ויזה וחיסונים
-
בוקר טוב ושבוע ניפלא,
אני קוראת כאן המון טיפים והייתי שמחה לקצת סדר בבאלגן שנהיה לי.
חיסונים –
חייבים פוליו לפי מה שקראתי פה באתר,
האם יש לחיסון הזה תוקף או שמקבלים אותו פעם בחיים?
ובנוסף אם אבד לי הפינקס חיסונים איפה אני יכולה לבדוק אם עשיתי או לא ?
ויזה –
לפי הבנתי אפשרי ורצוי לעשות לבד באינטרנט אך בכל אתר רשום משהו אחר .
באחד רשום שרצוי לצרף טפסים מהבנק ומהמעביד בשני רשום רק למלא שאלון.
מישהו יודע מה עדכני ונכון ?
המון תודות לכל העוזרים והעוזרות .

-
לפני כמה שנים, כשהייתה בארץ מגפת פוליו, כל המגיעים מהארץ, נתבקשו להציג הוכחת חיסון לפוליו. כבר כמעט שנתיים שהדרישה הזו כבר אינה תקפה.
לגבי צרוף אישורים:
אם תמלאי את הויזה האלקטרונית בעצמך, המערכת תסמן לך (באדום) אילו מסמכים את נדרשת לצרף ואילו מסמכים את יכולה לצרף ‘בהתנדבות’. (בירוק)
עד שתצרפי את המסמכים המבוקשים, הבקשה ממילא לא תטופל. זמן תחילת הטיפול הוא הרגע שבו צורף המסמך האחרון והבקשה נשלחה (באנטרנט כמובן)
-
תודה

היום אמרו לי שיש משרד בתל אביב שאפשר לגשת אליו ומקבלים את הויזה ..זה נכון ?
-
אפשר לתת לך עצה כללית? נראה שאת מסתמכת הרבה על שמועות ומעט על מקורות מוסמכים. לשגרירות אוסטרליה יש אתר רשמי (שכבר צירפו לך באחת התגובות, אגב), ורק שם נמצא המידע העדכני והרלוונטי. מחר הם יכולים להחליט על דרישות חדשות – כמו שאכן היה עם הפוליו, לזמן מה, זה יהיה מעודכן באתר שלהם. לא שם? לא דורשים את זה.
באופן כללי אין קבלת קהל בשגרירות אוסטרליה. הם יכולים לתת ויזה במקום במקרי חירום, למשל, אמא שלי צריכה שאני אתרום לה כליה באוסטרליה. קניתי כרטיס לשבוע הבא ואין לי ויזה זה לא מקרה חירום.
-
יש משרדים שמתמחים בהוצאת אשרות לאנשים שאינם מסוגלים לעשות זאת בעצמם באנטרנט למשל. (אנשי עסקים למשל שמאוד עסוקים או אולי אנשים שרמת האנגלית שלהם אינה מספקת בכדי למלא שאלונים)
הם עושים זאת עבור כל מיני מדינות (לא אוסטרליה באופן מיוחד) ומקבלים עבור עבודה פשוטה זו, מענק שמן.
התפקיד של המבקש הוא להעביר לחברה כזו את כל המסמכים שהם מבקשים ממנו וגם לשלם כמובן (גם עבור דמי הויזה וגם עבור דמי הטיפול שלהם).
העצה שלי: למה לך ‘לבזבז’ כסף? מלאי את הבקשה בעצמך לפי הלינק שהעלתי עבורך למעלה, בפוסט קודם שלך.
גם תחסכי וגם ‘תתאמני’ באנגלית לקראת הנסיעה שלך.