ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

המלצה על יעד קרוב לפריז

פורום אירופה
    פריז אירופה
    9
    28
    431
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • zvi.k
      zvi.k נערך לאחרונה על ידי

תודה כבר הייתי בפריז כמה פעמים ופחות מושך אותי להיות שם 9 ימים . גם היחס שם עכשיו לישראלים לא ממש עושה חשק. אבל ההופעה שם והבת שלי אמורה להצטרף אלינו שם.אז בכל זאת.רוצים לבלות שם כמה ימים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
      • יונית
        יונית @zvi.k נערך לאחרונה על ידי

פוסט זה נמחק!
        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • יונית
          יונית נערך לאחרונה על ידי

תתחיל בכך שתמצא טיסה שנוחתת בג'נבה וממריאה מפריז - מאד רצוי אותה חברת תעופה כדי לא להסתבך עם ביטולי צד אחד. נכון להיום אל על ואייר פרנס טסות לפריז אבל לא לג'נבה. למיטב ידיעתי באוקטובר הנוכחי אין חברת תעופה שטסה מישראל ישיר לג'נבה. אפשר נניח אל על לציריך קונקשיין לגנבה וחזור פריז אל על. לגבי השכרת רכב בגנבה- שים לב בשדה התעופה יש שני מכלולים אחד שייך לשוויץ והשני לצרפת. רכב בצד הצרפתי הוא לרוב זול יותר. אבל!!! היות והכוונה שלך לחזור מג'נבה לפריז ברכבת ,המשמעות שהחזרת הרכב תהיה בתחנת הרכבת של ג'נבה העיר -כלומר בשוויץ ולכן מאד רצוי שהשכרתו תהיה גם בצד השוויצרי של השדה כדי לא לשלם קנס גבוה על החזרה "במדינה אחרת" אפילו שאלו רק שני צדדים של אותו שדה תעופה. בסה"כ עם טיסת קונקשיין, רכבת לפריז -נראה לי שיש פה לא מעט "בזבוז זמן טיול". תוסיף לכך את העיתוי של אוקטובר שכבר חלק מהיעדים נסגרים (לבדוק נקודתית היטב לפני הזמנת הטיסה והרכב) לא חושבת שזה טיול "כלכלי " נכון. אבל נראה שאתה נעול על האלפים הצרפתיים, אז לא כל כך משנה מה יציעו לך.

• יונה וקשת
            יונה וקשת @zvi.k נערך לאחרונה על ידי

@zvi-k אני מרגישה שאנחנו מנסים קצת לרבע את המעגל בשרשור הזה. מנסה להבין: האם קניתם כבר את כרטיסי הטיסה? האם נחיתה בג'נבה היא נתון קיים כמו ההופעה בפריז, או שהיא אופציה שפתוחה עדיין?

אם אופציה פתוחה - הייתי מוותרת עליה בטיול הזה מהסיבות הבאות:

א. היא רחוקה מדי מפריז בשביל להוות ציוות אופטימלי לה.

ב. הסיבה הטובה ביותר לנחות בג'נבה היא כדי לטייל באלפים הצרפתיים - אנסי ושאמוני. מזג אויר בהיר הוא תנאי למיצוי האיזורים האלה, בטח לעליה ברכבלים מעמק שאמוני לפסגות, וב-5 ימים באוקטובר אתם לוקחים הימור שבו יכול להיות שתשבו בצימר 3 או 4 או 5 ימים מלאים בלי לעשות כלום וגם בלי לראות כלום (מניסיון... כשאפור וגשום שם לא רואים אפילו את הפסגות היפות מהעמק). אנחנו ניצלנו יום גשום אחד לסוע משאמוני לעיירה מונטרה בשוייץ - היה בה אז את פסטיבל הג'אז המפורסם (לכם לא יהיה כי הוא מתקיים ביולי), אפשר לבקר בטירה היפה ובאולפן ההקלטות של קווין. כך שאפשר "לגרד" כמה פעילויות לגשם, אבל הן לא רבות ובטח לא ההיילייט של האיזור הזה.

הררבה יותר הגיוני לטייל באיזור קרוב יותר לפריז, אפילו בארדנים כפי שיונית הציעה, או כמו בפריז עצמה כמו ש-karnielr הציעה.

אם בכל זאת ג'נבה, הייתי שוכרת רכב ומטיילת דווקא עם דגש על העיירות היפות מסביב לאגם ג'נבה ואנסי, ומגיעה מיד לשאמוני רק אם התעוררתם לבוקר עם שמים כחולים. לגבי הרכבלים תבדקו באתרים הרשמיים, אני די בטוחה שהדובדבן שבקצפת אגי-דו-מידי יהיה פתוח וכנראה גם הרכבת לקרחון כי זו רכבת ולא רכבל.

• zvi.k

תודה לא קנינו עוד כרטיסי טיסה אבל מחפשים..לא החלטנו סופית הייתי פעמיים בקשר עם ה turist information של שמוני הם כתבו ש in October, you will have the opportunity to take the Aiguille du Midi, the Montenvers train until October 31st, as well as the Flegere gondola. כמו כן כתבו שמזג האויר משתנה Nevertheless even with some clouds you have the opportunity to see the mountains in Octobers. שחשבתי שהתשובות נותנות אור ירוק אבל אולי זאת טעות. מתלבט כמה לסמוך על זה. ככל שהבנתי גם העירות סבאגם ג'נבה יפות .

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • יונה וקשת
                יונה וקשת @zvi.k נערך לאחרונה על ידי

@zvi-k אכן, וכמו שכתבתי, אם תתעקשו על ג'נבה הדגש צריך בעיני להיות על העיירות מסביב לאגם - מונטרה, Yvoire, Veyvey. וגם אנסי.

וכפי שכתבתי - אם וכאשר יש יום יפה - להגיע לשאמוני, דבר ראשון לעלות לאגי דו מידי, ואם נשאר זמן באותו יום אפשר להכניס גם את הרכבת לקרחון. אם זכיתם בפיס ביום בהיר נוסף, ורכבל פלג'ר פתוח, תוכלו אולי לעלות ממנו לאגם הלבן, בתנאי שעוד לא יהיו שם חסימות של שלג ראשון לעונה ושאתם בכושר יחסית. עוד אופציה יפה היא ללכת לאורך "המרפסת הדרומית" מתחנת הפלג'ר לכיוון תחנת רכבל הברוונט, אבל אם רכבל הברוונט לא עובד תצטרכו ללכת הלוך-חזור (אפשר לעשות רק חלק מתוך ה-4 ק"מ אם לא מתאים לכם ללכת 8 ק"מ).

אם אוהבים חיות במשפחה גם פארק החיות הפתוח מרלה שבו החיות מסתובבות חופשי הוא מקום קסום ויפה שמעבירים בו שעתיים-שלוש בהנאה רבה.

בסופו של דבר אני יכולה להתחבר לרצון להגיע לאיזור מסויים שמדבר אליך גם אם זה נשמע פחות "הגיוני" מבחינה גיאוגרפית או אחרת.

רק חשוב להכיר היטב ומראש את המגבלות ואת גבולות הגזרה כדי למנוע אכזבות ומפחי נפש.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • יונית
                  יונית נערך לאחרונה על ידי

אני מתקשה להבין אם ממילא המטרה להיות בעיירות צרפתיות נחמדות -רבאק, למה עד אגם ג'נבה? סעו לנורמנדי עילית, סעו לנורד פרנס, סעו ללואר, לשמפיין-לא חסר גם נופים, גם אגמים ,שווקים, עיירות.

• zvi.k

כי העירות כאן נותנות גם סיכוי לראות את המון בלאן שזה מאד מפתה, בכל אופן קנינו כרטיסי טיסה מקווה שיהיה מוצלח. תודה על העזרה.

• 1
                    • 2
                    • 2 / 2
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון