ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אבחון מלריה

פורום בריאות
    2
    4
    2284
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • hagit55
      hagit55 נערך לאחרונה על ידי

ד``ר אנט שלום רב,
      רציתי לדעת האם ניתן לאבחן מלריה באמצעות בדיקת דם, גם כאשר המחלה רדומה. האם אני יכולה לעשות בדיקה כדי לוודא שחלילה לא נדבקתי, גם אם אין לי חום או תופעות לוואי ?
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        אורח נערך לאחרונה על ידי

אבחון מלריה:Re
        אין טעם לעשות בדיקה כאשר אין חום ומרגישים טוב איפה את?
        • hagit55
          hagit55 נערך לאחרונה על ידי

אני טסה נחרתיים לתאילנד ולא קניתי את הכדורים נגד מלריה כי הסיכון שם יחסית נמוך והכדורים מאוד יקרים. רציתי לדעת אם אני אוכל לעדות בדיקה כשאחזור רק כדי לוודא שלא נדבקתי
          • ?
            אורח נערך לאחרונה על ידי

בתאילנד סיכון מלריה פרט מאזורים מסוימים
            נכון שכדורי מלרון יקרים אבל דוקסילין לא יקר.
            הסיבה שממליצים טיפול מונע נגד מלריה היא שמדובר במחלה קשה כאשר הזן המסוכן עלול להרוג תוך כמה ימים.
            חשוב להקפיד על כללי הגנה נגד עקיצות יתושים דרכם עוברת המחלה
            לפנות לרופא במקרה מחלת חום בבנגקוק רמת שרותי רפואה מערבית ובכל המדינה סבירה.
            הסיכון נגרם ע``י חשיפה בשעות הערב והלילה באזורי יערות ואזורים כפריים בגבולות תאילנד עם בורמה,לאוס וקמבודיה.
            אין סיכון בפנים המדינה,ערים ואתרי תיירות מרכזיים , Chiang Mai,(עיר) Chiang Rai(עיר), Pattaya, Phuket Island, Ko Samui, Ko Samet

הסיכון הכי גבוה קיים במחוזות Chiang Mai, Mae Hong Son, Tak, Kanchanaburi, Ratchaburi, Chanthaburi, Trat, Prachuap Khiri Khan, Surat Thani, Sa Kaeo, Yala
            סיכון קל יותר במרבית מחוזות במיצר הדרומי ואי קופנגן.

במידה ושוהים מעל לשבוע באזור סיכון מלריה או בוחרים לא לקחת סיכונים מומלץ לטול טיפול מונע
            בדוקסילין או מלרון מכיוון שבאזורי הגבולות ישנה עמידות ללריאם.
            כאשר מטיילים באזורים בהם סיכון מלריה נמוך קיימת גם אופציה של טיפול חרום.
            מלריה עוברת דרך עקיצות יתושים פעילים בשעות החושך אשר לפעמים מגעים למקומות לא צפויים, הם מתרבים בתקופת מונסונים ובמקורות מים כאשר מבצעים עבודות השקיה ,לאחרונה אחרי ש 15 שנים לא מיקרה אחד של מלריה בין מטיילים בתאילנד חזרו 2 מטיילים ישראלים חולי מלריה לאחר שהות בקופנגן איזור ששנים לא היו דיווחים על מחלה.מכיוון שכל שנה מגעים לתאילנד אלפי מטיילים הסיכון קל מאד כמובן אבל חשובה המודעות
            תקופת דגירה של מלריה היא לפחות שבוע ולרוב הרבה יותר,לכן
            במידה ומופיעה מחלת חום לא ברורה אפילו חודשים אחרי טיול יש לבצע בדיקת מלריה.

מצורפת מפת סיכוני מלריה מאתר בריאות המטייל אנגלי
            thailand.gif
            thailand.gif(גודל:18.381KB)
            thailand.gif
            • 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון