תולעים זוהרות
-
שלום לכם לפי הכתוב יש בהרבה מקומות ''תולעים זוהרות'', ואנחנו מתלבטים איפה לצפות בהם . אנא המלצתכם הטובה והמועדפת!! (נהיה גם בדרומי וגם בצפוני). תודה רבה ושבת שלום. -
תולעים זוהרות:Reהיכן שיזדמן לכם, בטבע או באתר שבמילא תבקרו בו. -
למה ''במילא''? לא חובה...מין הסתם התכוונת ל''אתר'' Waitomo Caves... נכון? אכן - זה המקום הכי מפורסם לראות תולעים זוהרות - ועוד במהלך שיט וכו`, אבל זה בודאי לא אתר ''חובה''... אני הייתי 7 חודשים בנ''ז בלי להיות בו, ואני עדיין שלמה ובריאה, ואפילו לא מרגישה שום פספוס... אני ראיתי -
דווקא ראיתי במהלך ה''הנגי'' -
שכחתי את שם המקום--נדמה לי בדרומי נכנסנו עם חליפות צלילה, נעליים, קסדות עם פנסים,ואבובים למערה ושם עשינו מסע על האבוב בנהר תת קרקעי במים קרים ובחושך מוחלט היה אכלה וכמובן ראינו את אותן GLOW WORMSשבעצם אינן תולעים אלא סוג של חיפושית. נדמה לי שזה היה ב-Waitomo -
Waitomo Caves - באי הצפוני! -
תולעים זוהרות:Reגם אני אמנם לא הייתי בוויטומו (מתוך בחירה...) אבל נהניתי מזיו ניצנוצן של ה''תולעים'' במספר מקומות אחרים. למשל: באי הצפוני, בדרך לפאנגרי (כולם עוברים שם בדרך מאוקלנד צפונה) יש מערת נטיפים יפה שיש בה גם תולעים. שכחתי את השם המדוייק של המקום אבל יש שילו -
שלא יעבדו עליכם...אני באמת לא מבין למה אנשים משלמים כאלה סכומים מופרזים רק בשביל לראות תולעים זוהרות ולעשות שיט אבובים בוואיטומו קייבס. הרי תולעים זוהרות אפשר לראות כמעט בכל חור בניו זילנד, פשוט מחכים שיירד הלילה ושואלים את הריינג`ר בבקתה או את בעל האכסניה מאחורי איזה שיח -
תולעים זוהרות:Reהתולעת נשארת אותה תולעת- כשתהיו במקום זמין לתולעים- תקפצו לראות. לא ממש הייתי משקיע בזה מחשבה מעמיקה. ראיתי בהוקיטיקה באיזה סיור מגוחך שאירגן ( חינם כמובן) בעל ההוסטל שישנתי בו לאורחיו וראיתי בויאטומו במהלך האבובים במערות-סה''כ אותם תולעים- אל תבנו הרים -
תולעים זוהרות:Reה- WAITOMO CAVES באי הצפוני זה מלכודת תיירים. עדיף ללכת לקראת שקיעה ל- MONRO BEACH (זה במערב האי הדרומי, ליד HAAST) - הדרך יפיפיה (עוברת ביער לאורך ערוץ נחל), בחוף אמורים להיות פינגווינים (אני לא ראיתי) - אבל בחזרה כששקעה השמש רואים יופי של GLOW-WORMS בדר -
תולעים זוהרות:Reרק ב WAITOMO CAVE או בשחייה , או בשילוב עם סנפלינג. מומלץ. -
תולעים זוהרות:Reטוב כבר בטח הבנתם לאן הרוחות נושבות... יש בהמון מקומות בניו זילנד, תולעים זוהרות, אחד המקומות היפים שאנחנו ראינו בהן הן באכסניה במלבורו סאונד ה''לוקמרה לודג`'' שמוקפת בשבילים מלאים תולעים זוהרות, דקה הליכה בלילה ורואים אותם באלפים, בלי לשלם דולר ניוזילנד -
אני דווקאנהניתי מאוד בטיול בוואיטומו פשוט נהניתי מהטיול האתגרי עצמו. זה חצי יום שבמהלכו יש סנפלינג 35 מטר לתוך המערה, אומגה 4 מטר בחושך, קפיצת שני מטרים עם האבוב ושחייה במים לראות את הגחליליות... שזה דווקא החלק הכי פחות בטיול - יש גחליליות גם בארץ... נחבאות אולי -
תולעים זוהרות:Reסמוך לוואיטומו יש מקום בשם Ruakara walk בו ניתן לצפות בחינם בתולעים הללו. מומלץ להגיע עם פנסי ראש ולהסתובב שם לעת שקיעה. מחזה מרהיב.