טיול מטורף עם ילדים מתבגרים ל5 מדינות ב17 יום
-
יום 1-
נחיתת בוקר מוקדמת בוונציה, הגעה באוטובוסירה לאי ושיטוט בעיר הרומנטית.
מנוחת צהריים והמשך שיטוט בכיכר סן מרקו.
יום 2-
חזרה לשדה תעופה ושכירת רכב לכל תקופת הטיול, עליה להרי הדולומיטים, עצירה באלג’ה, שיטוט בעיירה ליד האגם, נסיעה להליכה קלילה בקניון סוטוגודה ומשם למלון למרגלות הר המרמולדה.
יום 3-
עליה בבוקר להר ברכבלים, צפיה על כל האזור, ירידה והמשך נסיעה לאורטיזיי, שיטוט קל בעיירה ועצירה בנקיק גילפנקלאם. משם חוצים את הגבול לאוסטריה ועוצרים במלון במרכז אינסברוק, מתמקמים ועושים שיטוט ערב בעיר היפהפיה.
יום 4-
עוזבים את אינסברוק מזרחה ועוצרים להשתעשע ”בבית ההפוך” , משם ממשיכים לעבר מעבר “גרלוס” המדהים, עוצרים במפלי קרימל, ממשיכים אל עבר סכר קפרון ונקיק זיגמונד ובערב מגיעים למלון בפלכאו, לא לפני שאוכלים בשניצליה המדהימה שממוקמת במרכז העיירה..
יום 5-
עוזבים את פלכאו ומוסעים אל מערת הקרח דאכשטיין ותצפית “5 האצבעות”, לאחר מכן נוסעים לעיירה הכי יפה באירופה, הלא היא האלשטט, סיבוב רגלי בעיירה וממשיכים לבאד אישל שמפורסמת בבית הקפה הוותיק והמדהים שלה… ממשיכים למלון במרכז זלצבורג ועושים בה שיטוט ערב בעיר העתיקה ולישון.
יום 6-
עוזבים את זלצבורג ונוסעים לכיוון מינכן, אך התחנה הראשונה בגרמניה תהיה מחנה הריכוז דכאו על מנת שלא נשכח את העבר האפל של המדינה אליה נכנסנו.
משם ניסע למרכז מינכן ונקדיש את כל היום למינכן, שווקים, מבנים, אוכל, בירות וגנים ירוקים.
יום 7-
הבוקר מוקדש לכפר האולימפי, מגדל אולימפיה וסיור אצטדיון שיכלול גם אומגה למרכז המגרש. משם נכנס לרכב וניסע נסיעה ארוכה לעבר טירת נוינשווינשטיין הידועה, נעלה לטירה ובלקראת ערב לגיע למלון בפוסן הסמוכה.
יום 8-
ממשיכים לעבר היער השחור דרך אגם קונסטנץ, החציה תהיה באמצעות מעבורת שזו גם סוג של חוויה, לאחר החציה עוצרים באי הפרחים “מיינאו” משם ממשיכים מערבה לעבר מפלי הריין (כרוך בחציית גבול לשוויץ) ומשם שוב מצפינים לגרמניה אל המלון שסמוך לימת טיטיזי… לאחר שהתמקמנו ניסע להתפרק מהנסיעות הארוכות ברחצה לילית בפארק פרדייס-מקום של בריכות ומגלשות מים מקורה וחמוד.
יום 9-
יום שמוקדש ליער השחור, מתחילים את היום בעיירה טיטיזי, שם נחליט אם אנחנו בעניין של שיט או פארק חבלים מושקע, משם נמשיך למפלי טריברג המקסימים, נמשיך משם לגוטאך למוזיאון הפתוח או שנחליט לגלוש במגלשה אלפינית. משם נמשיך למלון שלנו ברוסט שסמוך לפארק אירופה.
יום 10-
יום פארק אירופה, רק פארק אירופה...יום כייף לכולם.
יום 11-
עוזבים את גרמניה וחוצים את הגבול לצרפת לחבל אלזס, מתחילים בטירות קיצנהיים וקוהניסבורג, בדרך לקולמר נעצור אצל דניאל שטופל ומפעל השוקולד שלו… נגיע לקולמר ונשוטט במקום היפהפה הזה ואפילו ניקח רכבת שתקיף את העיירה ומשם ניפרד מצרפת ונעצור לעצירה קטנטונת בבאזל שוויץ לראות את המרפסת של חוזה המדינה...משם נדרים לעבר המלון בלוצרן (אם נספיק נעצור להציץ בפסל האריה העצוב).
יום 12-
נגיע על הבוקר לקריינס שלמרגלות הר הפילאטוס, ניקח את המסלול המוזהב שכולל שייט ועליה להר עם רכבת הרים וירידה ב2 מערכות רכבלים כולל אטרקציות במרכז ההר… יום שלם על הר. בסוף היום ניסע לעבר למלון בלוגאנו.
יום 13-
נתחיל את הבוקר במרכז המבקרים של מפעל שוקולד “אלפרוז” שוקולד שוויצרי משובח, משם נחצה את הגבול דרומה לאיטליה אל עבר אגם גארדה לא לפני שנעצור בדרך להתרעננות בפארק ”מיני איטליה” שסמוכה למילאנו, משם נחזור לגודל טבעי ונמשיך לעיירה היפהפיה סירמיונה על גדות אגם גארדה ומשם למלון הסמוך שיארח אותנו 3 לילות. בערב ניסע להתארח ב”ערב אבירים”.
יום 14-
יום שמוקדש לפארקים, נתחיל עם פארק המים קאנבה ולאחר שהתייבשנו נחלוף לפארק הסרטים הסמוך מובילנד.
יום 15-
יום גארדהלנד, פארק השעשועים המרגש והגדול באיטליה.
יום 16-
ניפרד מהמלון וניסע אל הכפר הציורי בורגטו כפר על מים שאי אפשר להכנס אליו עם רכבים, משם נמשיך לגן הבוטני סיגורטה, נשכיר רכב חשמלי ונתרשם בגן. ניפרד מאגם גארדה ונעצור בדרך העיר הרומנטית וורונה, נראה את המרפסת של יוליה ונשוטט בעיר העתיקה… ומשם נמשיך חזרה למלונית שסמוכה לשדה התעופה של ונציה.
יום 17-
ארוחת בוקר מהירה, החזרה של הרכב וטיסה חזרה לארץ.
דעתכם???
-
טיול הכנה לטירונות??
-
ברצינות???
אין מתאים יותר מהמשפט הנדוש "תפסת מרובה לא תפסת" - הכנסת שלושה טיולים (לפחות...) באחד
כך שלא באמת ניתן להתייחס לתכנית הזאת לפני שתתמקד בפחות איזורים. ובכל מקרה, גם אם נורא רוצים להתפרש, התכנית כפי שהיא אינה אפשרית (למשל - יום 4 - הבית ההפוך, מעבר הרים, מפלי קרימל, סכר קפרון, זיגמונטון והגעה בערב לפלאכו זה שלושה ימי טיול ולא אחד).
-
לי זה נשמע מתיש, “תפסת מרובה לא תפסת”, כמו הטיולים המאורגנים של שנות ה-80 שדחסו 15 מדינות בשבועיים. אבל אם זה הסטייל שלכם ומתאים לקצב האישי שלכם, בהצלחה.
-
מסכים לכל הדעות שמדובר בטיול היקפי מגלומני עד בלתי אפשרי…
התוכנית המקורית היא כפי שאת מכנה “תפסת מרובה”…
בגדול, אני משוכנע שבימים “עמוסים” הסיכוי למלא את כל התוכנית היא קלושה… אך עדיף למלא את היום מאשר לסיים אותו בשעה 16.00 במלון שלפנינו עוד 5 שעות אור.
לגבי הטירונות… אני אוהב לנהוג (במיוחד במדינות אירופאית) וילדיי אינם מפונקים, קצת טרטור שלהם ומניעת אפשרות לבהות במסך הסמרטפון לא תזיק להם.
-
מחייך…
-
אז אם אתה חושב שזה טוב – אעפ”י שקיבלת לפחות 3 תגובות שממש לא חושבות שזה טוב – מדוע לשאול? הרי דעתך כבר ידועה מראש.
אני חושב , גם, שזה טיול גרוע – כמו שהרבה טיולים מאורגנים מנסים לעשות.. לדחוס כמה שיותר, כדי שאנשים “יחושו” שהספיקו יותר.. אז לא.. בעיני זה לא להספיק יותר בכלל.
17 יום זה תקופה נהדרת לטיול, למשל ממצה של צפון איטליה (ונציה, ורונה, דולומיטים, אגמים וכו’..) , או למשל טיול ממצה של טירול, חבל זלצבורג וקצת מבוואריה (מינכן)
-
: טיול מטורף עם ילדים מתבגרים ל5 מדינות ב17 יוםהתעייפתי לקרוא ביום 4.
אין כזה דבר " לעצור במפלי קרימל"
גם אם " רק" עולים ברכב לתצפית אחת וחוזרים חזרה זה ייקח שעה, וזה יהיה פשוט בזבוז של שעה.
מה שאתה מתאר פה זה לא "תכנון הרבה ונספיק מה שנספיק-" אלא פשוט חוסר תכנון...
-
אז למה לתכנן את הבלתי אפשרי?
האם לא עדיף למצות ולחוות כל אתר על כל מה שיש לו להציע?
בגדול, אני משוכנע שבימים “עמוסים” הסיכוי למלא את כל התוכנית היא קלושה… אך עדיף למלא את היום מאשר לסיים אותו בשעה 16.00 במלון שלפנינו עוד 5 שעות אור.
האם הפתרון לכך הוא להכניס תוכנית תלת יומית ליום אחד?
לגבי הטירונות… אני אוהב לנהוג (במיוחד במדינות אירופאית) וילדיי אינם מפונקים,
אם הם לא מפונקים צריך להעניש אותם?
קצת טרטור שלהם ומניעת אפשרות לבהות במסך הסמרטפון לא תזיק להם.
אתה מאמין שכשאתה תנהג הם לא יבהו במסך? או פשוט יישנו כי יהיו מותשים?
-
אז אם אין כוונה לשנות וזה מה שאתה רוצה, למה לשאול לדעתנו?
נו, באמת. זה לא שתי האפשרויות היחידות. גם כששהיתי בעיר אחת שבוע שלם לא סיימתי את היום בשעה 16:00 – תמיד היה לי מה לעשות, עוד לראות ועוד לגלות, גם מעבר לאתרי התיירות השגרתיים.
לגבי הטירונות… אני אוהב לנהוג (במיוחד במדינות אירופאית) וילדיי אינם מפונקים, קצת טרטור שלהם ומניעת אפשרות לבהות במסך הסמרטפון לא תזיק להם.
כשב-17 יום מבלים כל הזמן במכונית סגורה ולא מעט מזה על כבישים מהירים, זה דווקא מעודד בריחה אל המסך… כשהיום מלא בדברים אקטיביים לעשות, ללכת ברגל, לראות, לחוות וכל זה במקום לשבת המון על התחת, זה מעודד להניח את האינטרנט בצד וליהנות מהרגע. ובכלל, אם “מניעת אפשרות לבהות במסך הסמרטפון לא תזיק להם” אתה יכול לחנך אותם ברוח זו בישראל. זו סיבה לבחור במסלול כזה, ברצינות?
שנית, זה לא קשור ל”פינוק”. זה פשוט לא כיף ולא מספיקים שום דבר, רק גומעים קילומטרז’.
אבל אם אתה מסכים ובכל זאת מתעקש, למה בכלל לשאול אותנו?
-
דכאו של טיול."לגבי הטירונות… אני אוהב לנהוג (במיוחד במדינות אירופאית)..."
נשמע כמו טיול, כי אתה רוצה לחרוש את הכבישים והילדים יהיו כלואים ברכב שעות, עם כמה הפסקות לשניצל המדהים/ להציץ על פסל האריה בלוצרן (לא שווה לעצור בשביל זה) /מבט חטוף על "המרפסת של הרצל" - לא נשמע כמו טיול בעל ערך כלשהו (חוץ מהרפתקאה בפארק השעשועים).
ולאזן את הטירוף של טיול - יום דיכאון בדכאו.
עדיף כבר להשאר בבית לצפות בערוץ "National Geographic", ולהסתובב חופשי בין הכורסא למטבח.
-
חברים!!!
אני מעריך מאוד את התגובות.
התגובות היו ברמה של נזיפה ואני מקבל זאת באהבה.
יתכן ולא הבהרתי את עצמי, מדובר בטיול סגור שאיני מתכוון לשנות במקומות הלינה (ונציה, דולומיטים, אינסברוק, פלכאו, זלצבורג, מינכן, פוסן, צימר ביער השחור,רוסט, לוצרן, לוגאנו ולבסוף אגם גארדה).
אגב-במינכן תצטרף עוד משפחה שתעזוב אותנו אחרי היום של הפילאטוס.
אני מבקש לקבל מידע יותר נקודתי… זאת אומרת בימים עמוסים מה כדאי לבטל? (לקחתי בחשבון את היום הרביעי ואני מתכוון לבטל את סכר קפרון ונקיק זיגמונד) על מנת לעמוד בזמנים… ושוב-את תבנית הטיול אני לא מתכוון לשנות.
ותודה למשיבים
-
קצת מחשבה לכותרות לא תזיק…
-
מה שנשאר מהמשפחה שלי (5 נפשות), סולחת לי.
-
חבל.
שיהיה בהצלחה.
אגב, איך הגעת ללתכנון הטיול הזה?
האם יכול להיות שלקחת תוכנית של טיול מאורגן ושכתבת את זה עבורכם?
חשוב לדעת, במידה וזה נכון, שטיול מאורגן מאפשר להספיק יותר מאשר טיול עצמאי , ובוודאי שטיול רב משתתפים כמו שלכם – מכמה סיבות
המדריך מנוסה יודע לקחת אתכם בדיוק לאיפה שצריך, מבלי לבזבז אפילו לא דקה אחת על מציאת המקום.. בטיול עצמאי לוקח כמובן קצת יותר זמ ם (ובעיני זה חלק מהכיף)
האוטובוס מחכה לכם בדיוק בנקודת סיום ההליכה ולא צריך לחזור אליו.. הנהג יודע בדיוק לאיפה לנסוע
המדריך שולט בעניינים ומקציב את לוחות הזמנים כך שיתאים ללו”ז. אתם לא יודעים בדיוק מה וכמה צריך להשקיע בכל מקום כדי לעמוד בלו”ז.
-
טיול מטורף עם ילדים מתבגרים ל5 מדינות ב17 יוםכבר בכותרת כתבת “טיול מטורף עם ילדים מתבגרים 5 מדינות ב17 יום”
משמע- אתה כבר מודע לטירוף של המסלול.
אישית-אני לא מתרשמת מכמות המדינות שתחצה בדרך אלא מהקלומטרז’ והנסיעה הארוכה, ופספוס של היעדים…
הטקסט נשמע לי יותר מדי כמו תוכנית טיול מאורגן-רק שחיברת 2-3- טיולים יחד.
אבל----
היות וכבר הזמנת לינות שאין לך כוונה לשנות-
כל מה שאני יכולה להציע- זה לדלל משמעותית ביותר את הטיול.
-
אני מקווה שמי שנמצא עכשיו בשלבים מוקדמים של תכנון טיול קורא את התגובות, גם אם אתה כבר לא תשנה את התכנית.
לדעתי שווה לשלם דמי ביטול לפחות לחלק מהמלונות ולבנות תכנית טיול שתתאים לכולם. הילדים יהנו מטיול הרבה יותר רגוע ומתכנית גמישה שמאפשרת בחלק מהזמן ימים רגועים. יום רגוע זה לא אומר שמגיעים למלון מוקדם אלא שמטיילים בסביבה הקרובה בלי נסיעות ארוכות.
אם לא תתגמשו כדאי לבחור במסלול המהיר ביותר בכל יום, ואת זה תדעו בדיוק רק בבקר לפני שתצאו בתלות בפקקים ובמזג האוויר ובעוד גורמים.
חבל בטיול כל כך מתיש להאריך את הדרך עוד יותר רק בשביל להגיע לעוד מקום ברשימה אין סופית של אתרים רק בשביל שתוכלו להגיד שהייתם שם ולרוץ הלאה.
אני מקווה שהילדים יסכימו לנסוע שוב לחול אחרי טיול כזה.
אני מניח שהילדים שלי ימרדו בי ויסרבו להכנס לרכב אחרי כמה ימים של טיול מתיש כזה ויאלצו אותי לתכנן מחדש.
-
בדקת זמני נסיעה? מומלץ לבדוק ב google maps ואז להוסיף עוד 20% למה שיוצא שם.
תכניס ללוח הזמנים לפחות שעה וחצי של שהיה בכל מקום.
לא לשכוח לתכנן גם זמנים לארוחות.
בבדיקה קצרצרה של כמה מהימים המתוכננים, אתם תבלו 4-5 שעות ביום ברכב.
-
-
אמרו את הכל לפני.
אתה תעשה לעצמך ולמשפחתך טובה ענקית אם תעצור, תנשום עמוק ותחשב מסלול מחדש.
לגמרי לגמרי לגמרי לגמרי מחדש עם כל מה שזה דורש.