ניו זילנד במאי
-
שלום לכולם אני יודע שנכתב הרבה על זה בפורומים, אבל אני לא מצליח למצוא תשובה חד משמעית האם אמצע מאי זו תקופה טובה לטיול בן 3 שבועות בניו זילנד? אודה לכם על כל תשובה. נועם. -
תשובה דו משמעית בהחלטאם אתה חובב סתיו כבד קור לא מפריע לך יותר מדי וגם ימבה גשם לא ואל תשכח בוץ לא מפריע לך להיתקל בכל התופעות האלה אחרי מהצד השני של העולם לשלושה שבועות בלבד, חד משמעית- סע! (אל תצחק, יש כאלה שעושים את זה) אם לא חד משמעית- סע לאוסטרליה במקום והעיק -
ניו זילנד במאי:Reאני התחלתי לטייל בניוזילנד בסוף מרץ וסיימתי לקראת סוף מאי. התחלתי באי הצפוני ואז התחיל הסתיו זה היה מאוד יפה ומרשים כן פה ושם גשם לא נורא והמשכתי ובמאי הייתי באי הצפוני והיה בסדר. באי הדרומי מאי יהיה קר וגשום באי הצפוני יהיה בסדר מה גם זו עונה לא עמוסה -
ניו זילנד במאי:Reאני טיילתי עד תחילת אפריל לפני שנתיים, וכשעזבתי בדיוק התחיל להתחמם ולהיות יפה ויבש יותר... היה קיץ גשום וקר במיוחד, ודוקא בסתו היה מזג אויר מעולה... כך שמענו מדיווחים אחרי שעזבנו
כל מה שנאמר לעיל נכון - כלומר בדרום נעשה קר יותר קודם, ולכן שם כברי יהיה -
דיווח מאתמול מ SUNNY NELSONאפור גשום ומגעיל... -
לא רק אתמול...גם כשאני הייתי שם באמצע פברואר היה ככה, ובטיול הראשון - בסוף ינואר גם... ובשני הטיולים שלי, בהפרש של ארבע שנים, היה שלג בקווינסטאון בחופשת הקיץ שלהם (סביב הכריסטמס - סילבסטר)... -
ניו זילנד במאי:Reאין שום בעיה לטייל במאי יש לקחת בחשבון ימים קצרים יותר והטפרטורות 0-15 באי הצפוני חמים יותר ועד 18 מעלות יש להצטייד בביגוד חם ושק שינה חם איה שי גפן ועינב נחיתה רכה כריסטצרצ 3570017 3 64 -
סע סע.....אני באמצע טיול של שנה ואני כרגע בתאילנד הייתי עושה הכל כדי להיות בניו זילנד עכשיו מאי יוני ספטמבר סיון וחשבן פשוט סע סע לניו זילנד אין על המקום הזה בכל העולם אל תתלבט בכלל..... -
דעה קצת שונהאני בהחלט ממכורי ניו זילנד, והייתי מוכנה לחזור בשנייה, אבל על מנת שגם אתה תהייה מאוהביה - אל תיסע, לא בתאריך הזה. אני טיילתי מתחילת מרץ ועד ה 10 למאי, ועוד בגלל הקור התחלתי בכוונה מהדרום ועליתי לצפון ואלו הם הממצאים
:
על האי הדרומי אתה יכול לשכוח בא -
יש לי השגות...המידע הנ''ל לא מדוייק... דוקא בחורף הנ''ז, יש בהרבה מקומות פחות ימי גשם ופחות גשם בכלל, מאשר בתקופת הקיץ. טיול בחודשי החורף מגדיל את הסיכוי לימים יבשים (אם כי קרים יחסית) - ולכן זה לא בהכרח פוגע בסיכוייי ההצלחה של הטיול אלא אפילו יכול להעלות אותם... ה
והנה מקור הציטוט... -
אומנם.... אבלאני לא מאמינה שמישהו מסוגל להנות עם גשם בלי גשם במזג אויר כזה - במיוחד בטיול נופים שכזה. היחידים שמסוגלים הם למטרות סקי בלבד, וזו - אכן מטרת הטיול... any way - החלטה אישית כניראה...
-
אכן - העדפה אישיתאני למשל יכולה להנות הרבה יותר מטיול ביום שמשי וקר (סביב 5-10 מעלות) מאשר ביום גשום (ולא משנה מה הטמפ`), ומאשר ביום שמשי וחם (כל מה שמעל 20 מעלות)... (ואני ממש ממש לא בענייני סקי, לצערי...) לדעתי: כשקר - אתה תמיד יכול ללבוש עוד שכבה... כשחם - כל