ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ועוד התלבטות..

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    3
    3
    2777
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • shahar
      shahar נערך לאחרונה על ידי

אני אגיע לחודשיים בסביבות ה20 וקצת באוקטובר.. עקרונית נראה לי שהאי הדרומי מעניין אותי יותר מהצפוני-

יש איזשהו הגיון בשלב הזה של השנה להגיע קודם לדרומי ואז להחליט כמה להקדיש לצפוני לפי הזמן שנשאר פנוי בפועל? או שבגלל מזג אוויר כדאי בכל זאת להתחיל בצפוני לכמה זמן? 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • keves160
        keves160 נערך לאחרונה על ידי

בגדול, ככל שתתקרבי לקיץ מזג האוויר באי הדרומי צפוי להשתפר, והימים להתארך. לכן מבחינת מזג אוויר יותר הגיוני להתחיל בצפוני. אל תשכחי שאפילו הבקתות בטרקים כמו הקפלר והרוטברן רק נפתחות באזור ה-24 לאוקטובר מרוב שזו תחילת העונה.

מנגד, דצמבר מפוצץ ברמות בלתי נסבלות לטעמי בניו זילנד, אז אולי יש היגיון בלנסות ליהנות מהאי הדרומי לפני.

בסופו של דבר, מזג האוויר בניו זילנד הוא הימור. יכול להיות שיהיה בסדר, יכול להיות שיהיה פחות נוח עם כמה מקומות סגורים ולא מעט ימי גשם. אם זה מעודד אותך – לי גם בשיא הקיץ (סוף דצמבר) היה ערפל וגשם מכדי לעשות טרקים בפיורדלנד, וחבר טוב שנסע שנה אחר כך נתקל בקיץ בסופת שלגים שסגרה ליומיים-שלושה חתיכה שלמה מהרוטברן…

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • mayank
          mayank נערך לאחרונה על ידי

האם יש לך כבר טיסה חזרה ואם כן מאיפה?

אוקטובר ותחילת נובמבר זה לא זמן אידיאלי לאי הדרומי. 

אני חושב שנכון יותר להתחיל בחלק העירוני (אוקלנד) ובאטרקציות שפחות מושפעות ממזג אוויר. נניח מאוקלנד לביי אוף איילנדס (לקוות שיהיה מזג אוויר טוב שם) ואז לרוטורואה (טה פויה ו-וואי או טאפו אמנם מקומות פתוחים אבל זה לא כמו טרק, וגם ה-REDWOODS יכולים להיות סבבה במזג אוויר פחות נוח).

אחרי זה כתלות במזג האוויר רצוי מאוד לעשות את הטונגרירו קרוסינג (באמת שזה טרק שצריך הרבה מזל כדי לתפוס ביום טוב, גם בשיא הקיץ אנחנו דחינו את היציאה אליו בשלושה ימים כי הייתה סופת שלגים, ולכן חשוב להישאר באזור של רוטורואה-טאופו וכו’ כשמנסים לצאת לטרק הזה), ואם מזג האוויר לא מאפשרלצאת אליו אז ניתן לשלב גיחה לטאופו או לוואיטומו (סביר גם במזג אוויר קצת פחות נוח אבל לא בגשם כבד).

כל זה אמור להביא אותך לוולינגטון (שוב, המוזיאון הלאומי טה פאפא וגם הוביטון יהיו סבירים גם במזג אוויר פחות נעים) לקראת תחילת נובמבר ואז יישאר לך כחודש וחצי לאי הדרומי, שזה נראה לי מעולה וגם יאפשר לך להגיע לאזורים המועדים יותר לפורענות מבחינת מזג אוויר (פיורדלנד בעיקר) בתקופה טובה מבחינת מזג אוויר (על פניו). 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • 1 / 1
          • פוסט ראשון
            פוסט אחרון