שוב התייעצות מסלול חוף מערבי - השוואת חלופות
-
לפני שאני סוגרת טיסות, רציתי להתייעץ מה יותר הגיוני בעיניכם. להתחיל עם ניו יורק או לסיים בה (בעלי מתעקש לשלב אותה בטיול).
מדובר באוקטובר 2019. טיול משפחתי עם 3 ילדים וגם סבא וסבתא (סה”כ 7 אנשים).
מצרפת טבלה בה ניתן לראות גם את ימי השבוע. זה חשוב לי להוזלת עלויות (למשל להיות בלאס וגאס באמצע השבוע ללינות לא יקרות, פארקים בל.א לא בסוף שבוע וכו’)
מה לדעתם הגיוני ונכון יותר? מה חסר? מה להוריד?
תודה!
-
-
בעיני – חסר לכם ימים הן בסן פרנסיסקו והן בניו יורק בטיול הזה..
כל הנסיעות הללו הלוך וחזור לסן פרנסיסקו מיותרות ולא מקדמות אתכם לכיוון דרום ולכביש מס’ 1 – דיי בזבוז זמן בעיני.
אם את שואלת אותי – ותרו על ניו יורק בנסיעה הזו ושלבו אותה בטיול אחר. את הזמן הזה תנו לסן פרנסיסקו. אם תהיו בשניהם – לא תראו כמעט כלום באף אחת מהן.
-
החלק הראשון של חלופה 1 לא הגיוני. אם נוחתים בסאן פרנסיסקו, הייתי מבלה בעיר 2-3 ימים מלאים ואז יוצאת ליוסמיטי (מעבר טיוגה זה בצד השני למגיעים ממזרח, לא רלוונטי כשמגיעים מסאן פרנסיסקו), ומיוסמיטי ממשיכה למונטריי וכביש 1 בלי להכנס חזרה לסאן פרנסיסקו.
מבחינת מזג אויר, עדיף ניו יורק בהתחלה כי לקראת נובמבר מתחיל ממש להתקרר. ובגדול בחוף המערבי פחות מרגישים את החורף.
-
יש לכם 24 ימי טיול נטו – בניקוי 2 ימי טיסה טרנסאטלנטית ועוד יום טיסת פנים – שהוא יום שבכל מקרה לא ניתן לטייל בו .
הקדשתם לניו יורק 3 ימים – מה שמותיר 21 ימי טיול במערב .
ניתן בהחלט לבצע מסלול יפה במערב בפרק זמן זה – אם כי המסלול עליו חשבת אינו מיטבי וניתן לשפר אותו ( כפי שנכתב – אין הגיון לפצל את סן פרנסיסקו )
ניו יורק תחילה או ניו יורק בסוף – יש שיקולים לכאן ולכאן שבעיני הם שוליים .
(מזג אויר – כמובן שאי אפשר לדעת שנה מראש מה יהיה , חזרה לארץ מהחוף המזרחי קלה יותר מאשר החוף המערבי , בניו יורק הולכים המון ברגל – בסוף הטיול זה קשה יותר לעומת תחילת הטיול בו רעננים ויש התלהבות )
לטעמי – הדבר המרכזי שצריך להילקח בחשבון הוא עלויות הטיסות – 7 אנשים זה משמעותי , וכן עלויות לינה בניו יורק שיתכן שיהיה הפרש משמעותי בפער של 3 שבועות .
-
כמו שכתבו – אין טעם לפצל את הביקור בסן פרנסיסקו. אחרי הביקור ביוסמיטי אפשר לחזור לכיוון גילרוי \ מונטריי. מעבר טיוגה רלוונטי רק למי שרוצה לחצות את הסיירה נוואדה – אתם מגיעים ליוסמיטי ממערב ואח”כ חוזרים למערב.
לדעתי כדאי לוותר על סן דייגו בטיול הזה. זה לא שאין שם מה לראות – יותר עניין של עיבוי מקומות קיימים.
מבחינת החלק המדברי – אין צורך להגיע לווגאס פעמיים. אחרי הביקור בלוס אנג’לס \ סן דייגו אפשר לנסוע לכיוון סדונה בלי לעבור בווגאס. לחילופין, אם נוסעים לווגאס, אז אחרי סדונה אפשר לנסוע לפיניקס במקום לווגאס.
-
IM תודה רבה אבדוק בהתאם לשיקולים שציינת. על עניין ההליכה בניו יורק לא חשבתי ובאמת זה מוסיף עוד נקודות לחלופה השניה.
שילי ועמיחי – לא חשבתי לחזור לסן פרנסיסקו, אלא לכביש 1. כדאי לנסוע מיוסמיטי ישירות לכיוון מונטריי? לא מפספסים חלק מהקטע היפה של כביש 1 שבין ס.פ למונטריי
עמיחי – מקבלת הערתך ניסע ישירות לכיוון סדונה ונגיע ללאס וגאס רק בסוף.
תודה רבה!
-
2 החלופוץ טובות בעניי|
וכמות הימים לניו יורק וסן פרנסיסקו גם כן סבירה בעניי.( תמיד אפשר יותר )
אני הייתי משאירה את ניו יורק לסו, אבל זה טעם אישי, תמיד רוצה עיר גדולה בסוף ( סן פרנסיסקו זה קצת פחות “עיר” מאשר ניו יורק )
הקטע שך סן פרנסיסקו ( הפיצול הלוך חזור ליוסמיטי ) לא הגיוני.
בלו גם שרוצים ב SF ואז ז סעו ליוסמיטי ומיוסמיטי סעו דרך דרום הפארק ישירות למונטריי.
הקטע של הפארקים במדבר לא מסודר עדיין.
מה הכוונה יום חמישי לאס וגאס.
ויום שישי סדונה/גרנד קניון. רק הנסיעה לוקחת כמעט יום שלם שלא נדבר על ביקור ב 2 האתרים והמעבר בניהם.
כדאי לסדר את ימי המדבר בצורה הגיונית כולל נסיעות ולראות כמה נשאר לכל אי -
תיקונים קלים בהתאם להערות
אציין גם שיש לי מחשבה בלוס אנגלס להחזיר את הרכב ולעבור לקרוואן (אבל זה רק מחשבה, עוד לא בטוח)
-
בשני החלופות אין מספיק זמן בס.פ.
היתרון בחלופה הראשונה שהיא נותנת יותר גיוון בימים בין עיר לטבע. בחלופה השניה אחרי כמה ימים בעיר ניו יורק אתם עוברים לעיר אחרת. זה יותר נחמד שיש ימי טבע ועיר לסירוגין.
אבל אני חושבת שההבדלים הם לא כאלה מהותיים ושיקולים של עלויות וזמני/נוחות טיסות היו מכריעים את הכף אצלי.
-
הי,
הייתי הולכת על חלופה 1
מבטלת את סן דייגו במקרה הזה
מוסיפה יום אחד בוודאות לסן פרנסיסקו
ויום אחד לניו יורק
אחרת יש יותר מדי קפיצות בין ערים וסימון V בכל עיר..
יום שישי יוניברסל
יום שבת בבוקר הוליווד ובצהריים מקסים בשבת אחה”צ בסנטה מוניקה – ממליצה לקנות מראש שובר לחניה שם דרך האתר park me
ראשון – נסיעה ללאס ווגאס – ראשון בערב אין בעיה שם
הטיסה לניו יורק – יום חמישי – נותן זמן הגיוני לבילוי בניו יורק בכיף
אני מבינה שמדובר בחגי תשרי ודווקא הייתי שמה את ניו יורק בסוף כי אז אפשר לראות את כל ההכנות להלאווין בעיר וזה מקסים.
אם חוזרים לווגאס ומשם טסים לניו יורק אז עדיף לסיים בציון כי אז הנסיעה לווגאס קצרה יותר משמעותית.
פוריה
-
תודה פוריה ורונית,
ההעדפה לחלופה 1 היא כדי לסיים בניו יורק?
רק אציין בהיקשר הזה שאני ובעלי כבר היינו בניו יורק ורוצים לשלב זאת הפעם כדי לתת להורים (בני 68) טעימה קטנה מהעיר כי נראה לנו שלא תהיה להם הזדמנות להיות שם שוב (הלוואי שכן). אבל אני חושבת ש-3 ימים יספיקו להם שם בעיקר בגלל ההליכות הרבות שהעיר דורשת…
-
שוב התייעצות מסלול חוף מערבי - השוואת חלופותגם אם הייתם בניו יורק תמיד יש מה לעשות
ודווקא בגלל גילאי ההורים כדאי לתת עוד יום על מנת לבלות בה
יותר בנחת אחרי טיול כל כך אינטנסיבי במערב.
-
החלק של כביש 1 בין סן פרנסיסקו להלף מון ביי לא מדהים. בהמשך, מהלף מון ביי אל סנטה קרוז הקטע יפה מאוד וגם כולל לא מעט שמורות, נקודות חן ותצפיות. בהחלט ראוי לטיול – אבל הבעיה של רוב המטיילים זה מחסור בימי טיול, ולכן רבים מוותרים על הקטע הזה ונוסעים מסן פרנסיסקו ישירות אל יוסמיטי. הרוב גם מוותרים על השמורות היפות של הרי סנטה קרוז. הרוב מסתפקים בקטע של כביש 1 ממונטריי ועד מורו ביי.
-
תאריכיםהי רונה,
לא כתבת תאריכים, אבל קחי בחשבון שעד ה-30 בספטמבר נערך כנס האו”ם השנתי בניו יורק, מה שעשוי להקשות על מציאת לינה בעיר, וסוף השבוע של יום קולומבוס יוצא ב-12-14 באוקטובר, מה שגם יעלה בטח את המחירים בעיקר בניו-יורק. ביום קולומבוס נערכת תהלוכה בניו יורק והבנתי שיש בלגן גדול. (מה שיכול להיות גם פלוס וגם מינוס, תלוי איך מסתכלים על זה...).
תהנו!
מיכל.
-
וואו מיכל, זה מיידע חשוב
בחלופה של ניו יורק בהתחלה, היא מתוכננת 25-29 לספטמבר… אז כנראה שזה מה שיכריע.
או שאצליח לשכנע לוותר על ניו יורק…
תודה רבה!
-
לדעתי בסאן פרנסיסקו אין לכם מספיק זמן. יום וחצי זה ממש מעט לעיר הנהדרת והמיוחדת הזו.
לגבי התוכנית של לוס אנג’לס, זה מאד משנה אם הולכים ליוניברסל (בצפון לוס אנג’לס) או לדיסני (שנמצאת שעה וחצי דרומה משם בכיוון סאן דייגו). אם הולכים ליוניברסל, התוכנית אפשרית, אם הולכים לדיסני, צריך להפוך את הימים – יום לוס אנג’לס ואז לנסוע לאנהיים, לישון שם, לבלות יום בדיסני, לישון שוב באנהיים ולמחרת לנסוע לסאן דייגו.
אישית, הייתי מוותרת על סאן דייגו ומוסיפה יום בסאן פרנסיסקו ויום בלוס אנג’לס.
האמת שאישית הייתי מורידה מסיבוב הפארקים ומוסיפה זמן בסאן פרנסיסקו, לוס אנג’לס וסאן דייגו. אבל זה כבר עניין של טעם אישי ומשפחה שמשתעממת מטבע-טבע-טבע.
-
לגבי ועידת האום
סיכוי שהיא תיפול בחלופה השניה וממש לא בראשטנה
כך שאם משאירים את ניו יורק אז עדיף לסוף.
-
אז עזרתם לי בהחלטה על החלופה.
לא הצלחתי לשכנע להוריד את ניו יורק. אז היא נשארה לסוף הטיול.
מה דעתכם על המסלול המצורף?
הוחלט לשלב קרוואן לחצי מהטיול…
אשמח להערות ותובנות
תודה רבה!
-
מעודכן.
אשמח לתובנות…
אני יודעת שב- ס.פ אין לנו מספיק זמן. אבל זה התכנון המייטבי שהצלחתי תוך התחשבות בימי השבוע (בעיקר בהתייחס לפארקים בל.א שלא יהיו בסופ”ש)
תודה לכל העוזרים.