ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אוסטריה - וינה בדצמבר, כריסמס

פורום אירופה
    שווקי חג מולד וינה אוסטריה
    6
    8
    193
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • I7210I
      I7210I נערך לאחרונה על ידי

שלום רב,

אנחנו זוג מתכנן טיול של חמישה ימים ראשון עד שישי בדצמבר, באוסטריה/וינה.

אשמח לעזרתכם בהכוונה לאן כדאי ללכת?

לאיזה שווקי חג המולד מומלץ להגיע?

נרצה לבקר גם בהאלשטאט אז...מה הדרכים להגיע לשם?

מלונות באיזורים מומלצים ולא יקרים מאוד מאוד או דירות, ראיתי את המלון sofitel אבל המחירים מאוד גבוהים אז אשמח לעזרה.

וכן איך ההתניידות בעיר עצמה, האם במוניות (אפליקציות כאלו ואחרות) או בדרכים אחרות מומלצות?

וטיפים כלליים?

תודה רבה

nuritd יונה וקשת 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • MERAVSHELL
        MERAVSHELL נערך לאחרונה על ידי

וינה נהדרת בכריסטמס. ההתניידות בתחבורה ציבורית- רכבת תחתית ואוטובוסים והרבה ברגל. מבחינתי, כל השווקים בה נהדרים- לדעתי גררתי את בעלי לכולם 🙂 . לכל אחד הייחוד שלו. ממליצים על השוק לפני בנין העירייה, אבל הוא מאד עמוס, במיוחד בערב. יש אתר או אתרים, בהם יש את רשימת השווקים ומירומם. כל אחד בוחר מה שמתאים לו. לגבי האלשטט- לטעמי קצת רחוק מוינה. בעיני לא מתאים לנסוע ולחזור באותו היום. אפשר לשאול למה דווקא לשם? לגבי מלונות- רצוי קרוב למרכז העיר, אבל אנחנו היינו במלון טיפה מרוחק והגענו לכל מקום ברכבת התחתית.

I7210I תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • I7210I
          I7210I @MERAVSHELL נערך לאחרונה על ידי

@meravshell

תודה רבה

לגבי האלשטאט, כי זה נשמע מקום מהסרטים...אז אמרנו שאולי כדאי ליסוע ולראות אותו..

השאלה באמת כמה זמן זה לוקח ולמה לא יום אחד?

ולגבי השווקים אני אבדוק אם כך באתרים מה השווקים שיש

יש מלונות שמומלצים במחיר שפוי?

ולגבי מקומות לבקר בהם?

תודה רבה

nuritd תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • anisham12
            anisham12 נערך לאחרונה על ידי

מצטרף להמלצה על וינה בטרום הכריסמס. השוק ליד בניין העירייה הוא המרכזי ,אבל יש עוד לא מעט ברחבי העיר. התחבורה הציבורית בעיר נהדרת ולא צריך מוניות או אובר/בולט. לגבי האלשטאט, מדובר על מרחק גדול מידי. קחו בחשבון שבתחילת דצמבר הימים מאוד קצרים. אפשר אולי לשקול לנסוע להאלשטאט ולישון שם לילה. האלשטאט יפה ,אבל מדובר על ביקור קצר. אם כבר נמצאים שם, הייתי בודק אפשרות לעלות עם רכבל להר דכשטיין ( אם הוא פעיל בתקופה זו ) ותצפית 5 האצבעות. לגבי מלונות, תבדקו בבוקינג. מסלולים ומקומות לביקור, יש אינספור מקורות שדרכם אפשר להשיג מידע. גוגל,קבוצות בפייסבוק,פורומים שונים וגם תוכנות בינה מלאכותית כמו צ'אט ג'י פי טי ועוד.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • nuritd
              nuritd @I7210I נערך לאחרונה על ידי

@i7210i

היי גם לך, גם אנחנו נוסעים לוינה במחצית השניה של נובמבר. מצרפת לך אתר עם מידע לגבי שוקי הקריסטמס. קיבלתי המלצה על שוק  Altwiener Christkindlmarkt.  שנחשב מסורתי עם תחושה אותנטית . כמובן יש את הגדולים והמפורסמים יותר. https://www.visitingvienna.com/sightseeing/christmas-markets/  

• nuritd
                nuritd @I7210I נערך לאחרונה על ידי

@i7210i

רכבת להלשטאט זה 3 וקצת שעות, כלומר אפשר לנסוע לבלות כמה שעות בעיירה ולחזור. אישית לא הייתי נוסעת ככה לטיול יום, אבל תיירים כן עושים את זה. אני מתכוונת לעשות טיול יום באזור הדנובה, למרות שכבר אין שייט ..אפשר לקחת טיול לברטיסלבה (היינו, נחמדה, לא נפלנו...)

• יונה וקשת
                  יונה וקשת @I7210I נערך לאחרונה על ידי יונה וקשת

@i7210i גם אני מצטרפת לכל ההמלצות שניתנו לפני, ומוסיפה את השנקל שלי:

1. וינה מהממת בחג המולד!
                  2. וקרה מאוד מאוד מאוד. לכן אני ממליצה בחום (תרתי משמע) לקחת מלון בלב העיר (איזור 1, קרוב ככל האפשר לכנסיית סטפן פלאץ או לבניין העיריה - Rathaus) למרות שזה יותר יקר. למה? כי הסתובבות בין שווקי חג המולד, שזו הפעילות המרכזית בתקופה הזאת, והסתובבות בעיר בכלל, היא מקפיאה עצמות, ומאוד נעים ונוח לעשות הפוגות בין לבין כדי להכנס קצת להפשיר בחדר במלון. אנחנו היינו במלון גראבן שנמצא על מדרחוב גראבן במיקום המושלם.
                  3. השוק המנצח הוא ללא ספק זה שליד בית העיריה. כן, הוא צפוף מאוד, אבל חוכמת ההמונים פה מוכיחה את עצמה - הקישוטים בו הם באמת משהו מיוחד. מעבר לזה יש מלא שווקים וזה לא כל כך משנה באיזה תהיו - הייננו בגדולים יותר כמו ליד סטפן פלאץ (היתה שם גם חנוכיה עצומה שנקלענו לתוך הדלקת נר, רקדנו וחילקו לנו סופגניות, זה היה לפני המלחמה ואני לא יודעת אם עדיין רלוונטי😖 ) וארמון בלוודר, וגם בקטנים שהגענו אליהם על הדרך. זה די חוזר על עצמו אבל כיף גדול להסתובב ביניהם.
                  4. הלשטאט: אני ממש נגד לסוע לשם כחלק מטיול של 5 ימים בווינה בחורף. ראשית, כפי שכתבו לפני, זה רחוק מדי יחסית לאורך הטיול שלכם. שנית, ואולי אפילו יותר חשוב - הלשטאט, שהיא בהחלט אחת העיירות היפות בעולם, מהנה יותר בקיץ לטעמי, כשאפשר לשוט באגם ולטייל בה בנחת מבלי לקפוא. מעבר לזה, כל האיזור בה היא נמצאת, איזור האגמים, זלצמרקגוט וזלצבורגלנד זה איזור ששווה מאוד להקדיש לו טיול שלם ונפרד בקיץ. ואז מגיעים אליו דרך טיסה למינכן הקרובה יותר אליה מאשר וינה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • karnielr
                    karnielr נערך לאחרונה על ידי

לגמרי במקרה הייתי היום בהלשטאט, העיירה נחמדה אך גדושת תיירים ומזמן איבדה כל אותנטיות, בני משפחתי שאלו למה בעצם הבאתי אותם לשם. לגבי "מקום מהסרטים" אני משערת שזה תלוי בעולם החוויות האישי של כל אחד . בגדול אני בעד להגשים חלומות ולראות מקומות נכספים, אבל מכיון שמה שיש לעשות שם זה שייט על האגם ושוטטות ברחובות, נראה לי שדצמבר מאוד לא מתאים לגיחה כזו מבחינת מזג אויר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                    • 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון