ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דוחות תעבורה באוסטרליה

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    9
    18
    5826
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • hen1235
      hen1235 נערך לאחרונה על ידי

קניתי אוטו ואני מטייל באוסטרליה כבר חודשיים.
      במעמד קניית האוטו שמבקשים כתובת אוסטרלית, סיפקתי כתובת של משפחה אוסטרלית שאני מכיר.
      לפני כמה ימים הגיעו שלושה דוחו"ת תנועה בדואר לכתובת שסיפקתי. מישהו יודע מה יקרה במידה ואצא מאוסטרליה בלי לשלם את הדוחו"ת?
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • microgoth
        microgoth נערך לאחרונה על ידי

דוחות תעבורה באוסטרליה
        אני לא בטוחה מה יהיה כשתנסה לצאת אבל מה שבטוח זה שאם לא תשלם יהיה לך בעיה למכור שוב את האוטו. זה לא חוקי למכור אוטו אם דוחות. מעבר לזה אתה נהגתה מהר, קיבלת דוח תשלם!!
        • hen1235

דוחות תעבורה באוסטרליה
          לא תודה על התגובה חסרת התועלת שסיפקת לי.
          ציפיתי לקבל תגובות מתיפייפות, אבל ציפיתי שלפחות יהיה בהן תוכן ומעט תועלת.
          ברוח השיתוף תדעי שאחד הדוחות התקבל על 1 קמ"ש מעל המותר (כן, כן, לא בצחוק!) ולאחר בירור קצר נודע לי, שדוחות כאלה נפוצים באוסטרליה.
          אני לא מתכוון לשתף פעולה עם הסחיטה הזו ובטוח שלא אשלם 750 דולר על דוחות ביזיוניים כאלה.
          כמו כן, נפוץ גם שתיירים קונים אוטו ומספקים את הכתובת של ההוסטל בו הם שהו במעמד הקנייה, לכן ככל הנראה רוב האנשים לא מודעים בכלל לכך שיש להם אוטו ועדיין לא שמעתי על מישהו שנתקע בשדה התעופה, כי לא שילם דוחות תעבורה.

אני אשמח לקבל תגובה מועילה לשם שינוי. תודה.
          • Eytanin
            Eytanin נערך לאחרונה על ידי

דוחות תעבורה באוסטרליה
            מהתגובה הקטנונית שלך, נראה שאתה בטוח 'שסתם דפקו אותך' וכי אתה 'תסתדר' והכל יעבור בשלום.
            אבל... מצד שני אתה חוזר לשאלה. סימן, שזה בכל זאת מטריד אותך.
            אז אם אתה כל כך בטוח בעצמך, סע לשלום. המשפחה שאת שמה נתת תאלץ לשלם את הקנסות.
            אם אתה לא בטוח, תנסה למכור את הרכב לאיזה פרייר (תייר כמובן) 'שיתקע' עם הקנסות שלך.
            מכוון ששגרירות אוסטרליה בארץ יודעת עליך הכל. (הרי הצהרת בשבועה שכל הפרטים שמסרת הם נכונים) הרי הם עלולים יום אחד להתדפק על דלתך בארץ ולבקש את התמורה ועוד ריבית באחוזים גבוהים.

לי אישית מצטיירת תמונה לא הולמת של ישראלי חכמולוג שיודע הכל ויברח מכל קנס. הדר ופאר לתיירי ישראל ביבשת החמישית!
            בקיצור: תעשה מה שאתה רוצה ואל תטריד אנשים שמבינים והתנסו.
            (במקרה אני מכיר את המגיבה שלפני. היא מתגוררת באורח קבוע באוסטרליה והיא נתנה לך את העצה הנכונה ביותר.)
            • מרב NZ
              מרב NZ נערך לאחרונה על ידי

דוחות תעבורה באוסטרליה
              מה שאתה אומר בעצם זה שאם הדוח לא "שווה" את זה, אתה לא מוכן לשלם. נו, אז בפעם הבאה תתאמץ יותר ותעבור על המהירות המותרת ב-20 קמ"ש כדי שזה ישתלם לך לשלם את הדוח.
              אני לא יודעת מה המדיניות של אוסטרליה בעניין, אבל בנ"ז יתנו לך לצאת אם לא תשלם את הדוחות. אחר כך יאתרו את הכתובת שלך בישראל וישלחו לך את הדוחות לשם. אם לא תשלם הם ישבו בשקט ויחכו לפעם הבאה שתחליט להגיע (ולעולם אל תגיד לא אגיע שוב כי אתה לא יכול לדעת) וגם אז הם יתנו לך להיכנס בלי להגיד מילה. כתרצה לצאת הם יחכו לך עם כל ערימת הדוחות והקנסות שהצטברו עליהם במשך בשנים.
              שיהיה לך בכיף באוסטרליה.
              • gadmeyer
                gadmeyer נערך לאחרונה על ידי

דוחות תעבורה באוסטרליה
                היי חן,

הייתי מנסה לערער על הדו"חות שקיבלת. אני קיבלתי דו"ח חניה באוקלנד, ניו זילנד. ערערתי עליו והם שלחו לי מכתב עד בית הוריי בירושלים להודיע שהדו"ח מבוטל.
                לגבי מה יקרה אם תנסה לצאת מאוסטרליה, אני לא יודע. מקווה שעזרתי.
                • gadmeyer

דוחות תעבורה באוסטרליה
                  ולכל התגובות המתלהמות - אין פה עניין של "הישראלי המכוער" המקרה הזה הוא ליפול בין הכסאות בהבדלי תרבות. התרבות האוסטרלית היא הרבה יותר פדנטית ואוכפת חוק מהתרבות הישראלית. לא מכיר את הרגלי הנהיגה שלכם, אבל לא נראה לי שמישהו פה לא עבר את ה90 קמ"ש בנתיבי איילון או את ה100 קמ"ש בכביש מס' 1. בגלל זה המלצתי היא פשוט ליידע את הרשויות ולבקש את התחשבותן באמצעות ערעור.

בעיני ישראלי מכוער זה לא לשלם בcampsites של הDOC או לעשן סמים בחו"ל או לעבוד לא חוקי.
                  • RAGGAE man in SOLO club hear The SOUND of SAMUI
                    RAGGAE man in SOLO club hear The SOUND of SAMUI נערך לאחרונה על ידי

דוחות תעבורה באוסטרליה
                    אהלן
                    קיבלתי בזמנו דו"ח מהירות של 7 קמש אם אני לא טועה מעל המותר
                    עירערתי על הדוח וזיכו אותי
                    התהליך ארך 3 שבועות

בהצלחה
                    • bancko
                      bancko נערך לאחרונה על ידי

דוחות תעבורה באוסטרליה
                      חן, 2 אפשרויות פשוטות מאוד:

1. יתנו לך לצאת מאוסטרליה
                      2. לא יתנו לך לצאת מאוסטרליה - במקרה זה תהיה חייב לשלם את הדוחות או לשבת בכלא, בעצם להמיר תשלום דוחות בישיבה בכלא.

במקרה הראשון יש 2 אופציות:

1. לא יקרה כלום.
                      2. המשטרה באוסטרליה תעביר את הטיפול בדוחות למשטרת ישראל ותהיה בטוח שהם לכל הפחות יוכפלו בסכומם.

הגיון פשוט מראה שעדיף לך ל"התעמת" עם הדוחות האלה כי אם לא "תתעמת" איתם, התוצאות כמובן יהיו יותר גרועות.

אם אתה רוצה הסתברות אז ככה: ההסתברות שלך ליפול על שתי האופציות הראשונות היא רבע, 25%.

בהצלחה!
                      • shimon amar
                        shimon amar נערך לאחרונה על ידי

דוחות תעבורה באוסטרליה
                        שלום רב.
                        אין דבר כזה שהאוסטרלים יעבירו את הדוחות
                        למישטרת ישראל לגבות את הדוחות.
                        מישטרת ישראל לא עובדת בגביית דוחות
                        למישטרה אחרת במדינה אחרת.
                        תישאל מקומיים מה אפשר לעשות
                        במיקרה שלך אולי אפשר
                        לערער.
                        • hen1235

דוחות תעבורה באוסטרליה
                          אני יושב פה באוסטרליה ולא מאמין לצביעות של חלק מהאנשים שמגיבים כאן בארץ.
                          מעניין אותי אם בארץ כששוטר עוצר אותכם על נהיגה במהירות מעל המותר, עבירת תנועה, דו"ח חנייה, אתם פונים אליו ואומרים לו: "תודה אדוני השוטר, אני מסכים איתך במאה אחוז, הדו"ח מגיע לי" או תנסו להתווכח איתו ולצאת מהדו"ח.

בכל מקרה, הפעם יש גם תגובות מועילות, אז התגובות שלי בהמשך פונות אל האנשים שמנסים לעזור ולא מציגים פרצוף רמאי וצבוע.

אני מרגיש די בטוח לצאת מאוסטרליה, כי אני מאמין שרבים האנשים שקיבלו דוחות כמוני. ההבדל בינם לביני הוא שהם סיפקו כתובת של הוסטל ולא כתובת של משפחה שהם מכירים, ולכן אפילו לא ידעו אם הם קיבלו דוחות או לא. לא יצא לי לשמוע על אנשים שניסו לצאת מאוסטרליה או אפילו חזרו לארץ ופנו אליהם בטענה שהם צברו דוחות.

המשפחה בכלל לא בסכנה, כי להם כבר אמרתי שהם יכולים להחזיר את המכתבים לשולח ולטעון שהם כבר לא בקשר איתנו, שזה גם נכון חלקית.

אני אנסה לערער על הדוחות, אבל אם הערעור ידחה אני פשוט אצא מהמדינה ואקווה לטוב.
                          • bancko

דוחות תעבורה באוסטרליה
                            זה מה שחבר שלי עשה לפני כמה שנים ולא שלחו לא כלום הביתה.

שוב, אל תראה בהודעה שלי כהמלצה לא לערער או לשלם את הדו"ח!
                            • מרב NZ

אם אתה לא מכיר את הרגלי הנהיגה
                              שלנו איך אתה יכול להגיד שלא נראה לך שלא עברנו את המהירות המותרת?

בעיניך הישראלי המכוער הוא זה שלא משלם בחניון הלילה. מעניין שכאן הבדלי התרבות לא תופסים? אולי זה שלא שילם לא מבין ש"התרבות האוסטרלית היא הרבה יותר פדנטית ואוכפת חוק מהתרבות הישראלית" ושסומכים על אנשים לנהוג לפי החוק?

בעיני הישראלי המכוער הוא *גם* זה שלא רק שעובר על המהירות המותרת אלא גם לא מוכן לשלם את הדוח שקיבל על כך.
                              • gadmeyer

היי מירב,

לגבי אי הכרת הרגלי הנהיגה - סטטיסטית - האוטו שלי אוטו ישן ולא עובר את ה90 קמ"ש וכולם עוקפים אותי בנתיבי איילון. אז כנראה שהרבה מאד אנשים עוברים על המהירות המותרת. ולידיעתך, חוקי התעבורה זה יותר ממהירת מותרת. עצרת עצירה מלאה תמיד בתמרור עצור? תמיד נתת להולך רגל זכות קדימה במעבר חציה? עצרת פעם על הנתיב הימני בשביל לאסוף חברה? עברת על חוקי התעבורה. מעולם לא נתקלתי בנהג שלא עבר על חוקים אלה. לא נהג אוסטרלי. לא נהג בריטי. לא נהג אמריקאי ולא נהג ישראלי. מעולם לא נסעתי איתך, אך אתקשה להאמין שלא התפלק לך פעם או יותר עבירת תעבורה.

מה שמצחיק פה, שהמקרה שלך הוא ממש "הפוסל במומו פוסל". את טוענת שאני לא מכיר את הרגלי הנהיגה שלך אז שלא אטיף לך מוסר. את שניה אחת לא בילית עם חן באוטו ואת קופצת ומטיפה לו מוסר. את יודעת למה הוא עבר על המהירות המותרת? אולי הוא פספס שלט שהורה על הורדת מהירות? אולי הוא עבר מהטריטוריה הצפונית, שם המהירות המותרת היא 130 קמ"ש לקווינסלנד שם המהירות המותרת היא 110 קמ"ש? אולי הוא האיץ כדי להימנע מתאונה? אולי מד המהירות באוטו התקלקל? את יודעת? לא! אז מה את מטיפה לו מוסר?

לגבי ההבדל בין תשלום בחניון לילה לבין נסיעה מעל המהירות המותרת - לידיעתך, בניו זילנד בחוברת שהDOC מחלקים כתוב במפורש שצריך להשאיר תשלום עצמי וכתוב את זה גם בכניסה לחניון. לא לשלם נובע מהגישה של "מי יתפוס אותי?" לעומת זאת, בכביש יש סייגים לשלטים שתיירים לאו דווקא מכירים ודורשים היכרות עם החוק המקומי. בארה"ב כתוב על שלט 60/80 שזה אומר 80 מייל לשעה ביום ו60 מייל לשעה בלילה וכמו כן, חריגה של 10% מותרת (זה לא כתוב על השלט). תייר שמגיע מתרבות אחרת יכול לפרש את ה60\80 בצורה אחרת ממה שמקומי מפרש. כמו כן, רמת סייגים שונה יש בין מדינה למדינה ומרכיב של תרבות משחק פה תפקיד משמעותי.

וסתם עצה לחיים - את נמצאת בפורום שתפקידו לסייע לאנשים ולא בפורום שתפקידו להתנשא מעל אנשים. אני לא חושב שאנשים שמבקשים עצה רוצים שיתנשאו מעליהם. כמו כן, במידה וההתנהלות של שואל השאלה אינה לרוחך, ניתן להתעלם מהשאלה או להסביר בצורה נעימה ולא מתלהמת מדוע הנושא אינו לרוחך.

לילה טוב,

• Amit.Sha
                                  Amit.Sha נערך לאחרונה על ידי

מצטער
                                  אבל כל מה שיצא לי לקרוא תבגובה הזו היו תירוצים ל"לא ידעתי" לא אמרו לי לי סיפרו לי וכו.
                                  אז זהו, אף אחד לא אמר לך\לכם לטייל באוסטרליה ברכב, אתם בחרתם
                                  מתוקף הבחירה הזו אתם מחוייבים לכבד ולציית לכל חוקי הנהיגה (כן גם אם זה ממש מפגר לאותת בכיכר כשנכנסים ויוצאים...), אי ידיעה אינה פותרת מעונש, ואני בטוח שהעבירות הנ"ל לא נעשו בנקודות מעבר מהטריטוריה הצפונית לקווינסלנד או למערב\דרום אוסטרליה.מצטער אבל כמות השוטרים שם כלכך נמוכה והם עוצרים רק אנשים שבאמת טסים. יותר הגיוני שזה ממצלמות מהירות בתוך ערים, ואם ההימור שלי ממש טוב אז מאלו בסינט קילדה במלבורן.
                                  לעיניין עצמו, קודם כל תערער על הדוחות, מה יש להפסיד? אם יש לך זמן להתעסק עם זה כמובן.
                                  מעבר לכך, אוסטרליה חברה ב -Commonwealth כך שלצורך העיניין חותמת שחורה מאוסטרליה מדליקה אצל השאר נורות.... כך גם לגבי דוחות וכו (ככל שאני יודע).

חוצמזה אם הם ממש רוצים (אני מניח שיש איזו תקרה מסויימת )הם ישתמשו בכל הפרטים שיש להם עליך כדי להגיע ולשלוח לך מכתבים, לבית בארץ ויצרו איתך קשר.
                                  לא מכיר את כל הכלים המשפטיים שעומדים לרשותם אבל אני בטוח שהם לא יצאו למלחמה על 600 דולר, אבל אם סך הקנסות שצברת יגיע לאיזור הכמה אלפים, אני מניח שזה ישתלם להם מאוד.

עמית
                                  • מרב NZ

אם היית משקיע 10% מהזמן שהשקעת
                                    בניסיון לחנך אותי בלבחון היטב את השרשור היית שם לב לכך שלא הגבתי להודעה הראשונה, אלא לזו שבה נטען שאחד הדוחות לא מספיק "שווה" בשביל לשלם עליו קנס תוך כדי התמרמרות על כך שהתגובות שהתקבלו לא היו לרוחו של השואל (ועל זה אמא שלי תמיד אומרת שאם אתה מצפה לקבל את התשובה "כן" עדיף שלא תשאל).

אני מבינה שאתה מתקשה להאמין שיש נהג שלא עובר על חוקי התעבורה וכן, אני יודעת שחוקי תעבורה זה לא רק מהירות. יש לי רשיון נהיגה כבר כמה דקות לפחות (אזהרת אי הבנה - ציניות!). אם אערוך רשימה של כל הסיבות למה בחרתי לעזוב את מדינת ישראל, תרבות (או יותר נכון להגיד חוסר תרבות) הנהיגה תהיה סעיף ברשימה הזו. כיום, מאחר שרשיון העסק שלי תלוי בהיותי נהגת ללא רבב, אני מקפידה שבעתיים, כך שאפילו באופן רשמי יש לי תעודה שמעידה על כך שאין לי אפילו לא דוח חניה!

כשאתה מגיע למדינה זרה, שבה אתה שוכר או קונה אוטו, מוטלת עליך החובה לוודא מהם חוקי התעבורה. כן, קראת היטב - זו חובתך לוודא שאתה יודע ומבין את החוקים. אם אתה לא יודע - תשאל.

לידיעתך - בנ"ז בכל חור יש שלט שמיידע מה המהירות המותרת. לא לנהוג במהירות המותרת נובע מהגישה של "מי יתפוס אותי" וכשמישהו תופס אותך אזי מחפשים דרכים להתחמק מהתשלום בגישה של "למה מי הם".
                                    • gadmeyer

היי לפרויג - צר ל שכך התגובה שלי הצטיירה בעיניך. בקטע באוסטרליה שכן בחרתי לטייל עם רכב, הקפדתי מאד לציית לכל הכללים ואף להחמיר עם עצמי. וכפי שאמרתי, לא היינו עם חן באוטו ככה שאיננו יודעים למה הוא קיבל את אותם דו"חות שקיבל, איפה ומתי. בסה"כ לא היה נעים לי לראות חבורה של אנשים מתנפלים עליו ושופטים אותו מבלי להכיר את הסיטואציה. וכן, אני בהחלט מאמין שבנהיגה יש פער תרבותי בין ארצות שלא רק ישראלים נופלים בו.

מירב - אינני מתכוון להמשיך להתנצח איתך. בחרת ארץ מהממת לגור בה. שיהיה לך קיץ מקסים.

• bancko

תכלס, גם מרב וגם gadmeyer צודקים חחח...

עדיף להמנע מוויכוחים מיותרים, אנחנו פה לעזור Smile
                                        • 1 / 1
                                        • פוסט ראשון
                                          פוסט אחרון