שוויץ-מתקררים בנופי האלפים הברניים- קייץ 2017
-
חזרנו לפני 6 שבועות מטיול זוגי באלפים הברניים. בשוויץ כבר טיילנו מספר פעמים, אך הפעם טיילנו במשך 8 ימים נטו, באזור מצומצם.
לנו 5 לילות בגרינדלוולד ,
Dorfstrasse 46, 3818 Grindelwald, Switzerland
ו-4 לילות בצימר בברינץ.
Talstrasse 8, 3855 Brienz, Switzerland
היעד נבחר לאחר התלבטויות רבות. קשה היה למצוא יעד קיצי, שיעמוד באותה רמה של התפעלות כמו: מערב סקוטלנד, האי ונקובר והרוקיס הקנדים- אזורי הטיול המדהימים שלנו בשנתיים האחרונות.
אין ספק, שהטיול הנוכחי היה הרבה יותר קל לביצוע- טיסות קצרות ונוחות לציריך ולארץ עם אל על במחיר של 270 דולר; מזוודות שהגיעו בזמן; מרחקי נהיגה קצרים יחסית; רכב שעמד ליד המלון בגרינדלוולד רוב הזמן ובמקומו השתמשנו ברכבות וברכבלים; ושירותים מצוחצחים בכול מקום.
המון תודה לחברים שכתבו כאן ובבלוגים שלהם על שוויץ:
לזיוה, לפנינית, ובמיוחד לטובה, לרחל לבון ולחגי שייעצו, ליורם (סנצ'ו) וליסמין (יונה וקשת) ששלחו לי את החומרים שאספו לקראת טיוליהם.
ולסיום ההקדמה- מצרפת את אחד מאתרי מזג האוויר, שהיה מדויק מהאחרים, ובו השתמשתי כדי לתמרן בין גלי הגשם.
נילי

-
יום שישי ה-23.6 :יצאנו מהארץ ב-23.6 בטיסת אל על לציריך, שהגיעה ליעד כרבע שעה לפני הזמן הנקוב (18:00) .תהליך השכרת הרכב באמצעותו של חברנו אורן מרום היה קצר, והכול דפק כשעון שוויצרי עד שניסינו להפעיל את תוכנת הניווט במכונית הפורד פוקוס ואת תוכנת הסיגיק, שנמצאת על 3 ניידים שלנו. איכשהו שום דבר לא עבד בתחילה, ולכן לאחר התברברויות ביציאה מהשדה, ואחר כך בהמשך (רובן באשמתי, כיון שהתעקשתי שעלינו לנסוע דרך לוצרן....), הגענו רק לאחר כשלוש וחצי שעות של נהיגה לגרינדלוולד.
המראה ממרפסת חדר המלון בגרינדלוולד, מלון קבנה, פיצה על כך בגדול. אני ממליצה מאוד על המלון: מיקום מצויין , ארוחת בוקר טובה, יחס נהדר, וכמובן הנוף שנשקף מן המרפסת. בן זוגי בילה בה בכול רגע פנוי.
נילי

-
יום שבת ה-24.6:התחזית שציפתה לנו לכול השבוע הייתה גשומה. לפיכך כאשר סקרתי את מצלמות ההרים הסמוכים לגרינדלוולד וראיתי שצפויים בבוקר שמים כחולים מעל היונגפראו, יצאנו לדרך באמצעות רכבות. קנינו ,לפני כן, במלון, את הפס התלת –יומי של אזור גרינדלוולד, על פי עצתה החכמה של טובה, למרות הצפי של הגשם. נסענו ברכבת מגרינדלוולד לקליינה שדונג, עם הפס, ושם רכשנו את הכרטיס המוזל (61 פרנקים) לרכבת ליונגפראו. כבר ברכבות , ועוד לפני כן בארוחת הבוקר במלון, התוודענו לכך שהאזור נכבש על ידי תיירים ממזרח אסיה.…
היונגפראו-נופים משכרים והמוני תיירים, בעיקר אסיאתים, למרות שהגענו בבוקר.
לקח לי זמן להסתגל לגובה, תופעה שאני מכירה מן העליה למונבלאן.
נילי

-
לאחר ששבענו ממראות שלגי העד, ממראות מוזיאון מערת הקרח והמוני התיירים, חזרנו ברכבת לקליינה שיידונג. משם המשכנו ברכבת, הכלולה בפס, לווניגן. הסתובבנו בה קצת ועלינו ברכבל למניכלן, שברובה הייתה מכוסה בעננים. הצטופפנו בקרונית הרכבל עם משפחות הודיות- בריטיות, ששמו את פעמיהן לחתונה בעננים במניכלן. היה מעניין לצפות בתלבושות האורחים. תודו שנחמד לנסוע ברכבל לחתונה!
ירדנו ברכבל אחר לגרינדלוולד, ומן התחנה הסופית של הרכבל בגרינדלוולד- טיפסנו למלון שלנו.
נילי

-
נילי, איזה כיף סיפור טיול שלך ועוד לאלפים הברניים... תענוג!!!
עוקב מהשורה הראשונה.
-
אלון,ברוך בואך!
לכבוד הוא לי, שהגעת ראשון!!!
לא יודעת האם אתה זוכר את הכותרת של הטיול שלי למערב סקוטלנד-”להתאהב בסקוטלנד”, אבל בשוויץ קשה להתאהב. היא יותר מידיי מהכול…
נילי
-
נילי!!
חיכיתי בסבלנות והסבלנות משתלמת

כמה אני שמח שהתחלת לכתוב ולספר.
האזור הזה במקום גבוה בתוכניות אצלנו.
שמוליק
-
נילי יקרה איזה יופי של טיול ובאת לי בול בזמן כי אנחנו שם אוטוטו.
איזה נמרצים אתם, כמה פסגות ורכבלים ביום אחד. לנו היונגפראו לקח כמעט יום שלם. איזה יופי זה ים השלג שם. לא ראיתי כאלה כמויות של שלג בשום פסגה אחרת.
בעלי היה שומע את המשפט שלך “קשה להתאהב בשוויץ” ומוחה נמרצות. הוא ממאוהבי שוויץ. היינו ב2010 ומאז הוא להוט לחזור, והנה אנחנו חוזרים לטיול השלמות.
וונגן- מה עושים שם ? מסלול? תצפית יפה? מאוד בונה על הכפר הזה כיעד בפני עצמו, לא רוצה לפספס
-
שמוליק ואימי,שמוליק,
שמחה שהצטרפת.
מקווה שאועיל לך בתכנון הטיול המשפחתי שלך.
האמת היא שכבר עברו 6 שבועות מאז שחזרנו, ותהיתי מה יש לי לתרום, אבל עדן שאוטוטו יוצאת לדרך , דרבנה אותי לכתוב.
אימי,
אני “סובלת” ממחלת הרכבלת. אוהבת מאוד לנסוע ברכבלים מכול הסוגים….
אצל בן זוגי יש כלל- הוא לא מוכן ללכת ברגל, אם ניתן להגיע למקום מסויים במכונית/ ברכבת/ ברכבל. אז לא בניתי על מסלול הליכה מווניגן או לווניגן.
לטעמי הנוף הנשקף בהליכה בתוך מיורן, גם היא עיירה ללא כלי רכב, הרבה יותר מרשים.
גם בן זוגי אוהב לטייל בשוויץ. זה עניין “תורשתי” אצלו.
ההורים שלו בילו חופשות רבות בשוויץ. כאשר חמותי ז”ל הגיע לגיל 80, היא ביקשה משני בניה לארגן לה “טיול שורשים” לשוויץ, והיא בכלל היתה ילידת ירושלים….
נילי
-
גדול טיול שורשים לשוויץ למי שנולדה בירושלים… נראה לי שבעלי יאמץ את זה.וגם הוא חולה רכבלים ופוניקולרים וכדומה.
אז את אומרת שאהבת את מורן יותר מוונגן? יש לך הפנייה למסלול מסוים שם? או סתם לשוטט בעיירות האלה? אנחנו מתכננים להגיע גם למורן
-
נילי, בדיוק חשבתי עלייך השבוע ותהיתי לאן נעלמת ולאיפה נסעת השנה.
אחלה יעד נדוש, רגיל בנאלי ….אבל הכי יפה שיש
התמונות מהממות.
מחכה לעוד.
-
אימי ואיילת,אימי,
שוטטנו במורן. צעדנו מתחנת הרכבל אל העיירה ובחזרה. בתחילה חשבתי שנעלה ממנה ברכבל לשילטהורן, אבל ראיתי ממורן שהמסעדה עטופה בעננים.
ויתרתי.
ראיתי משפחות שירדו בשביל במקביל לרכבל היורד ממורן לכיוון לאוטברונן.זה מסלול נוח, כי הוא בירידה.
לגבי וונגן- קצת טיילנו ברחוב המרכזי. קשה לי לחוות דעה על כפר זה.
איילת,
פספסת את האשכול האיטלקי שלי מפסח...טיילנו בפירצה ובצינקווה טרה.

מקווה שהיעד הבא-ויטנאם, יהיה פחות שגרתי...

נילי
-
נילי יקרה,
איזה כיף להצטרף לעוד טיול מקסים שלכם…….
הקרירות שיוצאת מהתמונות המקסימות כל כך מתאימה ליום חם כמו היום.
גם אני כאן בעוקבים , למרות שהיינו שם כמה פעמים תמיד כיף לראות שוב את הנופים האלו.
דרך אגב גם אני חושבת שהנוף ממיורן לכיוון 3 הענקים (יונגפראו, מונך ואייגר) מרשים יותר מזה שרואים בוונגן עצמה. מוונגן יפה מאוד לרדת ברכבת לכיוון לאוטנרברונן.
מחכה בסבלנות להמשך הסיפור
ורדה
-
ורדה,ורדה,
מזמן לא התראינו…
את מחזקת את תחושותי.
לגבי הירידה ברכבת מוונגן ללאוטברונן- גם יסמין (יונה וקשת)המליצה על כך מספר פעמים, כאשר עזרה לגולשים להרכיב מסלול באלפים הברניים. אנחנו עלינו מוונגן למניכלן, כך שהחמצנו את הדרך הזו.
נילי
-
נילי יקירתי

איזו הפתעה נעימה !!!!
טיילנו במקביל. חיכיתי בסבלנות לסיפור הזה שלך לשם השלמות.
הסבלנות בהחלט בהחלט השתלמה. כרגיל.
כמה שאני אוהבת את הסיפורים שלך. אז אני פה נהנית לי.
תודה רבה!
לימור
-
נילי אכן פיספסתי...שרצתי רק בצפון אמריקה בתקופה הזאת.
אבל עוד מעט אחפש אותו. -
לימור,היי לימור,
ידעתי שתבואי, ולכן יש לך מקום של כבוד!!!

נילי
-
יום ראשון ה-25.6:קמנו לבוקר גשום. מתייעצים עם בעלת המלון, והיא אומרת, שבצהרים כנראה ייפסק הגשם בגרינדלוולד. לפיכך הבוקר שלנו מתחיל ב- gletscherschlucht
שבגרינדלוולד.
זהו קניון עם זרימה חזקה של מים, שנוצר בעקבות גליישר שנמס במקום, והוא הומלץ על ידי רחל וטובה כפתרון ליום גשום.
נסיעה קצרה בגשם שוטף במכוניתנו לאורך הרחוב הראשי של גרינדלוולד , ואחר כך ירידה ימינה לקצה העמק ,מביאה אותנו לכניסה. בכניסה יש מוזיאון קטנטן.
אנחנו די בודדים במסלול ההליכה, הלוך ושוב. אולי כי הייתה זו שעת בוקר (הכניסה היא החל מ-9:30 ), ואולי כי הכניסה אינה נכללת בכרטיס האזור, שגם ככה הוא די יקר, ואנשים מעדיפים לנצלו. ראיתי שניתן להגיע לכניסה גם באוטובוס. עוד שמתי לב, שהיו אנשים שהגיעו וכנראה בשל מחיר הכניסה, 19 פרנקים למבוגר, חזרו למכוניתם. אנחנו מאוד אוהבים לצעוד לאורך קניוני מים, ומאוד נהננו מן המראות ומן הבדידות.
למי שמגיע עם ילד קטן- ניתן להובילו בעגלה. ההליכה מאוד נוחה.
יש במקום טרמפולינה מעל המים, לידיעת חובבי הז'נר. כיון שהיינו שם לבד, אין לי מושג מי מעז לקפוץ עליה.
בדרך בחזרה ראינו למות. אין לי מושג מה הן עושות בגרינדלוולד...
נילי

-
נילי יקירתי ערב טוב!!!
איזה כיף שהתחלת לספר!!!
שוויץ זה היעד האולטימטיבי בשבילי. 6 פעמים ביקרתי במדינה שנראית על פניה קטנה, וכל פעם שבועיים מקום אחר.
המקום שהכי הרבה פעמים לנתי ואהבתי היה גרינדלוולד.
גלטשרשולחט פעם ללא גשם – היה נחמד. פעם בגשם שוטף היה WOW מפלונים ניגרים לכל אורך הקניון.. לכן גם בנוסף לכתבה כתבתי בזמנו טיפ – שאותו טובה קראה ושמעה בעצתי. ושם נולד סיפור אהבה בינינו.
כיף לראות את כמויות השלג בפסגת היונפראו!!!
התמונה של באכאלפ מקסימה!!!
ומה הגיעו לשם לאמות? תעלומה!!!
אני עולה על המטוס הראשון לבדוק!!
רחל לבון
-
הי נילי,
אנחנו היינו שם בדיוק שבוע אחריכם ואיזה כיף לראות גם את הזווית שלך ולהיזכר.
אני מצטרפת למוחים – אני התאהבתי בשוויץ בגיל 17 והשנה האהבה רק התחזקה. מקווה שגם אני אחזור לשם לטיול שורשים (במקרה שלי יש שורשים כלשהם… שם המשפחה של אבי הוא במקור מכפר שוויצרי).