למי שיצא לישון בתוך רכב
-
היי,
אני וחברה שלי מתכננים לקנות רכב סטיישן באוס`, בין היתר אנחנו גם מתכננים לישון בתוך הרכב.
מישהו יודע עד כמה יהיה לנו או לא יהיה לנו נוח לישון ביחד ברכב סטיישן ? (הגובה שלי 1.82 מ`, וחברתי 20 ס''מ פחות)
תודה. -
לגבי שינה ברכבתגובה שהגבתי בעבר למי ששאל שאלה דומה לשלך לגבי שינה בואן : ''לגבי ואן - וכאן יקומו מתנגדים רבים אך בכל זאת אביע את דעתי האישית - רכב לא נועד לשינה בתוכו ! שינה בואן זה לא נח ולא כלום ומגביל מאוד את אפשרויות הניידות שלכם .לא כל ואן יכול להגיע לכל מקום באותה צורה שרכב רגיל יכול, מה גם שתארו לכם שהגעתם לאתר קמפינג, התאגנתם לשנת הלילה ועכשיו אתם רוצםי לקפוץ לרגע עם האוטו לסופר לקנות מצרכים לארוחת ערב... סיפור מההפטרה - צריך לסדר חזרה את כל הדברים למצב נסיעה, לנסוע לקנות לחזור לאתר לסדר את האוטו לשינה... בקיצור - לא מומלץ.
מה גם שהלחות הנפלטת במהלך השינה, הפח הקר של האוטו והבדלי הטמפרטורות בין האוטו למחוצה לו גורמים להתעבות של אדים כל כל פנים האוטו - כך שקמים בתוך מקלחת !!!
ולהחליף בגדים באוטו ?!?! אין דבר כזה- רק בשכיבה או תמרון של סוג של עמידה (לעומת אוהלים שיש בהם גם כאלו שניתן לעמוד בתוכם !)...
באוהל אפשר לשבת על המזרון, או במבואה ולשחק קלפים, נניח, מה שבלתי אפשרי ברכב..
בקיצור המלצתי החמה - ואן לצורך שינה לא שווה את ההשקעה והמאמץ ומגביל מאוד.... רכב לא נועד לשינה בתוכו - אלא להתניידות.
אם ברצונכם לישון ברכב - שכרו קראוון..
אם זה מחוץ לתקציב - הסתפקו פשוט ברכב רגיל ואימרו תודה שנחסכה מכם חווית השינה בואן.''
קח את כל הנ''ל בחשבון פלוס העובדה שבניגוד לוואן, בסטיישן יש צורך לסדר כל לילה את כל הציוד מחדש כך שתוכלו לישון (מה שאומר דחיקת הציוד למושבים הקדמיים, או לאחד הצדדים), וגם קח בחשבון שהמרווח שיש לישון בואן גדול יותר מהמרווח שיש בסטיישן...
רכב לא נועד לשינה - אוהל כן - גם יוצא יותר משתלם כלכלית, יותר נח... אני ממליץ ! -
לנו יצא...מהנסיון שלנו - שכולל כמעט 7 חודשים של שינה בסטיישן (גם בפורד פלקון, גם בטויוטה קורונה) ובואן אני יכולה לומר שלמישהו בגובה 1.80, לינה בסטיישן לא יהיה נוח בכלל...
מעבר לחסרונות כפי שציין מי שענה קודם - של סידור הציוד בכל פעם מחדש (ןתאמין לי שמגיע לנו תואר בהינדוס הציוד...) - הרכב עצמו לא מספיק ארוך. לי לא היתה בעיה, אבל לחבר שלי, שהוא 1.73מ`, היה קצת צפוף...
אין ספק שואן מותאם, עם מיטה מובנית יתאים לך הרבה יותר...
שיהיה בהצלחה,
אנה. -
לנו גם יצא...גם לי ולחבר שלי יצא לישון ברכב באוסטרליה. קנינו פורד פלקון. בהתחלה כמובן שהיה קצת מוזר אבל אחרי שניים/ שלושה לילות כבר מתרגלים לאופן סידור הרכב לשינה וזה לוקח פחות מ- 5 דקות!!! חבר שלי גבוה, 1.91 מ` והוא ממש לא התלונן על חוסר נוחות... שיהיה בכייף ותהנו!!! -
פגשנו הולנדים שישנו בפלקוןבקיצור- אפשרי, אבל מצריך התארגנות על ציוד מצומצם וסידור הרכב כל יום מחדש. הם קנו מזרון מתנפח שתפס פחות מקום.
אנחנו ישנו בואן והיה מאוד נוח, אם קונים ממטיילים, בד''כ המיטה בפנים אבל הואן עבר יותר קילומטראז`. אם קונים מידיים פרטיות צריך לבנות מיטה, מה שיעלה בערך 250 דולר אוסטרלי כולל מזרון. הואן עצמו גם יותר יקר בממוצע מסטיישן..
בקיצור- לשיקולך, מה שיותר נוח לך, יש יתרונות לכאן ולכאן. -
אויי ... נולי נוליאחרי קריאת התגובות של TREK ואנה, כבר גיבשתי לעצמי דעה, הסקתי את המסקנה ואמרתי: יובלי - שכח מהסטיישן! עד שאת באת וטרפת את כל הקלפים ... מה אני אעשה עכשיו ? הכנסת אותי שוב לדילמה ...
סתם, זה היה חצי ציני חצי אמת, תודה רבה לשלושתיכם על העזרה, נראה כי הדעות בעניין זה מפוצלות.
אני מקווה שמוכר הרכב לא יתנגד אם אשאל אותו לפני הכל - ''תגיד אחי, אכפת לך אם אני וחברה שלי ננסה לשכב בתוך הרכב שלך לכמה שניות ?'' כי נראה לי שזה הפתרון האידיאלי מבחינתי - ניסוי, תהייה והחלטה.
שוב תודה, ונתראה בשמחות. -
וגם..שיחקנו קלפים בתוך הואן והיה מאוד נוח!
פשוט צריך לבנות את המיטה בגובה שמשאיר מספיק מקום לישיבה על המיטה. -
אנחנו שיחקנו גם בסטיישן...ובעניין הנוחות - אין ספק שהואן היה הכי נוח, אח''כ הטויוטה, ובסוף - הפורד פלקון, שמשום מה הגלגלים שלה היו ממוקמים לנו בתוך האזור של ה''מיטה''...
זה הנסיון שלנו.
כמובן שכדאי לנסות, אבל לשכב כמה שניות בתוך רכב זה לא כמו להעביר שם לילות רבים רצוף, כשאחריהם אתה צריך לקום רענן וערני ליום נוסף של חוויות וטיולים. אם כל הכבוד להתנסות...
(או במילים אחרות - מה שיראה אולי נוח לכמה שניות - לא בהכרח יתברר ככזה לאחר כמה שעות...). -
אוהל יותר נוח ? אין סיכויבתשובה לדוגל האוהלים .....
הוואן כן לקח אותי לאן שרציתי,
כשיורד גשם אתה לא נתקע כמו אדיוט וישן בתוך שלולית,
חיסכון כספי, על מה את מדבר ?! איזה הבדל כבר יש, הרי בסוף מוכרים ומחזירים את ההשקעה,
ואם פותחים חלון אין שום התעבות ....
לבנות מיטה לבד זה לא כזה סיפור, אני עשיתי את זה לבד בכמה שעות עם פטיש מסמרים ומסור(10$) ,ומזרון בחנות יד שניה (SALVATION ARMY) יעלה 20$, קצת יכולת בסיסית וזה היה נהדר ל3 חודשי טיול מעולים,
לסדר את האון לוקח זמן .. ולסדר אוהל, ? הגמדים עשו את זה בשבילך ?
בקיצור, אין על ואן , המון מקום, יכולת נהדר לתפקד גם בגשם, וזה ממש בית על גלגלים במחיר סביר ביותר ... -
אוהל יותר נוח ? אין סיכוי:Reהעובדה שבהודעה שלמעלה המלצת למישהו לקנות אוהל ב-WEARHOUSE ב-50-60 דולר מסבירה את זה שאתה חושב שלישון באוהל זה אומר לקום כמו אדיוט בתוך שלולית.
אם אתה לא רואה בעצמך את האירוניה שנשקפת משתי ההודעות שלך, זו כבר בעייתך הפרטית, אבל מאחר שכתבת בביטחון רב כל כך את מה שכתבת, חשוב לי לציין שחוויית האדיוט בשלולית היא החוויה הפרטית שלך, ולאנשים אחרים יש חוויות טיפה שונות מלינה באוהל.... -
דוגל באוהלים !!!אין צורך להתנגח.. אבל אם כבר :
הואן לוקח לאן שרוצים בגבולות מה שאפשרי ולא מדובר בעליות וירידות בדרכי עפר, אז לרכב כבד כמו ואן יש בעיה גדולה מאוד, שלפעמים גם תיתקע אותו במקום - מנסיון (כל עוד לא מדובר בואן 4X4) ואילו מכונית - גם אם היא לא 4WD תוכל לצאת בקלות יותר כי יש יותר כח יחסית לגודל הרכב.
כ
כשיורד גשם אתה לא נתקע כמו אדיוט ? הרגשתי מאוד אדיוט להיות תקוע בתוך הואן... יותר אדיוט מלהיות תקוע באוהל זה בטוח...
לישון בתוך שלולית ? אל תבנה את האוהל שלך בתוך בור ולא תקום בתוך שלולית...
בסוף מוכרים ומחזירים את ההשקעה ? לא לקחת את זה כמצב הנורמלי.. השקעה באוהל טוב ומזרון אוויר טוב = 200$... בניית מיטה בלבד תעלה 200+$
לסדר את האון לוקח זמן .. ולסדר אוהל, ? הגמדים עשו את זה בשבילך ?
לא... הגמדים לא יעשו את זה בשבילי, אבל כשאני רוצה לקפוץ שניה לסופר או לטייל עוד קצת או לצאת בערב אני לא צריך לקחת את הבית שלי איתי - אני נוסע לאן שזה לא יהיה וחוזר אל האוהל המוכן לשינה שלי...
לפתוח חלון בשביל למנוע התעבות ??? זאת אומרת לישון עם קור שנכנס מבחוץ, ואולי אפילו גשם.. משמע לאבד את היתרון היחסי של הואן בשביל ש.. שים לב - לא לקום בשלולית... ועוד בתוך הואן !!! ועוד בלילות בלי גשם !
בקיצור, אין על אוהל טוב ומזרון אוויר איכותי... שינה וחיים כמו אדם אמיתי (פחות או יותר) ולא כמו משהו שנאלץ לחיות על המרחב המצומצם שהואן מעניק...
(גילוי נאות - 3 חודשים בניו זילנד עם רכב רגיל 4WD ואוהל, ושלושה חודשים באוסטרליה בואן - נחשו מה העדפתי) -
אוהל יותר נוח ? אין סיכוי:Reאם תשים לב לפרטים, ההקדמה היתה ''אם אתה לא מתכוון לקנות אוהל מקצועי''
שקל אוהל ''כנרת'' בסיסי אין טעם לקנות בארץ ....
אני דווקא דוגל בקניית ציוד איכותי ...
והתיאור הציורי שלך לכמה ואן לא מציאותי לשינה פשוט מגוחך, ועובדה שבערך 70 אחוז מהמטיילים שישנים בקמפניג עושים זאת ברכב ולא באוהל .... -
צדיק בסדום
-
דוגל באוהלים !!!:Reכמו שציינתי מקודם , לבנות מיטה איכותית ונוחה עלתה לי בערך 50% ולזה הוספנו פוך וכריות... אין יותר נח מזה ..
רק שים לב שכל התגובות להודעה שלך היו מאנשים שכן ישנו ברכב ונהנו מזה ... ושרוב המטיילים שישנים בקמפינג עושים זאת ברכב ...
אבל עזוב וויכוחים מפגרים, כל אחד יעשה את הטוב בעיניו ..
זה לא שאני סוכן מכירות של חברת וואנים או משהו ...
ולא נראה לי שאתה סוכן אוהלים .....
(באוסטרליה ד''א טיילתי וישנתי בתוך פאג`רו ארוך... אם כבר מדברים על יכולת עבירות של רכב ) -
כמה אני מצטער שמכרתי אותו..מצד שני - אין ממש מה לעשות איתו כאן בארץ והוא גם די גדול וכבד לנשיאה -
שים לב ש...לא אמרתי שזה גרוע...
פשוט שאני ניסיתי - על בשרי - אתשתי הדרכים - גם שינה בואן וגם שינה באוהל, כך שאני כן מרגיש שאני יכול לשתף בדיעות שלי לגבי מה היה יותר טוב ולמה... אני לא מתווכח
לעומת זאת - שים לב שהמטיילים שישנו בואן והגיבו סיפרו רק על איך הם הסתדרו עם שינה בואן ולא דאגו לספר , שלדעתם מי שישן באוהל ישן בשלולית...
לחלוק מנסיון - מבורך
לחלוק מדיעות - מיותר -
sleeping in stationwgonhi
im in nz now
im traveling with a friend in a stationwagon
we both 1.85 and its really good and comfortable to sleep in the car. when u go to sleep u just open a little bit the window and its wonderful
another thing is when its already dark and cant find camping area so u just jump back
i think that the best way to travel is to with a van or stationwagon and can always sleep in a tent if u want