ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

"חגורת הכסף" של אוסטרליה

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    3
    3
    4327
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • שקד12345
      שקד12345 נערך לאחרונה על ידי

היי,

רציתי לדעת מה הדרך הכי טובה “לשמור” על הכסף באוסטרליה,

אני וחבר שלי עושים טיול של חודשיים באוסטרליה וחודש ניו-זילנד האם שווה לפתוח חשבון בנק ? אם כן איזה בנק ? זה משנה ?

לשנינו יש כרטיס אשראי בינלאומי האם שווה לעשות כרטיס נטען של הדואר ?

תודה רבה לעוזרים !  

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • thomas757
        thomas757 נערך לאחרונה על ידי

פתיחת חשבון בנק זו דרך נוחה מאוד כדי לא להסתובב עם מזומנים.

עם זאת, בכל מדינה צריך לפתוח חשבון נפרד ולכן, אפילו שההתעסקות היא לא רבה, לא יודע אם הייתי משקיע בפתיחת חשבון לחודש עד חודשיים.

אפשרות אחת (והכי פשוטה לדעתי) היא כל פעם להוציא מהכספומט סכום כסף שהוא לא מטורף אבל גם לא קטן (כי על כל משיכה משלמים עמלה) – בוא נגיד 800 דולרים וברגע שנגמר פשוט להוציא עוד. כשמשלמים סכום גדול למשל על השכרת רכב או אטרקציה כלשהי אפשר פשוט לגהץ את כרטיס האשראי וכך לא “לאכול” את כל המזומן ברגע אחד.

אפשרות שנייה היא להגיע עם דולרים אמריקאים למשל ולהחליף כל פעם למטבע המקומי אבל כך לא תימנעו מלהסתובב עם סכומים גדולים.

בלי שום קשר, יש חלפנים בארץ שניתן לקנות אצלם דולרים אוסטרלים אז הייתי ממליץ לקנות את סכום ראשוני בארץ כדי שיהיה נוח יותר לשלם איך שנוחתים.

לגבי העמלות – ניתן להסתכל באתר האינטרנט של חברת כרטיס האשראי שלכם אם יותר משתלם למשוך מכספומט או יותר משתלם לגהץ. בכל מקרה – הבנק תמיד ירוויח ולא תהיה דרך להימנע מהעמלות הנ”ל.

בהצלחה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • keves160
          keves160 נערך לאחרונה על ידי

אין טעם לפתוח חשבון בנק בכל ארץ. סתם התעסקות, וגם לא תמיד מאפשרים בכל מדינה או בכל בנק לתייר לפתוח חשבון, וממילא צריך להעביר את הכסף… בזבוז זמן ולא בהכרח בכלל משתלם.

אם יש לכם כרטיסי אשראי בינלאומיים, אין צורך בנטען – הוא פחות טוב מהם, עם יותר עמלות. ומה הטעם אם ממילא כבר יש לכם כרטיסי אשראי בינלאומיים?

קחו סכום כלשהו במזומן והשאר באשראי. כן, משלמים עמלות, אבל בכל מקרה ובכל דרך שהיא תאבדו כך או כך קצת מפה וקצת משם. הרי גם לקנות מזומן עולה כסף או שמפסידים קצת בהמרות (ואתם ממירים משקלים לדולרים אמריקאים ומהם לניו זילנדיים או אוסטרליים). בסופו של דבר, ההבדלים בין השיטות לא כאלו גדולים. מה שכן, לרוב עדיף לשלם באשראי (בגיהוץ) מאשר למשוך בכספומט (פחות עמלה), אבל התנאים משתנים מכרטיס לכרטיס ועדיף לשאול את חברת האשראי מה התנאים והעמלות בכרטיסים שלכם.

אישית לא טרחתי עם חגורת כסף, אבל כן תמיד הייתי עם הכסף צמוד עליי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
          • 1 / 1
          • פוסט ראשון
            פוסט אחרון