מאכל לאומי....
-
האם לידידנו הקיווים יש מאכל לאומי?
והאם יש דברים יחודיים שאכלתם שם שחייבים לנסות..?
אני פשוט רעב עכשיו... -
מאכל לאומי....:Reהקיווים כמובן מושפעים מהבריטים
מאכליםפ אופיינים:
פאי בשר או כל פאי ממולא אחר
פשטידת רועים
צלעות כבש עם mint sauce
בטח אזכר בעוד דברים -
מאכל לאומי....:Reרמת הבישול שלהם לא משהו ....
אני חושב שהמאכל הלאומי הלא רישמי שם זה פיש אנד צ`יפס....
בכל מקרה כל צורת הפאי בשר ממש מומלצות .... במיוחד שאפרד פאי ... -
מאכל לאומי....:Reיש למאורים מאכל לאומי שנקרא האנגי (?) , שהוא בטטה מבושלת עם עוד כמה ירקות ובשר (הייתי בניו זילנד לפני שלוש שנים לכן אני לא ממש זוכר ) . מה שאני כן זוכר זה שפלאפל טעים הרבה יותר ! -
וויג`ימייט!!או משהו כזה..ממרח די מזעזע בצבע חום כהה/שחור וריח לא ממש מגרה..
שוקולד קידבורי נחשב????? -
הוקי פוקי!גלידת וניל - דבש - קרמל מצויינת.
מומלץ בחום! -
שפרד`ס פאי - פשטידת רועיםאמא שלי מכינה את זה מאוד טעים, עם השנים היא שידרגה לפירה של בטטה בנוסף לפירה תפו''א.
מחדל גדול! שכחתי לציין את הקומרה, שזו בטטה אבל ניתן להשיגה בכמה צבעים (הכל מאוד טעים) - סגולה, כתומה וצהובה. וכמו ששקד אמרה פעם, אם לא מצליחים לקלף את הסגולה, לא נורא, תכניס לתנור כמו שהיא. -
בהחלט!
-
ממה עשוי הוויג`ימייט ?בשרי ? חלבי ? צימחי ? -
ואם כבר קומארהאז חייבים לנסות ''קומארה צ`יפס'' - במקום צ`יפס רגיל, בדוכני הפיש & צ`יפס השונים...
וגם את ה- potato wedges שמוגשים עם שמנת ורוטב sweet chili, או עם בייקון וגבינה צהובה , בגרסה הפחות כשרה...
- מנת פאבים ידועה... -
משמרים...בעיקר, בתוספת כמה חומרי טעם וריח וצבע...
יש בזה ערכים גבוהים של ויטמינים מקבוצת B, כולל חומצה פולית.
כמה בריא - ככה מסריח (ואני לא מתייחסת כאן בכלל לטעם...)
(-:
Vegemite -
המבורגר עם ביצת עין -
עזבי אם לא מצליחיםאין בכלל מה לנסות לקלף את הסגולות, חבל על המאמץ, הן בלתי קליפות.
אגב, שפרד`ס פאי, תרשמי לנו מתכון, אנחנו גם מכינים את זה בבית אבל אולי נקבל רעיונות לשדרוג... -
נכון מאד,ומאייתים את זה hanig -
פבלובה - בטוח תאכל את זהבכריסמס. זה דווקא די טעים - זה מעיין עוגה מתוקה -
וגם choloate fishשבניגוד לשם זה בכלל לא דג, אלא מרשמלו בצורת דג.. -
אתה מתכוון hangi...והשם מציין את שיטת הבישול בתנור המיוחד שהוא בעצם בור באדמה, עם אבנים חמות, שבתוכו שמים ירקות, בשרים, דגים וכו` - לבישול ארוך של כמה שעות....
אגב - בפיג`י אותה שיטה (או לפחות מאוד דומה לה, ובתוך סלסילות של עלי בננה שמוכנסות לאותו ''תנור'') נקרא - Lovo.
LOVO
This is the Fijian name for a feast cooked in the earth (in New Zealand, a hangi). The taste is like a barbeque, only a little more smoked, and its a very efficient way to cook large quantities of food at the same time (so resort lovos, apart from being a novel attraction, are actually easier than whipping up a la carte in the restaurant kitchen). To make your own you`ll need to dig a pit a couple of feet deep. Put firewood in the hole - under some smooth surfaced stones. Light the fire and wait for the stones to get red hot. You then move the stones about to make a platform for the food, which can be anything you would normally put in an oven - beef, pork, lamb, fish, and vegetables. Wrap the food in foil and place on the stones, with the things that require more cooking on the bottom. Cover the feast with banana leaves (and/or damp sacks) and cover the lot with soil. Leave for a couple of hours before serving.
(מתוך א`-ב` על פיג`י).
Hangi -
התחילו להגיש גם בארץ...שכבות של מרנג (קצף ביצים אפוי) וביניהן קצפת ופירות
(salty, רק פירשתי את ההסבר: מין עוגה מתוקה''...:-)) -
המבורגר עם פרוסת אננס.יאמי. -
אבל בארץ זה שונהפה המרנג קשה (כמו עוגיות נשיקות) ושם הוא רך כזה
אני לא חובבת גדולה של המנה אבל אם כבר, אני מעדיפה את הגירסה שלנו