הודו - שימלה או צ'אנדיגר
-
היי חברים,
מתכננים להגיע לצפון הודו באוקטובר וזמננו קצוב.
היכן כדאי יותר לעצור, בשימלה או בצ'אנדיגר?
תודה,
דורית
-
מאד תלוי מה המסלול שלכם. מהיכן תגיעו ולאן תמשיכו.
שימלה היא אחת מערי "היל סטיישן" אליה ברחו הבריטים מאימת חום הקיץ.באוקטובר היא תהיה קרה וערפילית.
אבל היא עיר קומפקטית, תוססת ויפה, עם חלונות נוף מהממים.
צ'אנדיגר היא בירה משותפת של הריאנה ופנג'אב. אחת הערים המתוכננות מאפס בעולם (כמו ברזיליה בירת ברזיל וקנברה בירת אוסטרליה).
ככזו היא מודרנית יחסית והאכיטקטורה שלה מעניינת ושווה סיור. לעיר עוד כמה פינות מעניינות ואגם יפה.
היא תהיה נעימה יותר באוקטובר, קצת חום לקראת או אחרי הקור של הצפון.
אם זמנכם באמת קצר - עצירה באחת מהן לא יותר מלילה.
אבל אם אתם רוצים גם קצת שעשוע, מגיעים לקאלקה (בין צ'אנדיגר לשימלה), ומשם לשימלה ברכבת צעצוע על קיטור. חוויה נחמדה.זה בדרך כלל מצריך חניית לילה בקאלקה שכן הרכבת איטית ומבזבזת מעשית את היום.
-
רוני כידוע שואל את השאלות הנכונות. אני לא עפתי על שימלה למרות שהיא בהחלט מיוחדת. בצ׳אנדיגאר רק עברתי אבל הייתי משקיע יותר לו חשבתי שיש שם משהו מעניין עבורי אבל רוני טייל הרבה יותר בנחת ממני בהודו ואם הוא אומר שמעניין אז הוא יודע. חשבתם על דראמסאלה בצפון? אם כן וגם אם לו אני מאוד מאוד ממליץ על אמריצר בדרך ל״צפון״…. משם לדראמסללה ואם רציתם מנאלי אז משם למנאלי
-
רוני כידוע שואל את השאלות הנכונות. אני לא עפתי על שימלה למרות שהיא בהחלט מיוחדת. בצ׳אנדיגאר רק עברתי אבל הייתי משקיע יותר לו חשבתי שיש שם משהו מעניין עבורי אבל רוני טייל הרבה יותר בנחת ממני בהודו ואם הוא אומר שמעניין אז הוא יודע. חשבתם על דראמסאלה בצפון? אם כן וגם אם לו אני מאוד מאוד ממליץ על אמריצר בדרך ל״צפון״…. משם לדראמסללה ואם רציתם מנאלי אז משם למנאלי
-
תכנס לגוגל מאפס ותראה איך צ'אנדיגר מתוכננת. גם בצילומי לווין נראית מעניינת ושונה מכל מה שמכירים בהודו.
כמובן שהודו בסוף גוברת על קורבזייה (האדריכל הצרפתי המתכנן) והליכלוך פושה, אבל התכנון קיים וזה מה שמעניין בעיר הזו.
-
כן רוני. זוכר את זה לגבי צ’אנדיגאר אבל הגעתי באוטובוס מקינור לא ברחפן. כן זוכר שהיא נראית יותר חדישה ומתוכננת גם מהאוטובוס, אבל זה כנראה לא אחד ממקורות המשיכה של הודו.