ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עלות - חודש וחצי באוסטרליה...

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    4
    16
    3133
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ?
      אורח נערך לאחרונה על ידי

אחרי שכבר סדרתי בראש מסלול שאני מעוניין לעשות ... לקראת דצמבר ינואר פבואר ככה ... רציתי להתייעץ בנוגע לעלויות ..
      כמה צריך לדעתכם לטיול כזה .עם בת זוג ... לישון במקומות שכולם ישנים (רק בחדר זוגי ולא בקבוצה של 8-10 ....
      ושאר דברים...
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Or
        Or נערך לאחרונה על ידי

הערכה (גסה מאוד) שלי
        לקחת בחשבון 5000$ אמריקאי לבן אדם (יכול להיות פחות)

טיסת תעלה לך משהו כמו 1600 דולר, על זה תוסיף באיזור ה200 דולר ביטוח. ואז עוד 3000 דולר להכל (חודש וחצי?!).

בסך הכל אפשר בפחות (אבל לא נראה לי כאילו שאתה מגיע בשביל להתכלב), אפשר גם בהרבה יותר, לדעתי בחודש תרכז יותר אטרקציות, ואתה לא מתכוון לישון בדורמס, תחילת הטיול (לרוב החודש/שבועיים ראשונים) יקרים יותר.

*קח בחשבון שאני לא יודע בדיוק מה המסלול שלך, איך אתה מתנייד, וכמה אתה רגיל לאכול בחוץ...
        • ?
          אורח נערך לאחרונה על ידי

הערכה (גסה מאוד) שלי:Re
          זה חתיכת סכום הייתי אומר ...
          המסלול בגדול זה להתחייל בקיירנס ולרדת עד אדלייד ... קיירנס הבנתי גשומה אזה כנראה שאני אתחיל בברייסביין וארד לאדלייד ... לא יותר מדי אטרקציות ..אולי פה צלילה שם צלילה .. וגם נתפשר על דברים כמו חדרים של הרבה אנשים וזה ...אבל בגדול זה הכיוון
          • ?
            אורח נערך לאחרונה על ידי

הערכה שנייה שלי
            אחרי חישובים קלים יצא לי בערך 2500 דולר אמריקאי (מאוד קרוב לסכום שאור אמר), אבל זה אפילו בלי אטרקציות, והאטרקציות בחוף המזרחי ידידי מאוד יקרות!
            (זו הסיבה שדיי ויתרתי עליהם), תראה יש חדרים זוגיים זולים ויש יקרים, הכל תלוי לאיזה אכסנייה אתה הולך (למשל YHA יקר ברוב המקרים).

צלילה בריף יכולה לעלות בערך 150 ליום אחד.
            ואור צודק לגבי הכרטיס טיסה ושאר ההערכות..
            אז אני מניחה שאם תשכירו אוטו ותעשו אטרקציות יעלה 3000 פלוס או מינוס.
            תנסו תמיד לבשל לבד, וככה זה יחסוך לכם מלא כסף..
            לי היה יוצא 100 דולר לשבוע בערך ולפעמים אפילו פחות, כי ידעתי לקנות את המבצעים (חשוב מאוד!!!) ואת הבשר הכי זול (ראמפ סטייק). ככה שאפשר להתקצץ פה ושם.

ואם אתם נוסעים באוטובוס, תסעו בלילה וככה תחסכו כסף על אכסנייה (זה מה שאני עשיתי ומה שרוב האנשים עושים).

אבל בסה``כ אוסטרליה היא מדהימה ושווה כל שקל... אז שטויות, תעשו חיים!
            • ?
              אורח נערך לאחרונה על ידי

הערכה שנייה שלי:Re
              אור אמר 5000 דולר לבן אדם !!! דולר אמריקאי ... זה המון ...
              בכל מקרה... ברור שנחסוך איפה שאפשר .. וניסע בלילה .. ונכין אוכל וכל זה .. כי זה עדיין חלק מהחוויה ... אבל גם צריך פרטיות של חדר זוגי מאשר חדר של 10 .... לדעתי לפחות ...

בכל מקרה תודה על העזרה...הכסף ייחסך לאט לאט , יש זמן 🙂
              • reutelya
                reutelya נערך לאחרונה על ידי

כדי שתקבל מושג כללי לגבי מחירים של לינה אז:
                חדר דורמס עולה בערך 23-28$ למיטה.זה כמובן משתנה בהתאם לכמה אנשים יש בחדר.
                חדר זוגי עולה כבר בסביבות ה60-70$ לחדר.
                אנחנו במלבורן ישנו בחדר זוגי באכסנייה ובגלל שנשארנו שם שבוע קיבלנו תעריף שבועי שמוזיל בקצת(בערך ב3$ לילה לחדר).
                במקומות אחרים שישנו בהם ישנו בעיקר באוהל כחלק מהחוויה(דרך אגב זה אחלה של פרטיות בניגוד לדורמס) וכשכן רצינו לישון בחדר זוגי באכסנייה אז זה היה הטווח מחירים שניתקלנו בו.
                דרך אגב,זה לא כולל שירותים ומקלחת בחדר.
                לרוב חדר זוגי במחירים האלו כולל מיטה זוגית,מזגן,במקרה הטוב איזה מיני בר.ובמקרה היותר טוב אפילו טלויזיה.

קח בחשבון שבגלל שרוב החדרים באכסניות הם דורמס ומיעוטם חדר זוגי זה דורש לרוב הזמנה מראש של החדר.
                • שקד
                  שקד נערך לאחרונה על ידי

לא התכוונתי להכנס לדיון שלכם בהתחלה אבל עכשיו ממש לא יכולתי:

אור אמר 5000$ כולל הכל. תוריד 1600$ על כרטיס טיסה זה כבר 3,400$. עכשיו תוריד עוד קצת על ויזה, ביטוח, ציוד, חיסונים אם צריך, אולי מצלמה חדשה וכן הלאה, זה כבר יכול להגיע ל-2500-3000. אם אתה חושב על בערך 1800-2000 לחודש כי ככה זה כשמטיילים זמן קצר ולא מאוד מעוניינים להתקמצן, אז ההערכה של אור יוצאת קרובה.
                  צלילות זה באמת מאוד יקר (שים לב שהרבה פעמים ביטוח ``רגיל`` לא כולל צלילות). מעבר לזה, חבל להגיע לאזור הזה ולא לטייל בחלק מההיילייטים של האזור, כמו למשל קבוצת האיים וויטסאנדייז או האי פרייז`ר. בקיצור, יש דברים ששווה להשקיע בהם, אפילו שהם יקרים.

אגב, יש גם חדרי דורם של 4 אנשים, לא חייבים לקחת של 10. ההבדל הוא בד``כ כמה דולרים בודדים, וזאת שאלה כמה אתה רוצה להשקיע.
                  • ?
                    אורח נערך לאחרונה על ידי

הבנתי את כולכם .. .תודה רבה..
                    צריך להתפשר ואם צריך אז נישן גם עם חדדר של 4...
                    ומדי פעם נגוון (; חדר זוגי וזה ...
                    תודה רבה בכל אופן ..
                    • ?
                      אורח נערך לאחרונה על ידי

לגבי הביטוח ושאר ירקות
                      גם ביטוח שכולל ספורט אתגרי (של הראל) יעלה 1.75 דולר ליום ואם מכפילים ב-45 יום, מגיעים לפחות מ-80 דולר, לא יודעת איך הגעת ל-200 דולר...
                      אכסניה לזוג עולה בממוצע 60-70 דולר ללילה. כפול כל התקופה- 1300-1600 דולר אוסטרלי כ-1050-1300 דולר אמריקאי. (לכל אחד מכם)
                      טיסה- 1600-1800 דולר
                      נסיעות- אם עושים כרטיס של גרייהאונד לחוף המזרחי- 250 דולר (הזול ביותר) (200 דולר אמריקאי)
                      אם תבשלו לעצמכם באכסניות ולא תאכלו בכלל בחוץ- עוד בערך 550 דולר אמריקאי.
                      זאת אומרת שבלי אטרקציות ובלי לאכול בחוץ והכל יהיה המינימום שבמינימום (חוץ מלינה בחדרים זוגיים באכסניות כמובן) זה יעלה 3500$US. (כולל הטיסה והביטוח)
                      • ?
                        אורח נערך לאחרונה על ידי

לגבי הביטוח ושאר ירקות:Re
                        וואלה חבר`ה תודה ... אבל איך אפשר עוד להוזיל עלויות ... פרט לאוכל בחוץ ...
                        לדעתכם אפשרי להתפשר על לישון בדורמס או איך שזה נקרא ??
                        בכל זאת זה טיול עם בת זוג ... זה בעייתי לא ? מקלחות זה במשותף עם כל החדר וזה ..
                        • ?
                          אורח נערך לאחרונה על ידי

לא הבנת אותי...
                          התכוונתי שלדעתי ייצא לך 2500 דולר רק להיות שם!
                          כי אור אמר 3000 ואני חישבתי באמת 30-40 דולר ללילה לכל אחד (כי 60-70 זה באמת המחיר של לילה בחדר זוגי), וחישבתי גם אוכל (עם בישול זה לא אמור להיות יקר).

ולכן 5000 זה לא כ``כ מופרז לדעתי...
                          אני הכרתי זוג משוויץ שהוציא 6000 דולר אמריקאי ב-6 שבועות שם... (כל אחד)
                          • ?
                            אורח נערך לאחרונה על ידי

עוד דרך
                            עוד זוג שהכרתי (חוץ מהשויצרים) היו זוג אנגלים שטיילו משהו כמו חצי שנה או 8 חודשים, וישנתי איתם בחדר של 5 וממש לא הרגשנו מוזר..
                            הם אמרו שרק מדי פעם הם מתפנקים בחדר זוגי אבל כמעט ולא כי באמת מאוד יקר לישון לבד.
                            אבל אני מבינה את התיסכול כי זה הכי מבאס לישון עם החברה בדורמס, אבל 4 אנשים זה ממש לא רע, מניסיון.
                            • ?
                              אורח נערך לאחרונה על ידי

עוד דרך:Re
                              וואלה ... מקווה לטוב ... שיהיה נחמד 🙂
                              גם 4 בחדר זה סביר .. מכירים אנשים ... סבבה...
                              יהיה טוב
                              תודה רבה לכולם ... 🙂
                              • reutelya

אחלה דרך להוזיל עלויות ולקבל גם קצת פרטיות זה לינה באוהל שהזכרתי קודם.
                                אנחנו עשינו כרטיס חבר לרשת של קרוואן פארקס שיש אכסניות שהיו מתות להגיע לרמה של המתקנים של הרשת הזאת.
                                אומנם את הישן באוהל ולא בחדר(או בקרוואן או בואן תלוי איך מטיילים)אבל זה חוסך עלויות בצןרה די משמעותית וזה גם מקנה פרטיות הרבה יותר מחדרי דורמס(שגם בהם ישנו כזוג ואחרי 2 לילות באוהל העדפתי לישון באוהל כי זה פשוט היה יותר נחמד ופרטי כזוג).ובנוסף לפרטיות זה גם זול בערך בחצי מחיר שלינה בחדר דורמס עם עוד שלושה אנשים חוץ ממך.

ועוד דרך לחסוך בעלויות זה משהו שנדמה לי שנופר ציינה קודם זה לעשות נסיעות באוטובוסים בלילה כי ככה זה חוסך תשלום על לינה.אני עשיתי נסיעה של 12 שעות ממלבורן לסידני בלילה והיה סבבה לגמרי.

חוץ מזה אפשר לחסוך כמו שאמרו פה על אוכל בבישול עצמי ועם כרטיסי אכסניות וכאלה אפשר לקבל הנחות גם בלינה וגם בכל מיני אטרקציות למיניהן.

במידה ואתם מתכננים לשכור רכב אז כדאי לדעת שכשקונים בסופרמרקט ממחיר מסויים מקבלים קופון הנחה לדלק ובמצטבר זה די משמעותי.

מקווה שעזרתי.
                                🙂
                                • ?
                                  אורח נערך לאחרונה על ידי

בהנחה ואני בוחר לישון גם באוהלים ...
                                  איך זה הולך ? אני צריך לקנות אוהל ? מה זה הכרטיס הנחות ? של YHA ??
                                  • reutelya

אם אתה בוחר לישון באוהל אז אתה באמת צריך לדאוג לאוהל משלך.אבל,אנחנו הבאנו אוהל מהבית ובדיעבד הצטערנו על זה כי ראינו אוהלים מעולים בכל מיני חנויות שם של טיולים וגם חנויות כמו הוורהאוס.האוהלים שראינו עלו הרבה פחות ממה שהאוהל שלנו עלה בארץ ולא נפלו ממנו באיכות.
                                    אנחנו פשוט הבאנו מהארץ אוהל 3 עונות שרצינו שיהיה גם קל משקל למקרה שנעשה טרקים של כמה ימים ונצטרך לסחוב את זה על הגב(זה לא קרה בסוף...).
                                    אז אפשר לקנות אוהל סבבה בסכום של 70-80$ אוסטרלי במקום להביא מהארץ.ובסוף אפשר גם למכור אותו ולקבל חלק מהכסף בחזרה.
                                    לגבי כרטיסי הנחה- הכרטיסים של האכסניות כמו הYHA או הVIP נותנים הנחות בכל מיני מקומות.
                                    בדיעבד לנו לא השתלם לעשות כרטיס VIP כי הוא יחסית יקר וההנחה על לינה שהוא נותן זה רק דולר לכל לילה.הYHA עולה בארץ 30 שקל והוא נותן הנחה על לינה בכל האכסניות של הYHA וגם במלא מקומות בילוי ואטרקציות.
                                    • 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון