפרומפט הזה

פרומפט משופר לתכנון טיול בעזרת AI | פורום למטייל

תראה מה יוצא ומהבסיס הזה אפשר לצאת למקצה שיפורים

• yul4890

לאחר בדיקה ב- CHATGPY מסתמן המסלול הבא: 14.10 יציאה מסקרנטון לקורנינג משם מפלי הניאגרה 15.10 יציאה ב- 11:00 מהמפלים ישירות לווטקינס גלן עצירה בחלק העליון זוג אחד ירד למסלול מלא הזוג השני יתקדם לחלק התחתון עלייה במדרגות למפל ראשון המשך לאיתקה או ג'נבה הכוונה להגיע בשעות החשיכה ל- waterloo outlet במידה ויהיה לנו כח ואז לינה בג'נבה. לחלופין לינב באיתקה 16.10 אונברסיטת קורנל, מפל Taughannock , סיבוב קצר בעיירה איתקה ונסיעה לכיוון Catskills 17.10 אטרקציות באזור הרי Catskills 18.10 יציאה מהאזור לקראת השעה 14:30 מתלבטים האם לכלול את Letchworth State Park בתכנון. כמובן שבמקרה זה הגעה לווטקינס גלן יום למחרת ואז נוותר על השיטוט בעיירה איתקה. דבר חשוב נוסף בחלק זה של הטיול אנחנו נעדיף ארוחת בוקר טובה לקראת השעה 10:30-11:00 ואז ארוחה עיקרית לקראת 19:00 . נפתח את היום עם קפה וקרואסון או עוגה בלבד.

• אנשיםטובים

בכללי – הטקסט שלכם מאד לא ברור לי, ויתכן שלא הבנתי טוב את התוכנית בגלל זה. כדאי להוסיף שורות רווח שיעזרו להבין.

אני עדיין חושב שיש לכם בעיה מהותית בהבנת לוחות הזמנים. ולמרות כל השינויים, עדיין תראו בעיקר אספלט. ברוב הימים (למעט ה 17 לחודש) מעל חצי מהיום מוקדש לנסיעה, ופחות מחצי מוקדש לדברים שמעניינים אתכם. בעיניי זה טיול לא טוב, לא יעיל, יקר, ובייחוד – לא מהנה. אני לא מפחד מנסיעות, אבל זה לא החלק הכייפי ברובו. ואגב, רוב הנסיעות האלו זה על כבישים מהירים יחסית כלומר דלי נוף.

היות ואני מרגיש בקטע הזה כמו תקליט שרוט, אני אנסה בפעם אחרונה להסביר את הבעיה.

ביום הראשון – מסקרנטון לקורנינג יש כ-3 שעות נסיעה ברוטו. יציאה ב-11 אומר הגעה ב-14:00. 3 שעות באתר עד 17:00 נראה סביר. 3 שעות נסיעה לניאגרה אומר הגעה ב 20:00. עמוק בחושך ובלי ארוחת ערב שהזכרתם ב 19:00. אז בלי קשר למתי אוכלים ארוחת ערב – זה אומר שרואים את המפלים רק בלילה, שלא שטים בסירה בלילה, ושלא נשאר הרבה זמן לשוטט באיזור. נניח חצי שעה לצ'ק אין, פריקה וריענון לפני שיוצאים "לקרוע את העיר" שעה לארוחת ערב טובה, חצי שעה עד שעה לשיטוט בטיילת לראות את הנוף. נשאר מעט זמן יחסית לשוטט בקליפטון היל.

למחרת – הגדרתם שעל הבוקר שלכם (11) יוצאים לדרך. זה אומר שלא תוכלו לראות את המפלים ביום (טוב, אולי תגנבו עצירה קצרה אבל לא יותר מזה) וודאי שלא תשוטו בסירה, תצפית או כל דבר אחר. זה באמת מה שאתם רוצים מהניאגרה? השקעתם כל כך הרבה שעות נסיעה רק כדי לראות אותם בעיקר בחושך?

ביום השני – יציאה ב-11 בבוקר, 3 עד 3 וחצי שעות נסיעה לווטקינס גלן מביאים אותנו ל-14:00 עד 14:30. נניח כשעתיים באתר וזה 16:30. לקניון תגיעו ב 18:00. הקניון נסגר ב 20:00 אז יש לכם שעתיים, וזה רק אם תדחו את שעת ארוחת הערב ל 20:00. בערב או למחרת חוזרים לאיתקה. כלומר השקעתם 4 שעות בנסיעה לקניון הלוך ושוב כדי להיות בו שעתיים? לא יחס עלות תועלת אידאלי.

ביום השלישי – נניח 4 שעות באיתקה (כולל המפל ושוטטות). כלומר עד 15:00. 3 שעות ויותר של נסיעה זה אומר להגיע להרים אחרי 18:00. ישר לשקיעה. אמרתם שאתם לא מפחדים לנהוג בחושך אז אין בעיה גם אם תאחרו. אבל לטייל בחושך לא תוכלו. רק ארוחת ערב. וזה אם באמת ישנתם באיתקה. אם ישנתם בג'נבה יש לכם גם נסיעה בבוקר שתדחה את הלו"ז.

היום האחרון - אני נוטה לחשוב שצריך להגיע לשדה לפחות 3 שעות לפני הטיסה. ואם מדובר על נסיעה ארוכה יחסית לפני, אז אולי עוד טיפה קודם (ספייר). טיסה ב 20:30 אומר להגיע לשדה ב 17:30. תלוי כמובן מאיפה בהרים, אבל גוגל מעריך את הנסיעה ב-3 שעות ויותר. כלומר בפועל צריך להניח לפחות 3:30. כלומר צריך לצאת לדרך לא יאוחר מ 14:00. ולא 14:30. באופן אישי הייתי מנסה לצאת עוד קודם, אבל זה כי אני פרנואיד. לכאורה – לא כזה משנה חצי שעה לכאן או לכאן. אבל זה כן משנה אם אתם יוצאים לדרך בבוקר מאוחר, ובייחוד ביום שהייתם צרכים לארוז טוב. היות ויש לכם בסך הכל 3-4 שעות בבוקר, חצי שעה זה אחוז לא זניח. האם זה משאיר לכם מספיק זמן לעשות משהו בבוקר? כי אם לא, אז אולי התוכנית לישון בהרים לא אידאלית.

• yul4890

בוקר טוב, לא הבנת אותנו נכון ב- 14.10 יציאה מסקרנטון Radisson Lackawanna Station Hotel Scranton לקורנינג מתכננים יציאה 8:00-8:30 בבוקר לפי גוגל מפות נסיעה של 2:10 דקות ארוחת בוקר וביקור במוזיאון משם נסיעה למפלים עוד 2:40 דקות חציה לצד הקנדי סיבוב בטיילת ,ארוחת ערב וחציה חזרה ללינה בצד האמריקאי. ב- 15.10 בבוקר שייט בספינה בין 9:00-10:00 ויציאה משם לווטקינס גלן לפי גוגול מפות 2:40 דקות. עקב לוח זמנים צפוף ארוחת בוקר במלון לפני היציאה לשייט קניון בספק ושוב לפי גוגל מפות הנסיעה כשעה. 16.10 איתקה תכננו עד שעות אחר הצהרים ונסיעה למלון באזור הרי קטסקיל 17.10-18.10 צהרים אטרקציות באזור הרי קטסקיל נסיעה לפי גוגל מפות לניוארק כשעתיים וחצי אנחנו מתכננים לקחת מרווח של 3 שעות ועוד 3 שעות הגעה לפני טיסה. מה- 15.10 ועד ה- 18.10 לא נזמין מלון מראש על מנת שתהיה לנו גמישות. בנוגע לכביסות אנחנו לא מתכננים לכבס בחלק הזה של הטיול. ב- 13.10 עקב אילוצי עבודה נגיע לסקרנטון ובמלון נעשה כביסה אחרונה לבגדים שילבשו. את היתר נכבס בארץ.

• 1 / 1
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון