זלצקמרגוט - אזור האגמים של זלצבורג; ומסע אופניים קצר
-
שנה טובה לכל חברי וחברות הפורום,
שבתי זה עתה מטיול הליכה ב- Salzkammergut - אזור שופע אגמים ונופי הרים דרמטיים, ממזרח לעיר היפה זלצבורג באוסטריה.
כהרגלי, אעלה מתישהו סיכום. אך אני מתחילה תקופה עמוסה במיוחד ולא חושבת שאוכל לכתוב מהר. קבלו בינתיים טיזר ״אכזרי״

בתום ההליכה, חזרתי לוינה וממנה רכבתי באופניים לבודאפשט ! בנתיב של ה- Danube Cycle Path (EV6) פחות או יותר (6 ימים, 2 מהם קצרים).
העניין של האופניים הוא חדש אצלי. בשנה שעברה רכבתי עם האחיינית שלי מפסאו היפה (גבול גרמניה-אוסטריה) לוינה (אותו שביל; 6 ימים). זו היתה התנסות ראשונה עבורי. והיא היתה מוצלחת...
הפעם בחרתי להמשיך את אותו מסלול, לבד, ובצורה ״חופשית״ (שכרתי אופניים והתחלתי לרכב, ממש כך - לא הזמנתי לינות מראש. רק מהדרך; בפעם הראשונה, לקחנו חברה שארגנה לנו את האופניים והלינות והעבירה את הציוד ממקום לינה אחד לאחר).
לא כתבתי על מסע האופניים הקודם ולא חושבת שאכתוב גם הפעם.
במקום,
קבלו כמה תמונות מהמסע מוינה לבודאפשט:
בשדות, בדרך לברטיסלבה - ביום גשום.

הכיכר המרכזית בברטיסלבה, סלובקיה - בגשם:

מאות ברבורים על הדנובה, בדרך בין ברטיסלבה ו- Gyor, הונגריה:

היפה Győr

אור של בוקר, ביציאה מגיור:

Komarno, סלובקיה:

בוקר טוב דנובה ״שלי״, בדרך ל- Danube Bend, שוב בהונגריה:

מימין: Esztergom, הונגריה
משמאל: Štúrovo, סלובקיה
תמונה מהגשר. נקלעתי לחגיגות 130 שנה להקמת הגשר בהשתתפות מכובדים משתי המדינות כולל שני שרים, אחד מכל ממשלה. לאור זאת, לא יכולתי לבקר בצד ההונגרי, המרשים, הגשר נחסם למשך כמה שעות. רכבתי עד לאמצע הדרך וחזרתי לצד הסלובקי (כי הדרך שלי המשיכה שם ולא יכולתי ״להתקע״ בצד ההונגרי).

הבזליקה המרשימה של Esztergom מהגשר:

הדנובה היפה, ליד Nagymaros, הונגריה. אזור שיש בו פיתול גדול של הנהר. יפה במיוחד!

שביל שליו בין השדות, ביציאה מ Nagymaros:

עשיתי את זה !!! כלומר: עשינו, האופניים הנאמנות ואני.
בודאפשט

עד כאן...
למתעניינים בחופשת ההליכה, אפרסם בשבועות הקרובים.
שתהיה שנה שקטה, בטוחה, שנת שיקום וצמיחה עם כולם. בבית.
-
וואו ענבר!!! איזה טיולים את עושה! נחכה ונצפה בסבלנות לסיפור הטיול שבטח יהיה נהדר כרגיל. להיות עסוק ועמוס זה טוב, בטח בימים אלה שכל הסחת דעת הינה מבורכת.
-
מקסים ענבר
-
וואו, ענבר, את נשמעת לי אדם ממש ממש מעניין! טיול אופניים מיוחד שכזה, ממש מגניב! איזו מקוריות! בא לי להכיר אותך, באמת. בסוף נובמבר מתכננת על בודפשט עם בתי, מקווה לטיול מוצלח למרות הקור

-
חחח הגעתי למסקנה שהחיים ממש פשוטים. ואם אני יכולה לשים תרמיל על הגב ולהתחיל ללכת, אז למה לא עם אופניים בעצם ??? בחיי זו כל התורה !
(כמובן שזה עזר מאוד שהיה לי את הנסיון הקודם ברכיבה מפסאו לוינה שהייתה מאוד מאורגנת ומוזמנת מראש)
בודאפשט מקסימה. פשוט תתלבשו היטב. כולל ראש/צוואר/אזניים וכמובן כפפות.
-
ובהחלט אשמח לקרוא על ההליכה באזור זלצבורג! אחת האופציות העיקריות שלי בתכנון לקיץ הבא.. תודה, מחכים בקוצר רוח לסיכום