ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סקר - כושר לקראת הטיול!!

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    5
    7
    1201
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ?
      אורח נערך לאחרונה על ידי

שלום חברים!
      אז בינתיים אני מתעסקת בעיקר בקטנות, בתקווה שהכל יצטבר ויהפוך ל''הכנות לטיול''!!

אז ככה.. מתכננת טיול של טבע ושלווה שיתחיל בניו זילנד וימשיך באוסטרליה..
      אחת הדאגות שלי היא לגבי טרקים בניו זילנד.
      מצד אחד - לא רוצה לטוס לקצה השני של העולם בלי יכולת פיזית לעשות (כמעט) כל מסלול שאבחר.
      מצד שני - מה לעשות שלא הרגע השתחררתי מיחידה קרבית מובחרת...

אז ככה -
      אשמח לדעת עד כמה הייתם בכושר לפני הטיול, האם ישנה לדעתכם דרך לבנות ''כושר טרקים'' כבר כאן בארץ (אל תציעו לי ללכת לטייל המון בארץ, בינתיים אין לי אפשרות כזו, מטעמי התחיבויות לעבודה ואחרות..)?

כדאי לציין שאני לא בטטה גמורה, אני עובדת לא מעט זמן בעבודה שמצריכה עמידה על הרגליים של בערך 8 שעות ביום..
      (7 ימים בשבוע), ובאופן כללי - די בכושר (משתדלת ללכת 5 ק''מ 3-4 פעמים בשבוע.. יותר מזה פשוט לא יוצא..)

אז מה אתם אומרים?
      יש לי סיכוי לכבוש כמה פסגות בניו זילנד?

שיהיה שבוע נפלא לכולם
      :0)
      שירלי

נ.ב.
      כמובן שאינני מצפה לעשות כ-ל מסלול, אבל הייתי רוצה שלפחות תהיה לי האפשרות לבחור בין מספר רב ככל האפשר של אופציות...
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        אורח נערך לאחרונה על ידי

אני דווקא כן בטטה...
        לפני כמה חודשים הפסקתי לעשות יוגה ומאז בכלל נהייתי בטטה מוחלטת...
        ואני כבר שבועיים מאיימת שאני אתחיל לעשות הליכות אבל בינתיים עוד לא התחלתי.
        הדבר היחיד שמנחם אותי זה שכשאחותי היתה בניו זילנד הם דווקא כן עשו טרקים, וגם היא בטטה לא קטנה...
        טרקים ארוכים ממילא לא נעשה יותר מדי. יותר בכיוון של מסלולי יום, ולא קשים מדי. ואם אחותי שרדה את זה, אז בטח גם אני אוכל... ובטח גם את. במיוחד אם את כן הולכת קצת פה ושם. מה שטוב בניו זילנד, זה שיש המון מסלולים, בכל מיני אורכים ודרגות קושי, ואפשר בקלות למצוא מה לעשות גם בלי להיות בכושר של יוצא סיירת, אז תתנחמי (ותשתדלי בינתיים לעשות כמה שיותר הליכות, ליתר ביטחון :-)).
        • רעי
          רעי נערך לאחרונה על ידי

אני דווקא קומרה
          אל תדאגי, אחרי שני טרקים את בכלל תתפלאי שהיו לך חששות. אין, באמת שאין סיבה שלא תוכלי לעשות טרקים, גם כאלה שדורשים מאמץ. אולי לא תעשי טיפוס אלפיני או טיפוס מצוקים (למרות שלכי תדעי איזה ג`וק יכנס לך שם), אבל את הטרקים הסטנדרטים, גם אלה שברמה בינונית ומעלה תוכלי לעשות. זה ייקח לך קצת יותר זמן מליוצאי סיירות למיניהם אבל היי, כמה שתעצרי יותר בדרך תוכלי להתרשם יותר מהנוף. ואם ירד גשם ויהיה קר ומגעיל, תאמיני לי ששום כושר גופני ירוד לא ימנע ממך לשים גז רק כדי להגיע לבקתה.
          מציע לך לעשות כמוני ולהתחיל מהטונגרירו קרוסינג - זה ייתן לך את השוק ההתחלתי ואחרי זה באמת תרגישי כאילו אין שום דבר שאת לא יכולה לעשות.
          • רון
            רון נערך לאחרונה על ידי

סקר - כושר לקראת הטיול!!:Re

היי שירלי,

מהתיאור שלך, לא נשמע שצריכה להיות בעיה. הכנה מראש זה כמובן מועיל, אבל ההמלצה העיקרית היא לקחת את התחלת הטיול באיזי. הכושר להליכה נבנה די מהר כשמטיילים ברצף (גם במקרה של בטטות - מנסיון...)
            תעשי כמה טיולי יום לפני שמתחילים עם טרקים, אל תעמיסי יותר מדי על הגב, אל תתני לאנשים להריץ אותך יותר מהקצב הטבעי בשבילך, ו... הכל יהיה בסדר 🙂
            • ?
              אורח נערך לאחרונה על ידי

אני דווקא קומרה:Re
              זאת באמת התוכנית - להתחיל בטונגרירו קרוסינג...

תודה. הרגעת אותי 🙂 (אני חושבת...)
              • אליר
                אליר נערך לאחרונה על ידי

הצעה לבדיקת - כושר
                1. לנעול את נעלי הטיול וללכת איתם את ההליכה ה''ספורטיבית'' הרגילה.

2. לעלות (ןלרדת) ברגל (שוב עם הנעליים) כמה קומות די מהר - או לחילופין למצוא מסלול הליכה בשיפוע וגם לעלות וגם לרדת.

3. לחזור על 1. ו-2. עם תרמיל ששוקל 6 ק''ג לפחות.

או לחלופין ל''היכנס לטרקים בהדרגה''.

הטונגרירו קרוסינג אינו מסלול קשה, אבל למי שלא בכושר, המאמץ של העליות ויותר הירידות, עלול לגרום לכאבים שיפריעו בהמשך הטיול - לכן הטיפול ב''שוק'' לא מתאים לכל אחד....
                • sana
                  sana נערך לאחרונה על ידי

את רצינית?!
                  טוב, נראה לי שצריך כאן הסבר...
                  רעי היה די ציני בעניין הקרוסינג כטרק ראשון.
                  זה ממש ממש לא המסלול המומלץ להתחיל איתו בנ''ז, במיוחד לא למיני שורשים מעובים...
                  זה מסלול קשה וארוך, עם הגבלת זמן (בגלל ההסעות) ובתנאים שחלקם לא קלים בכלל. למי שלא רגיל ללכת הרבה, ולעלות / לרדת במקומות תלולים + דרדרת - זו באמת עלולה להיות חוויה לא נעימה, שלא לומר מסוכנת(!). יש לא מעט מקרי חלוץ כל שנה של אנשים שחשבו שבגלל שזה מוגדר כמסלול יום אז כולם יכולים לעשות אותו בלי בעיה... ה-DOC המקומי ממש נלחם בעצם ההגדרה שלו כמסלול יום...
                  בקיצור - מאוד לא מומלץ כמסלול ראשון!

אנה.

נ.ב.
                  אגב - לידע הכללי, קומארה (=בטטה ניו זילנדית) - מוגשת כצ`יפס בהמון מקומות - מעדן!
                  • 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון