ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

יום הולדת בעמק המוטרי או כל אחד והשריטה שלו

פורום טיולי משפחות
    15
    45
    51967
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • שרון המטיילת
      שרון המטיילת נערך לאחרונה על ידי

את השריטה שלי אתם כבר מכירים אחרת לא הייתי חברה בכל פורום אפשרי של טיולים. השריטה "שלו" כוללת שני גלגלים ומנוע. רצוי מעל 600 סמ"ק. מה שנקרא רק עם אופנוע!

ככה הכרנו, תלתלים ואופנוע. היום את האופנוע מחליף טנדר ענק של העבודה ובמקום התלתלים ישנה קרחת מפוארת, אבל האהבה לדו גלגלי זאת אהבה מיתולוגית.

פעם ב-2012 כשהודעתי שאנחנו נוסעים לטיול משפחתי לצפון איטליה השותף לחיים שאל " מה איבדתי שם?". ובזה סיכם את הרצון שלו לעזור לי בתכנון. תכננתי טיול נהדר, כל יום חמישה אתרים שש אטרקציות ובערב הופעה/ארוחת אבירים או סתם שיטוט בעיירה הקרובה. יומיים לפני הטיסה "הוא" שואל איפה אמרת שנישן? האמת לא אמרתי! Ponti Sul Mincio, שוב הראש שלו בתוך המחשב, "הוא"- את יודעת בבולניה שזה שעה וחצי נסיעה משם, נמצא מוזיאון האופנועים של דוקאטי..... אני-??????  אולי ניסע לשם? בהתלהבות של ילד הוא נכנס לאתר בודק מתי פתוח מתי יש סיורים אני-seriously???? איפה בדיוק אני "דוחפת" עוד לפחות חצי יום טיול?. הצעתי לו שיוריד אותי ואת הבנות איפה שתכננתי ושהוא ייסע לבד... הוא לא נסע.

החוב נשאר פתוח.

2018  ביוני יום הולדת עגול, סיבה נהדרת להחזיר חובות. והכי כייף שאפשר לשלב את שתי השריטות יחד.

ואם כבר יום הולדת עגול אז שיהיה בהפתעה! הבחור לא חשד בכלום וראה מזוודה כשהוא קם בבוקר הטיסה.

ככה הכרנומזוודה בבוקר הטיסה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • myomer
        myomer נערך לאחרונה על ידי

את אלופה 

• שרון המטיילת

בעזרתה הסופר אדיבה של יקירת הפורום איריס.ס ( איריס שוב המון המון תודה, לא מובן מאליו בכלל!), הוזמנו כרטיסים בחברת ריינר, לברגמו.

סידורים אחרונים בבוקר הטיסה כללו הורדת מפת איטליה לאפליקציית here  שעובדת מצויין ללא צורך בחיבור ל-wi-fi

טיסת ריינר יוצאת מטרמינל 1, דיוטי פרי קטן, קונים משהו לאכול וממתינים לטיסה. בדיוק בזמן עולים למטוס מתיישבים ומחכים ומחכים ומחכים. הקפטן מודיע שיש עומס, אין  לו אישור להמריא והעיכוב ייקח שעה. באמת אחרי שעה המראנו והטיסה עברה חלק.   נחתנו בסביבות חמש וחצי אחה"צ .   שדה התעופה של ברגמו קטן וברור. התור הענק לביקורת דרכונים התקדם במהירות המזוודות כבר חיכו על המסוע, נהדר.   בדלפק להשכרת הרכב (יורופקאר), הפקידה הנחמדה מנסה בתקיפות לשכנע אותנו לשדרג, בתשלום ,את האוטו למרצדס חדשה עם גיר אוטומט.  ממש נעלבה שסירבנו. כדאי לכם אוטו חדש, יותר גדול, אתם עושים טעות. הכל טוב אין צורך!                                  האוטו הלא משודרג שקיבלנו היה חדש כמעט מהניילונים, עם כל השיכלולים של מכונית חדשה, ועם גיר רגיל אין לנו בעייה, ( גם בארץ אנחנו נוהגים על גיר רגיל, מוזרים שכמונו) .

אחרי נישנוש באחד מבתי הקפה בשדה ,יצאנו מברגמו לכיוון בולוניה בעזרתה של אפליקצית here  הנהדרת . שעתיים וחצי נסיעה על כביש אגרה.

בולוניה- כמו הרבה ערים באיטליה גם לבולניה אסור להיכנס עם רכב, מה שנקרא ZTL  , ומומלץ להיכנס לאיזור העתיק של בולוניה בתחבורה ציבורית. לכן היה חשוב לי לבחור מלון שלא ממוקם בתוך המרכז שמוגבל לתנועה, מלון שיש לו חנייה, ושקרוב אליו נמצאת תחנת אוטובוס שמגיע למרכז העתיק.

המלון- אחרי הרבה התלבטויות נבחר מלון hotel del bergo . שענה על הדרישות וגם ממוקם קרוב למוזיאון דוקאטי, וליציאות המערביות לכיוון ברגמו מודנה ומוראנלו, שאלה המקומות שרציתי להגיע אליהם. המלון הוא מלון קטן יחסית, דלפק שמאויש כמעט 24 שעות. בדלפק הצוות דובר אנגלית טובה ומאד אדיב. החדר היה מרווח, המזגן עשה בעיקר רעש ופחות קירר ,ישנו עם חלון פתוח אז לא היה נורא. אולי בעונה חמה יותר זה כן מפריע. ארוחת הבוקר בתשלום נוסף, הייתה דלה מבחינתנו כך שהעדפנו לקנות  בסופר שסמוך למלון מצרכים ולהכין כריכים. הקפה במלון היה מצויין. מחוץ למלון ישנו מרכז מסחרי קטן שכלל סופר coop , וחנות voda phone , שבה הצטיידנו בסים למכשיר הנייד.  השיא של המלון הייתה מסעדת פיצרייה צמודה עם פיצות אלוהיות שאכלנו בה כל ערב!

פיצה אלוהית
          • שרון המטיילת

לימורי, 

תודה האמת נתת לי פוש רציני.

הטלפון שלי, שממנו צולמו התמונות החליט לא לשתף פעולה,והייתי צריכה לסדר את כל התמונות בתיקיות וזה לקח לי המון זמן.

• איריס ס.
              איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

איזה כיף שבאת לספר ואיזה יופי שהיה מוצלח !!! 

🌷🌷🌷

מאד שמחתי לעזור אבל כל הקרדיט מגיע לך שתכננת והוצאת לפועל כזה טיול כיפי ומוצלח

נשארת לעקוב

מזל טוב ונשיקות

איריס

• שרון המטיילת

יום#1-

ברב חגיגיות נלבשה חולצת דוקאטי מקורית בת למעלה מ-20 שנה, כיאה לגילה גם מאד בלוייה, אבל זה התבקש. ואחרי סידור כרטיס הסים במרכזון הסמוך הלכנו ברגל למוזיאון דוקאטי, 5 דקות הליכה. רק להוציא אותו מהחנייה של עובדי המפעל שכללה עשרות רבות של אופנועי דוקאטי מדגמים שונים לקח לי זמן... כניסה למוזיאון 15 יורו לאדם, סיור במפעל חובה להזמין מראש באתר, סיור במפעל 15 יורו לאדם. באנגלית. הסיור במפעל היה מרתק  ראינו את כל פס היצור. כמעט כל העבודה נעשית ידנית. כל אופנוע מורכב ידני ולא ע"י מכונות. לכל אופנוע יש תעודה שעלייה חתום מי שהרכיב ומי שבדק אותו. קיבלתי גם תוספות להסברים מידי המומחה שרק מתוך נימוס לא פתח במונולוג בעצמו... לאחר מכן נכנסנו למוזיאון. טוב את קריאות ההתפעלות והשמחה של ה"ילד"  שמעו לדעתי בכל רחבי בולוניה.  ברחבת הכניסה למוזיאון ישנם ארבעה דגמי אופנועים חדישים וניתן לשבת עליהם ולעלות תמונות נהדרות לאינשטוס... כמובן שרק שם היינו כמעט 20 דקות. המוזיאון מקסים, מעוצב יפיפה ומכיל את כל הדגמים מהראשון ועד היום. כולל תערוכת גביעים מרשימה מניצחונות בתחרויות. ברור לכם שכל אופנוע צולם מכל זווית אפשרית?   משם עברנו לחנות המזכרות הצמודה וקנינו חולצה חדשה!!! למבקרים במפעל ובמוזיאון יש הנחה של 5 יורו על כל קנייה מעל 20 יורו.

החיוך נשאר להרבה זמן.

חדש אופנועים שאפשר לשבת חניית עובדיםמול ישן
                • שרון המטיילת

איריס- כבוד גדול לי שאת כאן!

מהמוזיאון המשכנו לתחנת האוטובוס הצמודה וקו 13 לקח אותנו למרכז העיר. 1.5 יורו במדוייק למכשיר שנמצא בתוך האוטובוס, כרטיס כזה אין צורך להחתים. הנסיעה ערכה 15 דקות, והורידה אותנו ממש מתחת למגדלים המפורסמים.

הגובה והסמיכות של שני המגדלים גורר קריאות התפעלות, חבל שחוטי חשמל וכבלים של חשמליות הפריעו לצלם. במאה ה-13 נבנו בבולניה כ-100 מגדלים, כניראה לצורכי הגנה. כשכל מגדל מעיד על מעמדה עושרה וחשיבותה של המשפחה אשר המגדל שייך לה.  כיום שרדו את השריפות, רעידות האדמה, קרבות ושאר ירקות כ-24 מגדלים בלבד.     דבר נוסף יחודי לבולניה אלה המדרכות המקורות בקשתות. כל המדרכות ברחובות הראשים מקורות בקשתות אשר יוצרות מעין מסדרונות ארוכים ומרהיבים. והדבר שהכי מאפיין את בולוניה אלה אבני הבניין האדומות מהן בנויים הבתים והמגדלים. לכן אין שחזורים בצבעי פסטל מלוקקים הכל נשמר מאד אוטנטי, אבני בניין אדומות חשופות ללא טיח. בחלק מהרחובות ממש הרגשתי שזאת עיר ימי בינימית. עוד רגע שייקספיר יפתח את אחד החלונות ויקרא מחזה שהרגע הוא סיים לכתוב.

בארץ סימנתי לי על גבי מפה נקודות מעניינות בעיר ופשוט התחלנו ללכת בין הנקודות בנחת, שוטטנו לנו בכייף בסמטאות וברחובות שכל פינה גררה קריאת התפעלות. והיה נהדר לגלות כל רגע עוד מגדל ועוד אחד.  סימטאות ציוריות , כנסיות יפיפיות, וכיכרות יותר נכון פיאצות.

רחוב  Zamboni שיוצא מהכיכר של שני המגדלים זהו הרחוב שלאורכו שוכנים בנייני האוניברסיטה העתיקה בעולם. כדאי להיכנס  לחצר של בפקולטה למשפטים (מס 22), חצר פנימית שמסביבה הבניין בנוי ממרפסות גבוהות. ניתן לעלות לקומה השנייה ולרדת בצד השני.

לא לפספס את רחוב via santo Stefano  ואת כיכר satto Stefano שבה נמצא המבנה המרשים שנקרא 7 הכנסיות.

כנסיות san Giovanni in monte  ו- san Domenico  המרשימות.

כמובן שגם כיכר maggiore  ומזרקת נפטון,  והשוק ברחוב bassi  . הכי כייף סתם ללכת לאיבוד בסימטאות פשוט נפלא. בסימטה נהדרת כזאת, בר קטנטן שאין בו מקומות ישיבה הגיש אפרול שפריץ ובירות שנשתו בעמידה ברחוב, הצטרפנו בשמחה למקומיים.    גלידה טעימה אכלנו בכיכר מג'ורה מאחורי לשכת התיירות, גלידה שמוצגת במכלי נירוסטה סגורים, ורק שמות הטעמים רשומים על הקיר. ביקשתי טעם פיסטוק וכששאלתי את המוכר הצעיר על מה הוא ממליץ לכדור שני נערך דיון בינו לבין מוכר אחר איזה טעם הולך הכי טוב עם פיסטוק, יש ממש מחשבה מאחורי הטעמת הטעמים.  גם גלידת המנגו שלקח השותף לחיים הייתה טעימה מאד.

אוטובוס מס 13 לקח אותנו עייפים בחזרה למלון, תחנה בדיוק מחוץ למלון , מאד נח. ביום הזה לא הזזנו את האוטו מחנייה של המלון.  פיצה אלוהית בפיצרייה הסמוכה ולישון.

חצר הפקולטה למשפטיםמדרכות מקושתותdue torriככה זה שיש שניים
                  • שרון המטיילת

מתנצלת על איכות התמונות, נייד סרבן.

עוד קצת מבולוניה הנהדרת

piazza maggioresan giovaniסימטה נהדרתpiazza maggioreיאמיייי
                    • טל מלינה
                      טל מלינה נערך לאחרונה על ידי

לנו יש שריטות אחרות, לאוו דוקא מוטוריות – אבל נחמד הסיפור פה.

מזל טוב לחוגג.

ושאפו על ארגון ההפתעה למארגנת

• pninit1234
                        pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

שרון!

מזל גדול שבעלי לא מהקוראים פה בפורום..

את מציבה רף גבוה! מאוד!

כל הכבוד!

• דפנה 11
                          דפנה 11 נערך לאחרונה על ידי

שרון 

איזה רעיון מקסים וכל הכבוד על הארגון  !!

מחכה להמשך...

דפנה

• קרן_3400936
                            קרן_3400936 נערך לאחרונה על ידי

מדליק! מחכה להמשך ...

• ענת. 0
                              ענת. 0 נערך לאחרונה על ידי

איזו הפתעה נהדרת ליום ההולדת

מקסים 

יופי של טיול

• adivelednizki
                                adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

שרון , איזו מלכה יצאת ! כיף לבעלך וכל הכבוד !

אופנועים ??? ממממ..... עכשיו אני מבינה למה את צריכה להסתובב עם מכונת הנשמה צמודה blush

תמשיכי כי אני לגמרי נהנית פה מכל המסביב האיטלקי הזה ,

עדי 

• שרון המטיילת

טל, פנינית, דפנה, קרן, ענת ועדי-  איזה כייף לי שהצטרפתם לטיול האיטלקי שלי… תודה רבה על הברכות והמחמאות!

לפני שנמשיך כמה מילים…. החלטתי לעלות את סיפור הטיול שלנו כי הגענו למקומות שפחות מתויירים על ידנו ההישראלים, לפחות זה הרושם שאני קיבלתי, זה לא המסלול של האתרים המפורסמים או הערים המרכזיות ( חוץ מפירנצה שאליה נגיע בהמשך), לא שמענו עברית בכלל!!!! בחלק מהמקומות אפילו היינו לבד עם המקומיים. לכן חשבתי לעלות כאן את המידע על המקומות שביקרנו בהם.

בזכות טיסות ריינר לברגמו אני שומעת יותר על אנשים שמבקרים בפנינה הזאת, אז גם למענם אולי האינפורמציה תועיל.

וכמובן העמק המוטורי שעליו באמת יש מעט מידע, ודוקא בתקופה האחרונה ניתקלתי בהתעניינות לגביו.

אירגון ההפתעה לא היה עבורי בעייה, בכל מקרה את הטיולים שלנו אני מתכננת לבד, וגבר צריך במזוודה זוג מכנסיים כמה חולצות גרביים ותחתוניםemoji-E105.png, אז גם החלק הזה היה פשוט. הקושי היחיד שהיה לי הוא להזמין את כרטיסי הטיסה, משהו שלא עשיתי עד עכשיו דרך האינטרנט, וכאן נכנסה איריס לתמונה. (שוב תודה!)

ספויילר לבאות ונמשיך-

• שרון המטיילת

יום #2

בבוקר נסענו למראנלו למוזיאון פרארי, למוזיאון חנייה גדולה בחינם. אל תתפתו לכל מיני אנשים שמזמינים אותם לחנות אצלם, אלה סוכנויות של השכרת נהיגה בפרארי. ויש כאלה הרבה מסביב למוזיאון.

במוזיאון (15 יורו) כמובן דגמים רבים של פרארי מאז ועד היום, קצת על ההיסטוריה של ארנזו פרארי מקים המותג. תצוגת גביעים וודיאו ארט לאורך הקירות. הסיור אורך כ-שעה כמובן תלוי בגודל העיניין ומסתיים בחנות המזכרות של מותגי פרארי במחירים מופקעים. המוזיאון מושקע ומעניין ולא רק לחולי הגה.

משם עברנו לאחת הסוכנויות שעל הרחוב, המטרה לנהוג בפרארי, יום הולדת עגול מחייב משהו של פעם בחיים!. לא זול. לא זול בכלל! 10 דק נסיעה עולות 100 יורו!!! 15 דקות 150 יורו וכו. המחיר כולל ביטוחים והכל. כביכול נוסע נוסף שיושב מאחור אמור לשלם 20 יורו אבל כבר בתחילת הדיבור הבחור אמר לנו שאני אוכל להצטרף בחינם לנסיעה, כך שניראה לי שזה משהו שהם כביכול באים לקראתך וידוע מראש.   הבחור הסביר לנו ש-10 דקות זה לא הרבה זמן כי יש כמה דקות בכלל לצאת מהעיר לאיזה כביש פתוח, I'm not going to lie אבל זה נותן את התחושה של הנהיגה. כדי להרגיש את הנסיעה צריך להגיע לכבישים הפתוחים צריך 30 דקות ו 300 יורו.

לקחנו 15 דקות נהיגה, נכנסנו לפרארי אדומה כמובן,וגג פתוח כמובן, צלמת של המקום תקתקה תמונות, 10 יורו לתמונה גדולה , ולכל הדיסק 30 יורו + פיתוח של תמונה אחת לבחירה. אנחנו וויתרנו.  לנהיגה יוצא מלווה מטעם המקום, נדחקתי בקושי לאין מקום מאחורה. ויצאנו לדרך. המלווה היה מאד נחמד בכיכרות עשינו סיבובים של 360 מעלות כדי להרגיש את הנהיגה בסיבובים. בכביש פתוח עמדנו רגע בצד נתנו לכל התנועה לעבור והגענו מאפס ל170 קמ"ש בחמש(!) שניות. אז נכון ש15 דקות עברו מאד מאד מהר, אבל החוויה נהדרת, באמת once in a life time .

כמו שאמרתי יש הרבה סוכנויות להשכרת נהיגה בפרארי המחירים פחות או יותר זהים בכולן. ולפי מה שראיתי גם נוהגים על אותו כביש. השוני הוא בדגמים של הפרארי. יש סוכנויות שניתן להזמין דגם וזמן מראש באינטרנט, כדי להיות בטוחים שהדגם המסויים יהיה בדיוק בזמן שרוצים. אם לחוצים על דגם וזמן אז אולי זה נח. ככה לא ממש הכרחי, יש הרבה סוכנויות ורב הסיבובים נמשכים 10-15 דקות אז זה לא נורא לחכות.

חובה שיהיה עליכם רישיון נהיגה, לא חובה בינלאומי הפלסטיק של הארץ מספיק.

טעונים באדרנלין של הסיבוב הקצרצר, נסענו למרכז קניות grandemillia  במודנה רכישות קצרות, וארוחת צהרים. מרכז גדול חניות בגדים מקומיות וחלק מהרשתות הגדלות בסביבה נמצאת גם חנות דקאטלון

• שרון המטיילת

שבעים נסעו, בהמלצת הטוריסט אינפורמיישן בבולוניה לקצת נוף. המקום נקרא the sanctuary of Madonna di san luca  ונמצא על גבעה שמשקיפה על בולוניה. כבר מהדרך ניתן לראות את המבנה המרשים על ההר, כמובן שהעליה להר יפה וניראה שהדרך לא מובילה לשום מקום, בסוף מגיעים לכנסייה/מנזר, המבנה שרואים היום נבנה ב-1723. המבנה מרשים והנוף משגע. מרחוק רואים גשם שומעים רעמים וסופות ברקים באופק, אצלנו מזג אוויר פשוט מושלם.  הסיבוב במקום בין חצי שעה לשעה. מומלץ! הכניסה למקום חינם.

מה רבה הייתה השמחה שהשותף גילה שזה מקום שבו צילמו תוכנית של top gear,

(תוכנית בריטית לחולי מכוניות.)

יש אפשרות לעלות להר ברגל מהעיירה למטה, דרך 666 מדרגות במסדרון ארוך מקורה בקשתות נוסח בולניה. היו "משוגעים" שעשו את זה בריצה!                                        

דרך נוספת- עם רכבת תיירים שכוללת הדרכת אודיו שיוצאת מכיכר מג'ורה בבולניה. אתר לשכת התיירות בולוניה

בשנייה שנכנסו לאוטו המבול וסופת הרעמים/ ברקים הגיעה אלינו אבל אנחנו נותרנו יבשים במכונית בדרכנו למלון, פיצה אלוהית ולישון.

מרחוק ענן מוריד גשםסוף 666 המדרגות
                                      • שרון המטיילת

עוד מ- the sanctury of madonna di san luca

הכנסייה על ההר בגשם שוטףהמבנה המרשים
                                        • שמוליק ל
                                          שמוליק ל נערך לאחרונה על ידי

שרון,

מקסים. הכל פשוט מקסים.

כל הכבוד לך והמון מזל טוב לבן הזוג ואני כמובן ממתין להמשך. 

שמוליק

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                          • שרון המטיילת

שמוליק תודה על המחמאות ותודה שהצטרפת.

יום#3

מרצפת אחת בפיאצה maria novella , פירנצה ,כאילו מישהו קרא את המחשבות שלי וסיכם אותן במשפט אחד.

Every step I have taken in my life, has led me here, now.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון