לוויתנים
-
אני מעוניינת לדעת האם כדאי והיכן מומלץ לצאת לשיט על מנת לראות לוויתנים? האם יש צורך להזמין מראש כניסה לטיול על הקרחון פרנץ ג`וזף? אנו עתידים להיות בניוזילנד בינואר. -
שייט לוויתנים - מקאיקורה! -
לוויתנים:Reאכן ניתן לראות לוייתנים בניו זילנד בKaikoura (צפונית לקריסצ`רץ`) , ממה שאני יודע (שמעתי חוויות של כאלה שעשו) לא רואים כל כך טוב את הלוויתנים (שלא כמו בברושורים) וגם ההפלגה לא זולה. ובקשר לקרחון, בינואר מומלץ לשריין מקום יום לפני.
Kaikoura Whale Watching -
לוויתנים:Reאני עשיתי את השייט בקאיקורה, בהחלט לא זול אבל לנו זה יצא טוב וזה רק קטע של מזל. ראינו 4 לוותינים, להקה של מאות דולפינים וכמה כלבי ים ואלבטרוסים. אני יצאתי מרוצה. באותה מידה יכול להיות שתראי לוויתן אחד מרחוק, אם בכלל... -
לוייתנים באוסטרליהאם תהיי באוסטרליה - אולי עדיף שתבדקי שם... יש כמה מקומות שבהם יש שייט לווייתנים. אנחנו עשינו שייט אחד בפרת` - על סירה קטנטנה (8 אנשים!), וראינו לוייתן מסוג Humpback שעשה אקרובטיקה - היה מדהים (ועלה 90$), ואח''כ (מרוב התלהבות...) החלטנו ללכת לעוד שייט, הפע -
והנה תמונה מ- Bussleton -
ועוד אחת- Blue whale`s tail -
ליוויתנים מהאוירכן כן אני הצתרפתי ליפנים והחלטתי לעשות סיור במסוק ליראות לוויתנים (עסק יקר ביותר כמו שכולנו יודעים) אבל זה היה חלום ילדות שלי והיה לנו רק יום אחד להיות בקאיקורה (הינו חייבים לרוץ למעבורת) אותו יום היה מקסים בהיר לחלוטין אבל אחרי סערה (אפילו פסגות ההרי -
אבל הנוף מלמעלה שווה הכל . -
למה בשייט רואים רק סנפיר?תעיף מבט בתמונה הראשונה שהעליתי כאן... זה יותר דומה ל''כל הגוף'' מאשר לסנפיר... והנ עוד אחת, של לויתן ששט בערך 5 מטרים מאיתנו, ולכן לא הצלחתי להכניס את כולו לפריים... בשייט הם כמעט מתיזים עליך. יותר שווה והרבה הרבה יותר זול (כמו שכבר כתבתי - השייט הזה ע -
לוויתנים:Reבקאיקורה יש בדרך כלל ליוויתני זרע. ו90% רואים ליוותנים. מדי פעם מגיע לאזור ליוויתן כחול. אבל יש בתקופת החורף ליוויתנים כמעט מכל הסוגים: HUMPBACK, זרע,קטלן, וכחול. גם באזור המרלבורו סאונד יש שיוטים לראות ליוותיניפ באחוזי הצלחה יותר קטנים. בינואר יש -
לוויתנים:Reבקייקורה שייט לוויתנים עולה 125$ ואני לא בטוחה שהוא שווה את זה. הבחילה די רצינית. רצוי להזמין כמה ימים מראש. יש אכסניה מעולה ממש ליד השיט שקוראי לה SUNRISE. אמנם ראינו 4 לוויתנים אבל זה לא היה מה שציפינו. לעומת זאת, אלה שעשו באותו מקום שייט עם שנירקול לי