ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מסלול טיול לאוסטריה

פורום אירופה
    12
    24
    9653
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • doitchmoti
      doitchmoti נערך לאחרונה על ידי

בחודש אוגוסט 2011 הננו מתכוונים שתי זוגות לנסוע לאוסטריה.עצם היותינו דתיים זה אומר שבשבת איננו נוסעים.וכן איננו יושבים ואוכלים במסעדות בגלל נושא הכשרות.כך שמתפנה לנו יותר זמן לטיולים.אודה לכל מי שיגיב על התוכנית ויעיר לנו הערות והארות.במיוחד לכאלה שיגיבו באפן מפורט כגון ביום מסויים להוריד מקומות מסויימים או ביום כלשהו להוסיף מקומות מסוימים.להלן פירוט התכנית שהכנתי:
      14/08/11 יום ראשון המראה מבן גוריון טיסת אל על בשעה 6:00 נחיתה בשעה 9:15 במינכן לקיחת הרכב השכור ונסיעה לזלצבורג.לינה בזלצבורג.
      15/08/11 יום שני מזלצבורג לזלקמרגוט,הר גיססברג,פושל,סט.גילגן,סטרובל,סט.ו ולפגנג,באד אישל,נסיעה להלשטאט בכביש 145 שילוט גראץ,גואסו,אגם הלשטאטר,הלשטאט,אוברטראון,באד אאוסזיי,כפר גסל,אגם טופליצזזי,חזרה לבאד אאוסזיי,אגם אלטוסזה,מצפון לכפר אלטוסזה דרך פנורמיתבשם LOSER PANORA MASTRASSE,מעבר POTSCHENHOHE,אגם הלשטאר,BAD GOISERN,אבנזיי,טראונקירכן,אלטמינסטר ,גמונדן,אגם אטרזיי,שטיינבאך,וויסנבאך,בורגאו, אגם מונדזיי,אטרזיי,מונדזיי,נסיעה ללינץ.לינה בלינץ.
      16/08/11 יום שלישי מלינץ לווינה,לינץ,מאוטהאוזן,גריין,כפר SARMINGSTEIN,כפר פרסנבג,כפר מרבאך,כפר מריה טאפרל,POCHLARN,מלק,שפיץ,סט.מיכאל,וויס קירכן,דירנשטיין,קרמס,טולן,קלוסטר נויבורג,
      נסיעה לוינה,לינה בוינה.
      17/08/11 יום רביעי וינה.לינה בוינה.
      18/08/11 יום חמישי ברטיסלביה טיול שורשים לחבר שאיתו אנו נוסעים.לינה בוינה.
      19/08/11 יום שישי וינה.לינה בוינה.
      20/08/11 יום שבת וינה.לינה בוינה.
      21/08/11 יום ראשון בבקר וינה לאחר מיכן נסיעה לגראץ.לינה בגראץ.
      22/08/11 יום שני מגראץ לקלאנגפורט ולמעברים,KOFLACH,פיבר,EDELSCHROTT,פק,אגם פאקר שטאוזה,פקזאטל,וולפסברג,ST.ANDRA,גריפ ן,קלאגנפורט,נסיעה מקלאנגפורט בכביש 83,נהר גלאן,כנסיית מריה זל,ST.MICHAEL A ZOLLFELD,המשך ל-MAGDALENSBERG,המשך ל-ST.DONA,המשך ל-ST.VEIT AN DER GLAN,עליה על כביש 94 לעבר אגם אוסיאכר,ווילאך,מווילאך עליה על כביש 100 ולכביש המהיר A10,שפיטל,מילשטאט,חזרה לעיר שפיטל,מעבר גרוסגלוקנר,STEINFELD,כפר GREIFENBURG,כפר OBERDRAUBURG,ליינץ,ווינקרלן,הייליגנבל ט,נקודת תצפית KASERECK,פניה ל-FRANZ JOSEFS HOHE,קרחון PASTERZE,מנהרת השער העליון,שערון פושר,פסגת האדלוויס,נקודת תצפית PIFFKAR,כפר פרלייטן,כפר FUSCH,זלצבורג.לינה בזלצבורג.
      23/08/11 יום שלישי מזלצבורג לבאדגסטיין,לקיצבוהל לכוון אינסברוק,נסיעה מזלצבורג בכביש מספר 150 עליה על כביש 159 לאחר מכן כביש 160,עליה ברכבל למרומי UNTERSBERG,האליין,מכרה המלח על גבעה בבאד דורנברג,קוכל, גולינג,טנק,מצודת הוהנוורפן,ורפן,מערות הקרח אייסריזנוולט,בישופסהופן,שווארצך ,דורפגסטיין,באד הופגסטיין,באדגסטיין,בקשטיין,חזר בכביש 167 עד להצטלבותעם כביש 311,לנד,ברוק,צל אם זיי,FURTH,קפרון,סכר לימברג ותחנת הכח,האגם המלאכותי MOOSERBODEN,חזרה לכביש 168,מיטרסיל,עליה על כביש 161,מעבר THURN,קיצבוהל.לינה בקיצבוהל.
      24/08/11 יום רביעי חזרה למיטרסיל ועליה לכביש 165,מפלי קרימל,מעבר גרלוס,כפר גרלוס,כפר HAINZENBERG,צל אם צילר,מאיירהופן,אינסברוק.לינה באינסברוק.
      25/08/11 יום חמישי מאינסבורק לברגנץ דרך סט.אנטון ומעבר ארלברג,עליה על כביש 171 בעמק אין,ZIRL,טלפס,סטאמס,אחרי 12 ק"מ עליה על כביש 186,אטץ,פיבורג,חזרה לאטץ,אומהאוזן,נידרטאי,גאסטהוף,מפ לי שטויבן,חזרה לאומהאוזן,לנגפלד,סלדן,צוויזלשטי ן,אונטרגורגל,אוברגורגל,הוכגורגל ,חזרה לכביש 171,אימסט,זאמס,לנדק,PIANS,אופציה ראשונה במידה והזמן קצר נסיעה בכביש 316 בעמק שטנצר,FLIRCH,פטנאו,סט.יאקוב,סט.אנטון ,סט.כריסטוף,מעבר ארלברג,RAVZ,שטובן,לאנגן,אופציה שניה במידה והראות טובה ויש מספיק זמן הינה בעדיפות,כביש 188,גשר טריזאנה בריקה,SEE,משם ל-KAPPL,משם ל-ISCHGL,משם ל-GALTUR,אגם מלאכותי בשם STAUSEE-SILVRETTA,הדרך העלית האלפינית של סילוורטה,מעבר הרים בילרהואה,אגם ורמונט,PARTENEN,משם ל-GASCHURN,סנט גאלנקירך,SCHRUNS,בלודנץ,עליה על כביש 190,פלדקירך,ברגננץ,שעה 17:30 נסיעה לשדה התעופה של מינכן והחזרת הרכב,המראה לישראל בשעה 22:30.
      26/08/11 יום שישי נחיתה בישראל שעה 03:20.
      תודה ערב טוב ושבת שלום.
      מוטי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • glasha
        glasha נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול לאוסטריה
        הי מוטי
        הלוואי וידעתי מאיפה להתחיל. טוב, הימים של וינה הגיוניים. כל השאר לא. פשוט לא. אלא אם הערים שציינת הן אלה שאתה פשוט העתקת מהמפה כציוני דרך ואין לכם שום כוונה להתעכב שם אפילו להפסקת שירותים. זה שאתם לא אוכלים במסעדות עדיין מחייב אתכם לאכול, לישון, ואפילו לראות משהו. סתם כדוגמה יום של 16.8 - רק העיירות מלק, קרמס, וייס כירכן ודירנשטיין זה יום טיול מלא וגדוש. אבל יש לך ביום הזה 14 ערים\כפרים\עיירות. אתה חייב לצמצם ובגדול. אני מבינה שהיית רוצה לקבל עצות מה לצמצם אבל זה הטיול שלכם, אתם צריכים להחליט מה מעניין אתכם, על מה אתם מוכנים לוותר ועל מה בשום אופן לא. כאמור כרגע זה נראה כרשימה לא הגיונית.

אלונה
        • .Doron
          .Doron נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול לאוסטריה
          אני לא מאמין שזה אמיתי .
          נראה לי שסתם מישהו רוצה לראות מה יהיו התגובות למסלול מופרך שכזה .

זה שאתם שתי זוגות , ולא אוכלים במסעדות זה לא מפנה כל כך הרבה זמן כמו שנדמה לך .

• doitchmoti

מסלול טיול לאוסטריה
            בתחילה אודה על התיחסותך.אבל אם אתיחס ל-16/08/10 שאת התיחסת אורך המסלול הינו כ-200 עד 250 ק"מ שלדעתי הינו סביר לעשות ביום אחד וכמובן אינך נכנס לכל כפר לאורך הדרך.ומכייוון שאנו יותר אוהבי נופים ופחות שוחרי מוזאונים .אנו לא ניכנס לכל המוזיאונים , אם בכלל.כמוכן לא ניכנס לכל הכנסיות.אלא יותר נתרשם מהנוף וסיור התרשמות יספק אותנו.מה גם עם תסתכלי על המסלול הרבה מקומות הינם נופים שאתה צופה בהם תוך כדי נסיעה.ועוצר בכמה נקודות תצפית לצילומים.מה גם שאנו לא קמים בשעה 9:00 בבקר עד שמתאגנים ואוכלים השעה הינה 10:30 ואז רק מתחילים להתניע את הרכב.אלא על פי התוכנית בשעה 7:00 בבקר כבר נהיה בתנועה.ולכן לא ברור לי מדוע הינך חושבת שזה עמוס מידי
            תודה מוטי
            • romi652
              romi652 נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול לאוסטריה
              אם אתה באמת לא מבין וקצת כועס על תגובות מאנשים שהיו ומבינים מה הם אומרים אז סע-ואז כבר תבין....רק חבל שתתאכזב,אתה יוצא לטיול במדינה מהממת ולא למסע כומתה מפרך.
              • doitchmoti

מסלול טיול לאוסטריה
                בתחילה צר לי אינני יודע מאיין הינך מגיע למסקנות שאינם נכונות שאני כועס על התשובות להפך אפילו הודיתי על התשובה.ובודאי שאין בכוונתי לכעוס על איש.כל אחד ודעותיו הוא.איני יודע כמה פעמים טיילת בעולם .אבל אני יכול לספר לך שאנו בני כ-59 וחווינו הרבה נסיעות.קודם כל כל תכנית הינה בסיס לשינויים.ובשטח אתה מחליט האם ברצונך להתעכב במקום מסויים יותר כי מצא חן בעינך מאד ואז כמובן אתה תדלג על חלק מהמקומות.הזמן עומד לרשותך כי אינך בטיול מאורגן ואינך תלוי בתחבורה כי יש לך רכב צמוד.המגבלה היחידה הינה סה"כ הימים שהקצבת לחופשה.כמוכן לכל מטייל יש אופי משלו.ישנם כאלה הנהנים בטיולם לשבת בית קפה לאכול ולאחר מכן לעשן.בקיצור זה יכול לקחת להם שעתיים ושלש.יש כאלה הנהנים לעשות קניות ואז הם הם ממששים כל מוצר מכל הכוונים ובודקים האם בחנות אחרת ניתן להשיג יותר בזול.וזה יכול להעסיקם מספר שעות.האופי שלנו שאנו אוהבים ללכת ולראות כמה שיותר בעיקר נופים.כאשר אני פרסמתי את מסלול הטיול לא התכוונתי לקבל תגובות על עומס המסלול מכיוון שלכל מטייל יש הספק שונה וזה תלוי באופיו ובמה הינו מתעניין .כוונתי היתה שהתגובות תהיינה.שהמקומות האלה והאלה הם בגדר חובה מה שנקרה MUST.ועליהם אינך הולך לוותר.אגב מקומות לינה איני מזמין מראש בארץ מלבד הלילה הראשון ושבת בוינה.ואז אם הנני זקוק ליום נוסף בגלל מקומות החובה במסלולי אין בעיה לעשות זאת כי לא התחייבתי למקום לינה מסויים.
                בכל אופן תודה על תגובתך לילה טוב ושבת שלום
                מוטי
                • glasha
                  glasha נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול לאוסטריה
                  מוטי,
                  כתבת בצדק רב שלכל אחד סגנון טיול משלו. אחד נהנה מבתי קפה וסיגריה והשני מנסיעה והצצה בנוף. הצדק איתך. אבל בדיוק בגלל זה אף אחד לא יוכל להגיד לך מה זה "מאסט". המאסט שלי לדוגמה זה להיכנס למנזר במלק, לשבת על אחד הספסלים וליהנות מהשקט. להיכנס לסימטאות המקסימות של דירנשטיין למצוא פינה בבית קפה ולהציץ על דנובה. מבין? המאסט שלי כולל עצירה על הטיילת של וייסן כירכן - שזאת עיירה פיצית, שחוץ מכנסייה עתיקה וסימטאות מרוצפות באבנים אין בה כלום ובכל זאת התגוררנו בה כמעט שבועיים. המאסט שלי כולל את שוק האיכרים במדרחוב של קרמס. אני בכוונה מתייחסת רק ליום אחד בטיול שלך כדי להדגים לך שפשוט בלתי אפשרי להגיד בהחלטיות "חובה עליך לראות את זה ואת זה". לדעתי אין חובות. החובה היחידה זה להגיע לטיסת חזרה בזמן. כל השאר נתון אך ורק להחלטה שלכם, רק אתם יכולים לדעת מה יגרום לכם לעצור את הרכב. הנופים הם נופים מדהימים לכל אורך המסלול שלך, זה ללא ספק.

שבת שלום,

אלונה
                  • יונית
                    יונית נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול לאוסטריה
                    אני מניחה שאם אתה כותב את המסלול-משמע שכבר חשבת עליו ,על היעדים התכנים והאפשרויות השונות.
                    מצטרפת לקודמיי- המסלול שלך בלתי אפשרי למימוש !

אקח רק יום לדוגמה
                    יום שני מזלצבורג לזלקמרגוט,הר גיססברג,פושל,סט.גילגן,סטרובל,סט.ו ולפגנג,באד אישל,נסיעה להלשטאט בכביש 145 שילוט גראץ,גואסו,אגם הלשטאטר,הלשטאט,אוברטראון,באד אאוסזיי,כפר גסל,אגם טופליצזזי,חזרה לבאד אאוסזיי,אגם אלטוסזה,מצפון לכפר אלטוסזה דרך פנורמיתבשם LOSER PANORA MASTRASSE,מעבר POTSCHENHOHE,אגם הלשטאר,BAD GOISERN,אבנזיי,טראונקירכן,אלטמינסטר ,גמונדן,אגם אטרזיי,שטיינבאך,וויסנבאך,בורגאו, אגם מונדזיי,אטרזיי,מונדזיי,נסיעה ללינץ.לינה בלינץ.

מדובר בערך ב-3 ימי טיולים דחוסים ששילבת יחד.
                    זלצבורג-זלצמרקוט- פושל אם זי (עיירה במעלה ההר) סנט גילגין, סטרוסל,סנט וולפגנג (לא תעלו באחד העיירות לתצפית ברכבל או רכבת השיניים? )באד אישל (ולדעתי פה פחות או יותר יגמר לכם היום)

יום 2-
                    אולי תספיקו את גוסאו (אבל זו סטיה מהמסלול לכוון הלשטט ,לתשומת ליבך לא אותו ציר תנועה) תגיעו? תעלו למעלה? תעשו סיבוב רגלי מסביב לאגם?אגם הלשטטזיי-אוברטאון
                    באד אואוזי ,גסל,טופלזי -....ומזמן נגמר היום.

יום 3-
                    אגם אטרזי-גמודן- אגם מונדזי ונסיעה ללינץ
                    וכן הלאה.

מרבית הימים כפי שכתבת אותם מכילים את כל האפשרויות והחלופות באזור הטיול והם מעבר לקיבולת של יום טיול,גם בהשכמה מוקדמת,גם ללא עצירה למנוחה, אוכל של כריכים במכונית, ולינה בחצות- ועדיין לא אפשרי לבצוע.
                    וללא קשר לניסיונכם הרב בטיולים,היה בטוח שכל מי שעונה לך כאן יש לו ניסיון לא פחות משלכם.
                    היות ואתם משקיעים הרבה זמן בלימוד המסלול-ולטובתכם כדי לא להיות מתוסכלים בסופו של דבר- הטיול לא אפשרי.
                    (ואני יודעת שכל אחד מטייל אחרת,בקצב אחר,וסגנון אחר ובכל זאת גם לגבול העליון של הספק של טיול -זה לא ריאלי).

• yosi555
                      yosi555 נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול לאוסטריה
                      שלום
                      דעתי אינה שונה כל כך מקודמי שכבר היו בטיול באוסטריה ואני שהייתי בה מספר פעמים ועשיתי את המסלולים שלכם חוזר על מה שרובם אמרו :
                      לא תספיקו כלום לראות ביום טיול הימים עמוסים יותר מידי,לדוגמה:
                      1. 15/8 הנסיעה מאזור זאלסבורג לכיוון סנט גילגן סיור בעיירה שנמצאת לא על הכביש אלא צריך לרדת איליה עם הרכב או עליה ברכבל שנמא על הכביש גוזלת זמן, נסיעה לסנט וולפגנג עצירה בחניון לרדת לשוטט בסימטאות העיירה או המשל להלשטט לטייל שם בלי לקחת הפלגה או לעלות ברכבת למערת הקרח שם המשך לכל האגמים ולאחר כל זה להמשיך לצפון לגומדון וללינץ נראה הזוי ובלתי הגיוני תסלח לי זה בכלל לא רלוונטי יש מטיילים שמשקיעים שבוע באיזור ולא ממצים אותו.
                      2. 16/8 נסיעה לאורך הדנובה מלינץ לוינה זה כביש דו מסלולי לא דו נתיבי לא כל העיירות באותו הצד של הנהר יש אפשרות לעבור מצד לצדוזה לוקח זמן טיול בקרמס וכל העיירות זה פשוט לצלם את השלטים של העיירות ולומר ביקרנו בהם. Shocked
                      3. הימים 22/8 + 23/8 הם ימים שכל יום צריך לפצל לשניים אין שום אפשרות לעשות את התוכנית לימים הנ"ל מעבר ההרים בנסיעה רגילה לא באוגוסט שייט אלפים שמבקרים מאות מכוניות שלא לדבר על עצירות בתחנות בדרך סתם ליסוע לא מובן לי בכלל וביום המחרת נסיעה ליום העמוס ביותר שלישי מזלצבורג לבאדגסטיין,לקיצבוהל לכוון אינסברוק,נסיעה מזלצבורג בכביש מספר 150 עליה על כביש 159 לאחר מכן כביש 160,עליה ברכבל למרומי UNTERSBERG,האליין,מכרה המלח על גבעה בבאד דורנברג,קוכל, גולינג,טנק,מצודת הוהנוורפן,ורפן,מערות הקרח אייסריזנוולט,בישופסהופן,שווארצך ,דורפגסטיין,באד הופגסטיין,באדגסטיין,בקשטיין,חזר בכביש 167 עד להצטלבותעם כביש 311,לנד,ברוק,צל אם זיי,FURTH,קפרון,סכר לימברג ותחנת הכח,האגם המלאכותי MOOSERBODEN,חזרה לכביש 168,מיטרסיל,עליה על כביש 161,מעבר THURN,קיצבוהל.לינה בקיצבוהל כנראה שלא לקחתם בכלל עצירות במערת המלח בהיילין יש תורים בקייץ שלא לדבר על עליה למערת הקרח זו עליה קשה מאוד גם אם אתם בכושר גופני שיא עליה במעלה ההר ברגל של 40 דקות מינימום לאחר מזה רכבל 2 דקות שוב כ-20 דקות עליה ברגל ומגיעים למערה והרי אתם ממהרים (לא כמו הגרמנים והאוסטרים) שיושבים נחים אוכלים ואתם נכנסים פנימה לקור וצריכים לטפס 700 מדרגות תאמין לי לא קל בכלל המשל לכל העיירות נסיעה מבד גאשטיין לגאשטיין עם רכבת המכוניות הכל הזוי ממש .
                      לגבי 25/8/ כבר עניתי לך אם הייתה שם לב זו גם נסיעה יפה בכבישים ועיירות יפות.
                      לסיכום אחרי מה שכתבתי לך מוטי
                      אתה צריך לעשות שעורי בית לצמצם מרחקים ומקומות לבקר בהם אחרת בשוט לא עשיתם טיול אינך צריך לכעוס החברים כותבים לך מנסיונם רובינו עשינו את אוסטריה לפחות פעם ויש כמוני מספר פעמים כבל את ההערות שלנו לטובה כדי לבנות לך מסלול יפה הרי עלות הטיול לא זולה ואנחנו מנסים למצות את המקסימום אבל גם למקסימום צריך להגיד עד כאן.
                      שהיה בהצלחה אנחנו כאן כדי לעזור לך ולתת לך טיפים .
                      שבת שלום
                      יוסי
                      נ.ב
                      סילחו לי על אורך התשובה Cool
                      • doitchmoti

מסלול טיול לאוסטריה
                        יוסי שלום ושבוע טוב
                        אינני יודע מדוע הנך חושב שאני כועס על התשובות.להפך אני אפילו מודה לכם על תשובותיכם.ומנסה ללמוד מהם.אבל דבר אחד לא ברור לי.לפני הכנת המסלול עברתי על שתי מדריכי טיולים.הראשון של יעקב רוזמרין.והוא מציין מסלול שכולל יותר מקומות ממה שציינתי מחלק לעשרה ימים.והשני פספורט לאוסטריה הוא אומנם לוקח עוד כמה ימים.אבל בהמלצותיו הוא לוקח גם בתי מלון שכדאי לבקר בהם.וכמובן גם מסעדות שכדאי לשבת שזה אותנו לא מעניין.אין לי ספק שמאה אחוז של המסלול שנכתב לא נבצע מכל מיני סיבות.צפיותי מכתיבת המסלול הינה לקבל מכאלה שטיילו במסלול הזה מספר פעמים.לנו כטיול ראשון באוסטריה במה במסלולנו להתמקד יותר.והיתר רק אם יוותר זמן לעשות.ותשובה לכך מאף אחד שהגיב לא קיבלתי.
                        מקווה שתיהינה תגובות נוספות.שיענו על צפיותי.אבל גם אם לא תהינה תגובות כאלה.אני לא כועס ולא אכעס אל אף אחד.
                        שיהיה שבוע טוב לכל עם ישראל.
                        לילה טוב
                        מוטי
                        • doitchmoti

מסלול טיול לאוסטריה
                          יונית תודה ושבוע טוב
                          קראתי בעיון רב את מה שכתבת ותודתי על כך.כתגובה אנא ראי את תגובתי ל-9.ואשמח לקבל תגובה למה שכתבתי בתגובתי.
                          לילה טוב
                          מוטי
                          • kodon1
                            kodon1 נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול לאוסטריה
                            היי מוטי,
                            אני יכול להתייחס רק לחלק מסויים של המסלול שנמצא באיזור חבל טירול וחבל זלצבורגלנד, כי רק שם היינו.

ההמלצה שלי אליך היא לא לוותר על המקומות הבאים:

הלשטאט - עיירה יפהפיה. אנחנו הסתובבנו שם כמה שעות טובות, עשינו שייט בסירת מנוע על האגם, והיה פשוט קסום. בתקופה שלך כנראה זה יהיה יותר עמוס, אבל עדיין מאוד מיוחד.

זלצבורג - העיר עצמה נהדרת ויפה. ביקרנו בטירה, עשינו שייט על הזלצאך, וטיילנו והסתובבנו בעיר עצמה כמובן. גם כאן, לטיול נינוח מומלץ לפחות יומיים.

מפלי קרימל ומעבר גרלוס - האמת שאני לא סגור על השם, אבל הדרך למפלי קרימל (נסענו מכיוון אינסברוק) עוברת בפארק לאומי כלשהו, והדרך פשוט מדהימה כמה שהיא יפה. האמת שלא רק שם זה יפה. באוסטריה, כמעט כל נסיעה ברכב, זאת עוגמת נפש לנהג ותענוג לאלה שיושבים לידו... Smile

אינסברוק - גם היא עיר מאוד יפה ומיוחדת. לא דורשת יותר מדי זמן, אבל עדיין. העיר יושבת ממש בתוך הרי האלפים, ולנו פשוט לא היה חשק לעזוב אותה.

מבחינתי, אלה כמה עוגנים שאסור לוותר עליהם.
                            אני חייב לציין, שבהמשך למה אמרו החברים כאן, אנחנו היינו באיזור מצומצם יחסית, למשך שבוע, ואם עכשיו הייתי נוסע לשבוע נוסף לאותו האיזור, הייתי ממלא גם אותו באטרקציות מרכזיות (כמו הקרחון בקפרון, מעבר גרוסגלוקנר, אגם המלכים וכו') שפשוט לא הספקנו בטיול שלנו וכל זה מבלי לחזור בכלל על מה שכבר ראינו.

האמת שבמקום הזה, אין לאן לרוץ, ולדעתי שווה הרבה יותר פשוט לשבת ולהנות מהנוף.

• doitchmoti

מסלול טיול לאוסטריה
                              בוקר טוב
                              תודה על התיחסותך.ברצוני רק לשאול האם מטרת טיולכם היתה לנופש,או לטייל ולראות כמה שיותר.והאם אלה רק היו המקומות שתכננתם לבקר בהם מראש או תכננתם עוד מקומות ומקוצר זמן דלגתם עליהם.
                              תודה ויום טוב
                              מוטי
                              • יונית
                                יונית נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול לאוסטריה
                                כתבת בהודעה הראשונית
                                "אודה לכל מי שיגיב על התוכנית ויעיר לנו הערות והארות.במיוחד לכאלה שיגיבו באפן מפורט כגון ביום מסויים להוריד מקומות מסויימים או ביום כלשהו להוסיף מקומות מסוימים"
                                אבל הבעיה שכול מי שענה לך עד כה מצביע לך עליה שאין שום אפשרות להתייחס למסלול הטיול שלך שכן הוא עמוס באופן בלתי ריאלי לחלוטין (לא קצת יותר מדי, לא מעט מעבר לאפשרי,אלא ברמה בלתי אפשרית).
                                אין לי מושג איך הם כתבו את המדריכים אם הם תכננו את הנ"ל בחלוקה ל-10 ימי טיול,אישית-את האתרים (רובם) המתוארים במסלול שלך טיילתי בערך ב4-5 טיולים שונים ונפרדים בני שבוע כל אחד(!)וגם ללא מסעדות,בתי קפה -כך שהמינון והמסלול הוא בלתי פרופורציונלי לכמות הימים.
                                אנשים התייחסו נקודתית לדוגמאות של ימים (ראה גם תגובתו של יוסי 9)ואתה ממשיך בגישתך כי המסלול נבנה על סמך אלף ובית, כי אתם ממילא יודעים שלא תספיקו הכול (אבל יש הבדל בין לתכנן 20% מעל הקיבולת האפשרית לבין לתכנן לכל יום כמעט 300% מעל הקיבולת האפשרית), וכי אתה רוצה התייחסות רק ל"אתרי חובה" (שכמובן שונים בעיניי אנשים שונים).
                                תבין שכל מי שעונה לך,גם מכיר את אוסטריה (מי יותר ומי פחות) גם טייל מנוסה או מנוסה מאד ובעיקר רוצה למנוע ממך לעשות טיול לא ריאלי.
                                אם זו הנחת היסוד גם שלך
                                מכאן יש לכם 10 ימי טיול
                                נחיתה והמראה מינכן (סגור? או בר שינוי?)
                                רצון להגיע לברטיסלבה בשל שורשי החבר
                                וזה כבר קובע את מיקום ויעד הטיול.
                                יום 1- נחיתה ואגמים חלק א
                                יום 2- אגמים חלק ב
                                יום 3- נסיעה דרך לינץ ווכאו לוינה (צפוף מאד!)
                                ימים 4-5-6 וינה
                                יום 7- ברטיסלבה(וכמובן יכולה להכנס בתוך ימים 4-6 בכל יום וכמובן אחד מהם יהיה יום שבת)
                                יום 8 נסיעה מוינה לכוון זלצבורג דרך ווכאו או דרך סטיריה וגראץ
                                יום 9-12 זלצבורג העיר,ויעדים באזור זלצבורגלנד (גרוסלוקנר,מערת הקרח,מכרה מלח,הלבורן ,גולינג וכו) אולי אפילו מפלי קרימל וקרחון קפרון אפשרי במסגרת זו.
                                וחזרה לטיסה.
                                לא ריאלי לדעתי במסגרת של 12 ימי טיול (11 בפועל) להיות גם בוינה גם בברטיסלבה,גם בווכאו,גם באגמים,גם זלצבורגלנד,וגם טירול פאורלנברג ויתר הנפות באוסטריה.
                                אז תתמקד באתרים העיקריים,תדלל את האגמים אולי, תוריד את הטירול, ותשאיר את מרווח הזמן באמת לטייל ולא רק לחרוש את הכבישים.

טיול נעים.
                                • guest26
                                  guest26 נערך לאחרונה על ידי

מספר עיצות
                                  לזלצבורג הייתי מקדיש יום שלם (דהיינו ישן באיזור לילה לפני וכן בלילה אחרי)..יש את ארמון הלבורן עם שעשועי המים, שיט על הנהר, המדרחוב בעיר וכ'ו.

אני אישית לא התרשמתי מהלשטט אבל אם אתה כן רוצה להיות בה הללו הייתי יוצא מגילגן ועושה את אגם גוסאו (כולל הרכבל) , הלשטט וסנט וולפגאנג.בגילגן מסתובב בערב אן למחרת בבוקר (כולל הרכבל). גם אם אתה לא אוכל במסעדות תביא איתך טרמוס עם קפה, עוגיות/עוגות ותשב על ספסל ליד האגם להנות מהנוף. אין טעם לרוץ.

עוד משהו - הייתי בעיירה בשם LOFER ביום ראשון ויש פסטיבל מאוד נחמד עם תזמורות, תלבושות מיוחדים למקומיים ושולחנות שפזורים בעיירה. ממליץ.

עוד משהו-תבדוק פסטיבלים כי הפסטיבלים שם מיוחדים.
                                  • gil951
                                    gil951 נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול לאוסטריה
                                    רבים וטובים התייחסו,אני אתייחס ליום ג'-מערת הקרח היה לנו תור שעתיים קדימה אז ישבנו וחיכינו.מערת הקרח לוקח כ-4 שעות ברוטו שאח"כ מרוב מאמץ אתה לא מסוגל לעשות כלום..........
                                    אין ספק שהטיול עמוס בק"מ ובשמות של מקומות שבחלקם תעצור ועל חלקם תוותר,אבל אפילו אם תצאו בבוקר ורק תיסעו בלי לעצור לא תספיקו.כך בחשבון שבטיול אחד לא תראה הכל,וכל אטרקציה שתבחר תיאלץ לוותר על אחרת.
                                    • ג'מוס
                                      ג'מוס נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול לאוסטריה
                                      חוזרים ב 25.8 ממינכן? זה בטיסה של אייר ברלין?גם אנחנו....
                                      נראה לי שאת המייל האחרון לטרמינל F במינכן תעשו בשארית כוחותיכם אם בכלל.מה זה המירוץ המטורף הזה?
                                      רק מלקרוא את המסלול איבדתי יומיים שלמים בחיפוש אחרי המקומות במפה.
                                      שב עם המפה ותכנן שלושה אתרים עיקריים ביום.
                                      דוגמה - מזלצבורג למכרה המלח , למצודת וורפן ולמערת הקרח.
                                      בין לבין תעבור איפה שבא לך.אבל אל תתעכב יותר מידי.זה כבר מילא לך יום שלם.גם אם תצא ב 6 בבוקר האתרים לא נפתחים לפני 9 ונסגרים ב 5 , 6. מדובר כאן על אירופה.כאן לא רצים כמו מטורפים.גם נוסעים לטייל כדי לנוח קצת ,להתחבר למקום.
                                      לא שמתי לב אבל שלושה אתרים שהיתי ממליץ לך לבקר בהם הם
                                      אגם המלכים, קן הנשרים(במובלעת הגרמנית ברכסטגאדן מדרום לזלצבורג) וקניון ליכטנשטיין(באזור אלפנדורף).לא ראיתי שהם מופיעים על הנתיב שלכם אבל לא יודע להמליץ לך באיזה יום לשלב אותם....

שיהיה בכיף
                                      ג'מוס
                                      • s201
                                        s201 נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול לאוסטריה
                                        תענוג רצוף של הרבה מלל מעניין מאוד

לא צריך לצאת מהבית בקור הזה להצגות סטנדאפ

יש כאן בחינם והמון

יישר כוח

תמשיכו כך

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
                                        • kodon1
                                          kodon1 נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול לאוסטריה
                                          היי מוטי,

מטרת הטיול היתה כמובן נופש. רק נופש Very Happy

ממש לא תיכננו לראות כמה שיותר, וכן כמעט בכל יום היו דברים שלא הספקנו (לעיתים רחוקות זה היה לכיוון השני).

אנחנו נסענו ממינכן דווקא לכיוון חבל טירול, דרך עצירה בכנסיית וייס ובטירת נוישוונשטיין (על זה הלך היום הראשון).
                                          ביום השני יצאנו לטיולים מהעיירה זיפלד אל העיירה מיטנוולד, ואח"כ אל אינסברוק והסביבה (מוזיאון סברובסקי ועוד איזשהו ארמון ליד).

ביום השלישי נסענו לכיוון זלצבורגלנד דרך מפלי קרלימל ומעבר גרלוס, ואח"כ עשינו עצירה בקיצבהיל.
                                          את היום הרביעי הקדשנו כולו לזלצבורג.
                                          את היום החמישי הקדשנו לעלייה ברכבל לאונטרסברג ולשייט צהריים מוקדמות על הזלצאך. אח"כ נסענו לעיירות על האגם - סנט וולפגן וסנט גיליגן ואת היום סיימנו בהלשטאט (היינו שם כמה שעות טובות).

היום השישי קצת התפספס בגלל מזג האוויר, והספקנו רק לעלות למערת הקרח ולהגיע לאגם המלכים דקה אחרי שנסגר... Sad

כמו שאתה רואה, הספקנו לא מעט, אבל גם לא המון, כי בעיקר טיילנו, בלי לרוץ יתר על המידה.
                                          • romi652
                                            romi652 נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול לאוסטריה
                                            עוד נקודה קטנה למחשבה-אתה כותב שחוץ מוינה אתה לא מזמין מראש מקומות לינה-חשוב שתדע שגם למצוא לינה לוקח זמן,לא תמיד מוצאים מיד,אם אתה מתכוון לצימרים אז כדאי למצוא עד השעה 5 אחהצ,לאחר מכן בדרך כלל אין שיפתח את הדלת ויענה..גם מציאת מקום לינה בבתי מלון לוקחת זמן..ועוד דבר-חלק מההנאה באוסטריה היא לשבת {כן,ממש לשבת}בבית קפה ולאכול עוגה..ועוד פרט חשוב-מזג האויר אינו צפוי ןלפעמים גם הוא גורם לשינוי בתוכנית.אני באמת מציעה לך להכין תוכנית יותר הגיונית ולהבין שיכולים להיות שינויים-ויהיו..
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון