כמה שאלות על ניו זילנד
-
היי,
אני מתכנן לטוס לניו זילנד בינואר הקרוב ויש מספר שאלות שאשמח לקבל תשובה עליהם:
- הטרק של מילפורד באמת שווה את הכסף והזמן או שאפשר להסתפק במילפורד סאונד?
- מה המקום הכי מומלץ כדי לשחות עם דולפינים? ולצפות בכוכבים?
- יש איזה חוף שממש אהבתם ואתם חושבים שאסור לוותר עליו? (בעיקר חופים שניתן לשחות בהם)
- האם כדאי להביא כסף מזומן, לשלם בויזה או שעדיף לפתוח שם חשבון בנק?
- אם יש למישהו סיפורי מסע, תכנוני מסלולים, טיפים או כל דבר אחר אשמח מאוד. תודה מראש!
-
1. שאלה של השקפה וטעם, אני לא טרחתי ללכת אליו. גם בגלל המחיר וגם בגלל הצורך להזמין הרבה זמן מראש. לטרק המילפורד יש יחסי ציבור מעולים, אבל הוא לא הטרק “הכי יפה בעולם” או בהכרח “הכי יפה בניו זילנד”. יש אלטרנטיבות.
2. קשה לענות על זה, כי מן הסתם כל מי שעשה שחייה עם דולפינים עשה זאת רק פעם אחת, ולא בכמה מקומות כדי להשוות. קאיקורה היא המקום הכי פופולרי, בכל מקרה. לצפות בכוכבים, בהנחה שאתה לא מחפש איזה מצפה כוכבים מקצועי – בכל מקום חשוך ונידח מספיק, מחוץ לעיר, כשאין עננים.
3. קח בחשבון, זו לא אוסטרליה. המים בניו זילנד קרים לישראלים, וגם בקיץ יש ימים חמים ויש גם ימים קרים וגשומים. זה לא ממש יעד בטן-גב בחופים. בכל מקרה, חופים חוליים יפים יש באייבל טזמן, וגם הקורומנדל פופולריים בזכות החופים (אם כי הם לא בהכרח חוליים). אין משהו ש”אסור לוותר עליו”.
4. מיותר לפתוח חשבון בנק. זה היה נכון ללפני שנים, אולי, גם אז בערבון מוגבל. זה סתם פרוצדורה, וממילא בהעברת הכסף ובהמרות תפסיד. בכל מקרה ודרך שתבחר תפסיד משהו, אז לך על הנוח. בעיניי, שילוב של מזומן עם אשראי (כי גם לא חכם לסחוב הכל במזומן), כשהמזומן הוא בדולרים אמריקאים וממירים לפי הצורך.
-
5. אני יכולה לשלוח לך סיפור דרך ועוד כמה דברים שיעזרו, שלח הודעה פרטית עם המייל שלך
-
1. עניין של השקפה וטעם. אני עשיתי את הטרק והוא מדורג בטופ-3 שלי (או אולי בטופ-5) אבל יש הרבה טרקים מרהיבים בעוצמתם וביופיים בניו זילנד.
2. קאיקורה זה המקום הכי פופולרי. קבל לינק שימושי שעלה בחיפוש של 20 שניות בגוגל
http://www.backpackerguide.nz/5-best-places-to-swim-with-dol phins/
יש כמה חופים ואזורים בהם גם ניתן לצפות (אך לא לשחות) בדולפיני הקטור הקטנים.
3. ניו זילנד וחופים לשחות בהם זה לא ממש הקטע. יש את חוף המים החמים בקורומנדל שהוא חווייתי, יש חוף יפה נוסף בקורומנלד ששכחתי את שמו, החופים באייבל טזמן אחלה גם כן, אבל זה יותר חופים ברמת הנוף והביקור ופחות ברמת האווירה של חופים כמו בישראל או באוסטרליה.
4. מה שכבש כתב.
5. לא כתבת כמה זמן מתכונן לטיול, האם אתה יותר בקטע של נופים וטרקים או דברים אחרים.
-
ליד Lake Tekapo יש מצפה כוכבים במאונט ג'ון. שווה לבדוק באינטרנט אם הם עושים סיורים.
לגבי כסף, אם נוסעים למספר חודשים אז חשבון בנק דווקא יכול להיות נוח מאוד. אני מכיר המון מטיילים שעושים את זה גם היום ולא רק לפני כמה שנים. הפרוצדורה אגב, בניגוד לארץ, ממש לא מסובכת ודי מהירה.
אם פותחים חשבון בנק אז מקבלים כרטיס Eftpos שניתן לשלם באמצעותו (גם בסכומים קטנים) ווככה לא צריך להסתובב עם הרבה מזומן (וכסף קטן) שבעיני רבים זה יתרון גדול כי מעבירים סכום גדול לחשבון ולא מתעסקים עם זה יותר. שימוש באשראי הוא נוח ומאוד דומה לכרטיס שציינתי אבל על כל שימוש יש עמלה. שימוש במזומן עשוי לגרום להסתובבות עם סכום יחסית גדול כי על כל משיכה יש עמלה ולכן לא נוציא כל פעם מהכספומט רק 100 דולרים אלא יותר.
האם חשבון בנק מקומי חוסך בעמלות לעומת משיכת מזומן או שימוש באשראי? לא בהכרח כי זה תלוי בתנאים שלך מול הבנק בארץ כי לקוחות שונים משלמים עמלה שונה על המרת מט"ח והעברת כסף לחו"ל. העמלות על משיכת מזומן וגיהוץ כרטיס אשראי בחו"ל הן קצת יותר זהות בין לקוחות (אולי אפילו זהות לחלוטין אבל צריך לבדוק).
בכל מקרה, הבנק תמיד ירוויח ולא ניתן להימנע מעמלות. פשוט צריך להחליט מה נוח יותר מבין האפשרויות.
-
אבל צריך להעביר את הכסף מישראל לחו”ל כדי להכניס אותו לחשבון הבנק הניו זילנדי – אם עושים את זה בקניית מזומן בארץ, משלמים על קניית המט”ח, יש סיכון בהגעה עם כל הכסף שלכם עליכם, וצריך להתעסק עם פתיחת החשבון שם. ובנוסף, בארץ יש מעט אפשרויות לרכוש דולר ניו זילנדי כדי להפקיד בניו זילנד, אז או שתקנו דולר אמריקאי (עמלה/שער רע על העברה משקלים) ואז תמירו שוב בניו זילנד (עמלה/הפסדי שער), או שתקנו בשער רע בארץ במקום שמציע דולר ניו זילנדי ויודע שיש לו בלעדיות (והשער בהתאם).אופציה אחרת היא לעשות העברה בנקאית+המרה, וזה חתיכת עמלה.
בסוף הטיול, אם נשאר לכם כסף בחשבון המקומי, שוב תצטרכו להמיר אותו בחזרה (ובניו זילנד אי אפשר להמיר לשקלים) ושוב תפסידו – בעוד שאם הכסף מחכה בשקלים בחשבון בארץ פשוט מוציאים וממירים כל פעם רק כשצריך, ואם יש לכם מזומן בדולר אמריקאי אז זה שמיש לטיול הבא או לתחנה הבאה בטיול, כי דולר אמריקאי ממירים בכל מקום. או שתאלצו את עצמכם לבזבז את כל הכסף הנותר בניו זילנד כדי לא להמיר, והנה הטיול עלה יותר מכפי שהייתם זקוקים להוציא.
אני פשוט לא רואה מה היתרון של פתיחת חשבון מקומי על פני האלטרנטיבות. זה יתרון רק אם יש לכם ויזת עבודה ואז אתם צריכים חשבון מקומי להפקדת המשכורת.
מעבר לזה, בכל צורת התנהלות תפסידו משהו, ובעיניי חשבון מקומי הוא להפסיד בערך אותו הדבר, אולי אפילו יותר, ועל הדרך לבלות את היום הראשון בהתעסקויות בירוקרטיות משעממות ולזכור בסוף הטיול לסגור את החשבון… פחות נוח.
-
תגובה לגיטימית לחלוטין.
כל אחד ומה שהוא מוצא כנוח יותר.
בהחלט לא הייתי לוקח את כל הכסף שלי במזומן כדי להפקיד שם אלא קונה מט"ח באינטרנט ועושה העברה בנקאית לאחר שפתחתי את החשבון שם. לגבי העמלה, כל אחד והתנאים שלו כי יש כאלה שלא משלמים כלל עמלה על קניית מט"ח למשל ואז ההעברה לא כזאת יקרה.
בכל מקרה, לא הייתי מתקבע על דרך אחת שהיא בהכרח הכי נוחה וטובה. אלה האפשרויות לטוב ורע. רק צריך להחליט מה נוח ומתאים יותר לאדם הספציפי...
-
מתכנן לטייל בערך חודשיים , ומעוניין בעיקר בנופים וגם טרקים (עם עדיפות לטרקים קצרים) אבל פתוח לעוד הצעות

-
לטיול (טרק) יום אני יכול להמליץ על BEN LOMOND PEAK ליד קווינסטאון.
מאוד מרשים. העלייה לפסגה יחסית תלולה ולא קלה אבל כיוון שזה בלי ציוד ורק יום אחד זה עושה את החיים הרבה יותר פשוטים.