לאורי וגם לדוב פנדה

וואו אורי, מילים כדורבנות! ( sorry לא הצלחתי למצוא ביטוי אחר).
ואני יכולה להסכים כמעט עם כל מה שאמרת, רק נדמה לי שבמובן הצר, בענייני תיירות וטיולים, ``אין אתרי חובה ואין צריך``. רק במובן התיירותי, כי עם כל השאר אני מזדהה, ונדמה לי שאתה יכול להוסיף את המשפט מישהו צריך להתגייס לצבא, (לא רק ליחידות קרביות או יחידות עילית) . ודווקא אשמח לקרוא סיפורים אישיים, זה מרתק ומלמד, ולא ניתן למצוא אותם בגוגל...:-))
אני יכולה להבין מדוע אנשים נמנעים מלטייל בגרמניה בכלל, או במקומות עם ``קונוטציה כל כך חזקה ישירות עם היטלר והנאציזם`` כמו שכתב דוב פאנדה, בפרט. ``קן הנשרים``, הוא הבניין היחיד כמעט שנשאר (הושאר) באזור ה Obersalzberg. אזור זה, המקום השני בחשיבותו אחרי ברלין כמרכז כוח ברייך השלישי, שייך לאותם ``המקומות של הפושעים`` ``Taeterorte``, ולא קשור ישירות לקורבנות, כמו למשל מחנות ריכוז (שם יש פחות בעיה לבקר, כי זה קשור ישירות לסבל הקורבנות.) אבל במקומות האלה, ה ``Taeterorte``, תוכננו הפשעים, נרקמו תוכניות ההשמדה והרצח, קיבלו הפושעים את ``ההשראה `` לאידיאולוגיה השטנית והאלימה. ובמקרה הזה, הקשר לנוף, להרים בסביבה ולמיתולוגיה שלהם, חזק ועמוק.
אני חושבת, שחשוב שדווקא אנחנו, כיהודים, אך גם כבני אדם הומניסטים, המתנגדים לאידיאלוגיה שצמחה במקום, נבקר במקום, וננסה ללמוד משהו מהעבר הנורא. ולא נשאיר את המקומות האלה כנכס לאותם ``נאצים מזדקנים`` או ניאו נאצים צעירים , שאכן מבקרים שם, אם כי לא בכמויות גדולות.
שלטונות בווריה התחייבו לעשות כל מאמץ למנוע את הפיכת האזור ל``מקדש`` נאצי, למקום עלייה לרגל של נאצים זקנים וצעירים כאחת. כל פעם שמשאירים זרים, נרות , גרפיטי , וכו` במקום, הם מסולקים מהר מאד. זאת הסיבה שעד לא מזמן לא היה זכר לעברו של קן הנשרים במבנה עצמו. זאת הסיבה שכמעט כל המבנים שהיו קשורים לנאצים, ושרדו את ההפצצות של בעלי הברית, פוצצו ונהרסו. ההתחייבות הזו הייתה התנאי שבעקבותיו הסכים הצבא האמריקאי להעביר את כל האזור לידי שלטונות בווריה (חלקים מה Obersalzberg שימשו את הצבא האמריקאי באירופה למטרות נופש עד 1996). כחלק ממאמץ זה הוקם המוזיאון שרגלי קן הנשרים, שמספר המבקרים בו עלה בהרבה על הצפוי, והוא מומלץ בכל מדריכי התיירות הרציניים.
אז גם אם יש כמה מבקרים לא רצויים, ואני לא מזלזלת בכך, עדיין חשוב כן להיות שם, ולהקדיש רגע של מחשבה להיסטוריה הנוראה של המקום ושל אירופה בכלל.
והערה אחרונה, היה לי ממש מעניין לקרוא את השרשור הזה ולהשתתף בו.
תודה לכולם ....