שוויץ באוגוסט
-
אנחנו זוג עם ילד בן שש, מתכננים לנסוע באוגוסט לשוויץ, למשך כשבועיים.
בעבר טיילנו הרבה בצרפת (כל פעם באזור אחר), איטליה, הולנד, גרמניה. היינו גם באירלנד היפה. מתחשק לנו הפעם משהו אחר - פחות איזורי יין וכפרים עתיקים ויותר נופים. בעיקר הרים. שלג (נו, אוגוסט...
). אם אין שלג, אז לפחות פסגות מושלגות.
בקיצור, מה דעתכם? שוויץ תתן לנו "משהו אחר"? האם היא מתאימה לילדים? איני מתכוונת לשאול האם יש שם פארקים ואטרקציות לילדים, אלא האם יש מסלולי הליכה לא קשים במיוחד המתאימים לילדים (עירוניים, אבל אוהבי טבע
)?
ואיך באוגוסט שם?
ואיך בכלל?
כל המלצה תתקבל בברכה.
תודה. -
שוויץ באוגוסטשלום
שוויץ היא בדיוק המקום המתאים למה שתיארת. כולם הולכים בשוויץ. מגיל 0 ועד זיקנה מופלגת. חוגרים תרמיל קטן, מקל הליכה ו.... הולכים.
על כן, יש שבילי הליכה, הכי מסודרים בעולם, וכמובן ברמות שונות.
אני מספרת על כך ממפגש עם היוצאים או החוזרים... מעולם לא ניסיתי בעצמי. אבל אם נירית תגיע לאשכול, היא ודאי תוכל לספר לך מנסיון עצמי.
וכן, יש פסגות מושלגות שאפשר לעלות אליהן, וקרחונים, ואגמים ויופי אין סופי, אך מאוד מאוד מסודר.
אגב, בראשון לאוגוסט יום העצמאות שלהם ועל כן חגיגות בכל מקום. יש לקחת בחשבון מחסור במקומות לינה באותו יום.
רבקה -
שוויץ באוגוסטכדאי לכם גם לבדוק את האופציה של אוסטריה, נופים מדהימים. מתאימה מאוד לילדים וזולה יותר משוייץ. -
שוויץ באוגוסטשלום,
אכן גם שוויץ וגם אוסטריה מתאימות.
יש המון טיפים וחומר על שני יעדים אלה.
בכל מקום שתגיעו אליו באלפים, תוכלו להיכנס לטוריסט אינפורמיישן ולקבל מפות עם מסלולי הליכה בכל הרמות והאורכים.
וכמובן תוכלו לבקר בפסגות המושלגות.
במעבר גרסגלוקנר באוסטריה ובמעברים הגבוהים בשוויץ יש שלג עד יולי-תחילת אוגוסט (לפעמים גם אל תוך אוגוסט) ובשתיהן ניתן לעלות לקרחונים.
-
שוויץ באוגוסטערב טוב,
אנחנו היינו פעמיים בשנתיים האחרונות שויץ באוגוסט עם הילדים (סימו כיתה ג' ו ד'). טיילנו בקנטון ברן באזור האלפים הברניים.
שוויץ מדהימה וכייף גדול לטייל בה ולהתרשם מנופיה.
אוגוסט זמן מצוין והטמפרטורות נוחות. כמו שציינו כאן לפני יש אין ספור מסלולי טיול. חלקם אפילו מותאמים במיוחד לילדים כמו 2 מסלולי הגמדים בעיירה הסליברג שלכל אורכם יש מתקנים מיוחדים.
מבחינת שלג הר הטיטלים הוא אופציה טובה לביקור עם ילדים, יש בו שלג כל השנה ופארק שעשועי שלג שפעיל גם באוגוסט.
במקומות רבים יש מגלשות הרים שמתאימות לילדים, כך למשל על הפילטוס שיש בו גם פארק חבלים.
תהנו, -
תודה לכולכם!!!בדקנו את הרעיונות שהעלתם, ונראה שנשלב את שוויץ עם אוסטריה.כיוון שהפעם אנחנו מתעניינים בנופים, אין לנו בעיה לקפוץ מפה לשם - משוויץ לאוסטריה.הדבר תלוי, כמובן, במספר הימים שנחליט לנסוע.
יש לי כמה שאלות נוספות, אם אפשר:
1. זוהי הפעם הראשונה שאנחנו נוסעים באוגוסט לאירופה. האם יש עדיפות למחצית הראשונה של אוגוסט על המחצית השנייה שלו, או הפוך? מבחינת העומס, מבחינת מחירים וכדומה?
2. האם אתם מכירים אתרים טובים להזמנת צימרים באוסטריה ובשוויץ?
3. האם טיולי כוכב מתאימים לארצות אלה? עם ילד, מצאנו שזה עדיף.
תודה רבה על העזרה (ועל החשק שעשיתם לנו
.
גלגלית
-
תודה לכולכם!!!שני היעדים מתאימים לטיולי כוכב. לצערי לא שמרתי קישורים למנועי חיפוש אך כדאי לנסות בפורום משפחות כי היעדים הללו מאוד ופולריים עם ילדים.
אנחנו נסענו באמצע אוגוסט והעומס לא היה ניכר.
אנחנו ביקרנו בשבועיים:
אוסטריה:
גרוסקלונר
זלצבורג
ארמון הלבורן
מופע הבזים ב Hohenwerfen
מערת הקרח Eisriesenwelt
מפלי גולינג
מערת המלח Hallein
ערוץ ליכטנשטיין
הר עם משחקי שלג למיניהם ב Kitzseinhorn
מפלי קריימל
הארון באינסברוק
שוויץ:
לוצרן
פילטוס
פארק המסתורין באינטרלקן
מעבר ההרים סוסן
קניון ארה
טיטליס עם משחקי שלג וגם אפשר לרדת חלק מהדרך חזרה במין קורקינט
מפלי טרומבלך
האגם הכחול
מפלי הריין
שילבנו מגלשות הרים, קרוניות, רכבלים, אופניים/ קורקינטים.
אפרט מיקומים אם יעניין אותך.
כל מסלולי ההליכה שעשינו יכולים להתאים עם ילד בן 6. העליה למערת הקרח ובתוכה לא קלה אך לא סוף העולם ושווה את המאמץ.
אשמח לפרט על מקומות ספציפיים.
-
תודה לכולכם!!!באזור אינטרלאקן, המומלץ לשהות של מספר ימים, ניתן למצוא דירות קטנות (למעשה צימרים) באתר התיירות של המחוז.
מצורף לינק.http://www.haslital.ch/en/page.cfm/Unterkunft -
הרשו - תודה רבה!אני אבדוק את הרשימה הזאת, ובטח אחזור עם שאלות (אם זה בסדר
).
תודה על ההשקעה!
זה עוזר מאוד!
הבן שלי משוגע על שלג. היינו איתו פעם אחת בחרמון, והוא לא מפסיק להתחנן לשלג (הוא עוד לא ממש קולט שהוא גר במזרח התיכון
). אין לי ספק שנבלה הרבה במקומות גבוהים...
אני מבינה שמערת הקרח, הטיטליס ופארקי השלג שהזכרת רלוונטיים באוגוסט (שהרי גם אתם הייתם באוגוסט)?
גלגלית -
תודה!!!!!! -
הרשו - תודה רבה!בהחלט.
מערת הקרח עם קרח כל הזמן.
בהרים המוזכרים היה המון שלג. נזקקנו למעילים, כפפות, כובעים...הכל!
שני ההרים שהזכרתי עם משחקי שלג שונים מאוד ואני ממליצה להיות בשניהם -
זה שבאוסטריה - כל מיני אופני שלג ומשטחי גלישה.
זה שבשוויץ - סוג אחר של אופני שלג, אך הכיף האמיתי - גלישה ע"ג אבובים בשלג.
בקיצור שעות של תענוג שגם אנחנו ההורים השתוללנו בהם כמו ילדים קטנים...
האמת, כל הזמן חשבנו איך בארץ מזיעים את הנשמה ואנחנו בשלג...
אשמח לענות בכייף לעוד שאלות -
עוד שאלות...הרשו, או מי שיודע
התחלנו לעשות חיפוש באתר, ובכלל, לפי הרשימה שלך הרשו (שוב, תודה!).
בנתיים, לגבי שוויץ, נראה לנו שנרצה לבקר ב:
מסלול הגמדים (למה קוראים לו כך?)
אינטרלקן וסביבתו
גרינדלולד
לוצרן, אגם לוצרן
הקרחון Aletschgletscher ומערת הקרח
טיטליס
פילטוס
עד לפה הגענו.
רצינו לשאול:
א. מה זה האגם הכחול? איפה זה?
ב. מה זה מעבר ההרים סוסן? איפה זה?
ג. מפלי הריין הם קצת יותר צפוניים מהאתרים שלעיל. האם הם מצדיקים נסיעה לשם?
יש לנו 12 ימים מלאים. האם סביר לנסות להכנס גם לאוסטריה בהתחשב בכל מה שאנחנו רוצים לראות בשוויץ?
עוד המלצות? (אנחנו עם ילד בן 6. כמעט
בן שש, בספטמבר. הבנתי שיש לזה משמעויות כספיות...).
תודה! תודה! -
עוד שאלות...שלום לכם,
איזה יופי שבחרתם בסופו של דבר בשויץ, בילינו שם פעמיים בחופשות החופש הגדול עם הילדים והיה נפלא
לגבי שאלותיכם הספציפיות:
מסלול הגמדים: מדובר בשני מסלולים שונים שיוצאים משתי נקודות שונות בעיירה הסליברג ,מגיעים אליהם ע"י רכבל. אחד של 3 ק"מ ואחד של 5 ק"מ. שני המסלולים נוחים להליכה ומתבצעים בירידה באחו האלפיני. אנחנו עשינו את המסלול הקצר . לכל אורכו יש אטרקציות חביבות לילדים (בתי גמדים , מתקני משחק מיוחדים) ובאמצעו נקודת פיקניק מקסימה עם אמצעי הדלקת אש ביער עם נחל זורם ומתקני משחק (אנחנו שכחנו להביא נקניקיות והצטערנו
). מקסים , מקסים , מקסים ומומלץ ביותר.
מצרפת לינק שיכול להאיר יותר : http://www.muggestutz.ch/news/
את מזכירה שבנך אוהב שלג. רציתי להמליץ על נסיעה למעבר פורקה לקרחון rohn המרשים מאוד ולמערת הקרח הכחולה שבו. לטעמי המערה הזו הרבה יותר מרשימה מאשר זו שבטיטליס. (בקרחון Aletschgletscher ומערת הקרח עדיין לא ביקרנו כך שאיני יכולה להשוות ביניהם)
אגב - מעבר ההרים הנוסף ששאלת עליו נקרא מעבר סוסטן..( (Susten pass
על קצה המזלג בקשר לשאלתך על עלויות עם בן 6: בשוויץ יש היצע של כמה כרטיסי הנחה לשימוש ברכבות ורכבלים. לא אכנס לכולן אבל אחת האפשרויות היא לרכוש כרטיס junior card בעלות של 20 פר"ש שמאפשר לילדים מגיל 6-16 שימוש חינם ברכבות וברכבלים ובאמצעי השיט השונים.
באתר הבא ניתן למצוא פירוט לעוד אפשרויות של כרטיסי ההנחה : http://mct.sbb.ch/mct/en/reisemarkt/abonnemente.htm
לא יודעת אם קראתם אבל לא מזמן התנהל כאן אשכול של זיוה עם שאלות על שוויץ וכלל גם התיחסות ל אטרקציה של גן שעשועים + מגלשת הרים באזור אינטרלקן.
http://www.interlaken.ch/erlebnisse/sommer/berge-seen/heimwe hfluh-ganz-nah.html?L=3
מציעה לכם להציץ גם באשכול עצמו, מצרפת הפניה. http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1047970/start-0/
בהצלחה בהמשך התכנון,
-
עוד שאלות...*האגם הכחול-באזור קנדרשטג. יש עליו דעות חלוקות.
*מעבר סוסטן, מזרחית למרינגן. מעבר נהדר, בייחוד הדרך אליו ממערב , כלומר ממירינגן.
אחת הדרכים היפות שנסעתי בהן.
בדרך אפשר לעלות לקרחון הטריפט. העליה עם רכבל ואחר כך שעה וחצי הליכה בעליה נוספת, ומעבר בגשר תלוי. לא היינו, אבל זה מאד מומלץ, כך מספרים.
* קרחון האלטש, המתיימר להיות הגדול באלפים-ניתן לצפות בו ביונגפראו או לעלות אליו מ bettmeralp צפונה מבריג.
*אני לא חושבת שמפלי הריין שווים נסיעה מיוחדת, למרות שהם מאד מרשימים ועוצמתיים. מניחה שיש גם דעות אחרות.
*לפי דעתי לא כדאי לפספס את מפלי טרומלבאך ואת קניון הארה.
*יש כל הרבה מה לראות בשוויץ, ולא הייתי מנסה "להכניס" גם את אוסטריה...
שבת שלום! -
עוד שאלות...הי הגר,
תודה רבה על ההתייחסויות והמידע.
משום מה לא הצלחתי למצוא את מעבר פורקה...איפה זה? בערך? המערה הכחולה ניראת מדהימה!
שמתי לב שיש הצעות לכל מיני כרטיסי הנחה לרכבות (כמו Swiss pass). במה מדובר? אנחנו נטייל עם רכב שכור. האם יש צורך בכרטיס כזה בכל זאת? בגלל עלייה לפסגות וכאלה, אולי?
תודה
-
עוד שאלות...תודה!
ומה לגבי ברן? האם היא מעניינת?
אם אני מבינה נכון, רוב האתרים המוזכרים כאן הם מסביב לאינטרלקן. האם חמישה ימים (מלאים) שם יספיקו?
האם כדאי לנסוע מערבה לכיוון ג'נבה, או צפונה לכיוון בזל? לוגנו והסביבה? או אולי איזור אחר? כאמור, יש לנו 12 יום.
-
המלצות לשוויץהיינו באוגוסט לפני שנה עם 3 ילדים (לי זו הייתה פעם שנייה בשוויץ). ממליץ לעלות על היונגפראו (טיול של יום שלם) שעל פסגתו שלג עד כל השנה, לטיל באזור גרינדלוואלד (מגוון מסלולי הליכה), לעלות לטיטליס שם אפשר לגלוש על מזחלות (כל השנה), לבקר במוזיאון הפתוח ליד ברינץ (לא רחוק מאינטרלקן), מפלי הריין, לוצרן. בקיצור יש הרבה מה לראות.
ראי כתבה שפרסמתי לפני שנה באתר למטייל "שוויץ - טיול במחוזות ירוקים ומושלגים"
http://www.lametayel.co.il/archive/article.asp?id=12037& postid=120&dest_id=76&dest_type=2
-
המלצות לשוויץועוד משהו... עכשיו שמתי לב שיש לכם 12 יום....אפשר לבקר בציריך (גם כל מפלי הריין הם צפונית לציריך..), ברן או לכיוון צרמט והמטרהורן (שם לא היינו בפעם האחרונה אבל אני הייתי בעבר).
ליד לוצרן אפשר לעשות טיול לפילטוס (בניגוד ליונגפראו ולטיטליס הוא לא מושלג בקיץ) בעליה לפילטוס מ- Kriens יש פארק חבלים גדול (אומגות וכד' - לא מתאים לילד בן 6).
-
עוד שאלות...הי,
furkapass נמצא דרומית מזרחית מבריאנץ. מצרפת קישור http://www.tripi.co.il/ShowItem.action?item=4956656
אגב - הביקור במעבר פורקה, בקרחון rhon הגדול והמרשים ובמערה הוא בין המוצלחים שעשינו בשוויץ.
צדקת בשאלתך על כרטיסי ההנחה. בשויץ עלות השימוש ברכבלים גבוהה. כדאי לך להיכנס לאתרים שמענינים אותך כגון הפילטוס, הטיטליס ולהתרשם מהתעריפים. במקביל מוצעים מגוון גדול של כרטיסי הנחה שחלקם מאפשרים עליה בחינם וחלקם בחצי מחיר (בדר"כ ניתנים לרכישה בתחנות רכבת או בטוריסט אינפורמיישן). כדי לבדוק את כדאיותם צריך לחשב את מחיר עלותם המשתנה מכרטיס לכרטיס מול מה שיחסכו בפועל וזה כמובן תלוי במה שתבחרו בסופו של דבר לבצע. הצגתי לפניך רק את הjuniorcard שהוא בכל מקרה מומלץ בדר"כ כי עלותו נמוכה יחסית ומאפשר שמוש בחינם לילדים. לגבי השאר אין לי מושג כי לא השתמשתי. כדאי לך לחפש, בפורום "טיולי משפחות" השכן, היו מידי פעם אשכולות שחקרו ספציפית את נושא כרטיסי ההנחות השונים בשוויץ.
אגב - בכל מקרה ממליצה לך לבקר גם בפורום "טיולי משפחות השכן" כי יש שם גם אי אילו אשכולות שנושאם אטרקציות בשוויץ. שווה לבדוק.
לגבי השאלה אם כדאי לצרף עוד אזור, נראה לי שזה יכול להיות מושפע ממקום הנחיתה או ההמראה שלכם? לא?
בהצלחה,
-
שלג באוגוסטטיילנו באוגוסט בשנה שעברה בשוויץ וירדו שלגים בטיטליס (ירד כחצי מטר שלג) ובהריס הגבוהים, ואפילו מעבר סוסטן היה מושלג (אך כמובן שהשלג לא חוסם את מעברי ההרים ולגבינו הוא השפיע בשינוי יום העליה לטיטליס).