המדבר באוסטרליה
-
שלום לכולם,
אני מתכנן טיול באוסטרליה ממלבורן לאליס ספרינג, דרך אדליד. השאלה היא אילו מקומות ממולצים יש בין אדליד לאליס ספרינג (ואני לא מתכוון למקומות שמסביב לאליס) ? האם לא חבל לעשות את הדרך הזאת ב`דוך` ולא לעצור לפעמים בכל מיני מקומות ?
ואם ישנם מקומות לעצור בהם, האם אפשר לעשות זאת כאשר נוסעים באוטובוס?
מה לגבי השכרת רכב לכמה הימים הללו בין אדליד לאליס - כדאי???
תודה ! -
המדבר באוסטרליה:Re
היי!
הצלחתי לחשוב על 3 מקומות שניתן לעצור בהם בין אדלייד לאליס, אבל לא הייתי בכולם כי לא היה לי מזג אויר מוצלח בתקופה שהייתי בה באזור הזה.
הראשון הוא אי שהיציאה אליו היא מאדלייד ונקרא ''קנגרו איילנד'', שאמור להיות נחמד, השני הוא מדבר סימפסון, שגם אמור להיות מקסים, והשלישי זה עיירה קטנה בשם ''קובר פידי'' שזו עיירת כורים מתחת לאדמה. נחמד לעצור שם לאיזה יום.
לגבי האם אוטובוסים עוברים שם אני לא יכולה לענות לך לצערי, כי עשיתי את האזור הזה עם רכב שכור.
תהנה! -
המדבר באוסטרליה:Reקנגרו איילנד לא בדרך לאליס אלא דרומית יותר מאדלייד אבל זה מקום מומלץ ביותר! לא יודע איך המקום עכשיו אבל לפני 4 שנים הוא היה כמעט לא תיירותי ומדהים . המון חיות בטבע , חופים יפים, דיונות חול, סלעים מעניינים ואווירה רגועה ופסטורלית. לא יודע מה המצב כיום אבל אז הדרך היחידה לטייל שם בלי רכב היתה לקחת טיול מאורגן ל3 ימים.
בנוסף , בהחלט מומלץ לעצור בקובר פדי ללילה אחד ולחוות משהו קצת שונה .. ומוזר למדיי.עיירה שלמה מתחת לאדמה.
האוטובוס של גרייהאונד ואני מניח שגם של פריימר עוצר בעיירה . -
המדבר באוסטרליה:Reקנגרו איילנד אכן לא על הדרך, אלא דרומית לאדלייד. לקחנו לשם טיול של שלושה ימים והיה ממש נחמד - מקום יפה ויחסית לא עמוס.
אנחנו עצרנו עם האוטובוס של גריהאונד בקובר פידי - ושהינו שם בערך 24 שעות שהיו מספיקות לגמרי. זו עיירה מוזרה, והיא לא ממש מתחת לאדמה, אלא רק בתי האנשים חצובים בסלע או מתחת לאדמה. את האמת - אני לא מצטער שהגענו לשם, אבל אם הייתי יודע מראש שאני הולך לראות תעתיק של כבר בודאי מהנגב אז הייתי ממשיך לנמנם על האוטובוס עד אליס ספרינגס.
ישנם טיולים מאורגנים של כמה ימים שנוסעים מאדלייד לאליס דרך עוד אטרקציות ב- outback זה צריך להיות חוויה, אבל יקר לאללה (הטיול הכי שווה של משהו כמו 8 ימים עלה איזה 1000$). בקיצור, אם מתנייעים באוטובוס, אז מלבד קובר פידי אין ממש מה לראות (זו גם נסיעת לילה - יוצאים בסביבות 18:00 מאדלייד ומגיעים בצהריים למחרת לאליס, בקובר פידי עוצרים בחמש בבוקר). -
לאור,אם אין ממש מה לראות בדרך, למה בחרת לעשות את המסלול ברכב שכור? זה משתלם ? -
המדבר באוסטרליה:Reהייתי במדבר בדרך בין אדלייד לאליס בכמה חורים מדהימים(וויליאמס קריק ,דלהואזי וכו) אבל כדי להגיע אליהם צריך 4X4 או טיול מאורגן מהרצינים(ולא הזולים שפחות או יותר נוסעים באותה דרך של האוטובוסים רק נוסעים על החול של המדבר כדי שתרגיש טוב) השאלה היא איך אתה מתכוון ליסוע כי באוטבוס חוץ בקובר פדי אין איזה אטרקציה מעניינת -
לגבי קופר פדימקום ממש מאכזב, ובזבוז זמן אם אתה שואל את דעתי. אתה מתאר לעצמך עיר שלמה מתחת לאדמה, ויש שם סה``כ כמה מכרות ואולי איזה אכסנייה שיש לה מרתף מתחת לאדמה. זאת עיירת אבוריג`נים שניצלו אותה בשביל ה`לשם` (opal מינרל חשוב לייצור תכשיטים) והיא ממש לא שווה יותר מעצירה של כמה דקות לקנות משהו בסופר שגם הוא לא זול. בקיצור אל תאמין לכל מה שאתה קורא או שומע בעניין העיירה הזאת.
הדבר היחיד שאהבתי בדרך מאליס לאדלייד הוא העיטים המגניבים שאתה רואה בדרך מכרסמים גופות קנגרו, ועד כמה שזה נשמע מזעזע זה טבע אוסטרלי במלוא הדרו.
איל -
לאור,:Reמה שאני עשיתי ברכב שכור היה מדארווין עד אדלייד, ואז חברות שלי גם המשיכו איתו עד מלבורן.
זה לא היה זול, בעיקר כי היה מדובר על קמפר-וואן ועל מרחקים עצומים שלקחו המון דלק, אבל זה השתלם לנו מאוד כי רצינו להמנע מטיול מאורגן, ולעצור איפה שבא לנו בלי להיות תלויות בתחנות של אוטובוס.
אם אתה מתכנן להגיע גם מעבר לאליס ספרינגס, אז יש עוד כמה מקומות שאני יכולה להמליץ לך לעבור דרכם בדרך לדארווין. -
יש לא מעט דברים אבלזה תלוי מאד בעונה. באיזור אדאלייד יש את קנגורו איילנד. אם אתה יוצא צפונה מאדאלייד אז מספר שעות נסיעה צפונה יש את בארוסה ואליי איזור היינות של אוסטרליה, האיזור נראה כאילו הוא לקוח מאיזה איזור כפרי באירופה עם כל היקבים והבתים. אתה יכול לעצור לטעימות יין ביקבים ואם אתה שם בפברואר אזי באחד מסופ''ש יש את פסטיבל היין והאוכל של העמק ממה שאני ראיתי במקומות אחרים בפאסיפיק זה די נחמד עם הופעות של תרבות מקומית. בהמשך צפונה על כביש סטיוארט יש פורט אוגוסטה, עיר נמל שלעצמה אינה מעניינת ככ אבל ממנה ניתן לצאת לפלינדרס רינג`ס ולוילפאנה פאונדס (מזרחית לכביש סטיוארט). רכס הרים יפיפה ולא מתויר ויש בו מס בע''ח יחודיים לאזור וכן הרבה אמו. לאזור זה רצוי להגיע בחורף האוסטרלי שכן אז דווקא בגשם הוא בשיא פריחתו. כדי להגיע לשם לא צריך רכב שטח יש כבישים סלולים בין העיירות באיזור וניתן לעצור ולישון בהן במוטלים שכוללים ארוחת ערב סטייק קנגורו (יאמי). חזרה לכביש סטיוארט יש את קופר פידי לילה אחד יהיה מספיק. בהמשך הכביש עובר ליד אגם המלח אייר שלא ניתן להגיע אליו עם רכב רגיל. בעבר דובר על פתיחת איזור זה לתיירים אבל אני מניח שלא קרה הרבה. פרט לכך עד אליס אין עוד פרט לנסיעה ארוכה. -
המדבר באוסטרליה:Reהי אלכס אני הגעתי ממלבורן לאדלייד ברכבת ומאדלייד בטיסה לאליס
לא ודעת כמה זמן אתה מתכנן,אולי יש מקום לשקול לטוס,תלוי כמה זמן יש לך? מה עוד אתה מתכנן? תקציב?...
אשמח לענות על שאלות נוספות.
תעשה חיים
יעל -
אני עשיתי מאורגןשל Wayward bus, מסלול של 8 ימים. למיטב זכרוני זה עלה כ-800$ (לפני שנה וחצי, בטח התייקר עם הדלק).
היינו במקומות שהזכירו פה כמו פלינדרס ריינג`ס, ווילפנה פאונד, נסיעה על Oodnadatta track, פאב כפרי ב middle of no where - William creek. ביקרנו במוזיאון האאוטבק (אני אפילו לא יודעת לומר איזה בדיוק זה היה. איפשהו בדרך) ואצל Talc Alf - דמות ציורית חצי משוגעת.
4 ימים ראשונים עד קובר פידי נתנו מאד תחושה של מה זה האאוטבק, מאד נהניתי.
קובר פידי היתה די מאכזבת מבחינתי.
אח''כ המשכנו לאיירס רוק ועשינו שם פחות או יותר את הטיול הסטנדרטי (עם 2 לילות באיירס רוק שזה יתרון ע''פ רוב הסיורים) וכמובן גם קינגס קניון.
אני ממש נהניתי.
Wayward bus -
ומה לגבי השכרת קרואן ?חשבתי גם על השכרת קרואן לכל הקטע של מלבורן ועד אליס ספרינג כולל הגרייט אושן רוד, אדליד, כל הדרך במדבר עד אליס ולאיירס רוק. זה יוצא זול יחסית בגלל העונה (מאי) וחוסך לנו את הלינה באכסניות וכו`...
השאלה אם זה שווה ואם יש טעם בכלל...
מה דעתכם?