מתי כדאי לנסוע לאוסטרליה?
-
מתכננת טיול לאוסטרליה ניו-זילנד לתקופה של עד חצי שנה... מהי התקופה הכי טובה להתחיל את הטיול? מבחינת מזג אוויר? אני מעדיפה את הקיץ... מתי מתחיל הקיץ וכמה זמן הוא נמשך? כנ``ל ניו-זילנד... מדובר על אותו מזג אוויר נכון? או שיש שינויים ממקום למקום? -
מתי כדאי לנסוע לאוסטרליה?:Reאני מציעה לך להתחיל מלקרוא, כאן באתר או בספר מטיילים. היית יכולה למצוא שם את כל התשובות. בנ``ז הקיץ כבר בעיצומו, אבל זה לא קיץ כמו שאנחנו מכירים מישראל אלא יותר כמו קיץ באירופה. סביב סוף מרץ-אפריל, יתחיל הסתיו ואז יהיה יותר קר (לא בהכרח יותר גשום). בכל מקרה, קצת קשה לצפות את זה מעכשיו. אוסטרליה גדולה מאוד, שוב, משהו כמו אירופה. יש שם כמה אזורי אקלים שונים. החלק הדרומי דומה גם הוא לאירופה (רק הפוך...) עד סביבות מרץ-אפריל זה עוד קיץ, אח``כ מתחיל סתיו וחורף. בצפון אוסטרליה, בערך אז נגמרת העונה הרטובה ומתחיל הזמן הטוב לטייל. גם במדבר עדיף להיות ב``חורף``. אם תוכלי, נאמר, לטוס בחודש הבא לנ``ז, להיות שם חודשיים-חודשיים וחצי עד סביבות אמצע-סוף אפריל, ואז להגיע לדרום אוסטרליה ולהתחיל משם. כמובן, כדאי שתגדירי יותר טוב איפה את רוצה להיות באוסטרליה, כי אחרת התשובה עשויה להיות לא מתאימה.קחי בחשבון שיתכן ויהיה לך קשה למצוא טיסות לחודש הבא. יש אפשרות לנסוע בסביבות אוגוסט ולעשות את אותו מסלול רק הפוך. -
מתי כדאי לנסוע לאוסטרליה?:Reאני שוקלת לנסוע יותר בתקופה של ספטמבר... הבעיה העיקרית היא שאני מאוד מאוד מאוד סובלת מקור .. אז נאמר שאני מעדיפה להתחמק ממנו כמה שיותר. אז מאיפה כדאי להתחיל? אין לי יעד ספציפי .. אני יותר מחפשת את הטיולים בחוות בסגנון הרגוע ולא טרקים מטורפים... אילו יעדים אתה חושב הכי מתאימים לי ? גם בניו-זילנד וגם באוסרטליה.. וגם באיזה סדר לטייל בהם כדי .. שוב... לברוח כמה שיותר מהקור
תודה רבה.....
סאני. -
מתי כדאי לנסוע לאוסטרליה?:Reאני חושבת שאם תסעי בסוף אוגוסט-תחילת ספטמבר לאוסטרליה זה יכול להיות לך מצוין. עדיף שתתחילי בצפון ותרדי דרומה. לגבי החוף המזרחי או המערבי, אני מציעה לך לקרוא יותר ולדעת מה מעניין אותך. לפי מה שאני מבינה ממך נראה לי שהמערבי יותר ידבר אליך (אני עצמי לא הייתי בו), אבל הוא די מצריך טיול ברכב, קחי בחשבון. את יכולה להתחיל מאזור דארווין, למשל, ולרדת דרומה לפרת` או משהו כזה (אפשר גם להכנס למדבר). ככה עד שתגיעי לאזור הדרומי יותר, כבר אמור להתחמם שם. סביב דצמבר את יכולה כבר לטוס לנ``ז, באופן תיאורטי זו התחלת הקיץ. אף אחד לא יכול להבטיח לך שלא יהיה קר, במיוחד במקומות גבוהים. אם את חושבת שתעמדי בעניין הקור ורוצה לנסוע לנ``ז, זו העונה בשבילך. מה שאני יכולה להמליץ לך זה לקנות ציוד טוב ומחמם... הקור של החורף בארץ הוא נורא בשבילך? אני לא יכולה להתחייב לך על מזג האוויר, אבל לרוב בקיץ לא יהיה קר יותר בצורה קיצונית מאשר החורף בארץ. זה כמובן לא תקף להרים ושאר מקומות גבוהים / קפואים כמו קרחונים, למשל. -
שכחתי להגידשמסלול כזה יהיה עדיף מבחינת ויזה לאוסטרליה. -
שכחתי להגיד:Reאם כבר הידע הנהדר שאת מוסיפה לי כאן ועוזרת לי מאוד מאוד!!! בכמה כסף כדאי לי להצטייד לתקופה של עד חצי שנה... כולל כל הטיסות והציוד גם מהארץ... וגם הויזה.. זה עניין יקר מאוד? צריך להוציא ויזה גם לאוסטרליה וגם לניו-זילנד..? וכמה זמן לפני הטיסה צריך להתחיל את כל סידורי הויזה? זה משו ארוך? סורי על כל השאלות.. אבל אין לי שמצון בעניין
ושוב... תודה!!! -
שכחתי להגיד:Reבואי נגיד ככה, השנה הכרטיסים היו סביב 1600-1800 דולר אמריקאי. ככה``נ יהיה לך יותר משתלם לרכוש עוד בארץ כרטיס שכולל גם את אוסטרליה וגם את נ``ז. אין לי שום דרך לדעת כמה יעלו הכרטיסים השנה (אבל לא נראה לי שפחות...). ויזה לאוסטרליה עולה בסביבות 300 ש``ח (תלוי איך מוציאים אותה), לנ``ז אין צורך בויזה. לגבי ציוד, אני לא יודעת מה יש לך ומה את צריכה לקנות, הבסיסיים הם נעליים, שק``ש, תיק וביגוד חם כמו פליז וחולצה טרמית וכד`. אם את בונה על קמפינג וכאלה כנראה שתצטרכי אוהל העלויות... תלוי מה יש לך ומה את צריכה לקנות. לגבי ביטוח, משהו שצריך לעשות, העלות תלויה באיפה תעשי (נגיד דולר וחצי ליום, משהו כזה). העלות לחודש טיול היא בין 1000 ל-1500 דולר אמריקאי, משתנה לפי אופי הטיול שלך: איפה את ישנה - אכסניות, קמפינג, היטים / חיבורים, גם בתוך אכסניות - חדרים משותפים, זוגי? יחיד? את אוכלת בחוץ או מבשלת לבד? את מתניידת ברכב? קנוי? שכור? תחבורה ציבורית? טרמפים? כמה אטרקציות את מתכוונת לעשות, וכן הלאה. ככל שמטיילים יותר זמן העלות לכל חודש יורדת, כי הדברים יותר מפוזרים. בואי נגיד ככה, נניח שתטיילי 6 חודשים בעלות של 1000$ לחודש, זה 6000$, פלוס כרטיס טיסה זה משהו כמו 7700$, עוד כל מיני הוצאות אחרות והכנות... לדעתי בין 8000 ל-8500 דולר אמריקאי לכל התקופה, כמובן שכמו שאמרתי, זה משתנה מאחד לשני.