סיכום טיול צפון ארה"ב בחורף פברואר 26
-
היי לכולם,
אז אני כבר בבית. זו פעם ראשונה שלא הצלחתי לעדכן תוך כדי הטיול, פשוט כי האתר היה חסום לי מחו"ל.
טיילתי 4 ימים. הגעתי בדיוק אחרי הסופה הגדולה והקור היה קיצוני אפילו בשביל המקומיים, אבל התלבשתי טוב ולרוב היה נסבל.
החלק הקשה היה האף והפה ולפעמים גם הידיים.
היתרון שהיה שלג מהמם בכל מקום ויצאו לי ימים שמיים לגמרי. אמנם קרים, אבל בלי גשמים, שלגים או רוחות.
רוב המקומות שביקרתי בהם היו מקומות שכבר טיילתי בהם בעבר, בעונות אחרות.
העדפתי כך לאור המצב, אבל גם כשניסיתי להוסיף כמה מקומות חדשים איכשהו זה לא הצליח לי - או שהיה סגור או שפיספסתי פניה וכו'..
אז ככה:
יום א' 1.2
התחלתי בנסיעה להרים הלבנים בניו המפשייר. זו הייתה נסיעה ארוכה מניו ג'רזי אז החלטתי לעצור במפלי קנט בקונטיקט, מה שבדיעבד האריך לי את הדרך בעוד שעה.
מפלי קנט היו קפואים ומרשימים. זו הייתה הפעם הראשונה שראיתי משהו כזה וזה הלהיב אותי מאוד.
משם המשכתי ישירות ללינקולן בניו המפשייר ולקחתי לינה בהולידיי אין אקספרס ממש בכניסה לכביש הקנקמגוס.
חששתי מאוד מהרגע הזה שאתן את הדרכון ויבינו שאני מישראל ואיזו תגובה אקבל, אבל התגובה הייתה חמה ממש וזה עשה לי טוב.
המלון סה״כ בסיסי אבל עשה את העבודה ללילה אחד.
יום ב' 2.2
יצאתי מוקדם בבוקר ישר לכביש הקנקמגוס. עצרתי בכל עצירה שהיה אפשר לעצור (חלק היו חסומות בשלג).
אין מה להגיד הכביש יפה בכל מצב.
מפלי סאבדיי ותצפית pemigewasset היו הכי מרשימים מבחינתי.
המשכתי לקרפורד נוטש ופרנקוניה נוטש. עצרתי באקו לייק.
רציתי לעצור גם בבאסין אבל פספסתי את הפנייה.
הפלום היה סגור.
משם נסעתי ללינה בספרינגפילד, ורמונט.
כאן היה לי קטע - בגלל מזג האוויר רציתי להישאר ספונטנית ומאחר שזה מחוץ לעונה לא חששתי ממקום. מה שקרה זה שלא הייתה לי קליטה כל היום אז לא יכולתי להזמין. החלטתי פשוט לנסוע לעיר וחשבתי ששם תהיה קליטה. כשהגעתי עדיין לא הייתה לי קליטה אז פשוט חיפשתי אוף ליין "הוטל" ועלה לי בסט ווסטרן במרחק 6 דקות נסיעה. החלטתי לנסוע לשם ופשוט לבקש חדר. לא נשארו הרבה אופציות אבל עם הרשמה למועדון ושידרוג בחינם, קיבלתי את הסוויטה עם הג'קוזי במחיר נמוך יותר מהחדר הרגיל בבוקינג.
יום ג' 3.2
ביום הזה נסעתי להרי הקטסקילס. היה פשוט מהמם!
התחלתי בתצפית על מפלי kaaterskill הקפואים והמרשימים. כל הדרכים היו יפות ונופיות. מכל עבר מפלים קפואים על הסלעים בצידי הכביש.
המשכתי למפלי plattekill כמה דקות הליכה מהחניה והגעתי ממש קרוב למפל.
זה היה מדהים כל פעם לצעוד ביערות המושלגים בשבילים שפילסו מטיילים אחרים. כמעט תמיד הייתי לבד.
מפה נסעתי להגשים חלום ולקחתי בקתת airbnb במתחם קמפינג ליד אגם קפוא בתוך היער בברנסוויל בפנסילבניה. היה מושלם!
יום ג' 4.2
יום טיול אחרון בהרי הפוקנו.
נסיעה לאורך נהר הדאלוור עם נקודת תצפית מהכביש.
המשך לסבב מפלים שרק שניים מהם היו פתוחים - Marshalls וraymondskill שניהם היו יפים.
הפלוס הרציני היו הנסיעות. לאן שלא נסעתי, כל הכבישים היו קטנים, יפים, בין יערות מושלגים והכי מדהים שכל האזור מאוכלס ומלא בתים.
מכאן נסעתי חזרה לניו ג'רזי.
לסיכום,
היה מושלם, בדיוק החוויה שרציתי, קר אבל עם ציוד מתאים היה סביר ביותר גם במינוס 17 מעלות.
לרוב שילבתי נסיעות עם הליכות קצרות. כשהלכתי היה חם.
עונת השלכת עדיין הפייבוריטית אבל לחורף הלבן יש את הקסם שלו.
תמונות אנסה לצרף בהמשך.
-
נשמע טיול מדהים, מחכה לתמונות
-
-
טוב אתחיל בקצת תמונות ממנהטן שביקרתי בה לפני שיצאתי לטבע.

-

אנסה להמשיך שוב מחר
-
תמונות ממפלי קנט בקונטיקט

-
מהמם איזה יופי תודה על השיתוף
-
-
היי מוני,
תודה על הדאגה והמחשבה!

הטיסה הלוך באמת נדחתה בכמה שעות, אבל חוץ מזה הכל התנהל כמתוכנן ב"ה.
-
אני פתאום קולטת כמה תמונות צילמתי
צריכה לפצל את ההעלאות.
הופתעתי אגב לראות שגם בשלב הזה עדיין יכולתי לראות פה ושם בתים שנשארו בהם קישוטי הכריסמס.

אמשיך עם כביש הקנקמגוס. אצטרך לפצל...

הגשר בתחילת מסלול Lincoln woods

-
המשך הכביש

-
תצפיות בכביש

תראו את גובה השלג בתמונה הבאה. הגיע לי עד לברכיים.

-
אסיים להיום עם מפלי סאבדיי

החלק העליון בתמונה מטה של המדרגות זה החלק בו החלקתי ונפלתי קדימה לתוך השלג עם הפלאפון והמצלמה.
שתי בנות קצת יותר צעירות ממני פשוט דילגו מעליי והמשיכו להנאתן מצחקקות. בלי לשאול אם אני בסדר, אם אני צריכה עזרה...?
השאירו אותי שם לבד, מתקשה, והלכו.
בישראל זה בחיים לא היה קורה.

-
@ ortaliy22 תודה על השיתוף. התמונות יפות. הנוף שונה מזה שרובנו רואים בביקורים בקיץ או בסתיו.
מזכיר לי נשכחות. באפריל 1994, הייתי בנסיעת עבודה במסצ'וסטס ובסוף השבוע נסעתי להרים הלבנים. ההרים עצמם היו עדיין מושלגים וכמעט לא היו שם אנשים. בדרך הקנקמגוס הגעתי למפלי Shabbady והתחלתי ללכת במסלול הליכה נוסף בלאורך הכביש. אינני זוכר בדיוק איזה, אבל הוא היה בצד הדרומי של הכביש. בשביל היה שלג כבוש. באיזו נקודה סטיתי מעט מהשביל ומצאתי את עצמי טובע בשלג עד הישבן. לקח לי זמן לחלץ את עצמי מהמצב הזה. כמובן שלא היה אף אחד באיזור, מה שהוסיף ללחץ. מה שנשאר זו החוויה.
-
-
תודה לך. התאור נהדר והתמונות מאוד יפות.
-
נהניתי לקרא. נחמד לראות את המקומות שברגיל נוסעים לראות בעונת השלכת, מכוסים במעטה לבן. המפלים הקפואים- נפלא. ולגבי הנפילה שלך ומה שאמרת על כך שבישראל לא היו פשוט משאירים אותך כך, בדיוק דיברנו על כך היום במשפחה. זה ממש נכון.. ועצוב גם שרואים אדם במצוקה ופשוט מדלגים מעליו. אבל העיקר את בסדר, וכולנו נהנים מהתמונות!! תודה
-
-
תודה רבה!
וואו נשמע ממש מלחיץ. מזל שהצלחת לצאת מזה בכוחות עצמך ובשלום.
היו מקומות שהשלג באמת היה עמוק.
-
תודה לכולם על התגובות!
אין על הפורום הזה

ממשיכה בתמונות מכביש הקנקמגוס