טרקים בניו זילנד בינואר
-
אני מתכנן לנחות בתחילת ינואר בניו זילנד, לחודש בלבד, בכוונה לעשות טרק או שניים שהמועמדים הראשיים (אחרי עיון בעצות כאן) הם המילפורד או הרוטברן ובנוסף את הריס דארט.
השאלה שלי היא האם אני יכול לנחות ואז לדאוג לטרקים או חייב להזמין מקום לפני כן (מה שקצת בעייתי כי אני נוסע לבד)?
בתודה מראש. -
איזה מקריות... ועוד שאלה.בדיוק באתי לרשום הודעה כזאת כמעט בדיוק: תחילת ינואר, חודש בניו זילנד, המלצות...
רציתי לשאול גם מה אתם אומרים על הטונגרירו כטראק ראשון, וגם מה אתם אומרים עליו בכלל- האם חייבים לעשות בו 4 ימים או שאפשר לחתוך לפני? אני שואל בעיקר בשביל ההזמנה: אם אני חייב להזמין עכשיו בקתה ל-3 לילות? לא חבל על הכסף אם אחליט אולי בהמשך לקצר או לוותר? -
טונגרירואזור הטונגרירו הוא יפה מאוד והוא מאוד שונה מרוב הדברים שתראה בנ``ז. ישנו מסלול של 3-4 ימים שנקרא Tongariro Northern Cercuit, הוא נכלל ברשימת הגרייט ווקס. מתוכו יש קטע של יום אחד שנקרא Tongariro Crossing, שהוא נחשב לגולת הכותרת. אני לא עשיתי את הטרק המלא רק טיול היום. כמו שאמרתי, הוא יפה מאוד ומיוחד מאוד. בכל מקרה יש לך אפשרות לא לעשות את כל הטרק אלא רק חלקים ממנו.
אבל -
קודם כל תדע שבאזור יש בעיית מזג אוויר, דבר שעלול לשבש תכניות. אנחנו חיכינו 5 ימים באזור, לך אין את הפריווילגיה הזאת.
דבר שני, הטרק הזה הוא לא מאוד קל. אני לא יודעת איזה עוד טרקים אתה מתכוון לעשות, אבל אני מציעה לך לעשות לפחות טיול יום או שניים לפני שאתה מגיע לטרק הזה כי הוא לא קל. יש לך עליה של 700 מטר לגובה (אם אני לא טועה בערך מ-800 מטר מעל פני הים אל 1500) וחוץ מזה שהמסלול הוא של 17 ק``מ בערך ככה שהוא לא מאוד קצר. אלא אם אתה בכושר מצוין מבעוד מועד, אני מציעה לך להתאמן קצת לפניו. -
טרקים בניו זילנד בינואר:Reלריס דארט אתה לא צריך להזמין מקום בכלל, רק כשממש מגיעים לאזור.
בנוגע למילפורד ורוטברן, לא ממש הבנתי מה זה קשור שאתה לבד. אתה מתכוון למצוא שותפים? בכל מקרה, למי משטייל לבד באופן כללי לא ממש קשה למצוא מקום ברגע האחרון. קח בחשבון שלפעמים זה אומר שתצטרך לחכות בטה אנאו כמה ימים ולפי דעתי אין לך זמן לזה. זה נכון בעיקר לגבי המילפורד, שבו יש מספר מוגבל של אנשים כל יום. בנוגע לרוטברן, אפשר להזמין הרבה פחות זמן מראש, לאדם אחד אולי אפילו כמה ימים. אם לא אכפת לך לישון בקמפינג אז בכלל אין לך בעיה. במילפורד אי אפשר לישון בקמפינג.
בקיצור, לדעתי תגיע לשם ואז תחליט איזה מהם אתה עושה לפי מקום פנוי. אם אתה לא מתכוון למצוא שותפים אז אין בעיה להזמין מראש גם מעכשיו, אבל זה רק לגבי המילפורד, ברוטברן זה מיותר. -
כמה תשובותדבר ראשון, מכיוון שמדובר בטרקים מבוקשים, ושאתה מגיע באמצע שיא העונה בינואר ובעובדה שיש לך חודש, בוודאי שאת הרוטברן והמילפורד להזמין מראש, התראה של שבוע או שבועיים עלולה שלא להספיק להרשם לטרק (בוודאי לא למילפורד שדורש הרשמה של חודשים שלוש מראש לפחות).
דבר שני, אלא אם יצאת מסיירת מובחרת בחצי שנה האחרונה, לא מומלץ לעשות את הריס ודארט (Rees and Dart) בתור טרק ראשון בניו זילנד, הטרק הוא בדרגה בינונית עד קשה, וחשוף לשינויי מזג אוויר קיצוניים שיכולים להפוך את הטרק לחוויה לא נעימה, מכיוון שהטרק לא מתוחזק כמו הטרקים של ה Great Walks. מומלץ להתחיל במילפורד סאונד או ברוטברן.
אם אתה מעדיף טרקים קשים יותר, הייתי ממליץ במקום רוטברן או מילפורד סאונד לעשות את הקפלר. בסופו של דבר, לטעמי הרוטברן והמילפורד הם קלים להליכה וקצת דומים בנוף שלהם, ואילו הקפלר נותן חוויה קצת שונה.
לגבי הטונגרירו - הייתי ממליץ בלו``ז קצר יחסית של חודש בניו זילנד לעשות את הטונגרירו קרוסינג היומי (17 ק``מ) ולא את הטונגרירו המלא מכיוון שהקרוסינג מספיק מגוון בכל הנופים שלו והטרק המעגלי הארוך לא מוסיף הרבה מבחינה זו. האם זה טרק קשה בתור טרק ראשון? לטעמי, מומלץ לעשות לפני שעושים אותו, לפחות הליכה יומית ארוכה או טרק דו יומי קל (יש מספיק הליכות כאלו בנורת`לנד ואפילו בקורומנדל אם נוחתים באוקלנד) , ולטרק עצמו לצאת מוקדם ככל האפשר בבוקר בכדי שיהיו מספיק שעות ללכת בניחותא את 17 הק``מ.
הטרק אינו קשה מבחינת התנאים הפיזיים (ביום סביר מבחינת מז``א) הוא פשוט ארוך ומי שלא עושה טרק לפניו יכול לסבול מהתכווצות שרירים או סתם מעומס. -
תודה רבה -
עוד כמה תשובות:Reאכן הטונגרירו קרוסינג אינו קשה לצעירים בכושר ללא בעיות בריאות והם מסיימים אותו בקצת למעלה מ-5 שעות, או פלוס שעה או שעתיים אם משלבים את הפסגות בדרך.
אבל...
אחרי העלייה הממושכת, יש ירידה עם דרדרת ובסוף ירידה ארוכה עם המון מדרגות חצובות. עלול ל``דפוק`` את הברכיים להמשך למי שאינו מורגל במאמץ או אינו מצוייד בהתאם:
- נעליים
- מגיני ברכיים
- מוט(ות) הליכה
לגבי השאר:
רוטברן - להזמין מיד עם ההגעה
מילפורד - לקוות לביטולים סמוך למועד ההגעה לסביבה
מסלולים יומיים אחרים:
- מיולר האט במאונט קוק - אפשר בחצי יום - למטיבי טיפוס. עדיף עם לילה לטובת שקיעה\זריחה
- רוב רוי
- יום בקווין שארלוט - בסבבה ללא אתגרים
כללית בחודש לא מומלץ לשלב טרקים גדולים, כי כולל יום הגעה, התארגנות והצטיידות ויום התאוששות ונסיעת המשך - מדובר בכמעט שבוע
שיהיה בכיף