רוצים לשכור רכב בחו"ל דרך בוקינג.קום? כדאי לקרוא.
-
אזהרה חמורה ודחופה: נפילה קשה בשירות השכרת הרכב של Booking.com (דרך Flex To Go)
לכבוד: הציבור הרחב ושוכרי רכב פוטנציאליים.
אנו כותבים מכתב זה כאזהרה חריפה מפני התנהלות מטעה ומה שנתפס בעינינו כעוקץ נבזי בתחום השכרת הרכב דרך פלטפורמת Booking.com, בשיתוף פעולה עם חברת ההשכרה המקומית Flex To Go.
ההבטחה המדומה של Booking.com: ביטוח מלא וראש שקט
במהלך ביצוע ההזמנה באתר Booking.com, חברתכם הציגה חבילת השכרת רכב אטרקטיבית לכאורה, במחיר כולל אשר כיסה, לפי התיאור הברור, ביטוח השתתפות עצמית מלא לכל נזק אפשרי, כיסוי לנהגים עד גיל 85 (אנו בני 75 – גיל המכוסה בבירור), ואף נהג נוסף ללא עלות. ידענו שהמחיר הבסיסי נמוך בצורה מחשידה, בעוד רכיב הביטוח עמד על פי שלושה ממחיר ההשכרה – אך מכיוון שסמכנו על המוניטין של Booking.com, אישרנו את העסקה ושילמנו את מלוא הסכום מראש.
המציאות המכוערת בסניף Flex To Go: "בוקינג זה ברוקר – זה לא מעניין אותנו"
כאשר הגענו לסניף חברת Flex To Go לקבל את הרכב, נחשפנו למלכודת:
- התכחשות לביטוח: חברת Flex To Go הודיעה כי היא אינה מכירה בביטוח המלא ששילמנו עבורו https://www.google.com/search?q=%D7%91-Booking.com.
- דחיית גיל הנהגים: הם סירבו לכבד את ההבטחה לכיסוי נהגים עד גיל 85 וטענו שאנו איננו מכוסים כראוי.
- האצלת אחריות צינית: כאשר הצגנו את אישור ההזמנה המפורט, נטען בפנינו בשיא הציניות כי "Booking.com הוא ברוקר" וכי "אנחנו חברת ההשכרה, ולא מעניין אותנו מה סיכמתם איתם".
הנזק הכלכלי והמפח הנפש
מכיוון https://www.google.com/search?q=%D7%A9-Booking.com כבר גבתה מאיתנו את מלוא התשלום (כולל הסכום העצום עבור הביטוח הכפול והחסר), הושארנו חסרי אונים. לא הייתה לנו כל ברירה אלא לשלם סכומים נוספים ישירות ל-Flex To Go כדי לקבל את הרכב, ובכך נכפתה עלינו הוצאה שלא היינו אמורים לשאת בה, בגלל הונאה ברורה לכאורה של חברת התיווך.
האכזבה הקשה ביותר היא הוכחה לכך שBooking.com גבתה את כל הכסף, אך השאירה אותנו חשופים לחלוטין וללא כיסוי, בידי חברת השכרה שמתנערת באופן גורף מהתנאים שהוצגו.
חומת האטימות: אי אפשר ליצור קשר אמיתי
ניסיונות חוזרים ונשנים ליצור קשר עם נציג אנושי https://www.google.com/search?q=%D7%91-Booking.com עלו בתוהו. נתקלנו רק בבוטים אטומים ששלחו אותנו חזרה, בטענה מגוחכת ש"אין בסיס לתלונה". התנהלות זו מוכיחה כי העמידה מאחורי ההסכם היא לכאורה בלבד, וכי ברגע שהכסף נגבה, אין לחברה כל כוונה לשאת באחריות.
אזהרה לציבור
אנו קוראים לכל מי ששוקל לשכור רכב דרך Booking.com או ישירות מ-Flex To Go:
עשו את השיקולים שלכם מחדש. נראה כי ההסכמים והביטוחים המלאים המוצגים https://www.google.com/search?q=%D7%91-Booking.com אינם שווים את הנייר עליו הם כתובים, וככל הנראה יפילו אתכם לעלויות נוספות גבוהות ומכעיסות באתר היעד.
אנו מזהירים: אתם עלולים לחסוך מעצמכם המון כסף, ובעיקר כעס, תסכול ואכזבה אשר פוגעים אנושות בחוויית הטיול. אל תסמכו על המילים היפות והמחירים הנמוכים לכאורה, כיוון שהם ככל הנראה מסתירים עוקץ שנועד לחלוב מכם כספים נוספים ברגע האחרון.
בכעס ובאכזבה,
איילה בר אור [email protected]
יגאל אפרתי [email protected]
-
מבאס. אם לא הסכימו להשכיר לכם זה באמת שערוריה לגבי כיסויים. הכיסויים באמת לא דרכם כיסויים דרך ברוקרים וצד ג הם בהרבה מקרים עצמאיים והם הבטחה להחזר מבחינת חברת ההשכרה אתם לא מכוסים דרכה
-
אזהרה חשובה. תודה.
-
מצער לשמוע ותודה על האזהרה.
פרטים אישיים מקנים אמינות לפוסט אבל ספמרים מאוד ישמחו איתם, לא ממליץ לפרסם אותם.
-
חבל לי שזו הייתה החוויה שלכם. יחד עם זאת, זה נשמע לי כמו אי הבנה ולא כמו עוקץ.
ניסיתי עכשיו לעשות הזמנת רכב בבוקינג לגדנסק ליום אחד עם אותה חברת השכרה, ציינתי גיל 75, וביקשתי נהג חדש וביטוח.
בפירוט תנאי ההשכרה, תחת הסעיף של החברה המסוימת הזו נכתב: מחיר ההשכרה לא כולל עמלות בגין גיל הנהג דמי נהג מבוגר עמלת נהג מבוגר תחול על כל נהג בגיל 70 ומעלה - 43.00 PLN ליום, כולל מס, עד מקסימום של 675.00 PLN להשכרה.
בנוסף בחשבון הסופי (לפני התשלום) בוקינג כתב במפורש שיש תשלומים בעת ההזמנה לבוקינג, ויש תשלומים במעמד האיסוף לחברה:
לתשלום כעת חיוב עבור השכרת הרכב 44 ש"ח הגנה 189 ש"ח מחיר ביניים 233 ש"ח
לתשלום במעמד האיסוף חיוב לפי גיל 40 ש"ח נהג נוסף 32 ש"ח מחיר ביניים 78 ₪
המחיר ליום אחד 305 ש"ח
האם יתכן שמשהו בסגנון היה החשבון שלך, ובפועל בוקינג חייבו אתכם רק בחלק הראשון של התשלום (233 בדוגמה שלי) ולא על החלק השני (78)?
-
אף פעם לא הזמנתי דרכם רכב אבל למדתי משהו מהבן הגדול שלי בשבוע שעבר…..
- אם אתם בטוחים בטענות שלכם בגין ״הבטחה מדומה״ של בוקינג. 2. יש בידיכם את תשובות ה״בוטים״ שלהם שסותרות את ההבטחה. 3. אתם עד כדי כך מאוכזבים שלא תעבדו עם בוקינג בעתיד. אז: פנו לחברת האשראי ובטלו את החיוב לבוקינג ״כי לא קיבלתם את השירות המובטח״ והכסף שהלך לבוקינג (החלק שעליו אתם לא מסכימים או הכל אם אתם מוכנים לטעון לעוגמת נפש שמצדיקה זאת) יוחזר על ידי חברת האשראי. במצב כזה רוב הסיכויים שבוקינג יפנו ויאיימו אבל זה כבר לא יהיו הבוטים שלהם ועכשיו הם רודפים אחריכם. בסוף רוב הכסף שאתם חושבים שמגיע לכם או כולו ישאר אצלכם. סיכוי סביר שאחרי שלא תסכימו איתם הם יניחו לכם אבל כנראה יסמנו אתכם ולא יסכימו לתת שירות בעתיד.
-
אגב, לפני כמעט דור הזמנתי בארה״ב כרטיסי טיסה לכל המשפחה מסן פרנסיסקו לקוסטה ריקה דרך חברת אקספדיה אם אני זוכר טוב. בהגיענו לדלפקים של חברת התעופה נאמר לנו שאקספידיה לא העבירו את ההזמנה כראוי ואין לנו בכלל כרטיסים. לא זוכר כבר איך ובדרך חתחתים בסוף הטיסו אותנו לקוסטה ריקה אליה הגענו באיחור של יום וחצי. לא זוכר כבר את ההסברים של אקספידיה ונסיונות לקבל החזר לא צלחו ובסוף שחררנו.
-
עוד אגב. במרץ שכרתי רכב מsixt באטלנטה ובמעמד הדלפק השתכנעתי להוסיף Road side assistance אחרי שסיפרו לי את ״ניפלאותיו״. כשחשבתי להפעיל את הביטוח הנוסף הזה, חברת סיקסט ״המפוארת״ הפנתה אותי ל״ספק המקומי״ והוא בחוצפתו הציע לי לפתור את זה לבד או לשלם 150 $. בסוף השתמשתי בשירותי ביטוח הAAA של הבן שלי אצלו שהיתי כדי לקבל את השירות. בעת החזרת הרכב ביקשתי את כל הסכום שהוספתי ושילמתי ועליו לא קיבלתי שירות וסיקסט החזירו את הכסף עד הסנט האחרון ללא וויכוח. עדיין קיבלו ממני משוב גרוע מאוד על זה שהם מוכרים שירות שהוא בכלל לא בידיהם. זה לא שינה את סיקסט ולפני שבוע בסן דייגו שוב הציעו לי להרחיב את הביטוח אבל דחיתי אותם בנימוס וסיפרתי לפקידה על הניסיון שהיה לי איתם לפני חצי שנה באטלנטה.
-
קודם כל באסה רצינית. להבא רצוי לקרוא ביקורות על חברות השכרה ( ממה שראיתי הביקורות על החברה הזו הן לא משהו בלשון המעטה ). שנית, עדיף להזמין ישירות מול חברת ההשכרה וגם את הביטוח לעשות אצלם ולא דרך מתווך. אגב, לבוקינג יש שירות לקוחות טלפוני ומניסיוני הם מטפלים בבעיות ועושים עבודה טובה בדרך כלל. מקווה עבורכם לחוויה מתקנת בטיול הבא.
-
תוכל להסביר יותר? מתנצל לא ממש מבין את הסיטואציה:
בוקינג מכרו לך ביטוח, שלא קשור לחברה של השכרת הרכב. זה כמו שני מוצרים שונים של שתי חברות שונות. הם כמו סוכן. במקרה של מקרה ביטוח כל העיסוק יהיה מולם ולא מול חברת ההשכרה. חברת השכרת הרכב נותנת את הרכב שהוזמן. אבל הביטוח הוא אכן לא מולם ולכן מבחינתם אתה 'לא מבוטח'. חברת השכרת רכב תמיד ינסו לדחוף את הביטוח שלהם , במיוחד אם לא השכרת מהם.
זה לא שלא נתנו לכם את הרכב, אלא אמרו לכם שאתם 'לא מכוסים'. מה שלא מדויק, אתם כן מכוסים אבל עם חברה אחרת ?
-
מ 2014 עד 2021 הייתי טס לארה״ב והם תמיד היו חארות שם בדלפקים והיו מוכרים לך כל דבר אפשרי, ועובדים עליך.