ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול שלכת פעם שלישית הפעם נצליח?

פורום צפון אמריקה
    ניו יורק טיול שלכת ורמונט חוף מזרחי
    7
    11
    342
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • זוהר888
      זוהר888 נערך לאחרונה על ידי

• היי חברים,
      • טוב אז אחרי 2 ביטולים שהבריחו את יונייטד הטיל של החותים לפני חגי תשרי הקודמים ,ודלתא ביולי האחרון המלחמה עם האיראנים ובין לבין שרות מילואים ארוך שלא נגמר .
      • הפעם אני מקווה שזה יוצא לפועל , וכמובן חזרתי לקבל פה את התובנות הנכונות למרות מצבו העגום של הפורום.
      • ההרכב זוג הורים ושתי מתבגרות 14 ו-17 טיול רכוב והוזמן כבר הרכב שנאסוף ב-jfk.
      • נוחתים ב-21.9 בלילה וממשיכים למלון בניו גרזי באזור הסקאוקס שנבחר בגלל עלויות בתי המלון הזולות משמעותית ותחבורה ציבורית נוחה לעיר .
      • למחרת כבר נכנס בתחברה ציבורית לניו יורק לשם אנחנו מקדישים שלושה ימים וב-25.9 נעשה צ'ק אאוט וננוע למונרו לוודברי קומון קצת שופינג וסיבוב באזור .
      • הטיול עצמו יתחיל ב-26.9 ועד ה-8.10 שזהו היום שבו אנחנו חוזרים בערב לאזור שדה התעופה ללינה ולמחרת 9.10 חצי יום שופינג אחרון לפני המראה ב-20:30 עם סוויס

• לרשותנו 13 ימים לטיול והכיוון הוא המסלול הנ"ל : ניו יורק ← עמק ההדסון← הרי האדירונדק← ההרים הלבנים ← ורמונט ←מיין פארק אקדיה ←בוסטון← קייפ קוד ←החוף של קונטיקט ורוד איילנד ← ניו יורק .
      • אנחנו אוהבים טבע אבל בקטע של מסלולים קצרים, תצפיות, נקודות עצירה מעניינות ואוהבים מסלולים עם מים וחופי ים. החגים לא מהווים אצלנו שיקול במסלול ובימי הטיול ואין לנו תכנון לגביהם שאמור להגביל אותנו . בתכנון להתחיל את היום בשמונה וחצי אחרי ארוחת בוקר ולסיים לפני החשיכה טיול מתגלגל אבל לא מירוץ.
      • אשמח להמלצות לנק' עניין לאורך המסלול וכמובן לכיוונים והמלצות אך לסדר אותו נכון .

• תודה מראש לכול העונים

יונה וקשת מוני 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונה וקשת
        יונה וקשת @זוהר888 נערך לאחרונה על ידי

@זוהר888 הי זוהר,

ראשית אני מצטרפת לייחולך שהפעם תטוסו בשלום ותצליחו לממש את הטיול. אנחנו עשינו מסלול די דומה לפני כמה שנים וזה טיול קסום ביותר!

מבחינת השלכת אתם מגיעים מעט מוקדם אולי כדי לראות את השיא, אי אפשר לדעת בוודאות, אבל גם אנחנו הגענו אליה לפני השיא ועדיין היה יפהפה.

כדי להנות מטיול מתגלגל ממצה ורגוע בשעות האור אני נאלצת לכתוב כאן דבר שמכאיב לי, כי בעיני פארק אכדיה היה במובן מסויים שיא הטיול שלנו, אבל אני אאלץ להמליץ לכם לוותר עליו. בשל מיקומו הגיאוגרפי אני פשוט לא רואה איך אפשר במסגרת הלו"ז שלכם להשאיר אותו במסלול מבלי להפוך את הטיול ל"מירוץ למיליון". אלא אם תחליטו אולי לוותר על חלקים דרומיים יותר ברצועת החוף ולקחת טיסת פנים מבנגור לניו יורק, למשל:

בעמק ההדסון תרצו כנראה להיות יום או יומיים, באדירונדק (לייק פלסיד?) יומיים, בהרים הלבנים מינימום יומיים ואפשר גם שלושה. ורמונט נמצאת בין האדירונדק להרים הלבנים, לא הבנתי למה מיקמת אותה אחרי ההרים הלבנים, אבל אם תרצו למשל להיות בסטוה אז גם יום או יומיים והנה נשארו לכם רק 4-5 ימים ועוד לא הגעתם לאכדיה.

באכדיה אם כבר מגיעים צריך להיות מינימום יומיים, והנסיעה לאורך החוף מאכדיה לבוסטון לוקחת יום שלם - אנחנו שברנו אותה בלינה אחת באמצע הדרך כדי שנוכל לעצור בעיירות יפות ובמגדלור או שניים בדרך (זה הקסם של המקום!).

בוסטון כשלעצמה מצדיקה מינימום יומיים, וכבר נגמרו לכם הימים לכל המקטע החופי שבינה לבין ניו יורק.

אז בשורה התחתונה - לטעמי כדי למקסם את המיצוי וההנאה מהטיול תצטרכו לוותר או על אכדיה או על חלק החוף הדרומי, או לחילופין לוותר על לייק פלסיד וורמונט ולעלות מההדסון ישירות להרים הלבנים ומשם לאכדיה שממנה תרדו לאורך החוף האטלנטי לניו יורק.

רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
        • רוני סופר
          רוני סופר @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

אם המטרה של הטיול היא שלכת ניו אינגלנד, הזמנים שלכם ממש מוקדמים.

לכן הייתי אומר לקחת אזימוט צפונה ככל האפשר ולנסות לתפוס את הצבעים בדרך דרומה, במסלול שציינת או במסלול אחר.

יש מספר אתרים שצופים את התקדמות השלכת לפי הזמנים. הם בסך הכל תחזית, אבל עם הרבה נסיון.

לכן הייתי די סומך עליהם.הנה אחד מהם שהוא גם אינטראקטיבי. כמובן שככל שתתקרבו במועד, דיוק התחזית גדול יותר.

לכן הייתי משאיר שוליים לשינויים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
          • מוני
            מוני @זוהר888 נערך לאחרונה על ידי מוני

@זוהר888

שלום

חזרתי לעיין בשרשור שלך מספטמבר 2024

בהחלט יש הבדל בתאריכים של השנה הקודמת לגבי אלו של השנה הנוכחית בעניין שלכת כהלכתה.

אולם בהחלט בכללי ניתן במקרה של הקדמה מסוימת של השלכת ליהנות גם מאפשרות של low color ו-modeerate color על פי

האתר שצרף רוני סופר.

במבט ראשון חשבתי שאכן צודקת י בנוגע לפארק אכדיה אך במבט שני ועיון יותר מדוקדק בהקצבה שלך, והצהרתך על

טיול מתגלגל ,אני מציע לוותר על קייפ קוד ,ואני רושם טיוטת מסלול וחלוקה לימים ויעדים כהצעה לבדיקת היתכנות מצדך.

26/9

עמק ההדסון----מאמץ משיכה עד little falls על מנת לאפשר בהמשך עליה ללב האדירונדק דרך אולד פורג קרי כביש 28

27/9

אולד פורג'----לייק פלאסיד

28/9

לייק פלאסיד וסביבה או מעגלי חוזר ללינה שניה

29/9

מזרחה מעבר לוורמונט אזור סטוהה.

30/9

מזרחה אל ההרים הלבנים

1/10

מעגלי הרים לבנים

2/10

הגעה לפארק אכדיה

3/10

פארק אכדיה

4/10

קווי החוף של מיין עגינה או פריפורט, או אוגונקיט

5/10

בוסטון

6/10

בוסטון

7/10

בוסטון-----פלימות-----ניופורט רוד איילנד

8/10

אתרים במיסטיק----כבישי עיירות קו חוף קונטיקט---אוניברסיטת ייל סיור חינמי (לא להבליט סממנים😊 )----קנדי

לגבי בקשתך לנקודות עניין ראה הלינקים שנתתי לדיווח של טל ובעיקר של אורטל בשרשור של לפני שנה

השרשור 2024

מוני

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
            • זוהר888
              זוהר888 נערך לאחרונה על ידי

קודם תודה לכול מי שענה. בהתאם לזה שכנראה לא נגיע אני מתלבט אם לשנות את כיוון המסלול ולעשות אותו נגד כיוון השעון או לחלופין לוותר על אולד פורד ולייק פלאסיד. יום 26.9 להתחיל תנועה ממונרו לכיוון לייק גורג ולגביו אשמח לקבל המלצות אם כדאי בכלל להקדיש יום לסביבתו וללון לידו, ולמחרת להמשיך לסטוהה ולהמשיך עם המסלול שמוני המליץ עליו ואז אני אולי גם אוכל להשאיר את קייפ קוד במסלול שתכננתי. אשמח לתובנות

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • יונה וקשת
                יונה וקשת @זוהר888 נערך לאחרונה על ידי

@זוהר888 ראה המלצה לטיול קסום על אופני מסילה לאורך נהר ההדסון, כחצי שעה מלייק ג'ורג' לכיוון לייק פלאסיד. חוץ מזה לייק ג'ורג' לא מיוחד לטעמי. בשום אופן לא להתפתות ללכת ללונה פארק של סיקס פלאגס שם, הוא קטן, מיושן וגרוע. הלונה פארק הראשון (והאחרון) בחיינו שברחנו ממנו אחרי פחות מ-3 שעות.

רונן1 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • רונן1
                  רונן1 @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

מתפרץ קצת,

תודה על ההמלצה, האם אולי יש לך עוד כמה המלצות למקומות מיוחדים באזור? עושים טיול שלכת מניאגרה עד ניו יורק,

תודה

יונה וקשת מוני 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • יונה וקשת
                    יונה וקשת @רונן1 נערך לאחרונה על ידי

@רונן1 בין ניאגרה לניו יורק יש את איזור אגמי האצבעות הנהדר כמובן. שמורת ווטקינס גלן מומלצת, מפלי טוגנהוק ויש שם עוד אתרים יפים באיזור שלא הספקנו לבקר בהם.

אנחנו גם שהינו שני לילות במקום לינה מדהים ליד אגם סנקה ווטקינס גלן שאני ממליצה עליו בחום אם הוא משתלב לכם במסלול.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • נועם אבני.
                      נועם אבני. נערך לאחרונה על ידי

מאוד מעניין 🙂

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • מוני
                        מוני @רונן1 נערך לאחרונה על ידי

@רונן1

אתר נוסף- natural bridge & cave

https://maps.app.goo.gl/cUT466YdhbKfPYk98

שלום
                        מסלול אליו הגיעו 2 גולשים 
                        natural stone bridge & cave
                        חצי שעה כיוון מלייק ג’ורג’-https://goo.gl/maps/pyCXHBTb2gLtVjcg8
                        אגב ממש על התוואי בדרך לאתר הנ”ל יש אטרקצית אקסטרים
                        הנהו מצטרף למיפוי -https://goo.gl/maps/QaoHmMjBiCYutqnq7
                        הגולש רוי כתב בדיווח-https://community.lametayel.co.il/topic/22506/%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%97%D7%95%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA/2
                        הגולשת ערבה רשמה אני מצטט-
                        Natural Stone Bridge & Cave.
                        יצאנו מהקמפ ל- "Natural Stone Bridge & Cave". קיבלנו מפה, עם נקודות ממוספרות.
                        עברנו מנקודה לנקודה דרך גשרים ומערות, ממש על קו המים. מקום יפה. היה כייף. כדאי לבוא עם נעליים.

אם נשמע לכם רלוונטי עשו עליהם גוגל להתרשמות .

מוני

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • dregev03
                          dregev03 נערך לאחרונה על ידי

איזה כייף לראות את ההתגייסות לטובת המטיילים ועוד יותר אלו שעושים מילואים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                          • 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון