עלות טיול לניו זילנד
-
שלום לכם, אני חושבת לנסוע לניוזילנד. ואני רוצה לדעת לפני שאני בכלל מתחילה לחשוב על זה:
כמה בגדול יעלה לי טיול של חודש לניו זילנד, במידה ואני לא מתכלבת, אבל כמובן גם לא מלונות, אלא משהו בדרגת הוסטל או אכסניה נחמדה.
כמה עולה הטיסה? האם חודש יכול להספיק?
איזו עונה הכי מומלצת-ז``א אילו חודשים?
תודה! -
עלות טיול לניו זילנד:Reהיי.
עלות הטיול בגדול לחודש אחד בניו זילנד היא בסביבות 1000-1500 דולר אמריקאי.זה תלוי אם קונים רכב או משכירים רכב(במידה וקונים ,אז בסוף גם מוכרים וככה הכסף חוזר אלייך ,וההוצאות הם רק על דלק.מצד שני ,אם את רק חודש שם ולא יותר ,אז עדיף להשכיר כי בד``כ לוקח כמה ימים עד שקונים וכמה ימים עד שמוכרים ,ככה שלא כדאי בחודש אחד שאת שם לבזבז איזה שבוע-שבוע וחצי על קניה ומכירה)
לדעתי ,רצוי להיות בין חודש וחצי לחודשיים בניו זילנד ,כאשר החלוקה היא שבועיים + - לאי הצפוני וחודש-חודש וחצי לדרומי.יש הרבה יותר מה לראות בדרומי ,והוא גם הרבה יותר מגוון מבחינת נוף.
מבחינת החודשים שכדאי לטייל אז זה בין אוקטובר לפברואר(אפשר גם מרץ..אבל זה כבר סוף הריץ וטיפה מתחיל החורף..).
לגבי לינה בניו זילנד ,יש ארגון שנקרא HIT.זה ארגון של נוצרים אוהבי ישראל ,ואילו משפחות שנותנות לך לישון אצלהם בבית תמורת 5-10 דולר ניו זילנדי.הם פזורים בכל ניו זילנד.באי הצפוני כמעט אין בעיה למצוא מקום ,ובאי הדרומי ,יש מקומות שקצת יותר קשה כי הרבה ישראלים עושים את זה ומחפשים לישון אצל אותם משפחות.תחפשי באינטרנט את כל המידע הרלוונטי לגביהם.רשום שם איך להירשם ,איך ליצור קשר וכדו`.(ההירשמות הראשונית עולה 55 דולר ניו זילנד ,אבל במידה ורוב הטיול את רוצה לישון אצלהם ,זה יוצא הרבה יותר זול מאכסניות.אכסניה תעלה לך הכי זול-20 דולר ללילה ועוד בחדר של 6 ,אז תעשי חישוב מה יותר משתלם לך)
אם יש לך עוד שאלות ,אז בכייף. -
ואם יש לי רק חודש לטייל?לא שווה בכלל לנסוע עד שם או אפשר להספיק הרבה גם בחודש, אפילו אם לא הכל?
1500 דולר לחודש זה בהתכלבות או בטיול סבבה כולל גם מסעדות (נגיד לא כל יום)?
במרץ כבר יורד שם גשם? ובאוקטובר לא? -
ואם יש לי רק חודש לטייל?:Reהיי תמי.
תראי..בגדול האידיאל זה חודשיים.אבל גם בחודשיים תמיד אפשר להספיק עוד ,ככה שגם חודש זה סבבה.אפשר להספיק הרבה בחודש.כמובן שלא את הכל ,אבל אפשר הרבה.כמו שאמרתי ,הייתי מחלק את זה לשבוע לצפוני ו3 שבועות לדרומי. 1,500 זה בסבבה ולא בהתכלבות ,אבל בשינה באכסניות ,או בארגון של הנוצרים וכדו` ולא בבתי מלון(תחשבי שאם לילה באכסניה עולה בממוצע נניח 25 דולר ,אז אם כל התקופה תשני שם ,אז ייצא לך להוציא רק על זה סביבות ה -700-750 דולר.אצל הנוצרים אוהבי ישראל ,זה כבר ייצא יותר זול). בתי מלון מן הסתם ייקרו את העניין.לגבי אוכל ,זה כולל גם אוכל המחיר הזה ,אבל לא ממש מסעדות(אלא קניה בסופרים אוכל שמכינים לבד כמו פסטה ,ירקות ,אורז וכדו`..).אני מניח שמסעדות ייקרו את זה בעוד קצת.
אם יש לך עוד שאלות ,בכייף כאן או במייל. -
ואם יש לי רק חודש לטייל?:Reלגבי המזג אויר ששאלת ,אז העונה המומלצת היא בין אוקטובר לפברואר.זאת עונת הקיץ ,אבל שלא תביני לא נכון ,מזג האויר בניו זילנד הוא קצת טרופי,כלומר יורד שם גשם גם בקיץ.לא כל יום ,אבל היה לי מספיק ימים גשומים פחות או יותר בכל מהלך הטיול.יש יותר גשם באי הדרומי ,ובעיקר באזור הכי יפה באי הדרומי-הפיורדלנד(איפה שנמצאים הטרקים הכי יפים כדוג` המילפורד וכדו`..).מה שכן ,במרץ כבר מתחיל להיות יותר קר קצת ,ואני מאמין שהתדירות של הגשמים קצת תעלה..אז קחי אתזה בחשבון.זה לא אומר שאי אפשר יהיה לטייל שם ,אבל אולי קצת יותר קר וקצת יותר תדירות בגשמים. -
ולמי שלא עושה טרקים?יש עוד דברים לעשות שם נכון? ז``א לא חייבים לעשות טרקים כדי לראות את דהברים היפים, ושווה לנסוע גם אם לא עושים טרקים, נכון? ואז בטח שחודש יספיק לי, נכון? -
ולמי שלא עושה טרקים?:Reבוודאי שיש מה לראות בחודש גם אם לא עושים טרקים.יש המון מה לראות.אני הייתי חודש ו 3 שבועות בניו זילנד ,ועשיתי בסה``כ טרק אחד של יומיים.שאר הטרקים/טיולים הם של יום ,אז את יכולה לטייל בהרבה גם קרט של כמה שעות. בכל אופן ,הייתי ממליץ לך לעשות שייט במילפורד גם אם את לא מתכוונת לעשות אף אחד מהטרקים שם(המילפורד ,הרוטברן והקפלר הם הכי מוכרים).
אם יש לך עוד שאלות ,אז בכייף. -
שאלה למוטי-נניח אני מגיעה לסוף דצמבר לניוזילנד- לתקופה של כחודשיים וחצי.
מבחינת מזג אוויר איפה כדאי להתחיל? צפון או דרום? -
שאלה למוטי-:Reהיי מיכל.
תראי..בכללי בגדול עדיף להתחיל בצפוני כי הוא הפחות יפה ואז לעבור לדרומי שהוא הרבה יותר יפה.(שמעתי כאלו שעשו הפוף וממש התאכזבו מהצפוני כי הוא היה נראה להם לא יםה אחרי שכבר ראו את הדרומי...)מבחינת מזג האויר ,בדרומי יורד יותר גשם וקצת יותר קריר.אם היית מגיעה בפברואר לניו זילנד ,הייתי אומר לך להתחיל בדרומי כדי שלא תסיימי שם כשיהיה שם חורף ,אבל בגלל שאת מגיעה בסוף דצמבר ,זה לא כזה קריטי אם תסיימי בסוף פברואר או תחילת מרץ בדרומי.זאת עדיין העונה ויש אחלה המזג אויר(גם בצפוני יורד מדי פעם גשם בעונה).בכל מקרה ,תשקיעי את רוב הזמן בדרומי..משהו כמו 2/3-3/4 בדרומי ואת השאר בצפוני.
תהני. -
יוצאת חוצץ!די עם הלכלוכים הבלתי פוסקים על האי הצפוני.
אנשים מתאכזבים ממנו, רק כי הם שומעים שהם צריכים להתאכזב ממנו.
אני נסעתי לאי הצפוני אחרי שהות ארוכה בדרומי (3 וחצי חודשים) והגעתי לשם ל-4 שבועות. היה נהדר! מכיוון שנסעתי לשם במאי, האי הדרומי היה כבר יבש וצהוב, ואילו הצפוני היה ירוק. גבעות ירוקות, הרי געש, חופים שחורים, דיונות חול ענקיות... היה מופלא.
הכל תלוי בגישה ובאנשים שאיתך. לכל אי יש את הפנינות שלו. זה נכון שיש יותר אטרקציות בדרומי, אבל לא חסר מה לראות בצפוני.
ותמי, אין לך מה לדאוג לגבי ``לא לראות כלום`` אם את לא יוצאת לטרקים. לפי דעתי טרקים זו חוויה נהדרת, ומכיוון שזה כלכך נוח בניו זילנד, הייתי מציעה לך מאד לנסות. אבל בכל זאת, מספיק לנסוע מעיר לעיר בניו זילנד, ואת חושבת ``וואו`` על הנופים בדרך...
-
מסכימה עם המכשפה!גם אני חושבת שהאי הצפוני לא פחות יפה מהדרומי - כל אי והייחוד שלו.
בשתי הטיולים שלי בנ``ז בחרתי להקדיש מחצית (כן, חצי!)בדיוק מהזמן שלי לאי הצפוני, ואני לא מתחרטת לרגע. בפעם השנייה, נאמר, טיילתי חודשיים באי הצפוני (וחודשיים בדרומי) - ואם היו נותנים לי עוד חודשיים - בוודאי גם אותם הייתי בוחרת לחלק... עדיין לא ``מיציתי את האי הצפוני. תמיד יש עוד דברים לראות, עוד אזורים שלא הגעתי אליהם, עוד טרקים לעשות...
גם בעניין הגשם - זה לא בהכרח נכון שבדרומי גשום יותר. תלוי איפה. נלסון, למשל, היא העיר עם הכי הרבה ימי שמש בשנה, והיא דוקא באי הדרומי.
בשנים שאני טיילתי (2000, 2004) האי הצפוני היה מאוד גשום, יחסית לקיץ, והיו אפילו הצפות כאלו שהגיעו לכותרות בישראל... דוקא באי הדרומי באותה תקופה היה נוח יותר.
זו לא הפעם הראשונה שאני מביעה את הדעה הזו. זו בטח כבר ההודעה ה-15 שלי בנושא. לפחות. אני נרגישה שאני חושזרת על עצמי - אבל המטרה בהחלט חשובה!
די למיתוס הזה, שהאי הצפוני מאכזב! הוא לא!
אנה. -
מסכימה עם המכשפה!:Reהיי.
למכשפה וההיא שמסכימה איתה:אני לא מבין על מה התוקפנות הזאת שבהודעות שלכן? יש לכן משהו להגיד ,אז תגידו ,אבל זה לא נראה רציני שאתם עושות דווקא...תגידו שלדעתכן זה ככה וככה וזה מקובל.על מה ההתנפלות?האם אני טענתי לרגע אחד שהצפוני לא יפה? בסה``כ אמרתי שהדרומי יפה יותר.זה הכל.גם אם אתן לא מסכימות איתי לגמריי,העצות שלכן לא צריכות להתייחס אליי ולסתור אותי ,אלא פשוט להגיד את דעתכן.
ועכשיו אם נהיה עניניים ,היית צריכה לקרוא קודם את מה שתמי ומיכל רשמו.הן לא באות ל 4 חודשים כמוך ,דבר שאיפשר לך לחלק בדיוק לחצי את הזמן לחודשיים לכל מקום.אם הן היו באות ל4 חודשים הייתי אומר להן בדיוק כמוך.לחלק חצי חצי.מה לעשות שהן באות להרבה פחות ,וכאן נשאלת השאלה איך לחלק את הזמן שיש להן.לפי דעתי ולפי דעת רוב המטיילים הדרומי יפה יותר.אתן לא חייבות להסכים איתי ,אבל מה זאת היתה ההתקפה הזאת והשיווק חסר הרסן של האי הצפוני?.. אני חוזר ואומר שבתקופה שיש לכן(תמי ומיכל) ,עדיף להשקיע יותר באי הדרומי.האי הצפוני גם יפה ,אבל מבחינת הגיוון של הדברים שיש לראות-הדרומי מומלץ יותר. אתן יכולות לקבל את מה שהמכשפה ומי שהסכימה איתה ,ואתן יכולות לקבל את דעתי.תקראו גם בלונלי פלנט ותבררו עם עוד אנשים אם נעשה לכן ספקות.אני בכל מקרה ממליץ על 2/3 לדרומי ו 1/3 לצפוני(בתור אחד שהיה 3 שבועות בצפוני וחודש בדרומי).
אני מקווה שרק תהנו בסוף ולא משנה מה תעשו.
שיהיה בכייף! -
אם מישהו מעצבן אותך, סימן שאתה עצבנילא תקפתי ולא התכוונתי לתקוף אף אחד.
מה שצרם לי, זה שכתבת שהאי הצפוני פחות יפה מהדרומי ושאנשים נוטים להתאכזב ממנו.
לטעמי הגישה הזו שגויה, זה הכל.
באי הדרומי אכן יש יותר אטרקציות, אבל מדוע להוריד מערכו של הצפוני ומראש לעודד אנשים לחוש שהוא מיותר או שווה פחות?
לפני שנסעתי שמעתי מהרבה אנשים שהאי הצפוני ``פחות שווה`` וגם כשהגעתי לניו זילנד חשבתי לוותר עליו כי יש בו יותר מדי אנשים, אין בו הרבה טרקים, מזג אוויר מסריח... (ומסריח באופן כללי, אם אתה ברוטורואה!)
וחבל, כי כשהגעתי אליו הבנתי כמה זה היה לא נכון.
בקיצור, על כל אחד למצוא את דרכו בעצמו...
לזכור שכל דעה היא לכאן ולכאן. זה נהדר שהלונלי פלנט ורוב האנשים שטיילו בניו זילנד חושבים שאין לאי הצפוני הרבה מה להציע, אבל זה לווא דווקא נכון, וזה מטעה. וזהו.
איני יודעת להציע איך לחלק את הזמן, מבחינתי 3 חודשים בניו זילנד זה מעט מדי...
-
יוצאת חוצץ!:Reמכשפה יקרה,אם אני רוצה לטרק באי הדרומי באפריל-אפשרי? -
שאלתי מופנית למכשפה אבל לא רקלטרק באי הדרומי בניו זילנד באפריל-אפשרי? -
כןהשנה היה אפשר לטרק בלי בעיות עד אמצע מאי, ההבדל היחיד הוא שקצת קר יותר, נדמה לי שהשנה היה פחות גשום בזמן הזה מאשר בנובמבר/דצמבר.
אבל בכל מקרה, במזג אוויר (במיוחד בניוזילנד) אין 100% -
כן:Reתודה!אתה מכיר אנשים שטיילו בזמן הזה?במילפורד?.. -
טרקים מחוץ ל``עונה``האמת, שאי אפשר להיות בטוח מאחר וכל שנה זה אחרת.
השנה למשל, החורף הגיע מאוחר מאד. אני טיילתי באי הצפוני (כולל 2 טרקים ושינה מתמשכת באוהל) באמצע מאי.
אבל אני ממליצה מאד על טיול מחוץ לעונה.
אני חושבת שהסתיו המאוחר (אפריל-מאי) יותר יציב מהאביב המוקדם (ספטמבר-אוקטובר). חוץ מזה, שהסתיו ממש יפה! להיות בואנקה בסתיו כשהכל צהוב... (אבל באביב הכל ירוק
כמו שאור אמר, מזג אוויר בניו זילנד אף פעם לא יציב במיוחד, אבל זה לא שבאפריל סוגרים את הבאסטה ואי אפשר יותר לטרק. להפך! יש הרבה ימים יפים בכל חודש (כולל אוגוסט!) וכל עוד לא יורד שלג בהרים, אין סיבה לא לטרק בהם!
(וגם אם יורד שלג זו לא סיבה, אבל בשביל זה כדאי לקחת ציוד מיוחד ומדריך...)
לגבי המילפורד, העונה הרשמית של הדוק נסגרת בסוף אפריל. איני יודעת את התאריך הספציפי לסיום העונה, אבל נדמה לי שעדיין צריך להירשם מראש לבקתות (למרות שייתכן מאד ולא תהיה בעיה, כי לא יהיה לחץ של אנשים באפריל).
ובכל מקרה, גם אם תמה ה``עונה`` ומזג האוויר לימים הקרובים יציב (יחסית) איני רואה סיבה מדוע לא לצאת גם אם אין וורדן (שומר בקתה) או גז וכד`. לברר את התנאים של השטח במשרד הדוק של הפיורלנד (שאין שלג בפאס, נהרות שהוצפו וכו`), עדיף לא לצאת לבד, להיות זהירים, לרשום טופס שמודיע לדוק שיצאת לטרק ולברר את דרכי ההסעה (מאחר ואפשר לצאת או לחזור רק עם סירה...) והופ, לצאת לדרך.
לכי על זה!
-
טרקים מחוץ ל``עונה``:Reתודה! -
טרקים מחוץ ל``עונה``:Reהיי הדס.
אם את שואלת אותי ,לא הייתי ממליץ לך לעשות את זה בתקופה של אפריל/מאי.כל היופי של לעשות באזור הזה את הטרקים ,זה שיש שם נוף מדהים שרק בימים של שמש רואים את כל ההרים באזור(שהרבה מהם מושלגים) ,ואת הימים ואת כל המפלים וכו`.אין טעם רק לעשות את הטרק ואפילו במזג אויר שלא תוכלו להנות ממנו ולא תראו שום דבר ורק לסמן V ולהגיד:יש!כבשתי את המילפורד!..ממש לא..כל היופי במילפורד ,ברוטברן וכו` זה כשאפשר לראות את כל הנוף המדהים.כשיש שם חורף הכל מכוסה עננים ולא רואים כלום ,ופשוט סתם הולכים במסלול בלי לראות כלום(וכמובן שנרטבים לגמריי גם עם ציוד...).כשעשיתי את הרוטברן יומיים ,אז חצי יום מהם ירד לנו גשם ואי אפשר היה לראות ממטר כי הכל כמובן היה מעונן(הטרקים נמצאים בגובה של העננים) ,אז לדעתי חבל לעשות סתם ולסמן V ,אלא כדאי להגיע בעונה פחות או יותר ואז ההנאה היא מקסימלית.
תחשבי על זה טוב.
מקווה שתהני בטיול.