ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

יפן - טיול שני

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    5
    19
    8128
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • DebyDenise
      DebyDenise נערך לאחרונה על ידי

בגלל סיבוך טכני לא יכולתי לכתוב הודעות באתר ועכשיו שפטרתי את הבעיה (ובכוחות עצמי !!) אני שמחה מאד שיכולה לחזור ולשתף במסלול שתכננתי ואשמח מאד לקבל הערות ורעיונות מכל מי שהיה ומכיר, אז ככה:

23 ימים נטו ביפן:

4 ימים ראשונים בטוקיו – 3 לילות 

לילה 4 – נסיעת לילה טוקיו – אוקיאמה

(יש אפשרות להפעיל את הפאס (קניתי את הפאס ל14 ימים) בנסיעה זאת או לנסוע באוטובוס לילה שמרשים כיותר נוח וישיר מהרכבת  –  האם משהוא מכיר ויש המלצות מה כדאי ?)

יום 5 – קוראשיקי-אוקיאמה – לילה באוקיאמה

יום 6 – חצי יום אוקיאמה – אוקיאמה אונו – מעבורת לנאושימה – 2 לילות בנאושימה

יום 7 – נאושימה

יום 8 – נאושימה – מעבורת לטשימה – מעבורת לטאקאמצו – 2 לילות בטאקאמצו

יום 9 – טאקאמצו

יום 10- טאקאמצו – רכבת למצויאמה – 2 לילות במצויאמה

יום 11- מצויאמה

יום 12 – מצויאמה – רכבת לאימבארי ומשם את המסלול באופניים בגשר

שימאמאני קאידו- סוף המסלול באונומיצ’י – לילה באונומיצ’י

יום 13- אונומיצ’י חצי יום ורכבת להירושימה

(מוזיאון השלום נסגר ב6 בערב – חשבתי להגיע סביבות 2-3 בצהריים ולבקר בפארק ובמוזיאון השלום ומשם לעבור למיאג’ימה ולישון במיאג’ימה – זה עמוס מדי?  האם לישון בהירושימה ולמחרת להמשיך למיאג’ימה ?)

יום 14- מיאג’ימה חצי יום (מספיק ?) – רכבת לאיוואקוני – רכבת להאגי – 2 לילות בהאגי

יום 15 – האגי

יום 16 – האגי – רכבת למטסוי דרך איזומו – 2 לילות במטסוי

יום 17 – מטסוי

יום 18 – מטסוי

יום 19- מטסוי – קיוטו

4 ימים אחרונים בקיוטו

מי שהיה באוסאקה, מומלץ לבקר ?

כל הערה/הארה תתקבל בברכה !

דבי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • רוני סופר
        רוני סופר נערך לאחרונה על ידי

לינה במיאג'ימה לא חיונית להנאה מהמקום. אם את מגיעה להירושימה אחה''צ, נצלי את הערב לשיטוט באתר הפצצה (לאחר סגירת המוזיאון) והמשך בעיר עצמה. למיאג'ימה צאי בבוקר לביקור יום, ולקראת אחה''צ המשיכי ליעד הבא.

אוסקה מעניינת בטיול שני ואפשר להקדיש לה יומיים. השאלה מתי בלו'ז הצפוף שלך.

• ג׳וני בדרכים
          ג׳וני בדרכים נערך לאחרונה על ידי

“נדחפת” בשאלה…

במקומות שמגיעים אליהם ומטיילים “חצי יום” ומשם ממשיכים למקום לינה במקום אחר, מה עושים עם המזוודות? האם משאירים בשמירת חפצים ברכבת?

• רוני סופר

בתחנות הרכבת יש לוקרים לפי זמן.

עד כמה שראיתי (אני השתמשתי בלוקרים לתיקי יום בלבד) הם לא מספיקים למזוודות ענק, אבל במילא יש היום הגבלות גודל בטיסות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • DebyDenise

חשבתי לשלוח את המזוודה מטוקיו למלון בקיוטו, ובטיולים שבין לבין להסתדר עם תיק גב ומינימום חפצים

• DebyDenise

כן, לא אשאר לישון במיאג’ימה..  וזה נכון שהלו”ז צפוף מדי.

עד מיאג’ימה ניראה לי בסדר.  אחרי מיאג’ימה אני מתלבטת אם כדאי להגיע ל פוקואוקה או ליעד אחר בקיושו ומשם לחזור למטסוי .. או לוותר על מטסוי

אני בשלב של התלבטויות, לא יודעת מה לבחור ועל מה לוותר

• milly
                  milly נערך לאחרונה על ידי

אוטובוס או שינקנסן? זה אינדיבידואלי. בעיני שינקנסן הרבה יותר נוחה גם אם צריך להחליף רכבת בשינ-אוסקה. מצד שני נסיעה בשינקנסן היא בבוקר לעומת נסיעת לילה באוטובוס שחוסכת זמן בטיול. אם את מסוגלת לישון באוטובוס זו יכולה אופציה יעילה. יש מספר חברות שעושות את הנסיעה והמושבים שונים בין החברות. ידוע לי על אוטובוסים של 3 מושבים אינדיבידואלים בשורה (נסעתי באחד כזה). אני לא זוכרת אם לאוקיאמה היו אוטובוסים של 4 מושבים.

דרך אגב, יש גם אוטובוסים מטוקיו לקורשיקי.

את אוסקה אני אוהבת. היא עיר גדולה אבל פחות עמוסה מטוקיו. 

פוקואוקה לא כזאת מעניינת. לא הייתי נוסעת לקיושו בגלל פוקואוקה. אם זה מקום אחר כמו בפו למשל, זו יכולה להיות אופציה נחמדה.

• רוני סופר

אם את שוקלת את קיושו (לא יעצתי כי עד כה שאלת על כיוון אחר לחלוטין) אז הייתי מחליף את כל הקטע של אזור ימאגוצ’י (לא הייתי) עם קיושו 4-5 ימים, מסיים בקצה בקגושימה וטס, בעבור 45$, עם peach לאוסקה ולקיוטו.

לחלופין, נוסע ברכבת (עדיין בפאס) ממיאג’ימה לפוקואוקה, שוכר בתחנת הרכבת רכב לטיול מעגלי בקיושו (כך עשיתי ויכול לתת טיפים) ומפוקואוקה לקיוטו.

• Deby
                      Deby נערך לאחרונה על ידי

תודה מילי !  חשבתי על אוטובוס גם כי זה חוסך זמן -נסיעה ליילית- וגם מאפשר לי לדחות את הפעלת הפאס ליותר מאוחר.  ניראה לי שאוכל לבחור מה כדאי רק כשאהיה סגורה על המסלול.  וכן, יש אוטובוס לקורקישי מטוקיו עם מושבים אינדיבידואלים ומרשים כמאד נוח.

אבל אני לא מצליחה להחליט איך להמשיך אחרי מיאג’ימה.  

רוני ההמלצה ל4-5 ימים בקיושו קורצת לי אבל אני מתלבטת שאולי זה יותר מדי מקומות להעמיס בטיול אחד (?)   ואולי כדאי להאט את הקצב ולהסתפק רק עם בפו (?) או בכלל לחזור למטסוי ומשם לקיוטו-אוסקה (ויתרתי על ימאגוצ’י) ..

אני מתלבטת על 4 הימים אחרי מיאג’ימה 

4 ימים האחרונים משאירה אותם לקיוטו..

• milly

לא הייתי אומרת על האוטובוס שהוא מאוד נוח. מעין קופסת סרדינים משודרגת. אולי זה נראה רחב אבל אבל זה לא ואין כזה מקום לרגליים (ואני נמוכה). יצא לי פעם לנסוע עם חברה שהמליצה לכולם להשעין את הכיסא עד הסוף וממש לא היה מקום בברכיים. אפילו כאב. מצד שני, ישנן חברות שאומרות להתחשב בנוסעים האחרים ואז זה כבר יותר נעים לנסיעה. 

אבל שוב כמו שכבר נכתב, זה נוח מבחינת הזמן והמחיר אטרקטיבי. אם את יודעת למה לצפות זה בהחלט אופציה.

• Deby
                          Deby נערך לאחרונה על ידי

• Deby
                            Deby נערך לאחרונה על ידי

שוב בעיות בפרסום הודעות ?  רשמתי והופיע “הודעה ללא תוכן”  מנסה שנית.

אקח בחשבון שהאוטובוס יכול להיות לא כל כך נוח, תודה על הטיפים מילי..

רציתי לשאול אם משהוא היה במטסוי ?  לפי מה שקראתי האזור מאד מושך אותי, השאלה אם משהוא כבר היה שם ויכול להמליץ מה לבחור בין מטסוי או כמה מקומות באי קיושו..

ועוד שאלה, האם יש תחבורה ציבורית שמאפשרת לעשות איזה סיבוב מעגלי בקיושו, כמו שאתה ממליץ רוני, במקום להשכיר רכב ?

• רוני סופר

אני שכרתי רכב בקיושו כמו בכל שלושת האיים ה''קטנים''. אבל כשתכננתי ראיתי שיש רשת טובה של רכבות אז אין בעיה לעבור ממקום למקום.

לגבי האוטובוסים בכלל. הכבישים ביפן עמוסים, במיוחד ביציאות ובכניסות לערים. התנועה באוטובוסים נראית לי איטית וגוזלת זמן. לו היית מטיילת זמן ארוך, ניחא. אבל לגיחות של עד חודש נראה לי בזבוז זמן מול תוספת עלות הנסיעה ברכבת.

• milly

אני מניחה שאת מתכוונת לMatsue שבמחוז Shimane.  (עדיין) לא הייתי שם אבל זה נמצא ברשימה של לראות אז רע זה לא יכול להיות.

יש תחבורה ציבורית לא רעה בקיושו שמקשרת את הערים הגדולות ואין בעיה להסתדר. בקווים הלא ראשיים התדירות פחותה. עם זאת, בהנחה שהמטרה היא לראות ולא לרוץ, ב 4 ימים אני הייתי מתרכזת בצפון האי. גם במקרה הזה אפשר לחזור בטיסת לואו קוסט מפוקואוקה אולי גם מנגסאקי

• DebyDenise

קודם כל תודה על כל ההמלצות, זה עזר לי מאד לבחור ולמקד את המסלול.  בסוף ויתרתי על קיושו (משאירה לטיול השלישי )  מעדיפה פחות מקומות ופחות התרוצצויות..  

רציתי לשאול האם יש המלצות למלונות באוסקה ובקיוטו.  חשוב שיהיו במקום מרכזי וכמה שיותר קל להגיע אליהם..

• DebyDenise

ועוד שאלה, אולי נוח יותר להישאר כל הימים בקיוטו ומשם לנסוע לאוסקה ולחזור ?  

• רוני סופר

אם את הולכת על אוסקה – לוני שם. יש גם חיי לילה.

אנחנו התגוררנו במלון rihga royal. מלון 4 כוכבים זול וענק. יש להם הסעה חינם אל ומתחנת אוסקה, תחנת תחתית מתחת למלון ולא יקר (שילמנו כ 140$ בממוצע ללילה. המחיר משתנה בהתאם לימי השבוע). אחד הקונסרייז’ים דובר עברית ושש לסייע.

בקיוטו היינו במלון Hearton – כ 80$ ללילה. כעשרים דקות הליכה מגיון. בקיוטו תחבורת אוטובוסים יעילה ב 500 יין ליום, כרטיס חופשי.

• milly

אני הייתי נשארת במלון אחד. אם זה אוסקה או קיוטו זה כבר תלוי בבחירה שלך ואיפה את תהיה יותר. מאוד קל להגיע מעיר אחת לשניה. עשיתי את זה כמה וכמה פעמים

• DebyDenise

תודה רוני, בודקת את המלונות ..  ונכון שיש פלוסים ומינוסים שתי מלונות או רק אחד בקיוטו..  

בינתיים הבנתי שהמסלול אופניים שרציתי לעשות בגשר שימנאמי-קאידו הוא נחמד בקטעים מסוימים אבל באחרים אומרים שזה סתם ושגם עוברים דרך הרבה בתי חרושת, ושהוא ארוך ולא בהכרח מהנה למי שלא ממש בכושר..  אז ויתרתי..  אטייל באופניים במסלולים יותר קצרים.  וככה התפנו לי יומיים.  ושוב יש לי שאלות מסלול:

טוקיו, קורשיקי, אוקיאמה (לילה), נאושימה(2 לילות), טשימה, טאקמצו(2 לילות) –  עד כאן מאורגן טוב,

מטאקמצו לנסוע בבוקר למצויאמה ולינה במצויאמה

ממצויאמה לצאת בבוקר ולהגיע במעבורת (או ברכבת עוד לא בדקתי מה כדאי יותר)  לבפו –  ומבפו לyufuin שנשמעת עיירה מעניינת – לילה בyufuin

למחרת לנסוע לעוד מקום באי קיושו – חשבתי צפונה לKitakyushu (משהוא מכיר ? יש המלצות ?) כי משם יש רכבת חזרה להירושימה.-  או שיש מקום יותר מומלץ קרוב לפני שאני חוזרת להירושימה- מיאג’ימה – מטסי – אוסקה -קיוטו (שהקטע הזה מאורגן לי יותר ).

ומסתבר שיש גם רכבת לילה מטוקיו לאוקיאמה שהיא כלולה בפאס עם מקומות לינה נוחים.  ואפשר אם רוצים להוסיף כסף ולקבל ממש תא עם מיטה וככה לנסוע בלילה..  רק שצריך לקנות את הכרטיסים ביפן, אי אפשר להזמין באינטרנת.

• 1 / 1
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון