ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לפלנד - טיול עצמאי, אביב 2017 ​​​​​​​​​​​​​​

פורום טיולי משפחות
    15
    33
    5867
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • eden24h
      eden24h נערך לאחרונה על ידי

הפעם נסענו אני ובעלי, והשארנו את הילדים בבית עם סבא סבתא..

אני עדיין מפרסמת פה כי זה פורום הבית שלי, וגם רוב העצות מתאימות גם לטיול משפחתי.

אז איך הכל התחיל? אין לי מושג איך laugh אבל בסביבות נובמבר קראתי איזה סיפור או כתבה, ונדלקתי על הרעיון..דיברתי עם בעלי שהתלהב מהרעיון אבל שלל בתוקף נסיעה בטיול מאורגן. אז התחלתי לקרא, ומצאתי כמה סיפורים של אנשים שנסעו לבד. הבנתי שזה אפשרי והחלטנו לזרום עם זה.

דבר ראשון הזמנו טיסות עם finnair לkittila (טיסה עם קונקשיין בהלסינקי, בהלוך של שעה וחצי ובחזור של 8 שעות, בעלות של 500 דולר לאדם). הוחלט לטוס צפונה לקיטילה ולא לרובניימי גם כדי להתרחק מההמון וגם להגדיל את הסיכוי לראות את הזוהר הצפוני.

אחר כך הזמנו רכב, באויס, כבר לא זוכרת את המחיר, בסביבות ה-1500 שח לכמעט שבוע.

עכשיו התפננו להזמין לינה – עבדתי עם בוקינג, והחלפתי מקומות לינה מספר פעמים עד שהתקבענו בסוף על משהו.

בסוף הזמנו 4 לילות במקום שצפונית שעה מרובניימי (בסוף הדרמנו מאוד), בית מקסים על אגם קפוא עם שום דבר מסביב כמעט (חוץ מעוד מספר בתים שהמקום משכיר, אבל כמעט לא ראינו אנשים שם). את 2 הלילות האחרונים הזמנו במלון ספא בלוי במחיר פי 3 מהמחיר בבית על האגם. בדיעבד, נהנו יותר בבית על האגם מבלוי, אבל שמחה שהצפנו בחזרה (אספר הבמשך למה blush).

אח”כ עברנו להתלבט לגבי האטרקציות – אין ספק שבטיול מאורגן מקבלים המון אטרקציות. האטרקציות מאוד יקרות, וזה הדבר שהכי יקר את הטיול.

הזמנו מזחלות עם כלבי האסקי וטיול אופנועי שלג דרך מקום הלינה הראשון, הזמנו טיפוס על מפלים קפואים דרך חברה שמצאנו באינטרנט. כל זה נעשה מראש..כאשר היינו שם, כבר הזמנו עוד טיול אופנועי שלג יום מראש באזור לוי.

כל אטרקציה כזאת עלתה בין 150-240 יורו לאדם. אפרט בהמשך.

ציוד ולבוש – קראתי לא מעט על איך להתלבש וחייבת לציין שהיינו לבושים טוב, ורוב הזמן לא היה לנו קר. כלומר היינו בלפלנד, והיה קר אבל היה נסבל laugh

אז מה היה לנו – מכנסיים טרמיים ומעל זה מכנס סקי ובזמנים הקרים גם טרנינג ביניהם. בחלק העליון – חולצה טרמית, פליז דק, מעיל uniqlo או פליז עבה ומעל זה מעיל סקי.

נעליים שמתאימות לשלג שכרנו כשהגענו ב30-40 יורו לשבוע אם אני זוכרת נכון.

אפשר לשכור גם חליפות שלג וכל הציוד שם במצב מצויין!

בכל מקום של אטרקציות מקבלים את כל הציוד החיצוני שצריך.

בנוסף לכל זה, 2 זוגות כפפות (זוג דק עם טאצ’ ועוד זוג כפפות סקי), כובע חם, חמצוואר ונראה לי שזהו..

הטיול היה מדהים!!! משהו אחר לגמרי מהטיולים שאנחנו רגילים.

אין בעיה לטייל עצמאית והפינים ממש נחמדים. 

בכל האזורים שטיילנו לא פגשנו ישראלים בכלל. אפילו בטיסות לא היו כמעט ישראלים.

וכמה תמונות להתחלה Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • eden24h

יום 1 - התארגנויות וההגעה

טיסת ההלוך נחתה בהלסינקי ב 6 בבוקר, ואחרי פחות משעתיים היינו כבר בדרך לקיטילה. אחלה טיסות, מדוייקות בזמנים וצוות נעים. כפי שכבר ציינתי, כמעט אין ישראלים על הטיסה וכבר מרגישים חו”ל.

מגיעים לקיטילה, ואחרי קבלת המזוודות נכנסים לשירותים ולובשים כמה שכבות של בגדים כפי שהתכוננו.

שדה התעופה קטן וביתי ומהר מאוד מגיעים לקבל את האוטו. האוטו חיכה לנו מחומם בחוץ, קצת חששנו כי מעולם לא נהגנו בשלג, אבל קיבלנו הסברים שיש צמיגים מיוחדים, שהכבישים מתוחזקים ואחרי לילה קר במיוחד צריך שעה לפני היציאה לחבר את המנוע למחמם מנוע (יש כמעט בכל מקום לינה – מן קופסא ליד החניה, ומחברים את האוטו עם כבל לשקע בקופסא). 

למדנו שבטמפרטורות גבוהות (-8 למשל) לא חייבים לחמם את המנוע..לעומת זאת ב -25 כדאי..אני הייתי ממליצה לחמם כל פעם, אין מה להפסיד.

נסענו ל levi, שם הצטיידנו בנעליים מתאימות ובמצרכים בסופר, ומשם יצאנו לבית על האגם, שהיה במרחק כמעט 3 שעות מ levi. levi אגב זאת עיירת סקי חמודה, ויש שם המון אטרקציות וגם אפשר לשלב סקי. במקור תכננו לבלות את כל החופשה שם, אבל כאמור בסוף התוכניות השתנו.

הדרך היתה באמת בסדר וצלחנו את הנסיעה הראשונה שלנו בשלג בהצלחה.

בעלי תיאר את הנסיעה בחלק מהמקומות כנסיעה על חול, אבל סה”כ היה ממש בסדר. מה שכן, גם הכבישים ממש לא עמוסים ורוב הזמן נמצאים לבד על הכביש.

עצרנו כל הזמן לצלם בהתפעלות – עצים, בתים, הכל היה יפהפה בלבן.

בסוף הגענו למקום הלינה שקיבל 9.7 בבוקינג..ואכן נהנו מכל רגע. עבור 111 יורו ללילה קיבלנו בית ענק עם איזה 8-10 מיטות ו-2 קומות. תיאורטית יכלנו להביא את כל המשפחה ועוד. אנחנו השתמשנו רק בחלק התחתון. יש שם גם סאונה, מטבח, סלון, 2 מקלחות.

במתחם אפשר לקחת ציוד להליכה על  השלג בחינם, אפשר להאכיל את איילי הצפון של המשפחה.

https://www.booking.com/hotel/fi/napapiirin-jarvilomat.en-gb .html?aid=356980;label=gog235ma-myreservations-en-XX-XX-unsp ec-il-com-L%3AXX-O%3AwindowsS7-B%3Achrome-N%3AXX-S%3Abo-U%3A XX-H%3As;sid=9bae49996fcb214a87e08d4c2e7bd1c4

בדרךשדה התעופה בקיטילההאגם הבית
        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • יעל מס
          יעל מס נערך לאחרונה על ידי

איזה תמונות יפות !!!

מחכה לשמוע את המשך הטיול.

יעל

• eden24h

זוהר צפוני

אחת הסיבות לנסיעה כמובן היתה לצפות בזוהר הצפוני..

לפני הנסיעה קצת קראתי על הנושא, על זה שיש חברות שמוציאות טיולים בערב לחפש את הזוהר הצפוני..החלטנו גם הפעם לנסות לבד.

קודם כל, למדנו שככל שאנחנו יותר צפונה יש יותר סיכוי לראות.

מעבר לזה כמובן שיש צורך בפעילות סולרית, ועל מנת לדעת מה הצפי כל ערב ובימים הבאים נעזרנו באפליקציות כגון : Aurora, Aurora forecast

האפליקציות אף שולחות התראות לגבי ימים ושעות שיש פעילות חזקה.

מעבר לזה כמובן יש חשיבות למזג אויר – כאשר מעונן לא תעזור כל הפעילות הסולרית שתהיה, אנחנו לא נראה כלום.

מעבר לזה, חשוב למצא מקום חשוך, ועדיף כמה שיותר פתוח.

כולם נחשפנו לתמונות המהממות שיש ברשת של הזוהר הצפוני – לעיתים כאשר פעילות נמוכה או נמצאים יחסית דרומה, אפשר לראות את הזוהר הצפוני דרך צילום בחשיפה ארוכה, אבל בעין נראה משהו כמו עננות..זה די מאכזב למי שמצפה לזוהר כמו בתמונות.

(ספויילר blush) מצד שני, מי שזוכה לראות את הזוהר במלוא הדרו – זה מרשים ומדהים..וכאשר זה חזק, אפשר לראות בכל מקום..

• eden24h

יום 2 - טיול במזחלות וכלבי האסקי

קמנו מוקדם ויצאנו לחבר את האוטו לחימום..מסתבר שהיה צורך, מכיוון שמד הטמפרטורה הורה על -22 מעלות!!

היום התוכנית היא לעשות ספארי של כלבי האסקי שהוזמן מראש דרך מקום הלינה שלנו. זה נמצא בערך חצי שעה מהבית שלנו, ועולה בערך 160 יורו לאדם כאשר נמצאים במזחלת משותפת לזוג, ל-3 שעות.

http://www.bearhillhusky.com/product/call-of-the-wild-husky- adventure/

הגענו, קיבלנו הסברים, קיבלנו בגדים חמים (חרמונית שלבשנו מעל כל הבגדים שאנחנו לובשים, כולל מעיל ומכנס סקי)..זה היה בדיעבד היום הכי קר שלנו, ואכן במהלך הנסיעה היה שלב שהיה לנו מאוד קר.

הרכיבה היתה די נחמדה, כאשר אתה נמצא במזחלת זה קצת יותר משעמם אבל יש זמן להתבונן בכל הלבן המדהים מסביב.

קראתי שאנשים שעשו את הספארי של כלבי האסקי הרגישו שהכלבים סובלים..לא התרשמתי ככה והיה יחסית בסדר. הכלבים מחכים לרוץ ולא אוהבים לשבת..

מה שכן, הבנתי שבקיץ שיותר חם (20 מעלות) הם באמת סובלים..

אחרי הספארי, קצת מסתובבים ורואים את הגורים ושומעים קצת על האילוף ועל התהליך..

הטיול היה נחמד גם בעיקר בגלל שלא היו הרבה אנשים שם. היינו בערך 8 מזחלות..

מאוחר יותר, כאשר הגענו לLevi ראינו ששם הטיולים הרבה יותר המוניים והבנתי שככה זה גם ברובניימי.

בסיום הטיול חזרנו לבית לארוחת צהריים ומנוחה..אחרי הצהריים עשינו הליכה של שעה באזור האגם, וגם קפצנו להאכיל את האיילים של המשפחה המארחת.

פקידת הקבלה החמודה הצטרפה אלינו ובילינו חצי שעה בדיבורים והסברים.

הטיול הזה הכיל בוקר של פעילויות, ואחה”צ חופשיים של מנוחה, קריאה, הליכות שלוות וצילומים..

ארוחות בישלנו בבית, היה מטבח מאובזר ומלא. אגב, אפשר גם להזמין ארוחות מבעלי המקום.

בדרך חזרה קפצנו להאכיל קצת אייליםהאוטו שלנו והנסיעות בשלגככה זה נראה מהמזחלת-22 בבוקר
              • ג'מוס
                ג'מוס נערך לאחרונה על ידי

קראתי לפלנד עצמאי – באתי בריצה

משהו שאני מזמן רוצה לעשות לבד. 

התחלה ממש מבטיחה , תמונות נהדרות 

ובא לי עכשיו לקום ולנסוע לשם .

עוקב בהנאה ותודה על השיתוף 

• נירית
                  נירית נערך לאחרונה על ידי

מקסים!

גם אצלנו טיול כזה על הפרק.

מתי בדיוק טיילתם?

תודה על השיתוף.

• eden24h

טיילנו בסוף פברואר-תחילת מרץ, לשבוע..

נראה לי שזה זמן טוב, כי מזג האויר כבר לא קר כל הזמן, וגם יש הרבה יותר סיכוי לראות את הזוהר הצפוני באביב.

• eden24h

יום 2 - טיפוס על המפלים הקפואים ב Korouoma

קמנו לבוקר פחות קר מהקודם, ונסענו לרובניימי לפגוש את המדריך שלנו לטיול למפלים הקפואים.

המרחק של הבית שלנו מרובניימי הוא כשעה, אז היינו צריכים לקום מוקדם על מנת להגיע לרובניימי ב 8 בבוקר.

את הטיול הזמנתי מראש אחרי שקצת בדקתי מול חברות, בכולם המחיר היה די אחיד, בסביבות 240 יורו לאדם, ליום שלם, מרובניימי, כולל הציוד, הדרכה והסעה למקום. אין לנו ניסיון קודם בטיפוס, כן יש בסנפלינג, אבל זה נראה לנו נחמד – גם טיול ההליכה עד למפלים וגם עניין הטיפוס.

הופתענו לגלות כאשר פגשנו את המדריך שלנו Arti, שאנחנו לבד בטיול wink ולא רק זה, גם הגיע איתו מדריך מתלמד Anti אז יצא שהיינו 2 מדריכים על שנינו..טיול פרטי.

הנסיעה למפלים מרובניימי היתה קצת יותר משעה. לפני שיצאנו, הותאמו לנו נעליים, קיבלנו כל אחד תיק עם ציוד הטיפוס ומים, והשלמת מעילים חמים דקים.

הגענו למפלים, ושם גיליתי שגם בלפלנד יכול להיות לך חם laugh ההליכה עד למפלים היא כ 5 קמ, ומזל שלא הלכנו עם חרמוניות כמו אנשים בטיולים מאורגנים שראינו שם..קיבלנו מעילים דקים (כמו uniqlo) במקום מעילי הסקי המסורבלים שלנו.

בדרך כמובן קיבלנו הרבה הסברים על המקום, על פינלנד, על האנשים..בילינו עם המדריכים עד 19 בערב והיו הרבה שיחות נעימות.

הגענו למפלים, המדריכים ארגנו את החבלים ולימדו אותנו את היסודות. זה היה לא פשוט, אבל אחרי מספר ניסיונות הצלחנו כבר לטפס יפה. המקום מהמם, הנוף שנשקף מלמעלה עוד יותר יפה.

בסוף היום התחלנו לחזור, ועצרנו בדרך ל”על האש” בקטנה – בפארקים שלהם יש עמדות ל”על האש” וגם יש עצים להדלקת אש. הם הכינו נקניקיות וירקות,מיץ חם והיה נחמד מאוד.

אנחנו הגענו אליהם דרך חברה שמספקת שירותים של טיולים, הייתי הולכת ישירות דרכם, הם שייכים לחברת Bliss

http://www.blissadventure.fi/en/

המפליםזאת אני :)מבט מלמעלהבדרך
                      • ריקיriki
                        ריקיriki נערך לאחרונה על ידי

נראה מעולה! יש מעט סיפורים של מטיילים עצמאיים באזור כך שהסיכום ממש חשוב!

• לידר.
                          לידר. נערך לאחרונה על ידי

איזה יופי!

גם אני קוראת בשקיקה… 

מחכה להמשך ולהרבה תמונות.

• סמדרולה
                            סמדרולה נערך לאחרונה על ידי

דיאנה,

איזה כיף לקבל ממך דיווח מפורט על טיול זוגי.

תמונות נהדרות ופעילויות ספורטיביות מיוחדות.

תודה רבה,

סמדר

• rubit
                              rubit נערך לאחרונה על ידי

גם אני כאן surprise

חולם על לפלנד yes ומעדיף עצמאית no

התמונות נהדרות  

כיף להזמין מאורגן ולגלות שהסיור פרטי wink

מחכה לתמונות הזוהר הצפוני  

תודה על השיתוף

רובי

• eden24h

רובי, סמדר, לידר, ריקי, נירית, ג’מוס ויעל

איזה כייף שהצטרפתם, לרגע הרגשתי לבד פה wink

היה לי חשוב לכתוב את הסיכום הזה, כי לפני הטיול קצת חששנו כי כמעט לא היו סיפורים על טיולים עצמאים (חוץ מ-2 שמצאתי פה), ובעצם לפלנד הפינית מאוד ערוכה לטיולים עצמאים, ואין בעיה לטייל בה – לא מבחינת הארגון של הטיול ולא מבחינת השלג עצמו.

• eden24h

כפי שכתבתי למעלה, זה היה יום מעייף..קמנו מאוד מוקדם, עשינו הרבה פעילות פיזית וחזרנו לבית שלנו ב 20:00.

בידיוק שוחחנו עם המדריך בדרך חזרה על עניין הזוהר הצפוני, על זה שלפי האפליקציה אין פעילות והתחזית היתה שהפעילות הסולרית תתחיל מחר, אבל מצד שני, מזג האויר הנאה שהיה לנו (חוסר עננות) יגמר, ותתחיל עננות כבדה שתקשה עלינו לראות משהו. הוא אמר לנו שלפעמים גם שהאפליקציה לא מתריעה, ניתן לראות, וגם שיש מזג אויר מעונן לעיתים יש חלון זמן שרואים, וחשוב לצאת מהבית ולחפש אם באמת רוצים לראות.

התבדחנו על זה שהיום אין סיכוי כי כנראה נרדם ברגע שניכנס הביתה.

אז הגענו לבית ב 20:00, החלפנו לפיג’מה, אכלנו ארוחת ערב, ופתאום יש התרעה..ההתרעה אומרת שיש לך סיכוי של 20% לראות את הזוהר במיקומך הנוכחי..בעלי מסתכל עליי, ואומר שאין סיכוי שהוא לובש שוב את כל השכבות ויוצא מהבית.

אני אמרתי לו שאין סיכוי שאני נשארת בבית laugh לבשתי את כל השכבות, לקחתי את המצלמה והחצובה (כן, בעייתי לצלם בסלולרי, וחייבים חצובה בשביל חשיפה ארוכה), ויצאתי לאגם ליד הבית.

מכיוון שלא היה לי מושג איך זה אמור להיראות וכן ראיתי סוג של עננות שנראתה שונה, התחלתי לצלם וגיליתי שזה הזוהר..אבל כפי שכתבתי בהתחלה, זה היה מאוד חלש ובתמונות זה נראה מרשים יותר ממה שהיה בפועל. 

בשלב הזה בעלי חשש מזה שאני מסתובבת לבד על אגם קפוא אז הצטרף אליי, וגם הוא קצת התאכזב מהמראות.

בכל מקרה, זה רק הלילה ה-3 שלנו פה, ויש עוד תקווה שנראה את הזוהר, אז חזרנו מרוצים מכך שראינו משהו בכלל והלכנו לישון..

• okmju
                                    okmju נערך לאחרונה על ידי

הסיכום שלך מרתק והתמונות מהממות, ומחזיר אותי אל לפלנד שלנו- אנחנו היינו בטיול מאורגן במרץ השנה.

מסכימה איתך מאד שניתן לגמרי וייתכן שעדיף  לטייל עצמאית. החשש של כולם הוא מהלא נודע ולכן סיכומים כמו שלך מוסיפים המון. 

אני ובעלי כשחזרנו, אמרנו שאם למשל ניסע שוב  (הלוואי...) עם הבנים הבוגרים אז עצמאית. אחרי שמכירים את המקום רואים שזה בהחלט אפשרי.

והקטע של העננות -מדויק! עומדים אנשים באמצע הלילה ומסתכלים על השמיים: זה ענן? או שזה סוף סוף הזוהר??blush

• myomer
                                      myomer נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה רבה על השיתוף.

התמונות מדהימות

גם לי לפלנד קורצת. הבת שלי טוענת שהטיולים שלנו נהדרים אבל כבר חוזרים על עצמם, שצריך משהו לגוון ולפלנד זה בהחלט גיוון. וזה שאפשר עצמאית זה גם חידוש נפלא (לפחות עבורי). 

המון תודה

לימור

• eden24h

יום 4 - טיול אופנועי שלג

ראיתי שהתבלבלתי עם מספור הימים והיה לי יומיים של יום 2..לא נורא angry

אז היום מתוכנן לנו ספארי אופנועי שלג, שגם הוזמן דרך מקום הלינה, ולשמחתנו הפעם הפעילות מתחילה ב 11, אז לא צריך לקום מוקדם.

קמים באיזי, מארגנים ארוחת בוקר, מציצים בחוץ ורואים שאכן, די מעונן היום, אבל גם הרבה פחות קר מימים קודמים, אולי בסביבות -8..היום אפילו לא חיממנו את המנוע לפני היציאה והאוטו התניע.

הספארי עלה 210 יורו לאדם, כאשר כל אחד מאיתנו נהג על אופנוע שלג משלו. אם נוהגים על אותו אופנוע שלג, זה זול יותר, בסביבות ה 160 יורו.

הפעילות מתוכננת בסביבה, וכוללת נסיעה על האגם “שלנו”, ל-3 שעות, 40 ק”מ, ויש ארוחת צהריים קלילה בסוף (את זה גילינו בסוף הפעילות, שהפנו אותנו למבנה שהוגשה בו הארוחה).

הגענו למקום עצמו, 10 דקות נסיעה ממקום הלינה שלנו, וגם כאן שמחנו לגלות שזה רק אנחנו, 2 אנשים נוספים + המדריכים. גם סוג של טיול פרטי בערבות הלבנות.

לפני היציאה קיבלנו חרמוניות וכובע לכיסוי הפנים, וגם תדריך קטן לתפעול האופנוע.

נסענו בין העצים, עלינו לגבעה שמשקיפה על כל האזור ובסוף נסענו על האגם הגדול שליד הבית.

היה כייף למרות שלי היה יותר קשה “לשלוט” באופנוע, בעלי הרבה יותר נהנה, לי כאמור היה יותר קשה פיזית (אולי בגלל שאני יותר קטנה/רזה).

הנופים מדהימים והשקט בסביבה והלבן בכל מקום גם.

http://www.lomavietonen.com/en/winter/snowmobile-safaris/

בערב אפילו לא ניסינו לחפש את הזוהר, מכיוון שהיתה עננות כבדה, ושלג ירד און אנד אוף כל היום..

ככה נראה האוטו הבוקרנהר שלא קפאהנוף מהגבעה
                                        • eden24h

יום 5 - מעבר לאזור Levi

קמנו בבוקר באיזי כי ידענו שצריך לפנות את הבית עד 12. גם היום יורד שלג ודי מעונן.

היינו מאוד מרוצים מהבית והסביבה השקטה – בקושי ראינו אנשים, פקידת הקבלה היתה מקסימה, הבית עצמו היה נקי וחם והסביבה היתה יפהפה.

ליום המעבר לא עשינו הרבה תוכניות – יש נסיעה של שעתיים וחצי עד ללוי, ותכננו לעצור ב Snow Village לפני שנגיע למלון שלנו בלוי.

http://www.snowvillage.fi/

ה Snow Village היה חביב אבל לא יותר מזה..עוברים דרך חדרים שבהם יש דברים חצובים בקרח.

יש שם גם חדרי שינה שבערב נהפכים ל”מלון”..יש שם רק מיטה (מקרח), מקבלים שק שינה ומקלחות ושירותים יש במרחק מה מהחדר..

העברנו שם איזה שעה, וחזרנו לכיוון העיירה.

לוי היא עיירת סקי חמודה, עמוסה יחסית לשקט שחווינו בבית הקודם, חנויות, מסעדות מלא חברות של שירותי טיולים/אטרקציות, וגם תיירות סקי.

יחסית לרובניימי (העיר הכי גדולה) זאת ממש עיירה קטנה, אגב.

במקור תכננו יומיים אחרונים בלוי, במלון שיש בו בריכות וספא, לקחנו סוויטה עם גישה לספא.

זה המלון:

https://www.booking.com/hotel/fi/spa-levitunturi.html?aid=39 7625;sid=9bae49996fcb214a87e08d4c2e7bd1c4;sb_price_type=tota l&type=total&

שילמנו ~330 יורו ללילה (פי 3 מהבית המקסים), והיה נחמד מאוד, אבל אהבנו את הבית יותר wink

באזור הבריכות בילו הרבה משפחות עם ילדים, ורוב הבריכות היו פושרות/קרות smiley..אני פינטזתי על בריכות חמות..

בכל מקרה, מקבלים חלוקים, לוקרים ומאוד מסודר כל העניין שם. בסוף היינו שם רק פעם אחת.

מה שכן, יש ג’קוזי חם בחוץ, והייתי חייבת לנסות..יוצאים דרך בריכה קרה(!) מאוד במסדרון החוצה לקור (-10 בלבד באותו היום), ואז צריך לצאת מהבריכה וללכת 10 מטר ולעבור לג’קוזי..אין ספק שלמי שלא רגיל לקור זה לא טריוויאלי laugh

מצד שני, הפינים היו בג’קוזי והילדים שלהם נשכבו על השלג ליד, ואז חזרו לג’קוזי בלי הפסקה..

בערב חיפשנו מסעדה ואכלנו סטייק של איילי צפון..קצת הרגשתי אשמה כי הם חמודים נורא..אבל זה היה טעים..

הערב היה מעונן מאוד, ולמרות ההתרעות על פעילות סולרית לא יצאנו מהמלון, כי היה ברור לנו שלא נצליח לראות כלום.

אגב, כאן בלוי האופרציה של לראות את הזוהר קצת יותר מסובכת מבמקום הלינה הקודם, שרק היה צריך לצאת לאגם.

היום הסתובבנו עם האוטו מחוץ לעיירה וחיפשנו מקום שיהיה פתוח מצד אחד, ובלי אורות מצד שני..בסוף הוחלט שנעלה להר (אפשר לעלות עם האוטו עד למעלה), כי בערב מכבים את רוב האורות שם, וקראתי ברשת שזה מקום טוב לצפות בזוהר.

הג'קוזי (המבנה ליד - הבריכות המקורות)חדר שינה בSnow villageאלזה
                                          • ורדה ש
                                            ורדה ש נערך לאחרונה על ידי

איזה סיפור של טיול מקסים ומיוחד! 

כמו שכתבו לפני, גם אני מאוד רוצה פעם לעשות טיול כזה והתיאור שלך עם כל הפרטים מראים שזה אפשרי לעשות אותו עצמאית ואף קורץ לצאת מיד לדרך…………

ממשיכה לעקוב ולשמור במגרת החלומות

ורדה 

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון