קולורדו בינואר - ביגוד
-
באמצע ינואר אזכה לגלוש בקולורדו לראשונה (Breckenridge). השנה הצטידתי במעיל ''רך'' (soft shell Marmot genesis) האם מעיל כזה מעל גופיה טרמית ופליס יספיקו בתנאי מזג האויר בהרי קולורדו באמצע ינואר? או שמא עלי לחזור למעיל הישן וכבד?
Genesis Jacket
-
קולורדו בינואר - ביגוד:Reלא מספיק, תצטרכי גם hard shell מעליו
רק לבן -
סליחה על הבורותמה ההבדל בין soft ל-hard ?
האם הסופט הינו רק מעיל המעטפת?
ולשמנת: האם יש בארץ יבואן של מרמוט או שרכשת בחו''ל. -
סליחה על הבורות:Reהסופט הוא פליס עם שכבת מגן (wind stopper) הנותן הגנה חלקית נגד גשם/שלג hardshell הוא מעיל הניילון העליון.
לא ראיתי שמביאים Marmot לארץ, אבל המוצרים שלה הם מהליגה הראשונה (בחלק מהדברים יותר טובים מ North face)
רק לבן -
תודה -
קולורדו בינואר - ביגוד:Reas for one actually skied in Breckenridge I can tell you to wear layers of clothing. There can be big differences between the weather you will find at the base of the resort, to the weather you will find on top of the mountain.
and not to mention that the weather can change on the spot...it may feel sunny and warm one second and freezing hell (oximoron) the next.
There are plenty of lockers all over Breck, so you can easily shed a few layers if you need to..
I usually wear thermo underware (so sexy!!!!)
a performance long t- shirt
Softshell parkas with detachable fleece coat.
Turtle Fur Balaclava (very important)
other important things
\Helmet
Sunscreen
Lip Bawm
Camel back - for water
goggles - do not just bring sunglasses - trust me!!!!
some cool music
a flask with some cognac (only a SHLUK if it is really cold) -
קולורדו בינואר - ביגוד:Reמצטרף להמלצות של מוגולס ורק לבן.
האיזור מתאפיין במזג אוויר הפכפך וכשקר אז קר-ממש!
ממליץ על שכבה טרמית שניה עבה שזולה הרבה יותר מקניית מעטפת חדשה וכמובן שימושית גם למקומות אחרים.
שכבה שניה אגב , אמורה להיות מצויינת במפורש ע''ג האריזה ככזו והיא מיועדת ללבישה מעל לגופיה טרמית דקה שהיא השכבה הראשונה.
במידה וחם, בקלילות השכבה השניה מוצאת דרכה לתיק הגב.
בגדול מדובר על איזור סקי מ-ע-ו-ל-ה !
בהחלקה.
charls -
סליחה על הבורות:Reהאמת היא שהמונח soft-shell איננו כל כך ברור, ומשמש לתאור מעילים שונים, החל מפליסים עם עמידות מסוימת למים וכלה במעילים דקים (ובדרך כלל יקרים) האמורים לבודד מחום ומרטיבות. צירפתי לינק להסברים על הטכנולוגיה (מ-REI ) ודוגמא למעיל כזה מתוצרת The North Face. ראיתי בעונה הקודמת מעילים כאלו על גולשים רבים (אם כי לא גלשתי בתנאי ''קור מהגהנום'' כהגדרתו של מוגולס) ולאחרונה הצטידתי במעיל כזה בעצמי (לא בארץ, ב- REI , ראו לינק בהודעה הקודמת). רציתי לדעת האם יש למישהו נסיון עם מעילים כאלו, ואלו שכבות מומלץ ללבוש מתחת (או מעל?) בתנאים קשים.
The North Face Apex Valkyrie Jacket
מאמר מ- REI על soft-shell -
קולורדו בינואר - ביגוד:Reתודה רבה צארלס אבל יצאתי מעט מבולבל. רק לבן ממליץ לי עוד מעיל מעל המעיל שלי אילו אתה מדבר על שכבות מתחת למעיל. בוא נחזור לשאלה המקורית, האם בקולורדו, כשהתנאים קשים, המעיל מהסוג שאנו מדברים עליו ומתחתיו שכבות כגון פליס וגופיה תרמית אמורים להספיק? -
NOif you are on the mountain and it is 10 degrees F with the wind blowing and the Wind Chill feels like -10 degress F this Jacket will NOT be enough
With out getting into specifics of brand A or B, what you need is a layer system, so your shell should be water & wind restiance, than you need a fleece insulation that usually zips inside the outer shell, than you need either a soft shell fleece jacket or some ski performance shirt and than you will need a thermo wear to allow your skin to avoid sweet moisture and to dry out.
Again what you want is ski clothes that will provide you with many options...every morning listen to the weather report on TV, Summit Daily (free newspaper) or the Hotel will have the latest faxed info from the resort itself. Based on that day`s weather you will decide how to dress. Predicting the weather in the Rockies is very tricky. It can be sunny in Breckenridge while dumping snow in Keystone (10 miles away). So same day reports are the most accurate. I can tell you how mant times the weather prediction was wrong the day before.
I do not want to scare you the weather may be great and even if it is below freezing when the sun comes out it will feels like spring and you may only choose to wear a fleece jacket, but that can change very quickly so you need to be prepared and have all the options.
Hope this helped
Moguls -
קולורדו היא המאיירהופן הבא?אין ספק, מדובר בטרנד חדש כאן בפורום. רק חסרות השאלות המנצחות: האם צפוי שלג בוייל באמצע פברואר 2008?
אני מקווה שמשרד התיירות האמריקאי יידע לתגמל את מוגולס כראוי על פעילות השיוק האינטנסיבית של אתרי הגלישה בארצו של הדוד סם. -
אז כמה קר היה שם???מראש מתנצל - אין לי הבנה תאורטית בתחום הלבוש (וזאת עוד הגדרה עדינה לעומת מה שאישתי והבנות אומרות עלי) אבל יש לי קצת נסיון .
בשנה שעברה ''זכיתי'' לגלוש בתנאים מזעזעים למדי:
סופות שלג בצרוף טמפ. שדיגדגו את מינוס 30 מעלות.
המסקנה שלי היא ששילוב של גופיה טרמית עבה (כזאת שביום רגיל לא הייתי ממליץ עליה כי מתבשלים) עליה פריט לבוש בסגנון שדברתם עליו, במקום הפליז, ומעל החלק הפלסטי של החליפה (ללא הפליז , שמתפרק ממנה) נתן מענה מרשים גם לקור גם לרוח וגם לרטיבות הבלתי נמנעת משהיה של כמה שעות בשלג בלתי פוסק.
ההרגשה במעילים האלה היא הרבה פחות ''דובית'' לעומת השילוה עם הפליז.
לסיכום: מעיל סופט של הוא פריט חביב שמאפשר לגלוש איתו בימים חמים ויבשים ומחליף בהצלחה את הפליז בימים הקרים.
בנוסף יש נטיה לעיצוב סולידי שמאפשר להסתובב איתו כמעיל בחורף. -
תראה ברקנרידג` הואבגובה של 2900 מטר והפסגה היא בגובה של 3900 מטר, עם קצת רוח שמעיפה את האבקה וטמפרטורות קרות קצת, תצטרך לחפש מחדש במילון את ההגדרות של קר מאוד.
למרות שסופט של חדש הוא בגד בטכנולוגיה מאוד מעניינת, הוא פשוט לא מספיק בתנאי אקסטרים, אם הסופט שלך דומה יותר לפליס אז hard shell מעל הוא הפתרון הנכון, אחרת זה עלול להיות קצת מסורבל, ואז fleece+hard shell הוא בכל מקרה הפתרון הנכון.
רק לבן -
במחשבה שניהאולי...
קראתי עוד קצת, ראיתי עוד כמה (כמו המצ''ב) אולי במקום hard shell זה יכול להספיק (אם לא יורד שלג כבד)
רק לבן
Marmot Soft Shell -
במחשבה שלישיתהמומחים טוענים שזה טוב ל''כמעט'' כל מצב, וממליצים על תוספת של hard shell במצבים קשים (דק ללא שכבות בידוד)
נדמה לי שקולורדו, בגובה 3900 מטר בינואר עונה על ההגדרה של ''כמעט''
הסברים של מרמוט על הטכנולוגיה -
קולורדו בינואר - ביגוד:Reאמנם לא גלשתי בקולרדו אבל גם ב upstate NY מספיק קר בגובה 2000 מ` (מינוס 20 ). כשאר אחרי מספר שנים חזרתי ארצה והתחלתי לגלוש באירופה -- ממש '' חם ''
אני הייתי לובש - גופיה טרמית חולצת פלנל עבה ועל זה מעיל משולב פליז+ נילון. (בתחילת 1990 עדין לא היה נפוץ כל כך נושא הנידוף )
אבל דבר אחד שלא ציינו --- מגן לפנים gator חובה אחרת הלחיים וכל מה שלא מכוסה מלפנים במשקפת -- מאבד תחושה תוך מספר שניות
תהנה משה -
בואנה, אתם מפחידים אותי.באירופה במינוס עשרים הפכתי אילם (הלסת קפאה), אצבעות ידי זעקו הצילו (מכאב).
איך אוכל לשרוד בקולורדו?
האם מישהו ניסה כפפות אצבע? -
תראה ברקנרידג` הוא:ReMany thanks for all your comments. Referring to Marmots explanations about Softshell-Technologies (that you linked before) my jacket is M1. I guess I will have to give it a try. I will carry my old hardshell too, just in case. -
בואנה, אתם מפחידים אותי.:Reמאכלי תירס למיניהם עלולים לגרום לקפיאת מערכות העיכול,אי מתן שתן למשך מספר ימים ובמקרים קיצוניים אף לגרום לחולה לקשקש ברומנית עילגת (-:
סוץ`,שרדנו מינוס 22 מעלות בראדשטאט!! קולוראדו תשבור אותך או שפלורידה החמה שיבשה את הגנים החיוניים של דראקולה? -
בואנה, אתם מפחידים אותי.:ReDon`t worry I will hug all the way up the Emperial Lift, so our little Fort Lauderdale Bubale` won`t be cold.
what do you think the Congac is for?